[Lakeside] Hankey verspeelt ruime voorsprong

Vandaag werden er weer wedstrijden gespeeld op het Lakeside WK BDO darts in Frimley Green. Bij de mannen werden er twee kwartfinales gespeeld. De vrouwen speelden vanavond de halve finales.

Dave Chisnall heeft bij de mannen voor een daverende verrassing gezorgd door titelhouder Ted Hankey naar huis te sturen. The Count liep simpel uit naar een 4-1 voorsprong, maar kreeg het vervolgens voor elkaar deze ruime voorsprong alsnog te verspelen. Chisnall won uiteindelijk met 5-4 en gaat dankzij deze uitslag door naar de halve finales.

Ook Tony O'Shea voegde zich vanavond bij de laatste vier. De als eerste geplaatste Engelsman won van de Noor Robert Wagner. O'Shea kwam geen moment van de wedstrijd in de problemen en won met 5-1. Morgen worden de andere twee kwartfinales van het herentoernooi afgewerkt. De als tweede geplaatste Scott Waites treft Martin Phillips en de als derde geplaatste Martin Adams neemt het op tegen Garry Thompson.

In het vrouwentoernooi werden vanavond de halve finales afgewerkt. Trina Gulliver, zij wist Francis Hoenselaar in de kwartfinale te verslaan, won van haar landgenote Deta Hedman. De eindstand was 2-0. Gulliver mag daarom vrijdag proberen voor de achtste keer in haar loopbaan het Lakeside WK BDO darts op haar naam te schrijven. In deze finale moet Gulliver afrekenen met haar landgenote Rhian Edwards. Zij won simpel met 2-0 van de als vierde geplaatste Karen Lawman.