[WTCC] 15 coureurs overtraden regels in Pau

Na afloop van de race op het circuit van Pau dit weekend is gebleken dat vijftien auto’s niet voldeden aan de reglementen. Het hele weekend stond al in het teken van coureurs die bestraft werden vanwege het overtreden van de reglementen.

Na de kwalificatie op zaterdag werden een negental coureurs bestraft en werd hun tijd afgenomen. Tom Coronel verloor hierdoor zijn uitstekende derde startplaats. De oorzaak van de problemen was het overschrijden van de turbodruklimiet bij de diesels en een te hoge toerental bij de benzineauto’s.

Nu is gebleken dat de internationale autosportbond FIA zich na beide races coulanter opstelde tegenover de coureurs. Ze deelden aan vijftien verschillende coureurs waarschuwingen uit voor het overtreden van de regels gedurende de races. Dit is meer dan de helft van het veld. De stewards hadden besloten om alleen waarschuwingen te geven vanwege de buitengewone omstandigheden en de verwarring onder de teams en coureurs die er was. Vanaf de komende race zullen alle auto’s echter gewoon aan de technische eisen van het WTCC-kampioenschap moeten voldoen.

Felix Porteiro is als enige coureur wel bestraft. In de eerste race tikte Porteiro Tom Coronel aan in de laatste ronde. Deze tik zorgde ervoor dat Coronel twee plaatsen verloor en niet op poleposition stond tijdens de tweede race. Hierop hebben de stewards na de race besloten om de coureur te diskwalificeren. Hierdoor kon Coronel alsnog een punt mee naar huis nemen.

Gewaarschuwde coureurs:

Coureur
01 Yvan Muller (SEAT)
02 Gabriele Tarquini (SEAT)
03 Rickard Rydell (SEAT)
04 Jordi Gené (SEAT)
05 Tiago Monteiro (SEAT)
09 Alessandro Zanardi (BMW)
14 Nicola Larini (Chevrolet)
18 Jaap van Lagen (Lada)
19 Kirill Ladygin (Lada)
20 Viktor Shapovalov (Lada)
21 Tom Coronel (SEAT)
23 Félix Porteiro (BMW)
29 Eric Cayrolle (SEAT)
30 Mehdi Bennani (SEAT)
33 Laurent Cazenave (BMW)