[NBA] Uitslag Celtics - Magic

Terwijl de Los Angeles Lakers vrij gemakkelijk de Houston Rockets in de beslissende zevende wedstrijd versloegen met 89-70 had Orlando Magic iets meer moeite met de huidige kampioen, de Boston Celtics. Uiteindelijk won de Magic met 101-82 en gaan hierdoor naar de finale van het oosten.

De Cleveland Cavaliers rekenden vrij snel af met de Atlanta Hawks en mochten rustig op de tegenstander wachten. Gisteravond werd die tegenstander dus bekend. Dwight Howard bewees wederom waarom hij zo belangrijk is voor zijn team. De center van de Magic was goed voor zestien rebounds, twaalf punten en vijf geblokte schoten. Het is dan ook geen wonder waarom hij de verdediger van het jaar is geworden. Rashard Lewis, ooit teamgenoot van Ray Allen bij de Seattle Supersonics, scoorde negentien punten. Hedu Turkoglu scoorde 25 punten en gaf twaalf assists.

Bij de Celtics probeerde Allen zijn team in de race te houden met 23 punten en drie assists maar veel schade kon hij de Magic niet doen. De Celtics stonden slechts eenmaal in de wedstrijd voor en dat was van korte duur. Paul Pierce was goed voor zestien punten. Kendrick Perkins scoorde acht punten maar pakte wel vijftien rebounds. Door de afwezigheid van Kevin Garnett bleven de Celtics de hele play-off series in de problemen.