FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 18 mei 2009

Erick E en Will.I.Am op Sensation

Vanochtend maakte Duncan Stutterheim, de bedenker van Sensation, in het programma van Giel Beelen de line-up van Sensation 2009 bekend. Fedde Le Grand (met speciaal gastoptreden van rapper Will.I.Am van de Black Eyed Peas) zal samen met Sander van Doorn, Erick E en Sebastian Ingrosso dit jaar de line-up vormen.

Stutterheim zei verder van de 'ster-DJ's' af te willen en dit jaar alleen DJ's neer te zetten die zich volledig in dienst stellen van Sensation. Dit jaar wil hij een 'gezellige dansvloer' zien, en geen DJ's die 100 keer oproepen om de handen in de lucht te gooien.

Sensation, dat in heel de wereld een enorm evenement is geworden en in Nederland het grootste evenement onder jongeren aan het worden is, zal dit jaar jubileren met een dubbele editie op vrijdag 3 juli en zaterdag 4 juli.

Met dank aan Ritmo voor de herschreven submit.

[WTCC] 15 coureurs overtraden regels in Pau

Na afloop van de race op het circuit van Pau dit weekend is gebleken dat vijftien auto’s niet voldeden aan de reglementen. Het hele weekend stond al in het teken van coureurs die bestraft werden vanwege het overtreden van de reglementen.

Na de kwalificatie op zaterdag werden een negental coureurs bestraft en werd hun tijd afgenomen. Tom Coronel verloor hierdoor zijn uitstekende derde startplaats. De oorzaak van de problemen was het overschrijden van de turbodruklimiet bij de diesels en een te hoge toerental bij de benzineauto’s.

Nu is gebleken dat de internationale autosportbond FIA zich na beide races coulanter opstelde tegenover de coureurs. Ze deelden aan vijftien verschillende coureurs waarschuwingen uit voor het overtreden van de regels gedurende de races. Dit is meer dan de helft van het veld. De stewards hadden besloten om alleen waarschuwingen te geven vanwege de buitengewone omstandigheden en de verwarring onder de teams en coureurs die er was. Vanaf de komende race zullen alle auto’s echter gewoon aan de technische eisen van het WTCC-kampioenschap moeten voldoen.

Felix Porteiro is als enige coureur wel bestraft. In de eerste race tikte Porteiro Tom Coronel aan in de laatste ronde. Deze tik zorgde ervoor dat Coronel twee plaatsen verloor en niet op poleposition stond tijdens de tweede race. Hierop hebben de stewards na de race besloten om de coureur te diskwalificeren. Hierdoor kon Coronel alsnog een punt mee naar huis nemen.

Gewaarschuwde coureurs:

Coureur
01 Yvan Muller (SEAT)
02 Gabriele Tarquini (SEAT)
03 Rickard Rydell (SEAT)
04 Jordi Genť (SEAT)
05 Tiago Monteiro (SEAT)
09 Alessandro Zanardi (BMW)
14 Nicola Larini (Chevrolet)
18 Jaap van Lagen (Lada)
19 Kirill Ladygin (Lada)
20 Viktor Shapovalov (Lada)
21 Tom Coronel (SEAT)
23 Fťlix Porteiro (BMW)
29 Eric Cayrolle (SEAT)
30 Mehdi Bennani (SEAT)
33 Laurent Cazenave (BMW)

'Jan Smit en Yolanthe uit elkaar!'

Het sprookje tussen Yolanthe en Jan Smit lijkt over en uit. Yolanthe heeft het helemaal gehad met volkszangers, en wil nu gaan voor een echte man. De mooie Yolanthe is namelijk gesignaleerd met niemand minder dan Wesley Sneijder.

De actrice, die afgelopen zaterdag nog blij vertelde verliefd te zijn op de Noren en hen derhalve twaalf punten gaf, is het hele weekend met de pas gescheiden voetballer opgetrokken. Zonder Jan aan haar zijde is Yolanthe tot in de kleinste uurtjes wezen stappen in een Amsterdams café.

Yolanthe zou 'als een blok' zijn gevallen voor de speler van Real Madrid. De Volendammer moet waarschijnlijk alle hoop laten varen. "Yolanthe lijkt haar pleziertjes steeds vaker buiten de deur te zoeken", aldus Shownieuws.

Met dank aan Djeez voor de submit.

Frank de Grave al weer weg bij DSB

Hoewel de oud-VVD-minister van Defensie pas twee maanden in dienst was, vertrekt financieel directeur Frank de Grave van de DSB Bank al weer bij het bedrijf.  De bank maakte dit vanochtend bekend.

Na het vertrek van Gerrit Zalm naar ABN Amro kwam De Grave in dienst van de bank van Dirk Scheringa. Als reden voor zijn vertrek stelt de bank "dat er een onvoldoende match bestond in de persoonlijke verhoudingen binnen de raad van bestuur".

Hoelang DSB, bekend van merken als Becam en Frisia, nu zonder financieel directeur zal zitten is nog niet bekend. Volgens een woordvoerder van de bank wil DSB zo snel mogelijk een opvolger benoemen.

De Aftakeling

Een tijd geleden realiseerde ik me dat de generatie die de opkomst van de Rock 'n Roll heeft meegemaakt zo langzamerhand de tehuis-gerechtigde leeftijd gaat bereiken. Ik heb een concept bedacht in de stijl van het Hard Rock Cafe, het "Rock 'n' Roll Retirement Center", met als motto, "Live Fast, Die Slow". Aangezien juist deze generatie gehoorproblemen heeft, staat de muziek er extra hard, en het verplegend personeel is er verkleed als rocklegendes. Dit kan vooral voor de nog niet dementerende inwoners leuke momenten opleveren. "Elvis?! Die was toch dood? Zijn wij nou ook dood?"

Spookt het in het voormalig Huis van Bewaring Blokhuispoort?

Een groep spokenjagers van The Dutch Paranormal Society (TDPS) gaan de geesten die ronddwalen in het oude Huis van Bewaring, Blokhuispoort te Leeuwarden, vereren met een bezoekje.

Dit doen ze naar aanleiding van onverklaarbare dingen die er gebeuren; waaronder dichtslaande deuren, schimmen door de gangen en temperatuurschommelingen.

Cindy van den Broek van TDPS zegt: "Er is heel veel gebeurd in het gebouw, dus zal er behoorlijk wat activiteit zijn". Huismeester Hotze Bouma die werkt voor Carex, de beheerder van het gebouw, heeft nog nooit klachten gehad dat het er zou spoken. Kunstenaar Bouke Groen gelooft er ook niet zo in "Ja, als je om één uur 's nachts over het plein loopt, kan het wat griezelig zijn, maar dat heeft niets met spoken te maken.

Tegenwoordig wordt het gebouw voornamelijk gebruikt door kunstenaars.

[Update 3] Uitslag Prijsvraag: The Thin Blue Line

The Thin Blue Line is een serie die de meeste van jullie wel herkennen. De hoofdrolspeler in deze komische serie is Rowan Atkinson, die jullie allemaal wel kennen als Mr. Bean. Deze komische serie is een groot succes gebleken en als je je hier nog wat van kan herinneren, zal je ook nog wel de lachbuien kunnen herinneren die veroorzaakt werden door bijna alle personages uit deze serie. 
 
 
 
 
 
De uitslag van de prijsvraag:
Kptelmo: Blinde toewijding, zelfs koningin Elizabeth zou er ongemakkelijk van worden.
WeZijnTochAllemaalMensen: Fowler, de agent met het karakter van een 'smart bean'.
UAG: Toegewijde en conservatieve inspecteur met een scherpe geest en humor.
tweaktubbie: Iemand die van tikfoutjes in het politiehandboek letterlijk wakker ligt
 
Ben jij winnaar, stuur dan een email met jouw N.A.W. gegevens door naar weblog@fok.nl
Gebruik hiervoor het email adres wat je gebruikt hebt om je te registreren op FOK!, we willen wel graag dat de DVD bij de juiste persoon aankomt. 
 
Voor de mensen die niet hebben gewonnen, hou de weblog in de gaten. Er komen nog meer prijsvragen. 

Ben je jaloers op de winnaars?
Maak dan nu kans op de laatste dubbel DVD die B-Motion ter beschikking stelt van The Thin Blue Line. 
Op de Frontpage staat een review van The Thin Blue Line. In deze review wordt de auteur genoemd die deze serie heeft bedacht. Noem zijn naam in de reacties hieronder en wie weet ben jijde winnaar van de dubbel DVD. Je kan tot maandag 18 mei a.s. tot 20:00 uur meedoen. 

Totaal onverwacht!
Het goede antwoord is geraden en gniffie uitgeloot als winnaar. Gefeliciteerd! De rest bedankt voor het meedoen, we gaan vast nog meer prijsvragen doen, dus maak je gewoon weer een kans. 

Kopenhagen wil Arabische les op school

Het gemeentebestuur van Kopenhagen wil Arabische taalles invoeren op de middelbare school. Het Arabisch zou dan een tweede vreemde taal op school worden - na Engels, en naast Frans en Duits. De lessen zouden beginnen in de bovenbouw van de basisschool.

Het gemeentebestuur wil zo jongeren van Arabische origine helpen om te integreren, zei de wethouder van jongerenzaken.

"Het is zeer belangrijk dat men jongeren een keuze aan talen geeft, waaronder ook Arabisch, om jongeren uit landen waar men die taal spreekt een duwtje in de rug te geven en om hun opleiding en integratie in de Deense samenleving te stimuleren", zei wethouder Bo Asmus Kjeldgaard.

Tien procent van de 31.000 leerlingen in de Deense hoofdstad hebben Arabisch als moedertaal, aldus het gemeentebestuur. Niet alleen zal de introductie van Arabische taallessen hen motiveren, het zal volgens de wethouder ook "een grote troef opleveren voor de handel van Deense bedrijven met de Arabische landen".

Het gemeentebestuur heeft daarnaast ook Spaans voorgesteld als tweede vreemde taal. Het bestuur van Kopenhagen heeft het ministerie van Onderwijs om toestemming gevraagd om bij het begin van volgend schooljaar met de nieuwe taallessen te beginnen.


Kopenhagen wil Arabische les op school  (foto: DAG)

Geen vervolging regeringsfunctionarissen VS

Amerikaanse topfunctionarissen van de regering-Bush zijn niet verantwoordelijk voor de mishandelingen van terreurverdachten door ondergeschikten na de aanslagen van 11 september 2001.

Het Amerikaanse hooggerechtshof veegde vandaag een beslissing van een beroepsrechter van tafel, die had beslist dat onder anderen FBI-directeur Robert Mueller en andere topfunctionarissen onder oud-president George W. Bush aangeklaagd konden worden.

De zaak was aanhangig gemaakt door een Pakistaanse moslim, die kort na de aanslagen werd gearresteerd wegens overtreding van de immigratieregels. Hij zat vijf jaar vast in een zwaarbeveiligde gevangenis voordat hij het land uitgezet werd. Hij had een aanklacht ingediend, omdat het licht in zijn cel altijd aan was, hij regelmatig tot op het lichaam werd onderzocht en verbaal werd mishandeld. Volgens hem waren topfunctionarissen schuldig voor het gedrag van hun medewerkers.

De zaak moet nu weer door een lagere rechtbank beoordeeld worden.

Netanyahu is klaar voor vredesgesprekken

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu is klaar voor onmiddellijke vredesgesprekken met de Palestijnen. Hij stelde wel dat de Palestijnen Israël als Joodse staat moeten erkennen. Dat heeft de premier vandaag gezegd na gesprekken met de Amerikaanse president Barack Obama in Washington.

Obama zei dat de Palestijnen deze kans moeten grijpen voor de vrede. Israël moet wel stoppen met zijn kolonisatie van bezet gebied. De Verenigde Staten houden vast aan een tweestatenoplossing voor het Israëlisch-Palestijnse conflict. Netanyahu zei dat de Palestijnen een eigen bestuur moeten houden, maar hij repte niet over een onafhankelijke staat.

De twee mannen spraken ook over Iran. De rechtse Netanyahu maakt zich zorgen over het beleid van Obama ten opzichte van Iran. Netanyahu is voorstander van de harde lijn en heeft twijfels over het voornemen van Obama met Iran te overleggen over het geschil over de nucleaire ambities van het bewind in Teheran.

Obama liet weten dat hij de Iraniërs tot het einde van het jaar de tijd wil geven om te laten zien dat ze hun nucleaire ambities willen laten varen.

Amerikaanse scholier schiet op leraar

Een 15-jarige Amerikaanse scholier heeft vandaag in de staat Louisiana zijn leraar in de klas beschoten. Daarna ging hij naar het toilet, waar hij zichzelf door zijn hoofd schoot.

Volgens de politie is de leraar niet gewond geraakt. De schutter is met zware verwondingen in het ziekenhuis opgenomen en verkeert in levensgevaar. Lokale media berichtten dat de school in een dorp ten zuidwesten van New Orleans daarna werd gesloten.

 

 

Amerikaanse scholier schiet op leraar (foto: DAG)

 

VOR introduceert Horrevoets Trophy

De Volvo Ocean Race heeft een prijs ter nagedachtenis aan Hans Horrevoets geÔntroduceerd. De Hans Horrevoets Rookie Trophy zal aan het eind van iedere editie worden uitgereikt aan de zeiler onder de 30 jaar.

Hans Horrevoets was een Nederlandse zeezeiler die tijdens de vorige editie van de Ocean Race in 2006 overboord sloeg en overleed daarbij. Met de prijs wordt Horrevoets werk om jonge zeezeilers op te leiden onderstreept. De schippers van de vloot zullen aan het eind van de wedstrijd stemmen en zo de winnaar bepalen.

"Ik ben blij dat we hem met deze prijs herdenken en zijn missie, het opleiden van een nieuwe generatie, voortzetten", stelde bestuursvoorzitter Knut Frostad.

Hamburger in mannen acht

Sjoerd Hamburger is toegetreden tot de Mannen Acht van de Nederlandse roeiploeg. De roeier kwam in 2008 op de Olympische Spelen nog uit in de skiff.

Hamburger zal eind deze maand tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Spaanse Banyoles al deel uitmaken van de Nederlandse ploeg. Hij is in die ploeg ťťn van de vijf roeiers die vorig jaar uitkwam op de Olympische Spelen. Daarna richtte Hamburger zich volledig op de Boat Race, die hij won met Oxford.

"Sjoerd hebben we er graag bij," aldus bondscoach Renť Mijnders. [i]"Ik denk dat hij het hoofdstuk in de skiff voor zichzelf heeft afgesloten. Hij staat nu open voor een nieuw olympisch avontuur. Misschien in de Acht, maar het kan ook in de dubbel-vier of vier-zonder zijn. Dat valt allemaal nog te bezien. Maar zijn inbreng, zijn instelling en zijn pk’s kunnen we hoe dan ook goed gebruiken."

[RG] Huta Galung treft Schukin in kwalificaties

Jesse Huta Galung treft in de eerste ronde van de kwalificaties voor Roland Garros de Kazach Yuri Schukin. Dat bleek uit de loting vandaag in Parijs.

Thiemo de Bakker treft in de eerste ronde de Turk Marsel Ilhan. Michel de Koning ontmoet een nog onbekende Fransman. In totaal moeten de Nederlanders drie kwalificatierondes overleven om te mogen deelnemen aan het hoofdtoernooi.

De loting voor het damestoernooi vindt morgen plaats.

Ongeval in attractie Slagharen

In het attractie- en vakantiepark Slagharen te Overijssel zijn een vrouw en haar 7-jarige neefje, beiden van Duitse afkomst, gistermiddag gewond geraakt. Het tweetal werd tijdens het betreden van de attractie 'Octopus' door een stalen arm van de reeds draaiende attractie geraakt. Vervolgens werden ze enkele meters over de grond gesleept.

Na het ongeval zijn de vrouw en de jongen overgebracht naar het ziekenhuis, een korte tijd later mochten ze terugkeren naar huis. Door het incident liep de Duitse vrouw wonden op aan haar been, de jongen moest verzorgd worden voor een hoofdwond. Aan getuigen zal nazorg verleend worden door het park zelf.

Vandaag werd onderzoek gedaan naar de precieze oorzaak van het ongeval, uitgevoerd door de Voedsel- en Warenautoriteit. (VWA). Inmiddels is de attractie weer vrijgegeven. Parkmanager Postma: ''Om het onderzoek af te ronden, zal de Duitse politie de vrouw en haar neefje als getuigen horen."

"De veiligheid in het pretpark is hoog. Alle attracties en operators zijn gekeurd en voldoen aan door de VWA gestelde kwalificaties", laat Postma weten.

Een 8-jarige jongen raakte afgelopen zomer gewond in het park. ''Incidenten'', volgens Postma.

Bowsers handlanger zijn het zat. Dood aan Mario!

Mario, de guitige loodgieter met zijn rode tuinbroek heeft al menig minion van Bowser verslagen. Maar waarom hebben deze karakters zoveel restricties opgelegd gekregen?

Vast zitten aan een ketting, slechts ťťn kant op kunnen lopen, niet kunnen bewegen wanneer Mario de goede kant opkijkt... Het leven zit niet mee. De vijanden hebben het dan ook helemaal gehad en rebelleren tegen hun grote baas. Hoe moeten ze op deze manier anders ooit die irritante snorremans te grazen nemen?

Heidfeld pakt record van Schumacher af

BMW Sauber-coureur Nick Heidfeld heeft met zijn zevende plaats in de Grand Prix van Spanje een record van Michael Schumacher verbeterd. De Duitser loste zijn landgenoot op het gebied van betrouwbaarheid af door al 25 races achtereen de finishvlag te zien.

De laatste keer dat Heidfeld voortijdig een race moest staken was in 2007 toen tijdens de Grand Prix van Japan zijn BMW-krachtbron de geest gaf. Dit gebeurde op het circuit van Fuji twee ronden voor het einde, waardoor de Duitser desondanks al 33 races geklasseerd is. Deze recordreeks begon bij de Grand Prix van Frankrijk in 2007 waar Heidfeld toen vijfde werd.

"Op de race in Bahrein na ben ik zeer blij dat ik in Barcelona met deze twee punten het record van Michael Schumacher uit de boeken heb gereden. In 25 races achtereen de finishlijn bereiken is een hele prestatie, en het is al helemaal mooi als dat op je verjaardag gebeurt," zei Heidfeld.

"Ik wil het hele BMW Sauber-team bedanken voor het zeer betrouwbaar maken van de auto, wat voor een zeer groot deel bijgedragen heeft aan dit record. De laatste keer dat ik op moest geven was in Fuji in 2007 toen ik kort voor de finish met een technisch probleem langs de kant kwam te staan," zei de Duitser die het record neerzette onder allerlei verschillende weersomstandigheden. Hieronder vielen de nachtelijke omstandigheden in Singapore, de regen in MaleisiŽ en de brandende zon in Bahrein.

Verhagen: stuur piraten naar tribunaal

Het is volgens minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen niet de bedoeling dat Somaliërs die voor piraterij worden opgepakt een lekker lui leventje in een Nederlandse gevangenis gaan leiden. Daarom wil hij dat opgepakte piraten door een regionaal tribunaal worden berecht, bijvoorbeeld in Kenia.

Verhagen liet merken dat hij niet erg blij was met het bericht dat de Somalische verdachten die momenteel in Nederland voor piraterij terechtstaan, uitermate tevreden zijn met hun verblijf in de gevangenis. Eén van hen is van plan een opleiding te volgen in de gevangenis en hoopt later ook zijn gezin naar Nederland te halen.

Volgens Verhagen moet strafvervolging een 'afschrikkende' werking hebben. Daarom heeft hij zijn EU-collega's voorgesteld een speciaal tribunaal in Oost-Afrika op te zetten voor piraten.

Dat zou onder de paraplu van de Verenigde Naties moeten gebeuren. De bedoeling is dat veroordeelden dan in de regio hun straf uitzitten. Voordeel van een VN-tribunaal is volgens Verhagen dat er dan makkelijker fondsen kunnen worden gevonden voor de bouw van extra cellen voor veroordeelde piraten.

Het is nog onduidelijk hoeveel steun er is voor het idee van Verhagen. Maar volgens de minister hebben in ieder geval Duitsland en Groot-Brittannië er wel oren naar. Ook Rusland heeft onlangs een dergelijk tribunaal voorgesteld.

 


Verhagen: stuur piraten naar tribunaal  (foto: DAG)

Maatschappelijke stage in supermarkt gekraakt

Het idee om scholieren hun maatschappelijke stage te laten vervullen in de supermarkt, wordt van alle kanten gekraakt. Vandaag tekende staatssecretaris Van Bijsterveldt een intentieverklaring voor 1500 van dergelijke stageplekken.

Het ministerie meent dat scholieren in de supermarkt iets kunnen leren over de duurzaamheid en gezondheid van voedsel en contacten met klanten.

De maatschappelijke stage wordt vanaf 2011 verplicht voor alle middelbare scholieren. Doel is hen kennis te laten maken met een deel van de samenleving dat ze niet kennen om zo "sociale banden te versterken". Bovendien zouden op deze manier meer jongeren worden aangemoedigd vrijwilligerswerk te gaan doen.

Volgens de website van de overheid over maatschappelijke stages, moet het gaan om vrijwilligerswerk dat normaliter niet door een betaalde kracht zou worden gedaan, zoals werk in een bejaardenhuis, bij een sportclub of vereniging.

Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) noemt het "ondoordacht" om scholieren dan maar te laten opdraven als veredelde vakkenvuller in een supermarkt.

"Het gevaar dat scholieren als goedkope arbeidskracht worden ingezet wordt hierdoor nog groter", aldus LAKS-voorzitter Emiel Willms. "Wanneer scholieren daadwerkelijk in de supermarkt moeten werken, is dat het failliet van de maatschappelijke stage."

