Tchmil haalt uit naar Steegmans en Dehaes

Team Katyusha is niet te spreken over de prestaties van Gert Steegmans. Andrei Tchmil, algemeen manager van de wielerploeg, heeft dit maandag laten weten. Daarnaast kreeg ook Kenny Dehaes negatieve kritiek over zich heen.

"Steegmans heeft problemen met zijn gezondheid, problemen in zijn hoofd en privéproblemen. Er zijn dingen die hij niet begrijpt," aldus Tchmil. "Als je als kopman start in de grote wedstrijden, heb je een verantwoordelijkheid. Tegenover jezelf en je sponsor."

Bovendien is Tchmil van mening dat Steegmans zich niet als een professioneel wielrenner gedraagt. "Als ik niet kon volgen, was ik degene die slecht getraind had. Als ik lek reed, stak ik het niet op mijn materiaal. Dan had ik op de verkeerde plek gereden. Ik was verantwoordelijk voor mijn eigen resultaten. Maar als ik nu hoor klagen over slechte fietsen, slechte bevoorrading en een gebrek aan ploegmaats, moet ik lachen. Dat bewijst enkel de psychologische zwakte van zo'n renner."

Tchmil haalde nog harder uit naar Dehaes, die vorig jaar bij Topsport Vlaanderen reed. "Hij is de grootste ontgoocheling bij ons", was de duidelijke taal van de manager van Team Katyusha. "Die jongen snapt niet wat zijn werk is. Als je zoals Dehaes niet eens de bevoorrading haalt of bij de aankomst zegt: 'Mijn job zit erop', dan heb ik een probleem. Welke job, vraag ik dan."

"Een job, dat is werken in de fabriek. Wielrennen is een passie. Ik weet niet waaraan het ontbreekt bij Dehaes. Ik ben in ieder geval zwaar teleurgesteld dat hij zich in het voorjaar niet met de beste Belgische renners kon meten," ging Tchmil verder.

Steegmans en Dehaes hebben nog tot eind 2010 een contract bij Team Katyusha. "Het ziet er slecht uit voor hen. Ik heb de renners de les gespeld over het gebrek aan professionele verantwoordelijkheid. Ik hoop dat ze nu gaan nadenken over hun werk. Het is niet dat ze enkel geld mogen oprapen en niets in de plaats hoeven te geven. Maar ik sluit voor niemand de deur. Ik wacht met groot geduld," besloot Tchmil.

Submitter:  Bron: TT-EEN