Koeman zal oppassen met kritiek op eigen spelers

Niels (DerMeister)
In het programma Studio Voetbal lichtte Ronald Koeman zondagavond zijn contract bij zijn nieuwe werkgever AZ toe. De voormalig verdediger gaf te kennen dat hij in Alkmaar voorzichtiger met zijn spelers zal omgaan in de media.

"Die fout heb ik destijds bij Ajax gemaakt", gaf Koeman toe. Sneeuwvlokje botste als trainer van de Amsterdammers ooit openlijk met Rafael van der Vaart. "Ik was te open en te kritisch in de publiciteit over sommige spelers. Ik heb geleerd dat je daar voorzichtig mee moet zijn en dat je dat beter intern kunt houden."

Bij AZ volgt Koeman Louis van Gaal op. Saillant detail is dat beide heren ooit in conflict met elkaar kwamen bij Ajax. Van Gaal, destijds technisch directeur van de hoofdstedelijke club, moest hierdoor uiteindelijk het veld ruimen in Amsterdam.

Dat Van Gaal kampioen is geworden met AZ en de verwachtingen dus hoog zijn, schrikt Koeman niet af. "Daar loop ik niet voor weg. Ik heb destijds ook Guus Hiddink bij PSV opgevolgd. Zo lang je maar een goed gevoel hebt bij een club en het idee hebt dat je goed kunt werken, is al het andere niet zo belangrijk. Voor mij is AZ een heel grote uitdaging. Ik heb er heel veel zin in."

"AZ steekt qua organisatie heel goed in elkaar. Het budget gaat komend seizoen ook omhoog van 30 naar 40 miljoen. De selectie ziet er grotendeels prima uit. De komende dagen gaan we rustig bekijken of er nog spelers weggaan of bijkomen."