Ook GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi heeft geen goed woord over voor het plan. Tegen RTL Nieuws zegt hij: "Een maatschappelijke stage is om maatschappelijke dingen te doen, bijvoorbeeld in een bejaardentehuis. Maar niet vakkenvullen."


Maatschappelijke stage in supermarkt gekraakt  (foto: DAG)

Rasmussen en Kohl onder loep justitie Oostenrijk

Het openbaar ministerie in Wenen zal een strafrechtelijk onderzoek starten naar de praktijken van Michael Rasmussen en Bernhard Kohl. Beide wielrenners worden er van verdacht geld te hebben verdiend met een centrifuge die gebruikt kan worden voor bloeddoping.

Ze zouden het apparaat waarmee witte en rode bloedlichaampjes van elkaar gescheiden worden, overgenomen hebben van hun voormalige manager Stefan Matschiner. Door het op een later tijdstip terugplaatsen van rode bloedlichaampjes in het bloed neemt het uithoudingsvermogen toe. Hierdoor waren de sporters tot veel grotere prestaties in staat.

Rasmussen is nooit officieel op doping betrapt, maar vanwege het ontlopen van de controles is de Deen voor twee jaar geschorst. Kohl zit eenzelfde schorsing uit, nadat hij wel betrapt op CERA is tijdens de afgelopen Tour de France. Beiden worden er van verdacht om net als langlaufer Christian Hoffmann geld verdiend te hebben met het verhuren van het apparaat voor bloeddoping.

Brand hoofdkantoor EC geblust

De brand die vanmiddag woedde in het hoofdkantoor van de Europese Commissie is volledig geblust. Het gevaar bestond dat de brand zich via de schachten waar elektriciteitskabels doorheen gaan zou verspreiden door het gebouw. Na inspectie van alle verdiepingen bleek dat dit niet het geval was.

De brand brak uit op de dertiende verdieping van het gebouw en wist via schachten andere ruimten op dezelfde verdieping en de kelder te bereiken. Er is vooral water- en rookschade.

Volgens aanwezige journalisten was er al enige tijd rookontwikkeling, maar moest iedereen verbaal worden gealarmeerd, omdat het rookmeldsysteem niet werkte. De brandweer, die de dikke rookwolken reeds had opgemerkt, was met groot materieel aanwezig. Alle aanwezigen, zo'n 2.700 personen, konden veilig het gebouw verlaten.

FOK!ker Jack. werkt in het gebouw. Hij vertelt het volgende: "Toen ik na het middageten weer naar boven ging (met de lift, naar het 7de) dan konden we de brandlucht al ruiken, maar werd er helemaal niet verbaal gealarmeerd. Ik ben gewoon naar m'n kantoor gegaan in de veronderstelling dat het niets ernstig was, en pas toen ik daar aankwam is het brandalarm afgegaan. Veel mensen die het niet zo onmiddellijk wisten of het nu om een oefening ging of niet, maar uiteindelijk is het gebouw wel vlot ontruimd geweest. Veel mensen die net om bovenstaande reden, allerlei spullen hebben laten liggen, zoals ik m'n autosleutels enzo, werden dan nadien de dupe, aangezien er niemand nog het gebouw in mocht (ook nu niet, nu alles geblust is)."

Hij maakte ook de volgende foto's.

Brand EC1
Gezien vanaf het middenterrein
 
Brand EC2
Hulpdiensten op de achtergrond.
 
Brand EC3
De alom aanwezige pers.
 
Brand EC4
Politiehelikopter.

 

Nederland B verdwijnt al na een jaar

De KNVB meldt maandag op haar website dat het gaat stoppen met het Nederlandse B-elftal. Omdat Jong Oranje in september aan een nieuwe EK-kwalificatiereeks begint, is de noodzaak volgens de bond niet meer aanwezig.

Nederland B werd 'opgericht' nadat Jong Oranje zich niet wist te plaatsen voor het EK in Zweden. "Nadat de lichting '86 zich het afgelopen najaar niet had geplaatst, wilden we door middel van Nederland B voorkomen dat de spelers die dicht tegen het 'grote' Oranje aanzitten tussen wal en schip zouden vallen," vertelt Bert van Marwijk, bondscoach van het A-elftal.

Sinds het ontstaan van Nederland B in oktober 2008 speelde het team slechts drie wedstrijden. De eerste ging kansloos met 3-0 verloren tegen Zweden, terwijl de jongelingen daarna Duitsland versloegen (4-0) en vervolgens gelijkspeelden tegen ItaliŽ (1-1). Van Marwijk denkt dat het opstelling van Nederland B niet voor niets is geweest. "Amrabat, Braafheid, Elia, Mendes da Silva, Schaars, Van der Wiel en Wielaert hebben zich via Nederland B in de kijker gespeeld bij het A-team. Dat geeft aan dat het project zijn waarde heeft gehad."

Johan Neeskens, die samen met Dennis Bergkamp het beloftenteam leidde, gaat zich nu bezighouden met Jong Oranje.

Transfergeruchten week 20

De users van het voetbalforum houden dagelijks de laatste transfergeruchten bij. Niet alle geruchten zijn even betrouwbaar of interessant maar het leek ons van FOK!sport leuk om de geruchten van een week te verzamelen en met jullie te delen. Voor bronnen verwijzen we jullie door naar het Transfergeruchten topic zelf. De geruchten van afgelopen week:

Naam speler/trainerVanNaar
SebastiŠn BattagliaBoca JuniorsParma
Erik ten HagFC TwentePSV
Carlos TevezManchester UnitedTottenham Hotspur, Liverpool, Chelsea, Manchester City of Real Madrid
Rowin van ZaanenFC VolendamNEC
Danijel PranjićSC HeerenveenLiverpool
Danny KoevermansPSVSC Heerenveen
Michael OwenNewcastle UnitedCeltic
Yves Ma KalambayHibernianAnderlecht
Peter CrouchPortsmouthBlackburn Rovers
Niko KranjcarPortsmouthBayern MŁnchen
Ricky van WolfswinkelVitesseFC Utrecht, AZ, Ajax of FC Twente
Sandro GotalSC BregenzFC Utrecht
Emir BajramiIF ElfsborgFC Utrecht
RonaldinhoAC MilanFlamengo of Manchester City
DarŪo CvitanichAjaxTottenham Hotspur of Arsenal
AriAZVFL Wolfsburg of Spartak Moskou
DodoCorinthiansManchester United
David SilvaValenciaLiverpool
Xabi AlonsoLiverpoolArsenal
Bojan KrkicBarcelonaBlackburn Rovers (huur)
Franck RibťryBayern MŁnchenReal Madrid
Urby EmanuelsonAjaxBayern MŁnchen
Luis SuŠrezAjaxBayern MŁnchen
Sergio RomeroAZBayern MŁnchen
Shinji KagawaCerezo OsakaBarcelona of Real Madrid
Rafael van der VaartReal MadridBayern MŁnchen
Bryan RuizAA GentAZ
Zlatan IbrahimovicInternazionaleBarcelona
Samuel Eto'oBarcelonaInternazionale
Bjorn VleminckxKV MechelenNEC
Julio Ricardo CruzInternazionaleFulham
KakŠAC MilanReal Madrid
Thomas VermaelenAjaxArsenal
Eljero EliaFC TwenteManchester United, Arsenal, Tottenham of Fulham
Marko ArnautovićFC TwenteManchester United, Arsenal, Tottenham of Fulham
Jefferson FarfŠnSchalke 04PSV
Gregory van der WielAjaxEspanyol

Verstoppertje spelen in Punch-Out!!

Zoals velen al weten kreeg Mario in de originele Punch-Out!! de rol van scheidsrechter toegewezen. Hoewel we in de Wii-versie geen scheidsrechter uit het Mario-universum hebben, hebben we wel een andere verwijzing naar Mario-games. Kun jij het geheime Mario-personage in het publiek vinden? Punch-Out!! is vanaf 22 mei verkrijgbaar.Opvolger van de gelijknamige titels op de NES en de SNES. De hoofdrol is weer voor Little Mac. Hij is een talentvolle jonge bokser uit de Bronx in New York, die vastbesloten is om wereldkampioen te worden. Daarvoor moet hij strijden tegen een hele reeks vreemde maar ook supersterke tegenstanders, waaronder befaamde figuren als Von Kaiser en King Hippo.

Dragon Quest Wars aangekondigd

Intelligent Systems en Square-Enix zijn bezig met zes verschillende projecten. Eťn hiervan is Dragon Quest Wars, een strategie-game die zich afspeelt in het 'Dragon Quest'-universum. We weten nog niet of de andere projecten voor DSiWare of WiiWare zijn, maar wel dat ze door beiden ontwikkeld zullen worden. De game zal ongeveer in juni te downloaden zijn. Hieronder alvast een factsheet en screenshots.

500 Nintendo Points
Strategie-game
Ontwikkeld door Square-Enix en Intelligent Systems
4-player online multiplayer
Local multiplayer
Release in juni
De supervisor is Yuji Horii
De art director is Akira Toriyama
Muziek door Kouichi Sugiyama
Unhcr: meer dan twee miljoen ontheemden Pakistan

Meer dan twee miljoen mensen uit het noordwesten van Pakistan zijn ontheemd sinds augustus vorig jaar. Dat heeft de VN-vluchtelingenorganisatie Unhcr vandaag laten weten.

Begin mei startte het Pakistaanse leger een nieuw offensief tegen de Taliban in de Swatvallei en omliggende districten. Daardoor zijn meer dan een miljoen mensen op de vlucht geslagen, van wie er 1,45 miljoen als zodanig geregistreerd staan.

Het regeringsleger begon in augustus vorig jaar al een offensief tegen militanten in het noordwesten van het land, waarop hevige gevechten plaatsvonden. Meer dan een half miljoen mensen ontvluchtten toen het gebied. Velen tienduizenden zochten hun heil in Afghanistan.

Krantenuitgevers woest op Google News

Krantenuitgevers in Europa zijn woest op Google. De uitgevers spreken over broodroof nu het internetzoekbedrijf heeft aangekondigd advertenties te gaan verkopen op haar sites zoals news.google.nl die het nieuws van krantensites verzamelen.

"Dit treft absoluut de inkomsten uit de websites van kranten", stelde de European Newspaper Publishers' Association (ENPA) vandaag. De organisatie zegt dat Google hiermee afspraken schendt.

"Krantenuitgevers investeren dagelijks in het maken en verspreiden van kwaliteitsinhoud. Om kranten rendabel te houden, hebben ze zelf inkomsten nodig uit advertenties, ook van hun websites", aldus ENPA. De vereniging roept uitgevers op om juridische stappen te overwegen tegen Google.

Moeizame rentree voor Sharapova

Maria Sharapova heeft maandag na acht maanden blessureleed bij WTA-toernooi in Warschau haar rentree gemaakt. De Russische won met zeer veel moeite van de Italiaanse Tathiana Garbin. De setstanden waren 6-1, 6-7 en 6-3.

Sharapova startte goed en won in een mum van tijd de eerste set met 6-1. Daarna stond ze in de tweede set voor met 4-1, maar liet de Italiaanse terugkomen in de partij. In de tiebreak had ze twee wedstrijdpunten, maar het was Garbin die er met de set van door ging. De 22-jarige voormalig nummer een van de wereld had in de derde set aan een break genoeg om de partij alsnog te winnen.

Omniworld en Malenovic uit elkaar

FC Omniworld en spits Milos Malenovic zijn per direct uit elkaar. De aanvaller werd begin dit seizoen aangetrokken door de club uit Almere, maar kon niet overtuigen.

De 24-jarige Zwitser kwam twintig keer in actie in de Jupiler League, maar was hoofdzakelijk invaller. Malenovic scoorde slechts ťťn doelpunt. Dit was de vierde treffer in de met 4-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De Zwitserse spits stond nog tot medio 2010 onder contract bij Omniworld.

Illegale praktijken op Mafia 2 screenshots

Later dit jaar zal Mafia 2 verschijnen op de PC, Xbox 360, en Playstation 3. Het eerste deel heeft bij vele gamers een speciaal plekje in hun harten gekregen, en er wordt dan ook behoorlijk wat verwacht van deze game. Illusion Softworks en 2K games doen er alles aan om aan deze verwachtingen te voldoen. Wanneer Mafia 2 precies gaat verschijnen weten we nog niet. Vandaag hebben we enkele screenshots voor jullie voor het geduld dat jullie tonen.

Fight Night Round 4 toegankelijker dan zijn voorganger

Eerder vandaag hadden we enkele screenshots van Fight Night Round 4 voor jullie. Electronic Arts heeft de serie terug naar de tekentafel gedaan en een volledig nieuwe engine gebouwd. Hiermee werd een veel complexer systeem bedacht voor het raken en ontwijken van de tegenstanders. Nu hoor ik jullie vragen: wordt die game daar moeilijker van?

Nee, Electronic Arts wil de game ook toegankelijk maken voor een groter publiek. Producer Dean Richards vindt dat iedereen de game moet kunnen spelen. Fight Night Round 3 was voor veel mensen te hardcore en dus is dit nu veranderd. De besturing voor het slaan is verfijnd en het maken van combo's is gemakkelijker gemaakt. En dat allemaal met 60 frames per seconde.
Volmer terug bij De Graafschap

Verdediger Joost Volmer keert terug in de basisopstelling van De Graafschap, dat morgen in Maastricht tegen MVV aantreedt in de Jupiler League-play-offs. Ook Oussama Aissadi en Resit Schuurman starten tegen MVV, weet De Gelderlander.

Volmer heeft er een schorsing opzitten en neemt de positie van de Zwitser Stephan Keller over. Schuurman is op het middenveld de vervanger van Joep van den Ouwenland, terwijl Aissadi de Belg Steve de Ridder uit de basis houdt.

Spits Luuk de Jong zal tegen MVV op het appŤl ontbreken vanwege een blessure. Jason Oost is niet wedstrijdfit genoeg en zal eveneens het treffen in Maastricht moeten laten schieten.

Trainer Darije Kalezic neemt tegenstander MVV uiterst serieus. "Ze hebben een goede ploeg die in balans is. Een makkie wordt het zeker niet."

Ranieri ontslagen bij Juventus

Juventus gaat op zoek naar een nieuwe coach. Claudio Ranieri werd maandag op straat gezet wegens de tegenvallende resultaten van de club.

De Oude Dame bezet op dit moment de derde plaats. De ploeg uit Turijn wist haar laatste zeven wedstrijden niet in winst om te zetten. Dit kostte de Italiaanse ploeg de tweede plek, die het verloor aan AC Milan. Op dit moment heeft Juventus slechts ťťn punt voorsprong op nummer vier Fiorentina.

In de Champions League begon Juventus sterk, maar in de achtste finales maakte Chelsea een einde aan het Europese avontuur van Juve. Ook de Coppa Italia kon Juventus niet op haar naam schrijven, Lazio Roma was in de halve finales te sterk.

Ranieri was bij Juventus bezig aan zijn tweede seizoen. Daarvoor was hij coach van ondermeer Chelsea. Ciro Ferrara, momenteel jeugdtrainer bij de ploeg uit Turijn, zal de laatste twee competitiewedstrijden plaatsnemen op de bank bij Juventus.

Managers liggen wakker van crisis

Zelfs de nachtrust van de topmannen van deze wereld heeft te lijden onder de recessie. Bijna drie op de vier managers kampt met een slaaptekort, zo blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van Philips.

De oorzaak? De huidige crisis in de wereldeconomie geeft 40 procent van de ondervraagden als verklaring voor hun slapeloze nachten.

Terwijl de mens gemiddeld ongeveer acht uur slaap per nacht nodig heeft, komt een manager niet verder dan zes uur en een kwartier. Uit de enquête die elektronicagigant Philips hield onder 2.500 leidinggevenden in Amerika, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland, bleek dat zestig procent van alle managers vindt dat hun werkprestaties te lijden hebben onder hun slaaptekort.

Het resulterende productiviteitsverlies kost de Nederlandse economie jaarlijks bijna 500 miljoen euro, zo becijferde Philips. Het elektronicaconcern doet al jaren onderzoek naar slaap, wat onder meer de Wake Up Light heeft opgeleverd, een wekker die mensen niet wakker maakt met geluid, maar met licht.

Opmerkelijk genoeg lijken Nederlandse managers nauwelijks minder te slapen door de recessie. Nederlanders slapen gemiddeld het langst (6 uur en 38 minuten) en hebben de minste tijd nodig om in slaap te vallen (18,5 minuut).

Ook wijst slechts 15 procent van de Nederlanders de crisis aan als oorzaak voor hun slechte nachtrust, tegen een internationaal gemiddelde van 40 procent.

Vooral Amerikaanse en Japanse bazen slapen slecht door de crisis. In de Verenigde Staten en Japan is de crisis voor de helft van de managers de oorzaak van hun slaaptekort.

De Amerikanen doen er gemiddeld het langst over om in slaap te vallen - 26 minuten - en in Japan slaapt maar liefst 97 procent van de chefs minder dan de aanbevolen acht uur.

Ook de anders zo slaapvaste Duitsers maken zware nachten door. Ruim één op de drie Duitse managers zegt slechter te slapen sinds het uitbreken van de crisis, meer dan in de andere onderzochte landen.

De Britten zijn op hun beurt het minst productief van alle managers. Door slaaptekort verliezen zij gemiddeld ongeveer tien werkdagen per jaar, tegen een gemiddelde van ruim zes dagen in Duitsland, Amerika, Japan en Nederland. Dat kost de Britse economie volgens Philips 4 miljard euro per jaar.


Managers liggen wakker van crisis  (foto: DAG)

KNVB blokkeert tickets Nederland - Noorwegen

De KNVB heeft ruim tweehonderd kaarten voor de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Noorwegen van 10 juni geblokkeerd. Het zou volgens de bond gaan om 'zwarte' kaartjes.

Het is niet de eerste keer dat de KNVB overgaat tot een dergelijke maatregel. Voor de thuiswedstrijden tegen Schotland  en Macedonië  ondernam de bond ook al actie. Volgens de KNVB zijn de tickets verkocht via bureaus en websites als M&M events, Budgetticket, Onlineticketshop, Marktplaats.nl en Ticket Unlimited.
 
De KNVB wil de handel in kaarten op de zwarte markt flink aanpakken om de tickets betaalbaar te houden voor de fans. "Waar bij de eerste actie ruim 850 kaarten geblokkeerd werden, zijn het er nu ruim tweehonderd. Onze aanpak wordt zelfs gekopieerd door evenementenorganisatoren als Mojo", aldus een verklaring van de bond.
 
Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Homoseksuele arbiter stapt naar de rechter

De Turkse scheidsrechter Halil Ibrahim Dinçdag moest onlangs opstappen bij de Turkse voetbalbond. Dinçdag werd afgekeurd voor militaire dienst, omdat hij homoseksueel is. Dinçdag laat het er niet bij zitten en stapt naar de rechter. 

De regels van de Turkse voetbalbond schrijven voor dat het voor personen die afgekeurd worden voor militaire dienst om 'gezondheidsredenen' niet is toegestaan het beroep van scheidsrechter uit te oefenen. De zaak heeft in Turkije inmiddels voor een hoop opschudding gezorgd.

Tijdens een voetbaltalkshow op de Turkse televisie afgelopen weekend deed hij voor het eerst zijn verhaal. "Het is een erg zware periode voor mij en mijn familie, maar het is altijd al moeilijk geweest", zei de arbiter.

Dinçdağ deed tijdens de talkshow een oproep aan andere mensen, die net als hij gediscrimineerd worden. "Maak een vuist tegen onrecht. Sta op en laat weten dat je het er niet mee eens bent. Laat je stem horen.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport

De examenklachtenlijn is weer geopend!

Voor de 22ste keer heeft het LAKS (Landelijk Aktie Komitee Scholieren) vandaag de eindexamenklachtenlijn geopend. Het openstellen van de lijnen gebeurt daarmee op de dag dat het Centraal Schriftelijk Eindexamen start.

Het LAKS verwacht, net als voorgaande jaren, veel telefoontjes met klachten over de eindexamens, de organisatie of overlast tijdens de examens. Met de laatste twee typen klachten gaat het LAKS direct aan de slag. Eindexamens waar mogelijk fouten in zitten worden eerst gecontroleerd en fouten worden daarna doorgegeven aan de CEVO (Centrale Examencommissie Vaststelling Opgaven).

Om het niveau van het eindexamen te vergelijken met dat van voorgaande jaren, zal het LAKS de klachten per vak bekijken en vergelijken met het aantal klachten in de jaren hiervoor. "Deze statistieken geven wij achteraf door aan de CEVO en het CITO. De norm om het cijfer te bepalen kan dan worden aangepast", aldus coördinator Mara Soekarjo.

Vernieuwde tweede fase 
Op de havo zal dit jaar voor het eerst in de vernieuwde tweede fase eindexamen worden afgelegd. De inhoud van ieder examen is veranderd en de slaag-zak-regeling is aangepakt. "In deze vernieuwde situatie moet je twee onvoldoendes compenseren met twee zevens, zodat het gemiddelde een 6,0 is. Deze compensatieregeling was er in de oude tweede fase nog niet", aldus Soekarjo.

Digitaal examen vmbo
Veel vmbo'ers zijn al een tijdje met de eindexamens bezig, aangezien negentig procent van de vmbo-scholen de keuze heeft gemaakt om de algemene vakken digitaal te examineren. In de periode van 6 april tot en met 5 juni hadden de scholen de mogelijkheid om deze examens zelf in te plannen. "Een groot voordeel van dit flexibel examineren is dat de scholen veel meer vrijheid krijgen in het inplannen van hun jaarrooster. De examens hoeven niet per se in tien dagen afgenomen te worden, wat de stress van de eindexamenkandidaten behoorlijk kan reduceren", aldus Soekarjo.

