Duitsland - 17 Europees kampioen

Het Nederlands elftal onder de zeventien jaar heeft de finale van het EK -17 verloren van Duitsland. Onze Oosterburen wisten door middel van een prachtige vrije trap in de verlenging het kampioenschap binnen te slepen.

De formatie van bondscoach Albert Stuivenberg begon sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde na zeven minuten al in een 1-0 voorsprong, gemaakt door Luc Castaignos. Vervolgens namen de Duitsers, die Oranje in de poule-wedstrijden met 2-0 over de knie legde, de controle over de wedstrijd volledig over en kwamen na ruim een half uur op gelijke hoogte. Lennart Thy scoorde met een kopbal de 1-1.

Ook na rust was het Duitsland dat de wedstrijd domineerde. De Duitsers kregen kansen, maar doelpunten bleven uit. Ook Nederland kreeg door middel van Christy Janga kansen op een 2-1 voorsprong, maar ook daar ging de bal er niet in.

Vervolgens moest er een verlenging aan te pas komen en daarin waren de Duitsers wel trefzeker. Florian Trinks wist in de 97e minuut een vrije trap prachtig in de kruising te mikken en bezorgde hiermee zijn land de Europese titel.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!