SingStar Queen

\"Is this the real life, is this just fantasy\". Iedereen die ooit eens een top zoveel allertijden heeft gehoord moet dit liedje kennen. \"Bohemian Rhapsody\" is tig keer als beste nummer ooit verkozen. Mensen die langer luisteren zullen echter ook \"Innuendo\", \"Don\'t stop me now\", \"I want to break free\" en nog een hele rits andere liedjes van Queen in de lijst terug vinden. Queen is één van de succesvolste popgroepen ooit met miljoenen verkochte platen en cd\'s, die ook na de dood van zanger Freddie Mercury nog steeds populair zijn.

In totaal heeft Queen vijftien studio-albums uitbracht. Meer dan voldoende liedjes dus om een hele SingStar-disc mee te vullen, en misschien zelfs te veel om alle toppers in het spel mee te kunnen nemen. Desondanks heeft Sony vrijwel alle grote nummers op de disc staan, aangevuld met wat onbekendere nummers als \"Hammer to Fall\" en \"One Vision\". Er zijn allerlei verschillende soorten liedjes aanwezig. Zo is er het snelle \"Don\'t stop me now\" maar ook het rustige \"These Are The Days Of Our Lives\" en uiteraard \"Bohemian Rhapsody\" dat van alles wat heeft. Qua tracklist had het spel niet veel beter gekund. Alle tracks zijn vergezeld van hun originele clip, welke zelf ook al de moeite waard zijn vanwege de \'aparte\' kleding en haarstijl uit die tijd. De clip van \"Bohemian Rhapsody\" was zelfs de allereerste echte videoclip.

De menustructuur is wel een beetje aangepast in vergelijking met SingStar ABBA. Was het in dit spel nog vervelend dat alle liedjes automatisch onder de artiest gesorteerd werden, bij SingStar Queen zijn de liedjes gesorteerd op titel waardoor je sneller kunt zien welke liedjes er allemaal zijn en op de ouderwetse manier door de liedjes kunt \'swiepen\'. Natuurlijk kun je ook weer gewoon op artiest sorteren als je dat handiger vindt, maar het is fijn dat het nu in iedergeval standaard gesorteerd is op liedje. Wel jammer blijft dat ook de gedownloade liedjes ertussen blijven staan, waardoor je opeens \"Hardrock Halleluja\" van Lordi tegenkomt, wat toch niet echt een goede combinatie is. Mocht je via de SingStore al Queen-tracks hebben gedownload dan staan deze niet dubbel in het menu, maar gewoon één keer. Sinds vorig jaar zijn er een tweetal Queen-trackpacks beschikbaar in de SingStore, met daarin liedjes die ook op de disc staan. Mocht je net als ik tot de groep groep mensen behoren die één of meerdere trackpacks hebben gekocht, dan is het helaas pindakaas en heb je geld dubbel uitgegeven. Mocht je geen interesse hebben in alle liedjes op de Queen-disc, bekijk dan eerst eens de Queen-songpacks in de SingStore, want hierdoor kun je voor minder geld ook al je favoriete liedjes downloaden.