Veel speculatie rondom timer Kojima site

Afgelopen week wisten we jullie al te melden dat Hideo Kojima, bekend van de Metal Gear serie, op 18 mei een nieuwe game aan zou kondigen. Rondom deze aankondiging voor de aankondiging werd al veel gespeculeerd. Sommige dachten dat het zou gaan om MGS 5 met Raiden in de hoofdrol, en anderen dachten weer dat het om een nieuwe game zou gaan.

Vandaag is het 18 mei en dus werd er iets verwacht. Er is inderdaad iets veranderd op de website die speciaal voor deze aankondiging de lucht in is gegaan. Op de website is een landschap te zien met donkere wolken en er zijn geluiden te horen van onweer en regen. Er loopt een timer en er is een flitsende 5 (of misschien "S") in het midden te zien.




Nu is natuurlijk de vraag wat dit allemaal zou kunnen beteken. De vijf zou kunnen betekenen dat MGS 5 eraan zit te komen en ook het lettertype van de aflopende klok zullen veel MGS-fans bekend voor komen. Daarnaast betekent Raiden bliksem in het Japans.

Een aantal nieuwsgierige MGS-fans hebben de hele source-code van de site uitgeplozen en hebben een paar dingen ontdekt. Zo is dit niet de enige klok die de tijd af zal gaan tikken. Er zullen namelijk vijf klokken op de site verschijnen. De laatste zal op 1 juni aflopen wat toevallig de eerste dag is van de E3 en de dag dat Microsoft zijn persconferentie geeft (toch een Xbox 360 exclusieve game of MGS4 naar de Xbox 360?)

Daarnaast heeft de site een aantal keywords aan zich gekoppeld. Dit zijn "Hideo Kojima", "MGS", "METAL GEAR", "NEXT", "game", "Konami", "Kojima game", "KJP", "Kojima Production". Toch een nieuwe Metal Gear game? Maar waarom staat er dan geen MGS 5 bij? Allemaal vragen die pas op 1 juni, op de E3, beantwoord zullen worden.