Soekarjo benadrukt dat het altijd zin heeft om te klagen. Wie een klacht heeft, kan de komende weken het LAKS bellen op telefoonnummer 035-6719889 of de klacht indienen via internet.

 

Homoseksuele arbiter stapt naar de rechter

De Turkse scheidsrechter Halil Ibrahim DinÁdag moest onlangs opstappen bij de Turkse voetbalbond. DinÁdag werd afgekeurd voor militaire dienst, omdat hij homoseksueel is.

De regels van de Turkse voetbalbond schrijven voor dat het voor personen die afgekeurd worden voor militaire dienst om 'gezondheidsredenen' niet is toegestaan het beroep van scheidsrechter uit te oefenen. De zaak heeft in Turkije inmiddels voor een hoop opschudding gezorgd.

DinÁdag laat het er niet bij zitten en stapt naar de rechter. Tijdens een voetbaltalkshow op de Turkse televisie afgelopen weekend deed hij voor het eerst zijn verhaal. "Het is een erg zware periode voor mij en mijn familie, maar het is altijd al moeilijk geweest", zei de arbiter.

DinÁdağ deed tijdens de talkshow een oproep aan andere mensen, die net als hij gediscrimineerd worden. "Maak een vuist tegen onrecht. Sta op en laat weten dat je het er niet mee eens bent. Laat je stem horen."

Forza Motorsport 3 al een beetje 'onthuld'

Oeps. Oeps. Die verrekte Duitsers toch ook. Zijn nooit te vertrouwen, laat staan dat ze kunnen voetballen... Oh wacht, zij hebben afgelopen EK de finale gehaald? Dan nog, ze kunnen niks. Maar racen wel! Kijk maar naar Schumacher, die kan er wel wat van. Enfin, even serieus. Het lijkt erop dat Forza Motorsport 3 op de E3 aangekondgid zal worden. Vorige maand dook de game op in een filmpje van de persconferentie van Microsoft in BraziliŽ, maar nu iets heel anders.


Forza Motorsport 2 voor de Xbox

Als je op het linkje hebt geklikt, weet je inmiddels dat de strategy guides van Forza Motorsport 3 reeds te reserveren zijn. De Engelse 'Preisempfehlung' is £12.99, wat 15,99 in euro's is. Prima doet weer prima werk, een strategy guide maken voordat de game is getoond. Prima.

Cruz mogelijk toch langer bij Inter

Eigenlijk ging bijna iedereen er al vanuit dat Julio Ricardo Cruz na dit seizoen zou vertrekken bij Inter. De 34-jarige Argentijn heeft een aflopend contract bij de nerazzurri en kon het nog niet eens worden met Inter over een nieuwe verbintenis.

Cruz houdt de optie-Inter echter nog altijd open. Nu de club uit Milaan kampioen van ItaliŽ is geworden, is de Argentijn bereid met zijn werkgever te gaan onderhandelen. "Ik heb altijd gezegd dat er iets speciaals is tussen mij en deze club", aldus Cruz op het digitale thuis van zijn broodheer. "Het was nog niet het juiste moment om over mijn toekomst te praten. Nu ben ik daar wel aan toe. We moeten het nog zien, maar ik denk niet dat er problemen zullen zijn."

De ex-aanvaller van onder meer Feyenoord en Bologna startte dit seizoen slechts zes keer in de basis bij Inter, waardoor een nieuw contract niet waarschijnlijk leek. "Een speler moet begrijpen dat elke coach zijn eigen keuzes maakt. Elke keer dat er een beroep op mij werd gedaan, heb ik alles gegeven", luiden de woorden van Cruz hierover.

KNVB schorst MVV'er Daemen voor vijf duels

MVV-middenvelder Tom Daemen is door de tuchtcommissie van de KNVB voor vijf duels geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart in de Jupiler League-play-off-wedstrijd tegen Telstar.

Daemen maakte in het duel een harde overtreding op Telstar-speler Marien Willemsen en werd hiervoor bestraft met een directe rode kaart. Daar er nog een voorwaardelijke schorsing stond, mist Daemen een wedstrijd extra.

MVV had de mogelijkheid in beroep te gaan tegen de straf, maar besloot het voorstel te accepteren.

Koeman zocht zelf contact met AZ

Ronald Koeman heeft AZ al op 8 mei laten weten dat hij geÔnteresseerd was om Louis van Gaal op te volgen als trainer van de Alkmaarders. Voorzitter Dirk Scheringa vertelde dit maandag tijdens de presentatie van de nieuwe AZ-coach.

AZ werkte twee dagen na de mededeling van Koeman de laatste competitiewedstrijd van het seizoen af op eigen veld tegen sc Heerenveen. Vier dagen daarna werd de overgang van Van Gaal naar Bayern MŁnchen bekend.

"En daarop hebben wij weer contact gezocht met Lagendijk (zaakwaarnemer van Koeman, red.) om een afspraak te maken met Koeman", zei Scheringa maandag. "Zo werkt het in de voetballerij", voegde Koeman hieraan toe.

Red Bull met dubbele diffuser in Monaco

Red Bull Racing zal in de Grand Prix van Monaco aan de start verschijnen met een dubbele diffuser. Het inpassen van deze diffuser was lastig, omdat de F1-bolide van het Oostenrijkse team gebruik maakt van een unieke pull-rod achtervering.

Coureur Sebastian Vettel vertelde tegen de Oostenrijkse televisiezender ORF dat de auto in Monaco uitgerust zal zijn met de dubbele diffuser. "Als de diffuser ons zal helpen, dan helpt deze ook in Monaco." De Duitser verwacht niet dat het in het prinsdom veel verschil zal maken, maar bij de volgende race in Turkije zal dat wel het geval zijn.

Tweeling met twee papa's

Een moeder van een tweeling in het Amerikaanse Dallas reageerde geschokt toen ze van artsen vernam dat de kinderen van twee vaders zijn. Zij had besloten deskundigen te raadplegen toen zij en haar partner constateerden dat de elf maanden oude tweelingbroertjes Justin en Jordan verschillende gezichtskenmerken vertoonden.

Een vaderschapstest verschafte opheldering: twee eicellen waren bevrucht door verschillend sperma. De waarschijnlijkheid dat de twee jongens een verschillende vader hebben, is daarmee 99,99 procent, meldden Amerikaanse media. Artsen van het DNA-laboratorium in Dallas hadden nog nooit met een dergelijk testresultaat te maken.

De Afro-Amerikaanse Mia Washington bekende daarop dat ze een affaire had gehad. Ze was tegelijkertijd van twee mannen zwanger geworden. Mia's huidige partner is een van de vaders. Hij zei dat hij zijn verloofde had vergeven en dat hij ook het andere kind als zijn eigen zoon wil opvoeden.

Nieuwe zoekmachine!

Ben jij Google ook helemaal zat als zoekmachine? Misschien is WolframAlpha dan wel de zoekmachine voor jou. Stel jouw zoekopdracht is 2x² + 5y (het kan zomaar gebeuren dat je dat weten wil), dan krijg je niet alleen het antwoord, maar ook mooie grafiekjes en formules die misschien heel handig zijn. Of je zoekt op een bepaalde datum, en je krijgt een stortvloed aan info over die bepaalde dag. Is dat even handig! Met dank aan donroyco voor de submit.

Rummenigge: "Titel voor 99,9% naar Wolfsburg"

Bayern MŁnchen-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge lijkt de hoop op de Duitse landstitel te hebben opgegeven. Met nog ťťn speeldag te gaan in de Bundesliga staat Bayern twee punten achter op koploper VfL Wolfsburg.

In de Duitse media verklaarde Rummenigge dat het kampioenschap "99,9% zeker naar Wolfsburg gaat." Naast de achterstand van twee punten heeft Der Rekordmeister ook een veel minder doelsaldo dan die WŲlfe. Bayern zal komende zaterdag, wanneer het in de eigen Allianz Arena nummer drie VfB Stuttgart ontvangt, dan ook de aandacht op iets anders richten.

"Wij willen de tweede plaats behouden", aldus Rummenigge. "Dat zou directe kwalificatie voor de Champions League inhouden. Mocht dat lukken, dan kunnen we tevreden zijn met het verloop van dit seizoen."

Kalou: "Nooit eerlijke kans gehad van trainer"

Zijn eerste seizoen bij sc Heerenveen is aanvaller Bonaventure Kalou simpelweg tegengevallen. De Ivoriaan kwam afgelopen zomer op transfervrije basis de Friese gelederen versterken, maar moest zich bij Heerenveen voornamelijk tevreden stellen met invalbeurten.

De oudere broer van Chelsea-aanvaller Salomon Kalou is hier allerminst tevreden mee. Op korte termijn zal hij met zijn zaakwaarnemer Rodger Linse gaan praten over zijn sportieve toekomst.

"Dit seizoen is niet geworden wat ik ervan had verwacht", aldus een teleurgestelde Kalou tegen Sportweek. "Na mijn mislukte avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten kwam ik hier om veel wedstrijden te spelen, maar ik heb nooit een eerlijke kans gehad van de trainer."

"Ik kijk ook kritisch naar mezelf, hoor. Als het niveau te hoog was, zou ik me nu stil houden. Maar dat is niet het geval. Ik heb nooit een serie wedstrijden mogen spelen om te laten zien wat ik kan."

Het contract van Kalou met Heerenveen loopt nog een jaar door. "Ik ga met Rodger kijken wat goed voor mij is. Ik voel me hier soms nutteloos en moet snel weer aan spelen toekomen. Als dat niet bij Heerenveen kan, dan maar ergens anders."

Twente '05 Nederlands Kampioen zitvolleybal

Twente '05 is op zaterdag 16 mei in Leersum Nederlands Kampioen zitvolleybal geworden. In de halve finales versloegen zij Mikro-Elektro met 3-0, en in de finale werd Volleer met 3-0 aan de kant geschoven.

Mikro-Elektro was nauwelijks partij voor Twente '05 in de halve finale. Met de setstanden 25-17, 25-18 en 25-23 werden zij aan de kant geschoven; alleen de laatste set was nog enigszins spannend. De andere halve finale was een stuk spannender. De eerste set werd gewonnen door Holyoke met 25-23, en de volgende twee sets door Volleer met 20-25 en 18-25. Holyoke vocht echter terug en won de vierde set met 25-22. In de laatste set was de pijp echter leeg: deze ging verloren met 7-15.

In de finale bleek Twente '05 een stuk sterker dan de regerend landskampioen Volleer. De ploeg uit Leersum had veel kracht verspeeld in de halve finale, en kon niet op tegen het geconcentreerd spelende Twente. De eerste set ging dan ook eenvoudig naar Twente. Volleer toonde echter veerkracht en leek de tweede set zelfs te gaan winnen. Twente bleef echter rustig, en trok ook deze set uiteindelijk naar zich toe met 27-25. In de laatste set was de weerstand gebroken en speelden de Twentenaren eenvoudig naar 25-12.

In de wedstrijd om de derde plaats leek Holyoke eenvoudig te gaan winnen van Mikro-Elektro. Zij wonnen de eerste twee sets met 16-25 en 17-25. De ploeg uit Roosendaal bleek echter eveneens veerkrachtig, en wonnen de derde en de vierde set. In de vijfde set bleek Holyoke toch de sterkere ploeg: 11-15.

Mosley: "Budgetlimiet wordt niet verhoogd"

FIA-president Max Mosley is niet van plan de budgetlimiet in de Formule 1 aan te passen. De limiet is nu vastgesteld op 44 miljoen euro en mocht dat meer worden, dan zouden nieuwe teams volgens de Brit wel eens af kunnen zien van deelname aan de sport.

"Ik wil de limiet niet verhogen, want dat zou nieuwe teams verhinderen om in de Formule 1 te komen. Mensen praten over 44 miljoen euro alsof het bijna niets is, maar het is in feite een enorm bedrag, vooral als je de kosten voor de coureurs en de motoren ook nog eens buiten beschouwing laat. De grote teams blijven in dat geval nog ruim 110 miljoen euro per jaar uitgeven. Als je het budgetplafond nog verder verhoogt, dan zouden nieuwe teams niet meer voldoende sponsorgeld bij elkaar kunnen krijgen. Bovendien is het ook in het belang van de bestaande teams dat we het bedrag niet verhogen, want zo hoeven zij niet onnodig veel geld uit te blijven geven aan de Formule 1," zei Mosley tegen de BBC.

Mosley maakte wel bekend dat de omstreden regel dat teams die zich niet aan de limiet houden minder technische vrijheden hebben dan de teams die zich wel aan het budget houden, geschapt wordt. "Het idee was dat nieuwe teams veel te langzaam zouden zijn en rijdende chicanes zouden worden op het circuit. We wilden ze daarom een handje helpen door ze bepaalde voordelen te geven. Nu bestaande teams te kennen hebben gegeven dat zij ook onder de limiet willen rijden, krijgen zij dankzij die technische voordelen echter een veel te grote voorsprong. We hebben daarom afgesproken dat het goed is dat iedereen onder dezelfde regels gaat rijden. Om de nieuwe teams toch te helpen, gaan we waarschijnlijk instellen dat er bepaalde informatie verplicht moet worden uitgewisseld."

Mosley is benieuwd naar het alternatief voor de budgetlimiet waar de FOTA mee op de proppen wil komen, maar tegelijkertijd geeft de Brit aan dat hij niet voor kan stellen dat er een beter alternatief is. "De teams hebben aangegeven dat ze een beter idee hebben dan een budgeplafond. Ze hebben niet verteld wat dat idee precies is. Dat is iets waar ze eerst nog met elkaar over willen praten. Volgens mij is het echter moeilijk om met iets beter te komen dan een budgetlimiet. Bij een limiet heb je namelijk duidelijkheid: iedereen rijdt met dezelfde hoeveelheid geld en het slimste team wint. Als ze iets beter weten, dan zullen we daar zeker naar luisteren, maar ik ben er erg sceptisch over."

Man levend gekookt in soepvat

In een fabriek in het Duitse Lübeck is een werknemer levend gekookt. De 36-jarige man was een twee meter hoog vat waarin soep gekookt wordt aan het reinigen. Tijdens de werkzaamheden klapte het deksel dicht, waardoor liters kokend water het vat in stroomden.

Een woordvoerder van de fabriek meldt dat het nog onduidelijk is hoe het kokende water in het vat heeft kunnen komen. De fabriek is tijdelijk gesloten.

Hushovd wint proloog Ronde van CataloniŽ

Thor Hushovd heeft de proloog van de Ronde van CataloniŽ op zijn naam geschreven. De oersterke Noor wist het 3,6 kilometer lange parcours in Lloret de Mar het snelste af te leggen. Hiermee pakt hij tevens de leiderstrui.

Tweede werd Alejandro Valverde op ťťn seconde achterstand. Greg Henderson werd op twee tellen van Hushovd derde. Niki Terpstra was de beste Nederlander. De renner van Milram kwam binnen op vier secondes achterstand van Hushovd.

Morgen vervolgt de Ronde van CataloniŽ zich met een 163 kilometer lange etappe van Gerona naar Roses. De ronde, die telt voor het Pro Tour-klassement duurt tot en met zondag.

Bijna helft Amsterdamse coffeeshops moet weg

Binnen drie tot zes jaar moeten 26 coffeeshops in de Amsterdamse binnenstad de deuren sluiten, meldt Het Parool. De krant baseert zich op de definitieve versie van het 1012-plan, een ambitieus project van de gemeente om de binnenstad aantrekkelijker te maken.

De meeste zaken die sluiting boven het hoofd hangt zijn te vinden in het Wallengebied. Hier is de gemeente ook van plan drastisch te snoeien in het aantal bordeelramen. Deze combinatie van maatregelen zou de "structuur die criminaliteit aanwakkert" moeten doorbreken.

Het aantal coffeeshops in de binnenstad neemt door de sluitingen met 40 procent af.


Bijna helft Amsterdamse coffeeshops moet weg  (foto: DAG)

KLM Open blijft in Europese PGA-tour

De KLM Open maakt ook de komende jaren nog deel uit van de Europese tour. Dit heeft de organisatie van het golfevenement maandag bekend gemaakt. De huidige overeenkomst met de overkoepelende golforanisatie (PGA) loopt na de editie van dit jaar af.

In augustus wordt de KLM Open voor de laatste keer in Zandvoort gehouden. Daarna verhuist het evenement zeer waarschijnlijk naar Hilversum.

'Servisch wonderkind in belangstelling Ajax'

Danijel Aleksic, die in eigen land wordt gezien als supertalent, staat in de belangstelling van Ajax. De achttienjarige Servische aanvaller wil het liefst de overstap naar Nederland of Duitsland maken.

Aleksic speelt al drie jaar bij zijn huidige club FK Vojvodina, wat inhoudt dat hij op zijn vijftiende al zijn debuut maakte bij de ploeg. In zijn land wordt de aanvaller het wonderkind voor de toekomst genoemd.

Aleksic liet van zich spreken tijdens de kwalificatieronde voor het EK-17 in 2008. Destijds vond hij in drie wedstrijden maar liefst vijfmaal het doel. Dit jaar kwam het talent in 25 wedstrijden vijfmaal tot scoren. Op zeventienjarige leeftijd maakte Aleksic al zijn debuut voor het nationale elftal van ServiŽ. Hiermee is hij ťťn van de jongste debutanten ooit.

Rechter wil vervolging Turkse president

Een Turkse rechtbank heeft vandaag bepaald dat president Abdullah Gül moet terechtstaan wegens misbruik van overheidsgeld. De beschuldigingen aan het adres van, de als president onschendbare, Gül stammen uit de jaren negentig.

Ze gaan over vermeend misbruik van geld bestemd voor verkiezingscampagnes door kopstukken van de toenmalige Welvaartspartij. Gül behoorde daar destijds toe. Hij werd vervolgens een prominent bij de opvolger van de Welvaartspartij, de huidige regeringspartij AK. Gül werd in 2007 tot president van Turkije gekozen.

Het wereldlijke establishment in Turkije, onder wie veel militairen en magistraten, vrezen dat de stroming die AK vertegenwoordigt, het stelsel dat sinds de jaren twintig in Turkije bestaat, met behulp van de politieke islam ondermijnt. De strijd tussen die stroming en de oude garde leidt regelmatig tot ernstige politieke crises in Turkije.

In 1997 schoof het leger premier Necmettin Erbakan (Welvaartspartij) aan de kant. De huidige premier Erdogan (AK-Partij) heeft het geregeld met conservatieve magistraten aan de stok.

Turkse president moet terechtstaan  (foto: ANP)

Tchmil haalt uit naar Steegmans en Dehaes

Team Katyusha is niet te spreken over de prestaties van Gert Steegmans. Andrei Tchmil, algemeen manager van de wielerploeg, heeft dit maandag laten weten. Daarnaast kreeg ook Kenny Dehaes negatieve kritiek over zich heen.

"Steegmans heeft problemen met zijn gezondheid, problemen in zijn hoofd en privťproblemen. Er zijn dingen die hij niet begrijpt," aldus Tchmil. "Als je als kopman start in de grote wedstrijden, heb je een verantwoordelijkheid. Tegenover jezelf en je sponsor."

Bovendien is Tchmil van mening dat Steegmans zich niet als een professioneel wielrenner gedraagt. "Als ik niet kon volgen, was ik degene die slecht getraind had. Als ik lek reed, stak ik het niet op mijn materiaal. Dan had ik op de verkeerde plek gereden. Ik was verantwoordelijk voor mijn eigen resultaten. Maar als ik nu hoor klagen over slechte fietsen, slechte bevoorrading en een gebrek aan ploegmaats, moet ik lachen. Dat bewijst enkel de psychologische zwakte van zo'n renner."

Tchmil haalde nog harder uit naar Dehaes, die vorig jaar bij Topsport Vlaanderen reed. "Hij is de grootste ontgoocheling bij ons", was de duidelijke taal van de manager van Team Katyusha. "Die jongen snapt niet wat zijn werk is. Als je zoals Dehaes niet eens de bevoorrading haalt of bij de aankomst zegt: 'Mijn job zit erop', dan heb ik een probleem. Welke job, vraag ik dan."

"Een job, dat is werken in de fabriek. Wielrennen is een passie. Ik weet niet waaraan het ontbreekt bij Dehaes. Ik ben in ieder geval zwaar teleurgesteld dat hij zich in het voorjaar niet met de beste Belgische renners kon meten," ging Tchmil verder.

Steegmans en Dehaes hebben nog tot eind 2010 een contract bij Team Katyusha. "Het ziet er slecht uit voor hen. Ik heb de renners de les gespeld over het gebrek aan professionele verantwoordelijkheid. Ik hoop dat ze nu gaan nadenken over hun werk. Het is niet dat ze enkel geld mogen oprapen en niets in de plaats hoeven te geven. Maar ik sluit voor niemand de deur. Ik wacht met groot geduld," besloot Tchmil.

Pranjic wel, Eduardo niet in selectie KroatiŽ

Sc Heerenveen-middenvelder Danijel Pranjic behoort tot de selectie van KroatiŽ voor het cruciale WK-kwalificatieduel met OekraÔne op 6 juni in Zagreb. Arsenal-aanvaller Eduardo da Silva is niet opgeroepen door bondscoach Slaven Bilic.

Eduardo, die in februari zijn rentree vierde na een zware beenbreuk, heeft last van een liesblessure. Mocht de kwetsuur van de aanvaller met Braziliaanse roots sneller dan verwacht genezen, dan zal Bilic hem alsnog selecteren.

