Van Hanegem snapt niet dat AZ voor Koeman kiest

Niels (DerMeister)
Willem van Hanegem vertelt in AD Sportwereld dat hij totaal verrast is met de aanstelling van Ronald Koeman als nieuwe trainer van AZ. De oud-speler van Ajax, Feyenoord en PSV wordt vanmiddag gepresenteerd als de nieuwe coach van de Alkmaarders.

Van Hanegem laat via zijn column in het sportblad weten: "Bij AZ wilden ze eens van werkwijze veranderen, anders begrijp ik de keuze voor Koeman niet. Toen ik hoorde van zijn aanstelling, dacht ik dat AZ het gedaan heeft uit nijd. Want Van Gaal kan onmogelijk blij zijn dat een tegenpool van hem nu met zijn AZ Europa in gaat. Hij zal hem zeker niet aanbevolen hebben."

"Ik weet niet of Koeman de beste keuze is", vervolgt de Zeeuw in zijn column. "Ik had niet meteen aan hem gedacht. Bij mij stond Henk ten Cate als eerste op de lijst. Die man heeft interessante ervaring opgedaan in de Champions League met FC Barcelona, Chelsea en Panathinaikos. Maar goed, laten we Koeman zijn kans gunnen. En ik neem aan dat ze bij AZ goed nagedacht hebben over deze keus. Ze wilden Louis niet kwijt, spraken toch met Co Adriaanse en kwamen daarna bij Ronald uit. De logica wordt me later misschien duidelijk. Nu kan ik die nog niet ontdekken", aldus Van Hanegem.