Bethesda gaat volwassen game voor Wii ontwikkelen

De Wii staat vooral bekend om gezelligheid, spelletjes voor de hele familie en vrolijke kleurtjes. Dat het ook anders kan heeft SEGA inmiddels bewezen met Madworld en House of the Dead: Overkill.
Bethesda heeft besloten ook in de markt van Wiigames voor achttien jaar en ouder te duiken. Ze willen er geen aparte studio voor oprichten, maar ze denken wel dat er een mogelijkheid is om volwassen games op de Wii uit te brengen. Hoe groot de markt voor 18+games is weten ze niet, maar ze weten wel dat ze die markt graag willen hebben, ook al is het maar 5% van de totale Wii-markt.

"I've got consoles at home but I wouldn't sit and play an 18-rated game with my family on the Wii," he said. "Is there space in the Wii market for that? I think there is, but again, it's all about finding out how big that is. Is it 5 per cent? If it's five per cent of the market and you can own that space it's worth doing because you can achieve volume. If you can't own it at five per cent, it's not worth doing, quite frankly."

Bethesda zal deze titel dit jaar nog aankondigen.