Bij KroatiŽ - OekraÔne staat de belangrijke tweede plaats in groep 6 op het spel. Beide landen hebben op dit moment evenveel verliespunten. Het eerste onderlinge duel in Kiev eindigde in 0-0.

Ontwikkelaar High Voltage gaat tot 'the absolute limit'

Ontwikkelaar High Voltage, op het moment vooral bekend van de aankomende first person shooter The Conduit voor de Wii, heeft bekend gemaakt tijdens de E3 in 'behind closed doors'-sessies een compleet nieuw IP bekend te maken.

"We feel that E3 is the perfect opportunity to show off our hard work and give a taste of our very latest project.” aldus de oprichter van High Voltage, Kerry Ganofsky

Over het nieuwe spel zegt Ganofsky daarna ook nog dat ze met het spel de huidige technologische mogelijkheden tot 'the absolute limit' zullen drukken.

Over het andere project van High Voltage, The Conduit, zegt Ganofsky dat ze er grote verwachtingen van hebben en de kans groot is dat het spel uiteindelijk een Wii-franchise zal worden.
Festival Picnic in the Park geannuleerd

Het muziekfestival Picnic in the Park in het Zuiderpark in Den Haag op 21 juni is geannuleerd. Dat heeft de organisator The Entertainment Group maandag bekendgemaakt.

De organisator besloot hiertoe wegens tegenvallende kaartverkoop. De oorzaak hiervan is volgens de organisatie de economische recessie, waardoor consumenten minder besteden en selectiever zijn in hun uitgaven.

Alle eerdere edities van het festival waren wel succesvol, aldus de organisatie. Daarom zal Picnic in the Park volgend jaar wel weer gewoon plaatsvinden. Muziekliefhebbers die al kaarten hebben gekocht, krijgen hierover persoonlijk bericht. Zij krijgen hun geld terug of alternatieve evenementen aangeboden.

Op het programma stonden onder anderen Joe Jackson, Gabriella Cilmi, Novastar en Ilse DeLange.

'Bailout Bubble is de ultieme zeepbel'

"Dit is de moeder aller zeepbellen, en wanneer hij klapt", waarschuwt Gerald Celente, directeur van The Trends Research Institute, "zal er een einde komen aan de cyclus van zeepbellen die de economische activiteit in de ontwikkelde wereld heeft gekarakteriseerd", zo kopt de financieel-economische nieuwszender RTL Z.

Celente is een Amerikaanse trendvoorspeller en staat bekend om zijn juiste voorspellingen zoals de aandelencrash van 1987, de Irak-oorlog en de val van de Sovjet-Unie. Hij is een veelgeziende gast in de Amerikaanse media. Volgens gerespecteerde media, zoals The Economist, The Wall Street Journal, The New York Post en CNBC, is Celente een van de beste en bewezen trendvoorspellers ter wereld.

Volgens Celente wordt de grootste financiële zeepbel voor ons aller ogen opgeblazen: "De media, Washington en Wall Street kunnen of willen de zeepbel niet zo noemen, maar beschrijven de enorme uitgaven van de overheid aan reddingspakketten, prikkels, opkopingen en overnames als noodmaatregelen die een zeer beschadigde economie moeten redden."

Sinds het uitbreken van de crisis staat de Amerikaanse overheid inmiddels garant voor 12,8 biljoen dollar aan bailouts en mogelijke toekomstige verliezen van financiële instellingen.

Celente: "De Bailout Bubble is veel groter dan de Dot.com- en vastgoedzeepbellen. Het gevaarlijke van deze zeepbel is dat de vorige gespatte zeepbellen niet het financieel systeem in het diepe meetrokken. Maar wanneer de Bailout Bubble knapt zal het systeem worden meegesleurd."

Fantoomdollars die, gedrukt uit het niets en ondersteund door niets, definiëren de Bailout Bubble. Als deze zeepbel knapt zal de Amerikaanse centrale bank de Fed en de Amerikaanse overheid niet nogmaals de middelen hebben om een nieuwe zeepbel te starten.

Celente: "Wanneer er geen enorme economische zeepbellen meer opgeblazen kunnen worden, zullen ze zich richten op grotere doelwitten. Gezien het patroon van overheden om grote fouten in kolossale fouten te veranderen, is het de klassieke trend om, wanneer de rest faalt, een oorlog te beginnen."

Omdat de Bailout Bubble nooit zeepbel wordt genoemd of als zodanig wordt herkend, zal het plotselinge uiteenspatten ervan zorgen voor chaos, aldus Celente. Paniekerige burgers zullen het alibi van Washington/Wall Street/de media accepteren dat de schuld van deze ramp weghaalt bij de beleidsmakers en neerlegt bij een zondebok.

"Op dit moment voorzien we geen oorlog. Maar de trends zijn onheilspellend", concludeert Celente. "We kunnen niet precies het moment aanwijzen waarop de Bailout Bubble uiteen zal spatten, maar we zijn er zeker van dat het gaat gebeuren. Wanneer het gebeurt, kan er dus een grote oorlog volgen."

Gerald Celente eerder in november 2008 op Fox News

Event: Airsoft

Airsoft is een combatsimulatiesport die kan vergeleken worden met paintball, maar dan veel realistischer. Twee of meer teams spelen tegen elkaar een game vol snelheid, nauwkeurigheid, teamplay, tactieken en adrenaline! Een absolute must dus voor de gamers onder ons. Airsoft is in Nederland helaas verboden dus je moet naar ons buurland BelgiŽ om het te spelen. Zo kwamen wij via airsoftevents.nl aan deze combatsimulatiesport. 26 fanatieke gamers later stonden we in het klooster The Monastery II klaar voor de actie.

Terugroepactie Suzuki Swift

Suzuki Nederland heeft ongeveer twaalfduizend auto's van het type Swift teruggeroepen. Eigenaren worden verzocht hun auto na te laten kijken door een dealer van het merk. Een woordvoerder van importeur Nimag BV meldt dat er mogelijk brand kan ontstaan in de kofferbak.

In de auto's, gebouwd van 2005 tot en met het derde kwartaal van 2007, is een probleem geconstateerd met een brandvertragend middel. Dit kan in combinatie met vocht roestvorming veroorzaken op metalen onderdelen, zoals de stekker van de kofferbakverlichting. Hierdoor kan kortsluiting ontstaan.

Man overleeft val van ruim 1800 meter

Hij voelt zich alsof hij is aangereden door een vrachtwagen op snelheid, hij heeft een geperforeerde long, een gebroken rug, een gebroken rib, afgebroken tanden en bloedhoest, maar toch: parachutist James Boole mag blij zijn dat ie nog leeft.

Voor een Russische documentaire filmde Boole de sprong van een skydiver. Met een speciaal pak sprong hij de 'acteur' achterna en bleef, professioneel als hij is, zo lang mogelijk doorfilmen.

De andere man zou aangeven wanneer Boole zijn parachute moest opentrekken, maar vergat dat helemaal toen ze eenmaal aan het vliegen waren. Twee seconden voordat de cameraman de aarde raakte, kwam pas het belangrijke signaal. Veel te laat natuurlijk, waardoor  Boole met een noodgang in de sneeuw klapte.

"Ik dacht dat ik flinke interne bloedingen had en dat ik zou sterven. Ik dacht er al over om iemand mijn laatste woorden toe te vertrouwen", aldus Boole in The Sun.

Verkoop tabak liep in 2008 verder terug

In 2008 is de verkoop van sigaretten en shag met drie procent gedaald ten opzichte van 2007, meldt het CBS. Iets minder dan een procent van alle rokers heeft de sigaretten van zich af gelegd in 2008, toch roken er nog 3,6 miljoen Nederlanders. Al sinds 2000 loopt de verkoop van tabak elk jaar een beetje terug.

Vorig jaar kochten alle rokers in totaal 15,9 miljard sigaretten en 10,3 miljoen kilo shag. Per Nederlander ouder dan 12 jaar betekent dat 1057 sigaretten of 768 shagjes in 2008. Ondanks dat de verkoop lager lag, gaven we wel meer uit aan rokerswaren: 4,1 miljard euro, een stijging van bijna vier procent, een logische gevolgtrekking uit de prijsverhogingen.

De staatskas is vorig jaar goed gespekt door alle rokers; de accijnsopbrengsten stegen met 11 procent, wat goed is voor een bedrag van 2,4 miljard euro. Hiermee komt de accijns op een pakje sigaretten of shag op ruim 58 procent.

Met dank aan drjacklenl voor de submit.

Brand in hoofdkantoor Europese Commissie

In het hoofdkantoor van de Europese Commissie, het dagelijks bestuur van de Europese Unie, in Brussel is vandaag rond het middaguur brand uitgebroken. Uit de bovenste etages van het Berlaymont-gebouw komen dikke rookwolken. Het gebouw is ontruimd. De brandweer is massaal aanwezig.

In het hoofdkantoor van de Europese Commissie werken enkele duizenden mensen. In totaal werken er bij de Europese Commissie circa 20.000 mensen.

Cantona: "Ik groeide op met Ajax"

Voormalig vedette Eric Cantona blijkt in zijn jeugdjaren een groot fan van Ajax te zijn geweest. De flamboyante Fransman deed deze uitspraak maandag tijdens het filmfestival in het Franse Cannes.

Cantona was in de Zuid-Franse badplaats om de wereldpremiŤre van de tragikomedie 'Looking for Eric' bij te wonen. De voormalig speler van onder meer Manchester United speelt zichzelf in de film en helpt een Britse postbode, die een groot fan van hem is, zijn midlifecrisis te overwinnen.

"Ik had zelf geen idolen", zei Cantona in Cannes. "Ik was alleen een groot fan van voetbal. Ik groeide op met Ajax, dat ik in mijn jeugd enorm waardeerde om zijn creativiteit en het wonderschone spel. Als Ajax voetbalde, maakte het team iets. Daar gaat het om in sport, net als in film."

De film 'Looking for Eric' draait vanaf half september in de Nederlandse bioscopen.

Scheidsrechter krijgt slaag van 'supporters'

In de nacompetitie van het amateurvoetbal is voor de tweede keer in korte tijd fysiek geweld gebruikt tegen een scheidsrechter. Gistermiddag werd een scheidsrechter uit Heel neergeslagen door een supporter van voetbalvereniging Oranje Zwart uit Helmond.

Afgelopen donderdag nog liep een duel in het Noord-Limburgse Melderslo uit de hand. De nacompetitie staat bekend om de grote spanning die op de duels staat. Eén doelpunt kan het verschil maken tussen promotie of degradatie, waardoor de gemoederen soms hoog oplopen.

Het incident van gisteren vond plaats vlak na de wedstrijd van Koningslust tegen Olympia Boys. De thuisclub scoorde in blessuretijd de 5-0, waardoor het Helmondse Oranje Zwart net naast promotie greep. Supporters van de Helmondse club, die naar Koningslust waren afgereisd om het duel te zien, stormden het veld op en gaven de scheidsrechter en zijn assistenten klappen.

Met dank aan Patriesss voor de submit.

Leuke lichteffecten in trailer White Knight Chronicles

In Amerika verscheen vorige week een trailer van de game White Knight Chronicles en een filmpje van een titel met deze allure wilde we jullie natuurlijk niet onthouden. Daarom bij deze alsnog de trailer, waarin het verhaal achter de game enigszins wordt uitgelegd en waarin de visuals en stijl duidelijk naar voren komen.

White Knight Chronicles neemt ons mee naar het koninkrijk Balador, aldaar wordt een feestje voor de verjaardag van de prinses bruut verstoord door een kwaadwillend genootschap genaamd "Wizard". Een simpele jongen genaamd Leonard probeert te prinses te redden en neemt haar mee naar de kerkers van het kasteel, daar stuit hij op een krachtige wapenrusting waarmee hij in de "White Knight" verandert. In deze vorm heeft hij de kracht om "Wizard" te bestrijden en Balador de beschermen.

Henk Bres wil burgemeester Gouda worden

Henk Bres heeft een open sollicitatie aan koningin Beatrix gestuurd om het burgemeesterschap van Gouda voor een half jaar over te nemen. In die periode wil hij de criminaliteit in de stad hard aanpakken. Bres is van mening dat de onveiligheid in Gouda de schuld is van de huidige burgemeester en de korpschef.

"De tijd van pappen en nat houden is volgens mij voorbij, en ik beloof u dat als ik deze functie van de heer Wim Cornelis over kan nemen, ik de stad Gouda weer binnen een half jaar veilig kan maken voor haar inwoners", zo schrijft Bres in zijn sollicitatiebrief die op zijn weblog te lezen is.

"De bevolking van Gouda heeft op dit moment een behoefte aan iemand die van aanpakken weet en niet bang is….", aldus Bres die denkt dat de konigin de situatie in Gouda ook niet accepteert. Hij hoopt dat ze zijn sollicitatie zeer serieus neemt.

[upd] Schietpartij in winkelcentrum Tiel

In het winkelcentrum Kwadrant in Tiel is bij een schietpartij zeker één gewonde gevallen. Over de precieze toedracht van de verwondingen wil de politie van Tiel niets kwijt. Er is in ieder geval nog geen verdachte opgepakt.

Een traumahelikopter zou volgens De Telegraaf aanwezig zijn bij het winkelcentrum aan de Wadenoijenlaan en de Nieuwe Tielseweg om eventueel gewonden af te voeren. Wat er precies is gebeurd is vooralsnog niet duidelijk. De zaak wordt door de politie onderzocht.

Update 14:00

De regionale krant De Gelderlander meldt dat het slachtoffer met drie kogelschoten in het bovenlichaam is geraakt. Volgens buurtbewoners had het slachtoffer een affaire met de vrouw van de dader, maar de politie wil dit niet bevestigen.

Praat ook op ons forum mee over dit onderwerp.

KNVB blokkeert tickets Nederland - Noorwegen

De KNVB heeft ruim tweehonderd kaarten voor de WK-kwalificatiewedstrijd Nederland - Noorwegen van 10 juni geblokkeerd. Het zou volgens de bond gaan om 'zwarte' kaartjes.

Het is niet de eerste keer dat de KNVB overgaat tot een dergelijke maatregel. Voor de thuiswedstrijden tegen Schotland en MacedoniŽ ondernam de bond ook al actie. Volgens de KNVB zijn de tickets verkocht via bureaus en websites als M&M events, Budgetticket, Onlineticketshop, Marktplaats.nl en Ticket Unlimited.

De KNVB wil de handel in kaarten op de zwarte markt flink aanpakken om de tickets betaalbaar te houden voor de fans. "Waar bij de eerste actie ruim 850 kaarten geblokkeerd werden, zijn het er nu ruim tweehonderd. Onze aanpak wordt zelfs gekopieerd door evenementenorganisatoren als Mojo", aldus een verklaring van de bond.

Duitsland - 17 Europees kampioen

Het Nederlands elftal onder de zeventien jaar heeft de finale van het EK -17 verloren van Duitsland. Onze Oosterburen wisten door middel van een prachtige vrije trap in de verlenging het kampioenschap binnen te slepen.

De formatie van bondscoach Albert Stuivenberg begon sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde na zeven minuten al in een 1-0 voorsprong, gemaakt door Luc Castaignos. Vervolgens namen de Duitsers, die Oranje in de poule-wedstrijden met 2-0 over de knie legde, de controle over de wedstrijd volledig over en kwamen na ruim een half uur op gelijke hoogte. Lennart Thy scoorde met een kopbal de 1-1.

Ook na rust was het Duitsland dat de wedstrijd domineerde. De Duitsers kregen kansen, maar doelpunten bleven uit. Ook Nederland kreeg door middel van Christy Janga kansen op een 2-1 voorsprong, maar ook daar ging de bal er niet in.

Vervolgens moest er een verlenging aan te pas komen en daarin waren de Duitsers wel trefzeker. Florian Trinks wist in de 97e minuut een vrije trap prachtig in de kruising te mikken en bezorgde hiermee zijn land de Europese titel.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!

Onderzoek naar 'asperge-slaven'

De Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) gaat onderzoeken of de aspergestekerij in het Brabantse Someren waar slavernij-achtige toestanden zijn aangetroffen, strafrechtelijk aangepakt moet worden. Dat heeft een woordvoerster van de Arbeidsinspectie vandaag gezegd.

Volgens de woordvoerster had de Arbeidsinspectie de aspergestekerij al een tijd in het vizier. De inspectiedienst heeft de werkgever sinds 2005 vijf keer boetes opgelegd voor in totaal 566.000 euro wegens illegale arbeid en onderbetaling. Binnenkort zouden inspecteurs voor een hercontrole langsgaan bij het bedrijf. Daar waren afgelopen vrijdag ongeveer vijftig werknemers, onder wie veel Roemenen, onder erbarmelijke omstandigheden aangetroffen.

Bodybuilders op de vlucht voor artsen

In Vlissingen zijn gisteren twintig bodybuilders gevlucht voor dopingartsen van de Vlaamse Gemeenschap. Dopingdokter Hans Cooman laat in een reactie weten dat hij dit nog nooit had meegemaakt.

De twintig spierbundels zouden gisteren strijden voor de titel van Belgisch Kampioen Bodybuilding. De atleten zouden zich om half drie aan de jury presenteren in het Theater Arsenaal in Vlissingen. Toen ze een half uur voor de presentatie op de weegschaal stonden kwamen de dopingartsen echter binnenwandelen en waren de bodybuilders in geen velden of wegen meer te bekennen.

"We hadden van de Vlaamse Gemeenschap de opdracht gekregen twaalf atleten op doping te controleren. In het bodybuildingmilieu wordt wel vaker gecontroleerd," aldus Cooman. Hij voegt daaraan toe dat die controles niet voor niets zijn. Met enige regelmaat worden bodybuilders betrapt op dopinggebruik.

Ontsnappen is onmogelijk 
Omdat ze denken aan de controles te kunnen ontsnappen organiseren veel organisatoren hun wedstrijden in het buitenland. De artsen komen echter overal waar Vlaamse atleten aan een wedstrijd deelnemen controleren. "Soms nodigen de sportfederaties ons zelf uit om te komen controleren. De wielerbond doet dat vaak. Maar inderdaad, van de bodybuilders krijgen we nooit zo'n uitnodiging," aldus Cooman.

Van alle atleten wilden de artsen een urinemonster vragen die vervolgens naar het laboratorium in Gent gestuurd worden. Het lab controleert de urine op anabole steroïden en bij de aanwezigheid hiervan zal een disciplinaire commissie de strafmaat bepalen. Over het algemeen zal de straf ongeveer twee jaar schorsing bedragen bij een eerste overtreding.

Alle twintig schuldig?
Dokter Cooman zal ondanks dat hij geen monsters heeft kunnen nemen toch verslag opmaken van zijn controle. "Daarin zal ook staan dat ik het nooit zo grog meemaakte. We kunnen het ook niet zomaar laten passeren." Cooman kan maar één conclusie verbinden aan het vluchtgedrag van de spierbundels: alle twintig hadden ze doping gebruikt.

Niemand uit de bodybuildingwereld wilde gisteren officieel op de massale vlucht reageren. De driehonderd toeschouwers die voor de wedstrijd naar Vlissingen waren gekomen konden allemaal weer naar huis vertrekken.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport

Minister betreurt uitdelen munitie

De Belgische minister van Defensie Pieter De Crem betreurt dat Belgische militairen tijdens een oefening in Den Helder oefenmunitie zouden hebben gegeven aan inwoners van die plaats. Hij heeft dat vandaag laten weten aan zijn Nederlandse collega Eimert van Middelkoop tijdens een gesprek in Brussel.

De Crem noemt het incident "onaanvaardbaar”. De Belgische justitie is een onderzoek gestart. In Nederland doen politie en marechaussee een onderzoek. Ook Van Middelkoop vindt de gebeurtenis zeer te betreuren. Hij is blij dat zijn Belgische collega de zaak zo hoog opneemt.


Minister betreurt uitdelen munitie  (foto: DAG)

Duitsland - 17 Europees kampioen

Het Nederlands elftal onder de zeventien jaar heeft de finale van het EK -17 verloren van Duitsland. Onze Oosterburen wisten door middel van een prachtige vrije trap in de verlenging het kampioenschap binnen te slepen.

De formatie van bondscoach Albert Stuivenberg begon sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde na zeven minuten al in een 1-0 voorsprong, gemaakt door Luc Castaignos. Vervolgens namen de Duitsers, die Oranje in de poule-wedstrijden met 2-0 over de knie legden, de controle over de wedstrijd volledig over en kwamen na ruim een half uur op gelijke hoogte. Lennart Thy scoorde met een kopbal de 1-1.

Ook na rust was het Duitsland dat de wedstrijd domineerde. De Duitsers kregen kansen, maar doelpunten bleven uit. Ook Nederland kreeg door middel van Rangelo Janga kansen op een 2-1 voorsprong, maar ook daar ging de bal er niet in.

Vervolgens moest er een verlenging aan te pas komen en daarin waren de Duitsers wel trefzeker. Florian Trinks wist in de 97e minuut een vrije trap prachtig in de kruising te mikken en bezorgde hiermee zijn land de Europese titel.

'Veilingsite' weigert te stoppen

Het bedrijf achter Goudkoortsveiling.nl weigert de website uit de lucht te halen. Dat heeft directeur Gerard van Leest van 0900Money afgelopen vrijdag laten weten, nadat minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) hem schriftelijk had gemeld dat hij er binnen een week mee moet stoppen.

Gebeurt dat niet, dan zal het ministerie van Justitie aangifte doen bij het Openbaar Ministerie. Volgens Hirsch Ballin is de online veiling ondoorzichtig en lijkt die veel op een kansspel. De beheerder van Goudkoortsveiling heeft geen vergunning om een kansspel in de markt te zetten. Bovendien zijn kansspelen op internet nog verboden in Nederland.

