Xbox 360 meest gebruikte console in de VS

Christophe (SpankmasterC)

In een groot onderzoek van Nielsen is gebleken dat de Xbox 360 de meest gebruikte console in de VS is met 23,1% van alle gespeelde minuten. Sony's PlayStation 2 volgt vlak daarna met 20,4% en de Wii sluit de top drie af met 19,0%. Opvallend is dat de PlayStation 3 niet in de top drie te vinden is, op welke plek de PlayStation 3 wel te vinden is is nog onbekend.

Dat gamen wijdversprijd is blijkt wel uit het feit dat 73% van alle huishoudens in de VS een apparaat in huis hebben welke specifiek gekocht is om op te gamen. 54% van alle huishoudens heeft een console of handheld thuis en in totaal 41% heeft een console/handheld van de huidige generatie producten, 23% heeft een handheld thuis.

Ook naar de verhouding van de seksen is gekeken, van de actieve gamers (wat betekent dat je meer dan een uur per week gamet) is 45% vrouwelijk, op de Wii ligt dit percentage hoger met 49% maar de PSP spant de kroon met 52%. Het is wel opvallend dat Nielsen bij deze statistieken geen cijfers over de Nintendo DS heeft, de verwachting is namelijk dat dankzij games als Brain Training, Animal Crossing en Nintendogs er ook veel vrouwen zullen zijn die Nintendo's handheld in het bezit hebben.