Ongeval in attractie Slagharen

In het attractie- en vakantiepark Slagharen te Overijssel zijn een vrouw en haar 7-jarige neefje, beiden van Duitse afkomst, gistermiddag gewond geraakt. Het tweetal werd tijdens het betreden van de attractie 'Octopus' door een stalen arm van de reeds draaiende attractie geraakt. Vervolgens werden ze enkele meters over de grond gesleept.

Na het ongeval zijn de vrouw en de jongen overgebracht naar het ziekenhuis, een korte tijd later mochten ze terugkeren naar huis. Door het incident liep de Duitse vrouw wonden op aan haar been, de jongen moest verzorgd worden voor een hoofdwond. Aan getuigen zal nazorg verleend worden door het park zelf.

Vandaag werd onderzoek gedaan naar de precieze oorzaak van het ongeval, uitgevoerd door de Voedsel- en Warenautoriteit. (VWA). Inmiddels is de attractie weer vrijgegeven. Parkmanager Postma: ''Om het onderzoek af te ronden, zal de Duitse politie de vrouw en haar neefje als getuigen horen."

"De veiligheid in het pretpark is hoog. Alle attracties en operators zijn gekeurd en voldoen aan door de VWA gestelde kwalificaties", laat Postma weten.

Een 8-jarige jongen raakte afgelopen zomer gewond in het park. ''Incidenten'', volgens Postma.