Consumenten kunnen via Goudkoortsveiling.nl bieden op verschillende producten, maar mogen geen concreet bedrag opgeven. Per bod gaat de prijs van een product, bijvoorbeeld een spelcomputer, laptop of tv, met 1 eurocent omhoog. Het is onduidelijk hoeveel mensen deelnemen aan een veiling en wanneer die eindigt.

De uiteindelijke prijs ligt vaak ver beneden de gebruikelijke winkelprijs van een product. Volgens Hirsch Ballin leidt dit alles tot de slotsom dat deelnemers meedingen naar een prijs, zo heeft hij geantwoord op vragen uit de Tweede Kamer.


Rare veilingsite weigert te stoppen  (foto: DAG)

'Milito hard op weg naar Inter'

De kans is groot dat aanvaller Diego Milito komend seizoen voor Inter zal uitkomen. Josť Mourinho, coach van de kampioen van ItaliŽ, zei dit zondag na de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Siena.

Volgens Mourinho verlopen de onderhandelingen inzake de overgang van Milito zeer voorspoedig. "We zijn dichtbij het aantrekken van Milito", aldus de Portugees. "Hij is een spits in topvorm."

De 29-jarige Milito bezorgde de fans van zijn huidige club Genoa een hoop vreugde door in de zomer van 2008 terug te keren naar i grifoni. De Argentijn scoorde tussen januari 2004 en juni 2005 al eens zijn doelpunten voor de oudste voetbalclub van ItaliŽ en is ook dit seizoen productief. Milito liet twintig keer het net bollen namens Genoa in de Serie A.

Inter vierde afgelopen weekend het behalen van de scudetto. Het kampioensfeest kreeg met de 3-0 zege op Siena extra glans.

Ferrari naar rechter vanwege budgetlimiet

Het Formule 1-team van Ferrari is naar de Franse rechter gestapt om het invoeren van de budgetlimiet tegen te houden. Dit meldde FIA-president Max Mosley tegen de BBC.

"Ze hebben een verzoek bij de rechtbank ingediend, maar ik betwijfel of dat verzoek wordt gehonoreerd. Ze vinden dat we een afspraak met ze hebben geschonden, maar daar zijn wij het absoluut niet mee eens," zei Mosley.

"Een Formule 1 zonder Ferrari is niet zo goed als een Formule 1 met Ferrari, en het zou zeker jammer zijn ze te verliezen. Maar op het moment dat we zeggen niet zonder ze te kunnen, bepalen zij de regels, en dat moeten we niet hebben."

Vooral de manier waarop de limiet is ingevoerd, is een doorn in het oog van Ferrari. Mosley stelt echter dat er iets moest gebeuren. "Nadat duidelijk was geworden dat er na Honda mogelijk nog meer autofabrikanten uit de Formule 1 zouden stappen, wilden we met ze gaan praten over manieren waarop we nieuwe teams konden aantrekken. De afgelopen twee maanden wilden we meerdere malen met de teams om de tafel gaan zitten, maar telkens weigerden ze dit."

"Ze hoopten misschien dat als ze lang genoeg zouden wachten, er niets zou gebeuren en het op een gegeven moment te laat zou zijn voor nieuwe teams om nog in de Formule 1 te komen. Op die manier zouden zij de dienst blijven uitmaken. Dat konden we niet laten gebeuren, dus we hadden geen andere keuze dan tot actie over te gaan."

Opnieuw rel in Belgische politiek

De soap rond de Belgische politiek begint weer nadat vice-premier Laurette Onkelinx dreigt het Belgische kabinet te verlaten. Dit naar aanleiding van de kritiek die de andere vice-premier Didier Reynders op de socialistische partij van Onkelinx had.

Volgens de liberale vice-premier Reynders is het onmogelijk om met de socialistische partij PS samen te werken. Om zijn woorden kracht bij te zetten gebruikte hij de term “infréquentable”, die tot nu toe alleen werd gebruikt voor ondemocratische extreem rechtse partijen. “Zonder opheldering blijf ik geen seconde meer in deze regering”, aldus Onkelinx.

Over drie weken worden in Belgie de verkiezingen voor regeringen en parlementen van de deelstaten gehouden.

'Van Zaanen naar NEC'

Alles heeft er schijn van dat Rowin van Zaanen volgend seizoen toch nog in de Eredivisie te bewonderen is. De revelatie van FC Volendam tekent binnen afzienbare tijd een driejarig contract bij de club uit Nijmegen.

De vleugelaanvaller brak afgelopen seizoen door bij FC Volendam en verdient hiermee dus een transfer naar NEC. De 24-jarige Van Zaanen hoeft volgens de juiste berichtgevingen alleen nog medisch gekeurd te worden. De Amsterdammer kon transfervrij vertrekken bij FC Volendam.

Alderweireld maakt debuut in selectie Rode Duivels

Ajacied Toby Alderweireld is voor het eerst geselecteerd voor het nationale elftal van BelgiŽ.

De centrale verdediger maakte tijdens de tweede seizoenshelft zijn debuut bij de Amsterdammers en deed dat verdienstelijk. In de Europese wedstrijden tegen Olympique Marseille was hij ťťn van de betere Ajacieden.

Dat is in BelgiŽ niet onopgevallen gebleven, daar hij maandagochtend een uitnodiging voor de Rode Duivels op de deurmat viel. Dat meldt Ajax zojuist. Het is de eerste keer dat Alderweireld bij de selectie zit.

BelgiŽ speelt eind mei een oefentoernooi in Japan. De eerste wedstrijd is op 29 mei tegen Chili, in Shiba. Het tweede duel is tegen Japan op 31 mei. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Tokio. Thomas Vermaelen is eveneens geselecteerd.

Virtua Tennis 2009 een weekje later

Werd ons vorige week nog gemeld dat Virtua Tennis 2009 vanaf vrijdag in de winkels zou liggen voor de PlayStation 3, vandaag hebben we de vervelende mededeling dat dit toch 29 mei gaat worden. Op die dag zal tevens de Xbox 360-versie van de game verschijnen. Mensen met een Wii zullen een paar weken langer moeten wachten, waarschijnlijk vanwege de ontwikkelingsproblemen waar eerder in Amerika al een persbericht over werd uitgestuurd.

Volgens ons is de game het wachten wel waard. Lees voor meer informatie onze preview.

Legercommandant: Tamil Tijgers verslagen

Het Sri Lankaanse leger heeft de Tamil Tijgers verslagen. Dat heeft de militaire commandant, luitenant-generaal Sarath Fonseka, vandaag op de staatstelevisie gezegd. "Wij hebben het hele land bevrijd door het noorden van de terroristen te bevrijden. Wij hebben de gebieden waarin de Tijgers heersten, geheel in handen gekregen", zei Fonseka.

De Tijgers streefden sinds de jaren zeventig voor een onafhankelijke staat voor de Tamils in het noorden en oosten van Sri Lanka. De burgeroorlog tussen de regering en de opstandelingen begon in 1983.

De gevechten van de afgelopen dagen zouden aan meer dan 250 Tamil Tijgers het leven hebben gekost.

Susan Boyle loopt een blauwtje

Susan Boyle heeft het dik voor elkaar. Sinds ze haar talent heeft laten zien bij ‘Britain’s Got Talent’ staat ze nu al maanden in de spotlights. Alleen wil het op liefdesgebied maar niet vlotten. Ondanks haar make-over staan de mannen nog steeds niet in de rij voor de Engelse superster.

En als de mannen niet naar Susan komen, dan komt Susan wel naar de mannen. De zingende huisvrouw (47)  is verliefd op de negentien jaar oudere weduwnaar Helmut Glaser en heeft hem onlangs de liefde verklaard. Ze hebben elkaar ontmoet via de kerk. Helaas kan Helmut haar gevoelens niet beantwoorden, meldt The Mirror. Susan heeft al een tijdje een oogje op hem, maar gezien het leeftijdsverschil wil hij zich niet aan de zangeres wagen. “Ik heb ook tegen haar gezegd dat ik haar vader wel kan zijn. Gelukkig konden we er later samen om lachen”.


Susan Boyle loopt een blauwtje  (foto: DAG)

Veel speculatie rondom timer Kojima site

Afgelopen week wisten we jullie al te melden dat Hideo Kojima, bekend van de Metal Gear serie, op 18 mei een nieuwe game aan zou kondigen. Rondom deze aankondiging voor de aankondiging werd al veel gespeculeerd. Sommige dachten dat het zou gaan om MGS 5 met Raiden in de hoofdrol, en anderen dachten weer dat het om een nieuwe game zou gaan.

Vandaag is het 18 mei en dus werd er iets verwacht. Er is inderdaad iets veranderd op de website die speciaal voor deze aankondiging de lucht in is gegaan. Op de website is een landschap te zien met donkere wolken en er zijn geluiden te horen van onweer en regen. Er loopt een timer en er is een flitsende 5 (of misschien "S") in het midden te zien.
Nu is natuurlijk de vraag wat dit allemaal zou kunnen beteken. De vijf zou kunnen betekenen dat MGS 5 eraan zit te komen en ook het lettertype van de aflopende klok zullen veel MGS-fans bekend voor komen. Daarnaast betekent Raiden bliksem in het Japans.

Een aantal nieuwsgierige MGS-fans hebben de hele source-code van de site uitgeplozen en hebben een paar dingen ontdekt. Zo is dit niet de enige klok die de tijd af zal gaan tikken. Er zullen namelijk vijf klokken op de site verschijnen. De laatste zal op 1 juni aflopen wat toevallig de eerste dag is van de E3 en de dag dat Microsoft zijn persconferentie geeft (toch een Xbox 360 exclusieve game of MGS4 naar de Xbox 360?)

Daarnaast heeft de site een aantal keywords aan zich gekoppeld. Dit zijn "Hideo Kojima", "MGS", "METAL GEAR", "NEXT", "game", "Konami", "Kojima game", "KJP", "Kojima Production". Toch een nieuwe Metal Gear game? Maar waarom staat er dan geen MGS 5 bij? Allemaal vragen die pas op 1 juni, op de E3, beantwoord zullen worden.

Geen upskirt-onderbroekjes in King of Fighters XII

Upskirt-liefhebbers opgelet: in tegenstelling tot Street Fighter IV zal King of Fighters XII niet de mogelijkheid bieden om de onderbroekjes van de vechtersbazinnen te begluren. De rokjes zullen wel heel erg kort zijn, maar zullen altijd zo rondflappen dat het kleinste stukjes stof verborgen blijft.

Om dit duidelijk te maken zijn er twee plaatjes verschenen met daarin de animaties van Het Meisje Met Het Rokje, waaruit duidelijk blijkt dat het spel kuis is.

King of Fighters XII is gek genoeg alweer het twaalfde deel in deze serie van 2D-fighters die al bestaat sinds de Neo Geo. Het spel zal voor de volle 100% bestaan uit handgetekende vechters en wordt nog ergens dit jaar verwacht op de Xbox 360 en PlayStation 3.
KPN Zorg komt met hartritmemeter op afstand

Het hart van een hartpatiënt kan nu op afstand worden gecheckt op hartritmestoornissen. Dat gebeurt via een recorder die de gegevens via de mobiele telefoon naar een medische centrale stuurt, waar de ernst van de afwijking wordt beoordeeld.

De 'hartritmemeter' wordt op de markt gebracht door KPN Zorg. Patiënten houden met het apparaat hun bewegingsvrijheid, maar zijn wel verzekerd van een goede bewaking van het hart.

Radio en tv via internet steeds populairder

Iets meer dan de helft van de internetters gebruikte vorig jaar de computer om radio- en televisieprogramma’s te volgen.

Iets minder dan de helft las of downloadde kranten via internet. Het mediagebruik via internet gaat volgens het CBS ten koste van de traditionele verschijningsvormen van media, zoals papieren kranten. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend.

Tussen 2005 en 2008 steeg het aantal Nederlandse internetgebruikers dat kranten of nieuwsbladen op internet raadpleegt, met ruim een derde.

De toename bij internettelevisie en -radio is nog groter: het gebruik hiervan is vanaf 2005 meer dan verdubbeld. Vooral bij jongeren onder de 25 jaar is internettelevisie populair: ruim 70 procent van de jongeren kijkt of luistert via de computer.

 


Radio en tv via internet steeds populairder  (foto: DAG)

Feyenoord heeft Hoffer op het oog

Ondanks het mindere financiŽle plaatje wil Feyenoord in de zomer wat aankopen doen. De Rotterdamse club wil vooral voorin de selectie aanvullen. Tijdens het duel tussen SV Ried en Rapid Wien waren de scouts aanwezig om Erwin Hoffer aan het werk te zien.

De 22-jarige aanvaller, in dienst van Rapid Wien, maakte dit seizoen 24 doelpunten. Feyenoord krijgt concurrentie van Tottenham Hotspur en Hertha BSC voor de spits. De Duitse club wil Hoffer halen om Marko Pantelic te vervangen in de spitspositie. Verder zal de spits niet onder de 2,5 miljoen euro vertrekken waardoor de kans klein is dat hij volgend seizoen bij de Rotterdammers aan het werk zal gaan.

Handdoekendag 2009

Zet alvast met grote letters in je agenda, dat het volgende week maandg Handdoekendag is. Waarom? Omdat het een eerbetoon is aan de schrijver Douglas Adams. In Hitchhiker's Guide to the Galaxy is de handdoek het meest belangrijke ding dat je mee moet nemen op reis en je moet altijd weten waar je handdoek is.

Dus, uit eerbetoon, volgende week maandag allemaal je handdoek meenemen, en houd het altijd dicht bij je! Om alvast in de stemming te komen, de foto's van voorgaande jaren.

Rutten voert wijzingingen door bij PSV

Ferd van Odenhove, de fysiotherapeut van PSV, zal volgend seizoen op zoek moeten gaan naar een andere baan. De nieuwe trainer van PSV, Fred Rutten, ziet geen plaats meer voor de fysiotherapeut bij de club.

Verder is ook keeperstrainer Hans Segers niet meer welkom bij PSV. Beide heren zullen zich in het nieuwe seizoen bezig houden met de amateurtak van de Brabanders. Anton Scheutjens is hiermee verantwoordelijk geworden voor de keeperstrainingen. Eddy Pepels zal de fysiotherapeut vervangen.

'Van Basten opvolger Ancelotti'

De huidige trainer van AC Milan, Carlo Ancelotti, wordt de nieuwe trainer van Chelsea. De trainer zou zondagavond een gesprek hebben gehad met Chelsea-voorzitter Roman Abramovic.

Milan wil echter nog wachten met het uitbrengen van dit nieuws. Ze willen eerst een vervanger vinden voordat dit bekend gemaakt zal worden. Op dit moment wordt de naam van Marco van Basten genoemd als opvolger van Ancelotti. De voormalige trainer van Ajax zou al gesprekken hebben gehad met de Italiaanse club.

Ancelotti zal een vierjarig contract tekenen in Londen, waar hij ongeveer dertig miljoen euro mee zal verdienen. De 49-jarige toptrainer zal Guus Hiddink vervangen, die de afgelopen maanden als interim-trainer actief was bij Chelsea.

Chelsea hoopt volgend jaar prijzen te winnen. Dit jaar ging de landstitel naar Manchester United. Verder strandde Chelsea in de halve finale van de Champions League tegen Barcelona.

Azerbeidzjan en SloveniŽ ook in Almere

Naast Duitsland zijn Azerbeidzjan en SloveniŽ de tegenstanders van het Nederlands Dames Volleybalteam tijdens de derde en beslissende WK-ronde in Almere. Azerbeidzjan werd tweede in kwalificatiepoule D, SloveniŽ eindigde gisteren als derde in poule G.

De nummers 1 en 2 van de ronde in Almere plaatsen zich voor het WK van 2010 (29 oktober tot en met 14 november) in Japan. Op papier is Duitsland, de nummer 12 van het wereldklassement, de grootste concurrent van het team van Avital Selinger. Oranje bezet de 15e positie, Azerbeidzjan en SloveniŽ staan respectievelijk 26e en 53e in dat klassement.

“Bij zo’n belangrijk toernooi moeten en willen we vooraf elke tegenstander met volle aandacht bestuderen. Azerbeidzjan is voor ons redelijk bekend, over SloveniŽ zullen we vooraf zo veel mogelijk informatie verzamelen. Duitsland heeft een topploeg waar we altijd leuke en spannende wedstrijden tegen spelen. We moeten in juli klaar zijn om van alle tegenstanders te kunnen winnen”, aldus Selinger.

Van 17 tot en met 19 juli worden de wedstrijden gespeeld in het Almeerse Topsportcentrum.

'Nederland moet weer stinkkaas maken'

CDA-Europarlementariër Esther de Lange vindt dat men in Nederland weer stinkkaas moet gaan produceren. Vroeger werd in de regio Maastricht stinkkaas geproduceerd onder de naam Rommedoe. Tegenwoordig gebeurt dat niet meer vanwege de strenge Warenwet.  

De regelgeving omtrent hygiëne in België is soepeler. Daardoor kunnen onze zuiderburen wel stinkkaas produceren. Het CDA vindt nu dat er minder streng gecontroleerd moet worden, zodat ook in ons land weer op ambachtelijke wijze kaas gemaakt kan worden. Sinds de vijftiende eeuw wordt stinkkaas al op ambachtelijke wijze gemaakt in het Land van Herve, in Wallonië.

[Actie] Watchmen graphic novel!

banner
Op 4 maart is bij uitgeverij De Vliegende Hollander WATCHMEN, de meest geprezen graphic novel aller tijden verschenen. FOK! mag maar liefst vijf exemplaren weggeven!

Het verhaal gaat over een groep superhelden die door de politiek gedwongen wordt hun eigen-baas-zijn op te geven. Degenen die voor deze dwang buigen, ontdekken gaandeweg dat er achter de schermen immense complotten in werking zijn gezet. Het begrip 'superheld' wordt ontleed, terwijl de helden worden belaagd door een anonieme killer.Een bloedspannend, aangrijpend, labyrintisch verhaal, een monument van wat de stripkunst vermag. Het is een van de eerste en invloedrijkste graphic novels. In het Engels al twintig jaar een bestseller.

Ben jij net zo enthousiast over WATCHMEN als wij of ben je nieuwsgierig geworden? Lees dan verder, hoe je dit boek kunt winnen. Kijk snel in het ActieTopic! op het forum. 


Trailer van de film

Bousquet verslaat Phelps

De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps moest zondag zijn meerdere erkennen in de Franse zwemmer Frederick Bousquet. Hij eindigde tweede in de Ultraswim in Charlotte. Bousquet wist een tijd van 48,22 op de klok te zetten, terwijl Phelps niet verder kwam dan 49,04.

Phelps zwom zijn eerste wedstrijden na zijn indrukwekkende acht gouden olympische medailles. De Amerikaan was ook niet ontevreden, aangezien de 100 meter vrij niet zijn specialiteit is.

De olympisch kampioen wist dat vooral de eerste 50 meter moeilijk zouden zijn, aangezien Bousquet wereldrecordhouder is op die afstand. "Als je tegen Bousquet zwemt, weet je dat het in het begin razendsnel gaat. Maar in de tweede 50 meter keerden we met dezelfde snelheid. Dat is goed voor mij, dus ik ben tevreden." Hij zag echter wel nog verbeterpunten: "Mijn keerpunt en finish waren slecht. Er zijn zeker nog wel wat dingen die beter kunnen. Daar ga ik mij de komende tijd op richten."

De Amerikaan leed vorige week al zijn eerste nederlaag in een jaar tijd. Zaterdag verloor hij namelijk ook de 100 meter rug. Zijn landgenoot Aaron Peirsol wist die op zijn naam te zetten.

Schaars: "Ken Koeman onvoldoende voor oordeel"

De benen omhoog op het strand. Stijn Schaars hoorde zondag op zijn vakantieadres dat Ronald Koeman de opvolger is van Louis van Gaal.

Een mening had Schaars nog niet direct klaar over de aanstelling van Koeman. "Ik was jeugdspeler van Vitesse, toen hij daar werkte. Hij zal me in de A1 wel eens aan het werk hebben gezien, maar echt goed ken ik hem niet", aldus de aanvoerder in De Telegraaf. "Het wordt dus afwachten."

Schaars gaf eerder te kennen dat hij zijn toekomst laat afhangen van de opvolger van Van Gaal. "We zullen het er binnenkort over hebben op de club, maar ik ken Koeman echt onvoldoende voor een oordeel."

Operatie Horrillo goed verlopen

Pedro Horrillo, de coureur van Rabobank die eind vorige week levensgevaarlijk in een ravijn viel tijdens de achtste rit van de Giro D'Italia, is zondag succesvol geopereerd aan een breuk in zijn linkerbovenbeen.

De Spaanse renner onderging ook weer een hersenscan, maar er werd geen hersenletsel aangetroffen bij Horrillo.

Afgelopen zondag wilde het peloton onvrede uiten op de organisatie van de Giro door de Rabobank-ploeg als eerste de finishlijn te laten passeren. Teambaas Adri van Houwelingen wees dit voorstel af: "Het idee werd geopperd om onze renners als eersten de finishlijn te laten passeren, maar wij hebben voor deze eer bedankt."

"We wilden ons niet laten gebruiken voor een conflict tussen de renners en de Giro-organisatie, waar de situatie rond Pedro eigenlijk buiten staat", vervolgt de ploegleider van de Rabobank-ploeg. "Bovendien is de toestand van Horrillo een stuk verbeterd. Een dergelijke hommage was niet op zijn plaats geweest. We zijn blij dat hij die vreselijke val heeft overleefd."

'Bilderberggroep wil Wereldoverheid'

De Bilderbergconferentie van 2009, gehouden in het Griekse Athene, is zaterdag afgelopen. Volgens de ervaren onderzoeksjournalist Jim Tucker zijn daar een aantal opmerkelijke besluiten genomen door de wereldelite, zo vertelt hij tegen de notoire Amerikaanse schreeuwlelijk en complotdenker Alex Jones.

Tucker zei dat de voormalige Zweedse premier en de regelmatige Bilderberggast Carl Bildt heeft gepleit in een speech voor het instellen van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) als een modiaal ministerie van Financiën en het veranderen van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in een modiaal ministerie van Volksgezondheid. Dit allemaal onder toezicht van de Verenigde Naties (VN).

Volgens Tucker zijn dit grote stappen voorwaarts naar een 'Wereldoverheid', waarin de Bilderberggroep de afgelopen 10 jaar in gefrustreerd is geweest om volledig te realiseren. De huidige financiële en economische crisis en de grootschalige uitbraak van de Mexicaanse griep zouden de redenen zijn voor het rechtvaardigen van een Wereldoverheid. Eerder al pleitte de president van de Wereldbank, Robert Zoellick (ook aanwezig op de afgelopen Bilderbergconferentie), voor een Wereldoverheid.

Ook zou Bildt, nu de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken, gepleit hebben voor een globale belasting op de uitstoot van CO2, wat al langer op de agenda zou staan van de Bilderberggroep. Tucker zegt dat accijnzen voor brandstoffen geleidelijk door de VN globaal zal worden ingevoerd.

De Bilderberggroep zou tevens gepland hebben om Ierse politici te overtuigen om het Verdrag van Lissabon (de opvolger van de verworpen Europese Grondwet) te ratificeren zonder het volk te raadplegen. Ierland is het enige land dat op 12 juni 2008 tegen dit verdrag stemde in een volksstemming. In alle andere EU-landen werd er geen referendum gehouden.

Tucker bevestigde verder het verhaal van onderzoeksjournalist Daniel Estulin, dat de Bilderberg een snelle economische ineenstorting plant of een langdurige Depressie. Tucker: "De Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner en Carl Bildt hebben gepleit voor een kortere recessie. Een 10-jarige recessie zou de industriëlen van de Bilderberggroep zelf teveel schaden, wanneer bijna niemand nog hun producten zou willen kopen. De intentie is om het kort te houden."

Ook Koningin Beatrix was zoals gewoonlijk aanwezig op de Bilderbergconferentie

Schreeuwen als een malle met Alice Cooper in Rock Band

Roof die make-up koffers van jullie moeders maar weer leeg, want het is tijd om uitgelopen mascara op je pokdalige gezicht aan te brengen: Alice Cooper komt naar Rock Band! Alice zal met zes nummers een flinke track-pack droppen, hard-rock band Taking Back Sunday doet het echter rustiger aan en komt met drie tracks op de proppen.

Alice zal ons verwennen met vier live-opnames en twee normale nummers. De live nummers zijn Under My Wheels, I'm Eighteen (ťťn van de meest onware songtitels ooit trouwens), Billion Dollar Babies en School's Out. Alle live-opnames komen van zijn Classicks-album uit 1995. Daarnaast komen ook monsterhit Poison en redelijk onbekend nieuw nummer Vengeance is Mine naar Rock Band.

Taking Back Sunday brengt ons drie nummers: What’s It Feel Like to Be a Ghost?, Liar en MakeDamnSure, alle drie van hun debuut-album Louder Now. Taking Back Sunday wordt door EA omschreven als een een consistent power player in the alternative/emo rock scene, in het Nederlands vertaald met "snijmuziek".

De tracks zijn vanaf morgen te vinden op Xbox Live en vanaf donderdag op het PlayStation Network, hoeveel ze moeten kosten is helaas nog onbekend.


Tip voor de leukigheid: probeer eens de tekst te vertalen naar het Nederlands!

Van Hanegem snapt niet dat AZ voor Koeman kiest

Willem van Hanegem vertelt in AD Sportwereld dat hij totaal verrast is met de aanstelling van Ronald Koeman als nieuwe trainer van AZ. De oud-speler van Ajax, Feyenoord en PSV wordt vanmiddag gepresenteerd als de nieuwe coach van de Alkmaarders.

Van Hanegem laat via zijn column in het sportblad weten: "Bij AZ wilden ze eens van werkwijze veranderen, anders begrijp ik de keuze voor Koeman niet. Toen ik hoorde van zijn aanstelling, dacht ik dat AZ het gedaan heeft uit nijd. Want Van Gaal kan onmogelijk blij zijn dat een tegenpool van hem nu met zijn AZ Europa in gaat. Hij zal hem zeker niet aanbevolen hebben."

"Ik weet niet of Koeman de beste keuze is", vervolgt de Zeeuw in zijn column. "Ik had niet meteen aan hem gedacht. Bij mij stond Henk ten Cate als eerste op de lijst. Die man heeft interessante ervaring opgedaan in de Champions League met FC Barcelona, Chelsea en Panathinaikos. Maar goed, laten we Koeman zijn kans gunnen. En ik neem aan dat ze bij AZ goed nagedacht hebben over deze keus. Ze wilden Louis niet kwijt, spraken toch met Co Adriaanse en kwamen daarna bij Ronald uit. De logica wordt me later misschien duidelijk. Nu kan ik die nog niet ontdekken", aldus Van Hanegem.

Quake Live komt met meer, meer, MEER!

De dagen van 1999 herleven op het internet dankzij Quake Live, id Softwares gratis browser-based op Quake III gebaseerde shooter. En als ik zeg, "op Quake III gebaseerd" dan bedoel ik eigenlijk gewoon Quake III. En er komt alleen maar meer Quake gratis en voor niets onze kant op!

De komende zes weken is id Software namelijk van plan om iedere week een nieuwe map toe te voegen aan de game, dus verwacht de komende tijd zes nieuwe maps! De eerste is een map uit de Dreamcast-port van Quake III, Hidden Fortress. De map was bekend op de Dreamcast-port als ťťn van de beste arena-maps die er was en is vrijwel integraal overgezet. De map is groot genoeg voor 6 tot 10 spelers en bevat drie hoofdkamers die ruimte bieden aan team deathmatch, clan arena en free for all. Hieronder zijn enkele screenshots van de map te vinden, verwacht volgende week dus weer een nieuwe speelarena!Quake Live is een gratis browser-based shooter die eng veel op Quake 3 lijkt. Voorlopig is deze nog in beta, maar je kunt je gratis en voor niets aanmelden om het spel te spelen op http://www.quakelive.com

Pranjic geniet van laatste wedstrijd

Het afscheid dat hij droomde werd realiteit. Danijel Pranjic nam zodoende in stijl afscheid van Heerenveen.

"Dit was het afscheid dat ik wilde", aldus Pranjic in De Telegraaf. "Ik heb zoveel aan Heerenveen en de supporters te danken dat ik de club per se een trofee wilde bezorgen."

"Heerenveen gaat in de toekomst nog wel meer prijzen winnen, maar zonder mij. Het is voor negentig procent zeker dat ik Friesland verlaat. Liverpool wil me hebben, nog meer clubs zijn geÔnteresseerd en iedereen weet dat ik uitkijk naar een andere competitie."

Afgelopen winterstop ketste een transfer naar Sevilla op het laatste moment af. Volgens de Kroaat moeten clubs acht Š negen miljoen euro op tafel leggen om hem te kopen.

Bodybuilders op de vlucht voor dopingcontrole

Dit weekend werd in het Nederlandse Vlissingen het Belgisch kampioenschap bodybuilding gehouden. Het kampioenschap draaide uit op een fiasco toen de dopingcontroleurs ter plaatse kwamen.

Toen de controleurs bij het kampioenschap aan kwamen sloegen alle twintig deelnemers direct op de vlucht voor de controle, waardoor het kampioenschap afgeblazen moest worden. De sport kampt al jaren met een dopingreputatie.

"Toen de sporters ons zagen, zijn ze er direct vandoor gegaan", aldus dopingcontroleur Hans Cooman. "Ik had dit nog nooit meegemaakt. Ik kan er maar ťťn ding uit op maken: alle deelnemers zijn dopingzondaars. Je mag een controle weigeren, maar daar staan sancties tegenover."

VS steeds nerveuzer over kernwapens Pakistan

Pakistan werkt hard aan het uitbreiden van zijn nucleaire arsenaal. Dat heeft de voorzitter van de Amerikaanse chefs van staven, admiraal Mike Mullen, in de Senaat verklaard, meldt The New York Times vandaag.

Leden van het Amerikaanse Congres hebben geschrokken gereageerd op de opmerkingen van Mullen. Ze hebben gewezen op de miljarden euro’s aan militaire steun die de VS aan Pakistan geven voor het bestrijden van opstandelingen. Ze vragen zich af of Pakistan Amerikaans hulp gebruikt voor het uitbreiden van het nucleaire programma.

Pakistan zou een onbekende hoeveelheid uranium produceren voor een nieuwe generatie wapens. Als een aantal reactoren klaar is, zou het regime in Islamabad ook plutonium voor dat doel willen gaan produceren.


VS steeds nerveuzer over kernwapens Pakistan  (foto: DAG)

Schade door skimmers 31 miljoen

De schade door skimmen, pinpasfraude door het knoeien aan apparaten waar de kaarten in moeten, bedroeg vorig jaar 31 miljoen euro. Dat heeft de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) uitgezocht op verzoek van minister Wouter Bos (Financiën).

De NVB is in gesprek met het Platform Detailhandel Nederland (PDN) om te komen tot een snelle invoering van een nieuw Europees betalingssysteem. Daarbij wordt de pinpas vervangen door een nieuwe pas, die dit soort fraude onmogelijk maakt. Het gaat in het overleg onder meer om de kosten die het nieuwe systeem met zich brengt voor winkeliers. Dit systeem zou in 2013 worden ingevoerd, maar de NVB wil dat vervroegen.


Schade door skimmers 31 miljoen  (foto: DAG)

[IndyCar] Indy 500 startopstelling

Afgelopen weekend heeft de Bump Day plaatsgevonden op het Indy 500-circuit van Indianapolis. De startopstelling is dan nu ook compleet.

Het weer op Bump Day bleek zeer geschikt voor de coureurs die zich nog niet gekwalificeerd hadden, want ze konden veel betere tijden rijden dan in de eerdere sessies. Dit zorgde ervoor dat een aantal coureurs van de opstelling "gebumped" werden, waaronder Alex Tagliani. Tagliani zal echter toch mee doen aan de race, omdat hij zal plaatsnemen in de auto van Bruno Junqueira. In de Indy 500 kwalificeren de auto's zich en niet de coureur, daardoor is het mogelijk dat andere coureurs plaats kunnen nemen in de auto.

Robert Doornbos staat op de startopstelling op een drieentwintigste startplek en zal zich in de race naar voren moeten worstelen. Doornbos beleefde een rampzalige kwalificatie in zijn allereerste Indy 500 en vernielde tot twee keer toe zijn auto.

Voor meer informatie over de Indy 500 2009 kun je de vooruitblik lezen.

Startopstelling:

Pos.CoureurTeamSnelheid
1.Helio CastronevesPenske224.864mph
2.Ryan BriscoePenske224.083mph
3.Dario FranchittiGanassi224.010mph
4.Graham RahalNewman/Haas/Lanigan223.954mph
5.Scott DixonGanassi223.867mph
6.Tony KanaanAndretti Green223.612mph
7.Mario MoraesKV223.331mph
8.Marco AndrettiAndretti Green223.114mph
9.Will PowerPenske223.028mph
10.Danica PatrickAndretti Green222.882mph
11.Alex LloydSchmidt/Ganassi222.622mph
12.Raphael MatosLuczo Dragon223.429mph
13.Paul TracyKV223.111mph
14.Vitor MeiraFoyt223.054mph
15.Justin WilsonCoyne222.903mph
16.Hideki MutohAndretti Green222.805mph
17.Ed CarpenterVision222.780mph
18.Dan WheldonPanther222.777mph
19.AJ FoytIV Foyt222.586mph
20.Scott SharpPanther222.162mph
21.Sarah FisherFisher222.082mph
22.Davey HamiltonDreyer & Reinbold221.956mph
23.Robert DoornbosNewman/Haas/Lanigan221.692mph
24.Townsend BellKV221.195mph
25.Oriol ServiaRahal Letterman220.984mph
26.Tomas ScheckterCoyne221.496mph
27.Mike ConwayDreyer & Reinbold221.417mph
28.John AndrettiDreyer & Reinbold/Petty221.316mph
29.EJ VisoHVM221.164mph
30.Bruno Junqueira *Conquest221.115mph
31.Milka DunoDreyer & Reinbold221.106mph
32.Nelson PhilippeHVM220.754mph
33.Ryan Hunter-ReayVision220.597mph

* = Bruno Junqueira wordt vervangen tijdens de race door Alex Tagliani.

Een op de vijf huishoudens heeft uitkering

Eén op de vijf Nederlandse gezinnen maakte vorig jaar gebruik van een uitkering. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag bekendgemaakt. 1.2 miljoen huishoudens leven van een ANW-, bijstands-, WW- of arbeidsongeschiktheidsuitkering. AOW-uitkeringen zijn buiten beschouwing gelaten.

Eind 2004 maakte nog een op de vier huishoudens gebruik van een van deze socialezekerheidsuitkeringen, eind 2008 was dit een op de vijf, dit is een daling van 21 procent. Voor een groot deel gaan deze uitkeringen naar eenpersoonshuishoudens, ruim de helft van deze alleenstaanden ontvangt een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Volgens het CBS maken eenoudergezinnen het vaakst aanspraak op de sociale zekerheid.

Met dank aan budha voor de submit.

Bethesda gaat volwassen game voor Wii ontwikkelen

De Wii staat vooral bekend om gezelligheid, spelletjes voor de hele familie en vrolijke kleurtjes. Dat het ook anders kan heeft SEGA inmiddels bewezen met Madworld en House of the Dead: Overkill.
Bethesda heeft besloten ook in de markt van Wiigames voor achttien jaar en ouder te duiken. Ze willen er geen aparte studio voor oprichten, maar ze denken wel dat er een mogelijkheid is om volwassen games op de Wii uit te brengen. Hoe groot de markt voor 18+games is weten ze niet, maar ze weten wel dat ze die markt graag willen hebben, ook al is het maar 5% van de totale Wii-markt.

"I've got consoles at home but I wouldn't sit and play an 18-rated game with my family on the Wii," he said. "Is there space in the Wii market for that? I think there is, but again, it's all about finding out how big that is. Is it 5 per cent? If it's five per cent of the market and you can own that space it's worth doing because you can achieve volume. If you can't own it at five per cent, it's not worth doing, quite frankly."

Bethesda zal deze titel dit jaar nog aankondigen.

Anderlecht en Standard ruziŽn na gemiste penalty

Als Bryan Ruiz dit weekend zijn strafschop tegen Standard Luik raak had geschoten, was Anderlecht kampioen. Maar hij faalde en daar zijn ze bij de Brusselaren niet blij mee.

Anderlecht-trainer AriŽl Jacobs en de spelersgroep vinden het verdacht: Bryan Ruiz mist zelden een penalty en juist tegen Standard maakte hij geen goede beurt.

Ruiz zou eerder dit seizoen in de belangstelling hebben gestaan van Standard. "Mijn bomma pakt deze strafschop ook", aldus Jelle Van Damme tegen Voetbal Belgie.

Standard is niet erg onder de indruk van de uitlatingen vanuit het Anderlecht-kamp. "Onze sportief directeur (Dominique D'Onofrio, red.) zei een maand geleden dat Ruiz een interessante speler is", vertelt manager Pierre FranÁois. "Hij heeft geen contract getekend bij Standard, er lopen geen onderhandelingen, en Ruiz verkiest een transfer naar het buitenland."

"Wij betreuren die verdachtmakingen. Het is trouwens niet de eerste keer dat de trainer van Anderlecht dat spel meespeelt."

Uitslagen Engeland speelronde 37

Dit weekend werd in Engeland de voorlaatste speelronde afgewerkt. Manchester United wist de landstitel te pakken door gelijk te spelen tegen Arsenal. Hieronder vind je een terugblik op de afgelopen speelronde in de Engelse competitie.

West Bromwich Albion degradeert na verlies tegen Liverpool

West Bromwich Albion moest dit weekend van Liverpool winnen om nog kans te maken op lijfsbehoud. Het was echter ijdele hoop, want de ploeg verloor in eigen huis met 2-0 van The Reds. Hierdoor komt de club volgend seizoen uit in het Championship.

Na bijna een half uur spelen leek het doek voor West Bromwich Albion al te vallen. Martis ging de fout in, waardoor Gerrard uiteindelijk de openingstreffer op zijn naam kon brengen. In de tweede helft speelde Martis opnieuw een ongewenste hoofdrol. Kuyt wist een vruchtbare kans te creŽren, maar werd door de speler van de thuisclub nog aangetikt, waardoor hij onhoudbaar was voor Kiely. De score had overigens nog veel hoger uit kunnen vallen, maar mede door het goede werk van de keeper kwamen de bezoekers niet verder dan twee goals.

Newcastle United in nood na nederlaag bij Fulham

Newcastle United had dit weekend de uitgelezen kant om directe degradatie af te wenden, maar dit is niet gelukt. De ploeg leed namelijk een dure nederlaag tegen Fulham (1-0), dat door de winst nu op de zevende plaats staat.

Vlak voor rust kwam Fulham op voorsprong door een treffer van Kamara. De aanvaller uit Senegal werd bediend door Nevland, die in het verleden voor FC Groningen uit kwam. Newcastle United beŽindigde het duel overigens met tien speler. Bassong ontving namelijk een rode kaart.

Wie kunnen er nog degraderen?

West Bromwich Albion is inmiddels uit de Premier League gedegradeerd, maar er zijn nog drie clubs die dit lot mogelijk kunnen ondergaan. Volgens de huidige stand zouden ook Middlesbrough en Newcastle United op dit moment naar het Championship degraderen. Zij zullen er in de laatste speelronde alles aan doen om dit te voorkomen. Dit geldt ook voor Hull City en Sunderland, aangezien zij nog niet 'veilig' zijn.


Uitslagen van speelronde 37:

ThuisUitUitslag
Manchester United Arsenal 0-0
Stoke City Wigan Athletic 2-0
Tottenham Hotspur Manchester City 2-1
Newcastle United Fulham 0-1
Middlesbrough Aston Villa 1-1
Everton West Ham United 3-1
Bolton Wanderers Hull City 1-1
West Bromwich Albion Liverpool 0-2
Chelsea Blackburn Rovers 2-0

De stand:

#Club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Manchester United *37 27 6 4 87 67-24
2 Liverpool 37 24 11 2 83 74-26
3 Chelsea 37 24 8 5 80 65-22
4 Arsenal 37 19 12 6 69 64-36
5 Everton 37 16 12 9 60 53-37
6 Aston Villa 37 16 11 10 59 53-48
7 Fulham 37 14 11 12 53 39-32
8 Tottenham Hotspur 37 14 9 14 51 44-42
9 West Ham United 37 13 9 15 48 40-44
10 Manchester City 37 14 5 18 47 57-50
11 Stoke City 37 12 9 16 45 37-51
12 Wigan Athletic 37 11 9 17 42 33-45
13 Bolton Wanderers 37 11 8 18 41 41-52
14 Blackburn Rovers 37 10 10 17 40 40-60
15 Portsmouth 36 9 11 16 38 35-55
16 Sunderland 36 9 9 18 36 31-48
17 Hull City 37 8 11 18 35 39-63
18 Newcastle United 37 7 13 17 34 40-58
19 Middlesbrough 37 7 11 19 32 27-55
20 West Bromwich Albion +37 8 7 22 31 36-67

* = kampioen van Engeland
+ = gedegradeerd

Het duel tussen Portsmouth en Sunderland wordt vanavond gespeeld

Topscorers:

#Naam spelerClubAantal doelpunten
1Cristiano RonaldoManchester United18
=AnelkaChelsea18
3GerrardLiverpool15

Programma laatste speelronde:

Datum Thuis Uit
24/05West Ham UnitedMiddlesbrough
24/05SunderlandChelsea
24/05Manchester CityBolton Wanderers
24/05LiverpoolTottenham Hotspur
24/05Hull CityManchester United
24/05FulhamEverton
24/05Blackburn RoversWest Bromwich Albion
24/05Aston VillaNewcastle United
24/05ArsenalStoke City
24/05Wigan AthleticPortsmouth

Collega's steunen martelleraar

Volgens de collega's van Carl, de leraar die vorige week een jongen met zijn hoofd in een emmer cement duwde, is hij een fantastische man. Vorige week dook een video op waar te zien was hoe een leraar van het Mariadal een leerling mishandelde en uitschold. Later bleek dat deze leerkracht meer mishandelingen op zijn naam had staan.

Toch blijven zijn collega's achter hem staan. "We krijgen steun van iedereen die ons kent", zegt leerkracht Teejo Desteghe. "De druk op onze schouders is bijna ondraaglijk. Het is een loodzware baan om hier les te geven. Er waren al langer signalen dat Carl het niet meer aankon, maar hij bleef komen omdat hij wist dat hij ons anders opzadelde met die verschrikkelijke klas. Een nietjesmachine doet dienst als wapen, de hamers en beitels vliegen door de lucht", zegt Desteghe.

Carl zijn collega's willen niet goedpraten wat hij gedaan heeft, maar ze begrijpen wel hoe hij uit wanhoop en frustratie is doorgeslagen. Zij vinden hem een fantastisch mens die zich erg inzet voor zijn leerlingen. Maar van die kant van Carl heeft niemand een filmpje gemaakt. Carl A. wordt vandaag door de politie verhoord.

Dinamo Zagreb voor vierde keer op rij kampioen

Dinamo Zagreb heeft afgelopen weekend voor de elfde keer in zijn bestaan het landskampioenschap van KroatiŽ binnengesleept. De ploeg wist voor eigen publiek Slaven Koprivnica met 2-0 te verslaan en is twee duels voor het einde niet meer te achterhalen door de concurrentie.

De hoofdstedelingen pakken hierdoor de vierde landstitel op rij. Hierdoor zal Dinamo Zagreb volgend seizoen instromen in de tweede voorronde van de Champions League.

Al na tien minuten had Dinamo Zagreb een voorsprong te pakken. Sammir zette zijn ploeg vanaf elf meter op een voorsprong. Mario Mandzukic besliste kort na rust de wedstrijd. Twintig minuten voor tijd kreeg doelman Tomislav Butina wel een rode kaart, maar Slaven Koprivnica was niet in staat om zich nog terug in de wedstrijd te knokken.

Hadjuk Split won ook met 2-0 van Sibenik, maar met nog twee duels te gaan heeft deze ploeg zeven punten achterstand.

Boussoufa opnieuw beste van BelgiŽ

Niets waardevoller dan door je eigen collega's uitgeroepen te worden tot de beste van het jaar. Het overkwam Mbark Boussoufa.

De aanvallende middenvelder van Anderlecht is door de spelers van de Belgische Eerste Klasse uitgeroepen tot speler van het jaar.

De Nederlander kreeg meer stemmen dan Dieumerci Mbokani (Standard Luik) en de Costaricaan Bryan Ruiz (AA Gent), de twee andere genomineerden. Het is de tweede keer dat de 24-jarige Boussoufa uitgeroepen is tot Voetballer van het jaar in BelgiŽ.

De belangrijkste prijs van het seizoen wacht mogelijk nog op Boussoufa en zijn ploeg Anderlecht. In de competitie worden testmatchen gespeeld om het kampioenschap. Na alle wedstrijden stonden Standard Luik en Anderlecht exact gelijk, waardoor beslissingswedstrijden nodig zijn.

DVD: Eli Stone (seizoen 1)

Hoera. Een nieuwe advocatenserie, de zoveelste. Eli Stone werd in 2008 gepresenteerd als de nieuwste aanwinst van de Amerikaanse zender ABC en moest dť nieuwe kijkcijferhit worden. Helaas trok de zender halverwege het tweede seizoen alweer de stekker uit de serie. In Nederland werd het eerste seizoen uitgezonden door Net5 en waarschijnlijk gaan zij ook de tweede (en laatste) serie uitzenden. Voorlopig moeten de liefhebbers het echter doen met de release van het eerste seizoen op dvd, die recent is uitgekomen.

Meppelink en Stiekema winnen in Emmen

Madelein Meppelink heeft met haar gelegenheidspartner Michelle Stiekema de eerste Jiba Eredivisie Beach Volleyball van het seizoen gewonnen. In de finale in Emmen waren ze te sterk voor een ander gelegenheidsduo, Merel Mooren en Sophie van Gestel (21-17, 21-16).

Meppelink en Stiekema bereikten de finale zonder een wedstrijd te verliezen, en wonnen ook in de finale met redelijk gemak de wedstrijd die werd gespeeld op de markt in Emmen. Meppelink viel vooral op door haar goede blok, en Stiekema verdedigde vooral erg goed.

Ondanks het verlies was dit toernooi ook een opsteker voor Mooren. Zij maakte haar rentree in Emmen na een schouderoperatie. Haar vaste partner Marloes Wesselink komt deze week samen met DaniŽlle Remmers in actie in Japan voor de World Tour. Remmers is normaal gesproken de vaste partner van Sophie van Gestel. Ook Ilke Meertens komt in actie in Japan. Meertens is de vaste partner van Michelle Stiekema.

Koeman zal oppassen met kritiek op eigen spelers

In het programma Studio Voetbal lichtte Ronald Koeman zondagavond zijn contract bij zijn nieuwe werkgever AZ toe. De voormalig verdediger gaf te kennen dat hij in Alkmaar voorzichtiger met zijn spelers zal omgaan in de media.

"Die fout heb ik destijds bij Ajax gemaakt", gaf Koeman toe. Sneeuwvlokje botste als trainer van de Amsterdammers ooit openlijk met Rafael van der Vaart. "Ik was te open en te kritisch in de publiciteit over sommige spelers. Ik heb geleerd dat je daar voorzichtig mee moet zijn en dat je dat beter intern kunt houden."

Bij AZ volgt Koeman Louis van Gaal op. Saillant detail is dat beide heren ooit in conflict met elkaar kwamen bij Ajax. Van Gaal, destijds technisch directeur van de hoofdstedelijke club, moest hierdoor uiteindelijk het veld ruimen in Amsterdam.

Dat Van Gaal kampioen is geworden met AZ en de verwachtingen dus hoog zijn, schrikt Koeman niet af. "Daar loop ik niet voor weg. Ik heb destijds ook Guus Hiddink bij PSV opgevolgd. Zo lang je maar een goed gevoel hebt bij een club en het idee hebt dat je goed kunt werken, is al het andere niet zo belangrijk. Voor mij is AZ een heel grote uitdaging. Ik heb er heel veel zin in."

"AZ steekt qua organisatie heel goed in elkaar. Het budget gaat komend seizoen ook omhoog van 30 naar 40 miljoen. De selectie ziet er grotendeels prima uit. De komende dagen gaan we rustig bekijken of er nog spelers weggaan of bijkomen."

Inspectie controleert herrie in discotheek

De arbeidsinspectie controleert de komende maanden of discotheken hun personeel voldoende beschermen tegen te harde muziek. Dat heeft het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maandag bekendgemaakt.

Barmedewerkers, glazenophalers, beveiligingspersoneel en dj's die vaak in veel herrie werken, lopen een groot risico op onherstelbare gehoorschade. De inspecteurs gaan controleren of er afspraken zijn over het maximale geluidsniveau in de zaal. Ook kijken ze of de bar goed is afgescheiden van de dansvloer zodat het personeel kan werken in ruimtes waar het lawaai minder is.

De Arbeidsinspectie wil dat werkgevers het personeel gehoorbeschermers geeft die het geluid terugbrengen tot maximaal 80 decibel. Zij moeten erop toezien dat de medewerkers deze ook dragen. Het personeel moet goede informatie krijgen over de gevaren van lawaai en hoe voorkomen kan worden dat ze doof worden.

Zaki mag vertrekken bij Wigan

Wigan Athletic gaat afscheid nemen van Amr Zaki. De optie tot koop zal niet gebruikt worden en de aanvaller mag terugkeren naar zijn werkgever, El Zamalek.

Aan het begin van het seizoen kwam Zaki vanuit Egypte over en op dat moment leek het een goede zet. De aanvaller maakte tien doelpunten in zestien wedstrijden. De goede vorm werd echter niet volgehouden door de aanvaller. Dit jaar kwam hij niet tot scoren en bovendien waren er veel ongeregeldheden tussen de speler en het bestuur.

"Hij heeft problemen in zijn privť-leven", zegt Steve Bruce, de trainer van Wigan op de clubsite over de 26-jarige Zaki. "Je zou Zaki moeten vragen waarom hij ervoor heeft gekozen om bepaalde wegen in te slaan. We zijn tot de conclusie gekomen dat het beter is als de optie in zijn huurcontract niet wordt gelicht."

Karst Tates kost Reaal 5 miljoen

Verzekeringsmaatschappij Reaal denkt aan 5 miljoen euro genoeg te hebben om alle claims van slachtoffers van de aanslag van Karst Tates op Koninginnedag te betalen. Dit bleek eergisteren tijdens een besloten bijeenkomst voor getroffenen, die was georganiseerd door de verzekeraar en Slachtofferhulp Nederland.

Deze 5 miljoen euro is de wettelijk vastgestelde maximale uitkering in het geval van een aanrijding. Reaal, waarbij de zwarte Suzuki Swift was verzekerd waarmee Tates op het publiek inreed, liet eerder al weten het drama in Apeldoorn te behandelen als een verkeersongeval.

De verzekeraar is daardoor tot dit maximumbedrag aansprakelijk voor de zogenaamde personenschade die het gevolg is van de gebeurtenis. Hieronder vallen bijvoorbeeld de kosten van begrafenissen, die van eventuele arbeidsongeschiktheid van mensen die ernstig gewond zijn geraakt, en de kosten van de psychische nasleep die het aanschouwen van het drama heeft veroorzaakt.

De bijeenkomst werd bijgewoond door 42 mensen. Slachtofferhulp had honderd betrokkenen uitgenodigd. Zij kregen uitleg van de verzekeringsmaatschappij over hoe het indienen van claims in zijn werk gaat. Ook waren er presentaties van Slachtofferhulp en van Peter Langstraat, de voorzitter van de Vereniging van Letselschadeadvocaten.

"Veel van de aanwezigen hadden geen idee hoe zoiets in zijn werk gaat", zei Jaap Smit, algemeen directeur van Slachtofferhulp, na afloop. "We hopen dat het financiële traject hierdoor soepeler verloopt."

De afhandeling van de claims kan nog jaren duren. Eenvoudig letsel (gebroken been) en overlijden is verzekeringtechnisch snel af te handelen, maar de doorlooptijd van complexe medische dossiers en arbeidsongeschiktheidszaken bij verzekeraars bedraagt in de regel een aantal jaren.

Een tweede doel van de bijeenkomst was volgens advocaat Langstraat slachtoffers te waarschuwen voor advocaten of bemiddelaars die uit zijn op eigen gewin. "Ik heb ze opgeroepen contact te zoeken met een belangenbehartiger die het keurmerk Letselschade heeft of tenminste lid is van een erkende vakvereniging."

Verzekeraars en letseladvocaten botsen geregeld met de vrije jongens in de letselbranche, die slachtoffers bijstaan op basis van no cure no pay. Het is in dit geval echter onzin om voor zo'n constructie te kiezen, zegt Langstraat. "Reaal heeft erkend dat het aansprakelijk is. De kosten van juridische bijstand worden vergoed."


Karst Tates kost Reaal 5 miljoen  (foto: DAG)

'Vermaelen in belangstelling van Arsenal'

Het is al een tijdje bekend dat de verdediging van Arsenal niet altijd goed functioneert. Verder waren er een aantal blessures waardoor coach ArsŤne Wenger veel moest schuiven. Afgelopen weekend mocht Alexandre Song, een middenvelder, als centrale verdediger beginnen.

Hierdoor is er een zoektocht begonnen naar verdedigers. De naam van Thomas Vermaelen wordt genoemd. De Engelse media beweren dat de club uit Londen een bod van acht miljoen euro aan het voorbereiden is voor de verdediger van Ajax. De scouts van Arsenal kregen de opdracht naar een talentvolle verdediger te zoeken in Nederland. Wenger is zeer te spreken over de 23-jarige verdediger.

Eerder werd Vermaelen in verband gebracht met Aston Villa. Die club heeft zich nog niet bij Ajax gemeld terwijl Arsenal al contact heeft opgenomen met Ajax om te onderhandelen.

[NHL] Uitslag Red Wings - Blackhawks

De Detroit Red Wings zijn de Conference Finals tegen de Chicago Blackhawks goed begonnen. Tot ver in de derde periode ging de wedstrijd gelijk op, maar halverwege de derde periode namen de Red Wings afstand: 5-2. Man van de wedstrijd was Dan Cleary met twee goals.

Cleary was degene die de Red Wings van een 1-0 achterstand terug in de wedstrijd bracht. De ploeg uit Detroit begon namelijk zoals wel vaker matig aan de wedstrijd, vermoedelijk nog met vermoeidheid van de lange serie tegen de Anaheim Ducks in de benen. De Blackhawks maakten hier dankbaar gebruik van en zetten vanaf het begin veel druk, waardoor ze veel puckverlies bij Detroit veroorzaakten. Zelf gingen zij een stuk zuiniger met de puck om, getuige hun aantal van nul turnovers na de eerste periode. Het schot van Cleary leek overigens houdbaar voor Chicago-goalie Nikolai Khabibulin, die verder een foutloze en goede wedstrijd keepte en de Blackhawks een aantal keren goed in de wedstrijd hield.

Voor deze goal maakte Adam Burish de 1-0. De puck stuiterde na een duel in de hoek raar op, waarna Burish onverwachts van achter het doel naar voren kwam en de puck met een backhander binnentikte. Goalie Chris Osgood had Burish vermoedelijk nooit zien aankomen. In de eerste periode werd verder niet gescoord, alhoewel Detroit nog wel een flink aantal schoten op doel had. Khabibulin wist deze allemaal te keren en kwam aan het einde van de periode op veertien reddingen te staan.

In de tweede periode was de enige goal van Johan Franzen. Hij scoorde de derde unassisted goal van de wedstrijd, iets wat niet vaak voorkomt in de NHL. Hij pikte de puck achter het doel op, schaatste snel om het doel heen en kon vervolgens met een backhander in de korte hoek scoren.

Chicago maakte in de derde periode de gelijkmaker in de powerplay. Kris Versteeg kon binnentikken nadat Dustin Byfuglien de puck vlak voor het doel van richting veranderde. Vier minuten later maakte Mikael Samuelsson met een knappe solo voor het doel van Khabibulin alweer de 3-2. Anderhalve minuut later maakte Cleary de beslissende 4-2. De laatste goal kwam op naam van Henrik Zetterberg in een leeg doel.

Cleary maakte niet alleen twee goals, maar was verdedigend ook nog eens erg sterk. Zijn line, die naast Cleary bestond uit Franzen en Zetterberg, hield de beste aanvaller van de Blackhawks, Patrick Kane, zonder een enkel schot op doel. Saillant detail is overigens dat de right wing vroeger gedraft is door de Blackhawks, maar daar te licht werd bevonden waarna hij mocht vertrekken naar de Edmonton Oilers. Na ook nog een jaar in Europa te hebben gespeeld tijdens de lock-out boden de Red Wings hem een tweede kans, die hij nu met beide handen aan lijkt te grijpen.

Verder opvallend moment was dat Burish aan de dood ontsnapte. Een schaats van collega Ben Eager kwam in zijn nek tijdens een val, maar liet slechts een schram achter. Een jaar eerder kwam Florida Panthers-speler Richard Zednik er een stuk minder goed vanaf, al overleefde ook hij het ongeval en speelde hij dit seizoen weer gewoon mee.

Dode in lift Spijkenisse

In Spijkenisse is in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige jongen uit Krimpen aan den IJssel dood aangetroffen. Omdat de politie uitgaat van een groot misdrijf, is er een groot rechercheteam op de zaak gezet. Er zijn nog geen verdachten gearresteerd.

De jongen was het afgelopen weekend op bezoek geweest bij zijn zus. Nico Broersen (56) die in de flat op bezoek was geweest bij zijn zus Corrie trof de jongen dood aan in de lift, toen hij de lift naar de tweede verdieping van de flat liet komen. "De deuren gingen open en daar lag hij in een bloedbad," aldus Broersen. "We konden niets meer voor hem doen. Hij was overduidelijk dood. Zijn bloed begon al te stollen."

Broersen raakte niet in paniek en zijn zus belde direct na het aantreffen van de jongen 112. "Ik zag een wond in de borst van de jongen, ter hoogte van zijn hart. Ik vermoed van een messteek", aldus Corrie Broersen. Volgens Nico Broersen zag de jongen er keurig verzorgd uit. Hij was lichtgetint, droeg een spijkerbroek en gympen. Een politiewoordvoerder wilde echter nog niets prijsgeven over de identiteit van het slachtoffer.

De politie is inmiddels een uitgebreid buurtonderzoek gestart. Volgens verschillende flatbewoners is er flink geruzie en wild gieren in het trappenhuis van de flat gehoord. Zeker twee buren hebben uit angst het flatgebouw tijdelijk verlaten. Nico en Corrie Broersen hebben echter niets gehoord die zaterdagavond.

Door het misdrijf is het veiligheidsgevoel in de flat opnieuw tot een dieptepunt gedaald. Enkele flatbewoners waren namelijk al van mening dat de veiligheid in het flatgebouw flink achteruit was gegaan. Volgens verschillende flatbewoners komen er steeds meer 'vreemde figuren' in de flat wonen. "En het verloop is groot. Er wordt geblowd in portieken en mensen staan te plassen. Pas geleden had iemand tijdelijk zijn intrek genomen in een kelderbox," aldus één van de bewoners.

 

LA door aardbeving getroffen

Los Angeles is op zondagavond rond 20.40 uur lokale tijd getroffen door een aardbeving van geringe kracht. Volgens het Amerikaanse USGS had de beving een kracht van 4,7.

FOK!ker Maartena woont in het gebied en hij zegt op het forum het volgende: "Ik voelde em, zat op de bank TV te kijken en met laptoppie te klooien, duurde een goede 20 seconden en voelde aan als een 'rollende beweging'." Ook Vampier heeft de beving gevoeld: "Yep dit is de langste die ik mee gemaakt heb", zegt hij.

Een aardbeving van 4,7 op de schaal van Richter richt over het algemeen weinig schade aan. "Door iedereen gevoeld; vrije slinger beweegt duidelijk; glazen en borden rammelen, raamluiken klapperen; geparkeerde auto's schommelen licht; dakpannen komen sporadisch los; grote schade onwaarschijnlijk", aldus de omschrijving op Wikipedia.

Voor meer informatie over aardbevingen ga naar het forum De Elementen.

[NBA] Uitslag Celtics - Magic

Terwijl de Los Angeles Lakers vrij gemakkelijk de Houston Rockets in de beslissende zevende wedstrijd versloegen met 89-70 had Orlando Magic iets meer moeite met de huidige kampioen, de Boston Celtics. Uiteindelijk won de Magic met 101-82 en gaan hierdoor naar de finale van het oosten.

De Cleveland Cavaliers rekenden vrij snel af met de Atlanta Hawks en mochten rustig op de tegenstander wachten. Gisteravond werd die tegenstander dus bekend. Dwight Howard bewees wederom waarom hij zo belangrijk is voor zijn team. De center van de Magic was goed voor zestien rebounds, twaalf punten en vijf geblokte schoten. Het is dan ook geen wonder waarom hij de verdediger van het jaar is geworden. Rashard Lewis, ooit teamgenoot van Ray Allen bij de Seattle Supersonics, scoorde negentien punten. Hedu Turkoglu scoorde 25 punten en gaf twaalf assists.

Bij de Celtics probeerde Allen zijn team in de race te houden met 23 punten en drie assists maar veel schade kon hij de Magic niet doen. De Celtics stonden slechts eenmaal in de wedstrijd voor en dat was van korte duur. Paul Pierce was goed voor zestien punten. Kendrick Perkins scoorde acht punten maar pakte wel vijftien rebounds. Door de afwezigheid van Kevin Garnett bleven de Celtics de hele play-off series in de problemen.

Boer Zoekt Vrouw verslaat Bekerfinale

De kick-off van Boer Zoekt Vrouw heeft gisteren meer kijkers getrokken dan de finale om de KNVB beker. Dat blijkt uit de cijfers die de Stichting Kijkonderzoek zojuist bekend heeft gemaakt. Naar het datingprogramma met boeren keken ruim 2,2 miljoen mensen. De Bekerfinale trok ruim 1,9 miljoen kijkers.

Voor Boer Zoekt Vrouw zijn de cijfers overigens nog laag. Het programma haalde vorig jaar al een keer het dubbele aantal kijkers van 4,4 miljoen. De Bekerfinale was echter nog aan de gang toen Boer zoekt Vrouw gisteren begon.

Op de derde plek stond gisteren het NOS Journaal met bijna 1,7 miljoen kijkers. Een tegen 100 trok ruim 1,6 miljoen mensen, gevolgd door Peter R. de Vries met 1,3 miljoen geïnteresseerden.

Tekort aan vrouwelijke vip-bewakers

Er zijn te weinig vrouwelijke persoonsbeveiligers vindt de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB). Onder de ongeveer driehonderd medewerkers zijn er slechts zes vrouwen en dat vindt DKDB echt te weinig. Ook op de wervingsdag eergisteren in Wassenaar waren slechts drie van de 64 kandidaten vrouwelijk.

Het hoofd van DKDB, Dick Pijl, denkt dat negatieve beeldvorming een belangrijke rol bij het tekort aan vrouwelijke beveiligers speelt. "We hebben het imago van kleerkasten, maar bij persoonsbeveiliging komt veel meer kijken dan alleen het fysieke aspect. Denk aan observeren en waarnemen. Daarnaast denk ik dat vrouwen communicatief misschien sterker zijn. We hebben ze ook nodig om te voorkomen dat er een machocultuur ontstaat."

Vrouwelijke vips vinden het volgens Pijl in sommige gevallen fijner om door een vrouw te worden beveiligd. Zo zou een vrouwelijke vip zich beter op haar gemak voelen bij het winkelen of zwemmen wanneer ze door een vrouwelijke persoonsbeveiliger begeleid wordt. "Een vrouwelijke vip en een vrouwelijke beveiliger voelen elkaar soms beter aan."

Niet alleen voor het gevoel van de vips, maar ook uit tactisch oogpunt kan het beter zijn een vrouw in te zetten bij een klus'. "Omdat de combinatie man-vrouw toch tactisch beter is en minder opvalt. Een man alleen valt eerder op dan een koppel," aldus Pijl.

De DKDP wil nog honderd mensen aannemen om voorbereid te zijn op een eventuele toename van het aantal dreigingen. De DKDP is onderdeel van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

Piraten komen graag naar Nederland

'Het is een goed leven hier', concludeert de veronderstelde Somalische piraat Sayid (1970) na een week in een Nederlandse gevangenis. Hij staat, samen met vier landgenoten, vandaag terecht in het eerste Nederlandse piratenproces. "Ik wil een opleiding tijdens mijn gevangenschap en ik verzoek de overheid mij niet terug te sturen naar Somalië. De mensen die hier wonen, respecteren de mensenrechten. Ik wil mij hier vestigen." Ook medeverdachte Farah (1985) is volgens zijn advocaat Willem-Jan Ausma blij verrast dat hij in Nederland is beland. "Mijn cliënt voelt zich hier veilig", stelt Ausma.

De verdachte leidde volgens hem een zwaar leven in een dorp waar armoede heerst en de sharia geldt, het islamitisch recht. "Nu krijgt hij goed te eten en kan hij voetballen en televisiekijken. De wc op zijn cel vindt hij zó fantastisch."

Ausma heeft zijn cliënt uitgelegd dat hij acht jaar celstraf kan krijgen voor poging tot zeeroof. Vier jaar gevangenisstraf lijkt hem een realistische verwachting. Ook heeft hij de Somaliër uitgelegd dat hij kans maakt op een verblijfsvergunning na zijn gevangenschap. "Hij is natuurlijk verheugd. Hij hoopt een computeropleiding te kunnen doen en zijn familie te laten overkomen."

Advocaat Haroon Raza, die Osman (1978) verdedigt, vindt dergelijke euforie misplaatst. "Mijn cliënt maakt zich zorgen om zijn vrouw en kind. Hij is de enige Somaliër in zijn huis van bewaring en leeft daarom in een isolement." Raza heeft zijn cliënt geen verblijfsstatus in het vooruitzicht gesteld. "Alles hangt af van de actuele situatie en van de regio waar hij daadwerkelijk woont."

Niet eerder werden piraten berecht in Nederland. Ook in Frankrijk, de VS en Kenia moeten piraten voor een rechter verschijnen. Ausma vreest dat deze processen potentiële zeerovers eerder aanmoedigen dan afschrikken. "Alles is beter dan op een steiger te zitten in Somalië."


Piraten hebben het hier wel naar hun zin  (foto: DAG)

Slachtoffers vliegramp willen trust fund

De 'Stichting Slachtoffers Vliegramp 25 februari 2009' wil een trust fund opzetten. Daaruit moeten toekomstige ziekte- en schadekosten worden uitbetaald die nu nog niet bekend zijn.

Dat heeft de stichting, die meer dan vijftig slachtoffers vertegenwoordigt, dit weekeinde bekendgemaakt. Het beheerd fonds moet door degenen die aansprakelijk zijn voor de ramp worden gefinancierd, vindt de stichting.

Tevens is voorgesteld het New Yorkse kantoor Kreindler& Kreindler in te schakelen om de schade te verhalen bij onder andere vliegtuigbouwer Boeing. "Na een gedegen selectie is dit kantoor naar voren gekomen als een solide, betrouwbare partner met een grote ervaring in dit soort claims", aldus stichtingsvoorzitter Dan Huesmann.

"Het lijkt erop dat we afstevenen op een rechtvaardige en hopelijk snelle afhandeling", zegt Huesmann. "Mensen die een ramp zoals deze hebben meegemaakt, worden dubbel gestraft als ze eindeloos moeten wachten op de afhandeling. Het doet ons deugd te merken dat ook onder andere de verzekeraars van Turkish Airlines bereid zijn samen met ons te zoeken naar een adequate financiële afwikkeling."

Chinees themapark over seks gaat niet open

Een themapark over seks, dat in oktober de deuren zou openen in de Chinese stad Chongqing, blijft dicht. Bestuurders in Chongqing zetten dit weekeinde een streep door het project, omdat het "vulgair en misleidend" zou zijn.

Dat heeft de krant China Daily vanmorgen gemeld. Over de opening van het park in de de stad in het zuidwesten van China was een levendige discussie op internet ontstaan. Veel burgers deelden de opvatting van de bestuurders in Chongqing dat het park maar beter gesloten kon blijven.

Het park had Love Land moeten heten en was volgens de oprichter bedoeld om seksuele voorlichting te geven. Het was het plan in het park onder meer beelden van naakte mensen en afbeeldingen van genitaliën te tonen.

Brandweerlieden gewond door ongeval

Twee brandweerlieden zijn zondagavond laat gewond geraakt doordat hun brandweerwagen in Leiden van de weg raakte. Dat meldde de politie.

Mogelijk raakte ook een derde brandweerman gewond, aldus de woordvoerster. De brandweerwagen, die op weg was naar een autobrand op de A4, raakte van de weg toen de bestuurder een busje wilde inhalen. Hoe dat precies gebeurde, is onduidelijk.

Op de Willem van der Madeweg reed de wagen door een geluidswal heen en kwam tot stilstand. De gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Wat zij mankeren is niet bekend.


Brandweerlieden gewond door ongeval  (foto: DAG)

Leger rept van doden kopstukken Tamil Tijgers

Sri Lankaanse militairen hebben zeker drie prominente leden van de rebellenbeweging Tamil Tijgers (LTTE) omgebracht. Ook de zoon van de opstandelingenleider Velupillai Prabhakaran is dood.

Dat heeft een Sri Lankaanse legerwoordvoerder vandaag gezegd. De zegsman liet weten dat militairen het lichaam hebben gevonden van Charles Anthony, de 24-jarige zoon van Prabhakaran.

Onder de andere omgebrachte prominenten van de Tamil Tijgers is volgens het leger B. Nadesan. Die geldt als het hoofd van de politieke vleugel van de Tamil Tijgers.

Sri Lankaanse troepen trokken gisteren het laatste stuk jungle binnen dat nog in handen is van de onafhankelijkheidsstrijders. Het gebied van de Tamil Tijgers zou nog ongeveer 1 vierkante kilometer beslaan. De rebellen lieten weten de wapens neer te leggen om de burgers in het conflictgebied te ontzien.

Leger rept van doden kopstukken Tamil Tijgers  (foto: ANP)

Examens weer begonnen

Voor circa 200.000 scholieren in het voortgezet onderwijs beginnen vandaag de centraal schriftelijke examens. 110.200 vmbo'ers, 53.650 havisten en 40.550 vwo'ers proberen dan hun diploma te behalen.

Als onderdeel van de vernieuwingen die dit jaar zijn ingevoerd kunnen scholieren die erg stevig in hun schoenen staan op sommige scholen één of meerdere vakken afsluiten op een hoger niveau. Een havo-scholier kan bijvoorbeeld een vwo-examen Engels maken. Hij krijgt dan een diploma met het opschrift 'Engels vwo'.

Onder de nieuwe regeling voor de havo (vwo volgt in 2010) tellen onvoldoendes in profielvakken niet langer extra zwaar. Ook kunnen onvoldoendes nu deels worden gecompenseerd door hogere cijfers voor andere vakken.

Voor vmbo'ers die de basisberoepsgerichte leerweg volgen is het mogelijk om op het internet alvast een indruk te krijgen van de digitale examens. Op www.cito.nl zijn filmpjes te vinden die duidelijk moeten maken hoe de examens eruit zien en gemaakt dienen te worden.

McClaren: "Ik blijf bij FC Twente"

FC Twente-coach Steve McClaren blijft ook volgend seizoen nog trainer van de Tukkers. De voormalig bondscoach van Engeland liet dat na de verloren bekerfinale tegen SC Heerenveen weten.

McClaren noemt het verhaal dat hij in verband wordt gebracht met Ajax pure speculatie. "Net zo als het verhaal dat mijn assistent Erik ten Hag naar PSV vertrekt. Het is de bedoeling dat we allemaal bij elkaar blijven en gaan proberen het volgend seizoen nůg beter te presteren."

De Brit sprak zijn hoop uit, dat zijn spelersgroep volgend seizoen intact blijft. "Maar ik weet dat wij voetballers met heel veel potentie hebben. Niet voor niets zaten er ook vandaag veel Europese topclub op de tribune. We zullen zien hoe het zich ontwikkelt," aldus McClaren.

Steve McClaren is tevreden over het afgelopen seizoen. De Brit kwam dit seizoen naar Enschede na zware jaren als bondscoach van Engeland te hebben gewerkt. "Ik heb een prachtig seizoen gehad. We hebben geleerd, we hebben gepresteerd, we hebben dingen bereikt. We hebben gezamenlijk laten zien wat we kunnen. En met ’we’ bedoel ik ook onze fans. Die zijn uniek in de wereld."

Bussen gesloopt, Twentesupporters teruggestuurd

Supporters van FC Twente hebben gistermiddag twee bussen compleet vernield. Dat gebeurde onderweg naar Rotterdam, waar ze naartoe gingen voor de finale van de KNVB-beker tussen FC Twente en SC Heerenveen. Bij aankomst heeft de politie de 125 fans meteen teruggestuurd, meldde een woordvoerder gisteravond.

"Stoelen, ruiten, het dakluikje. Ze hebben alles vernield wat vernield kan worden", aldus de zegsman. Onder begeleiding van vijftien ME'ers is de groep teruggestuurd naar Enschede. Ze werden vervoerd in drie andere bussen, "omdat de voertuigen zodanig waren toegetakeld dat ze niet verder konden".

Nog niemand is aangehouden, omdat zo snel niet duidelijk werd wie zich schuldig hebben gemaakt aan vandalisme. Wel heeft de politie van alle supporters in de groep foto's gemaakt en persoonsgegevens genoteerd.

In de binnenstad van Enschede heeft de politie vier mensen aangehouden wegens vechtpartijen en verstoring van de openbare orde.

Sony: Home in Europa loopt achter op de rest van de wereld

In een interview laat de community manager van Sony zich uit over de positie van Home in Europa ten opzichte van de rest van de wereld. Daarin geeft hij openlijk toe dat Europeanen genoegen moeten nemen met aanzienlijk minder content en 'spaces' dan de andere markten.

Het probleem lijkt voornamelijk te liggen aan het aantal beschikbare spaces dat Sony Europa toekent.
“Let’s be honest, SCEE Home is behind the other regions in the number of spaces we have to offer, That’s not to say we don’t have some really good clothing and furniture, we’ve actually got some excellent partners in the shopping centre.

De medewerker van Sony zegt ook dat er aan gewerkt wordt, en dat we in de nabije toekomst vooruitgang kunnen verwacht. Grote namen, zoals Uncharted, Warhawk, Guitar Hero en Resident Evil 5, zullen de prioriteit krijgen.

Figo beŽindigt carriŤre

Luis Figo sluit na dit seizoen zijn actieve carriŤre als voetballer af. Dat maakte de Portugees bekend nadat zijn club Internazionale voor de vierde keer op rij de Italiaanse titel had gepakt.

"Dit is de eerste keer dat ik kampioen word, terwijl ik niet speel. Ik kan je zeggen, het is tijd om te stoppen", aldus een geŽmotioneerde Figo. Deze titel is volgens de Portugees speciaal, omdat Inter tot het laatst moest vechten voor het kampioenschap. "In ItaliŽ is kampioen worden ongelofelijk moeilijk, daarom is het zo knap dat we nu al voor de vierde keer op rij de concurrentie de baas zijn."

Figo werd de laatste jaren geteisterd door divers blessureleed. Eind 2007 brak de oud-international zijn kuitbeen. Deze jaargang kwam hij zelden binnen de lijnen door een slepende voetblessure. Definitief afscheid van de voetballerij heeft hij echter nog niet genomen. "Ik zal nooit meer op het hoogste niveau spelen. Maar als er iets heel speciaals komt van buiten Europa, dan zal ik daar misschien voor zwichten." Volgens Figo zelf is dit echter niet waarschijnlijk.

Uitslagen ItaliŽ speelronde 36

Dit weekend werd in ItaliŽ de 36e speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de komende speelronde.

Juventus - Atalanta Bergamo

Juventus liet in strijd om een ticket voor directe plaatsing voor de Champions League dure punten liggen. In het eigen Stadio Grande Torino morste De Oude Dame punten tegen Atalanta Bergamo. Met een 2-2 eindstand mocht Juve niet klagen. Atalanta mikte de bal in de tweede helft drie keer op de lat.

Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Luca Cigarini zette de bezoekers na twee minuten op voorsprong middels een getoucheerd schot en na 26 minuten maakte Vicenzo Iaquinta gelijk. Via Amauri en Pavel Nedved kwam de bal bij de Italiaan: 1-1. Cristiano Zanetti zorgde negen minuten voor het rustsignaal middels een fraaie volley voor de voorsprong van Juventus. Op slag van rust trok Atalanta via Maximiliano Pellegrino de stand weer gelijk. Hij kopte de bal achter Gianluigi Buffon.

Internazionale - Siena

Internazionale heeft een dag nadat de club kampioen werd ruim gewonnen van Siena. Voor eigen publiek won de ploeg van trainer Josť Mourinho eenvoudig van de middenmoter: 3-0. Zaterdag ging AC Milan met 2-1 onderuit bij Udinese, waardoor de Nerazzurri zonder te spelen hun vierde landstitel op rij pakten. Thuis tegen Siena deed Inter zijn sportieve plicht.

Esteban Cambiasso maakte op slag van rust uit de rebound de 1-0. In de tweede helft maakten Mario Balotelli en Zlatan Ibrahimovic het feest compleet door de tweede en derde te scoren. Inter is dus opnieuw kampioen, de club heeft met nog twee wedstrijden te gaan tien punten voorsprong op AC Milan. Siena blijft steken op de veertiende plaats in de Serie A.


Uitslagen

ThuisUitUitslag
Fiorentina Sampdoria 1-0
Bologna Lecce 2-1
Genoa Chievo 2-2
Juventus Atalanta Bergamo 2-2
Napoli Torino 1-2
Palermo Lazio Roma 2-0
Reggina Cagliari 2-1
Internazionale Siena 3-0
Udinese AC Milan 2-1
AS Roma Catania 4-3

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Internazionale 36 24 9 3 81 65-27
2 AC Milan 36 21 8 7 71 66-32
3 Juventus 36 19 11 6 68 64-37
4 Fiorentina 36 21 4 11 67 52-35
5 Genoa 36 17 11 8 62 49-36
6 AS Roma 36 16 9 11 57 58-57
7 Palermo 36 17 4 15 55 53-46
8 Udinese 36 15 9 12 54 53-46
9 Cagliari 36 14 8 14 50 45-43
10 Lazio Roma 36 14 5 17 47 45-53
11 Atalanta Bergamo 36 13 7 16 46 40-42
12 Sampdoria 36 11 11 14 44 45-48
13 Napoli 36 11 10 15 43 39-42
14 Siena 36 12 7 17 43 32-40
15 Catania 36 11 7 18 40 37-47
16 Chievo 36 8 13 15 37 35-46
17 Torino 36 8 10 18 34 33-55
18 Bologna 36 8 9 19 33 40-61
19 Reggina 36 6 12 18 30 29-60
20 Lecce 36 5 14 17 29 35-62

Topscorers

#SpelerClubGoals
1Di Vaio Bologna 23
2Ibrahimovic Internazionale 22
3Diego Milito Genoa 20
4Gilardino Fiorentina 19
5KakŠ AC Milan 15
6Pato AC Milan 14
7Mutu Fiorentina 13
=Filippo Inzaghi AC Milan 13
=Cavani Palermo 13
=Pellissier Chievo 13

Programma volgende speelronde

DatumThuisUit
zo 24/5 Sampdoria Udinese
zo 24/5 AC Milan AS Roma
zo 24/5 Lazio Roma Reggina
zo 24/5 Cagliari Internazionale
zo 24/5 Atalanta Bergamo Palermo
zo 24/5 Lecce Fiorentina
zo 24/5 Torino Genoa
zo 24/5 Chievo Bologna
zo 24/5 Siena Juventus
zo 24/5 Catania Napoli

Roken in bed wordt man bijna fataal

Een 23-jarige man uit het Noord-Brabantse Fijnaart wilde voor het slapengaan nog één sigaretje roken. Helaas liep dit voor de man uit op een drama. De man viel in slaap en zijn dekbed vatte vlam.

Gelukkig schrok de man op tijd wakker. Hij probeerde het vuur te blussen, maar dit lukte niet. De brandweer nam rigoureuze maatregelen. Ze gooiden het matras en het dekbed van de man uit het raam, waarna het vuur gedoofd werd.

De Brabander werd onderzocht door ambulancepersoneel, omdat hij veel rook binnen had gekregen. Alleen niet op de manier die hij zich had voorgesteld.

Uitslagen Spanje speelronde 36

FC Barcelona is de kersverse kampioen van Spanje. Omdat Real Madrid zaterdag onderuit ging kon Barcelona niet meer achterhaald worden. Onderin blijft de spanning te snijden.

Om nog een kleine kans op het kampioenschap te kunnen houden moest Real Madrid de drie punten meenemen bij Villarreal. Deze kleine kans werd al tamelijk snel ontnomen toen Robert PirŤs een voorzet achter Iker Casillas kopte. De Madrilenen misten veel spelers, en speelden derhalve slordig. Toch kwam de gelijkmaker vlak na rust toen Rafael van der Vaart vrij voor de goal stond. De titel werd alsnog een utopie toen Cani de 2-1 wist te maken. Gonzalo HiguaŪn's gelijkmaker vlak voor tijd zou de strijd niet meer in leven kunnen houden. Helemaal niet toen Joan Capdevila in de laatste minuut alsnog twee belangrijke punten voor Villarreal wist binnen te halen.

Hierdoor was de titel voor Barcelona al binnen, en dat was reden voor trainer Pep Guardiola om een B-opstelling het veld in te sturen, ook met het oog op de Champions Leaguefinale. Topscorer Samuel Eto'o kreeg wťl de kans in de basis om zijn Pichichi binnen te halen. De spits wist ook al snel het net te vinden in het uitduel bij zijn oude club Mallorca. Vervolgens stond het vizier bij de Kameroener niet meer op scherp, en miste hij in blessuretijd zelfs een strafschop. De stand was toen al 2-1 in het voordeel van Mallorca, dat optimaal profiteerde van de onervarenheid van BarÁa, en tweemaal scoorde via Juan Arango en Clťber Santana.

Valencia dreigt Champions Leaguevoetbal weg te gaan geven. Het moest aantreden bij directe concurrent Atlťtico de Madrid. In de eerste helft kwam de thuisclub op voorsprong via Diego ForlŠn. De Uruguayaan legde aan vanaf elf meter nadat Valencia-doelman Cťsar een overtreding beging op Kun AgŁero. Omdat het bij deze ene goal bleef, neemt Atlťtico de vierde plaats over. Sevilla lijkt nu, ondanks een gelijkspel bij Osasuna, zeker van de derde plaats. Bij drie punten in de laatste twee duels speelt het volgend seizoen zeker in de Champions League.

Numancia en Recreativo de Huelva troffen elkaar in een rechtstreeks degradatieduel. De club uit Soria, dat laatste staat, had niet al te veel moeite zich staande te houden, maar had eigenlijk alleen profijt bij een overwinning. Die zou er ook komen, zij het onterecht. Arbiter Pťrez Lasa kende vlak voor tijd een onterechte strafschop toe, die werd binnengeschoten door Josť Barkero. Hierdoor staat Recre laatste, en kan degradatie volgende week al een feit zijn. Datzelfde geldt overigens voor Numancia, dat nog twee punten achter de veilige zeventiende plaats staat.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
16/5Deportivo de La CoruŮaGetafe CF1-1
16/5CA OsasunaSevilla FC0-0
16/5Villarreal CFReal Madrid CF3-2
17/5RCD EspanyolAthletic Club1-0
17/5CD NumanciaRC Recreativo de Huelva1-0
17/5Real Racing ClubReal Valladolid CF3-2
17/5Real Betis BalompiťUD AlmerŪa2-0
17/5Real Sporting de GijůnMŠlaga CF2-1
17/5RCD MallorcaFC Barcelona2-1
17/5Club Atlťtico de MadridValencia CF1-0

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona*36275486104-33
2Real Madrid CF*3625387881-47
3Sevilla FC36197106451-39
4Club Atlťtico de Madrid36187116173-56
5Valencia CF36178115965-51
6Villarreal CF36161195955-51
7Deportivo de La CoruŮa36169115747-45
8MŠlaga CF36159125454-55
9RCD Mallorca36139144848-56
10UD AlmerŪa36137164645-55
11Athletic Club de Bilbao**36128164446-56
12Real Racing Club de Santander36119164247-47
13Real Valladolid CF36126184244-55
14RCD Espanyol361011154140-49
15Real Betis Balompiť361010164049-56
16Getafe CF36911163848-55
17Real Sporting de Gijůn36121233743-77
18CA Osasuna36813153738-46
19CD Numancia36105213538-66
20RC Recreativo de Huelva3689193333-54

* = Champions League groepsfase 2009-10
** = Europa League 3e voorronde

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Samuel Eto'oFC Barcelona29
2Diego ForlŠnClub Atlťtico de Madrid28
3David VillaValencia CF25
4Lionel MessiFC Barcelona23
5Gonzalo HiguaŪnReal Madrid CF20
6Ńlvaro NegredoUD AlmerŪa19
=Thierry HenryFC Barcelona19
8Frťdťric KanoutťSevilla FC18
=Raķl GonzŠlezReal Madrid CF18
10Sergio AgŁeroClub Atlťtico de Madrid16

Programma:

DatumThuisUit
24/5Athletic ClubClub Atlťtico de Madrid
24/5MŠlaga CFReal Betis Balompiť
24/5Sevilla FCDeportivo de La CoruŮa
24/5UD AlmerŪaRCD Espanyol
24/5Real Madrid CFRCD Mallorca
24/5Getafe CFCD Numancia
24/5FC BarcelonaCA Osasuna
24/5RC Recreativo de HuelvaReal Racing Club
24/5Real Valladolid CFReal Sporting de Gijůn
24/5Villarreal CFValencia CF

Laatste reviews en specials
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
©FOK.nl e.a.