Ferrari naar rechter vanwege budgetlimiet

Het Formule 1-team van Ferrari is naar de Franse rechter gestapt om het invoeren van de budgetlimiet tegen te houden. Dit meldde FIA-president Max Mosley tegen de BBC.

"Ze hebben een verzoek bij de rechtbank ingediend, maar ik betwijfel of dat verzoek wordt gehonoreerd. Ze vinden dat we een afspraak met ze hebben geschonden, maar daar zijn wij het absoluut niet mee eens," zei Mosley.

"Een Formule 1 zonder Ferrari is niet zo goed als een Formule 1 met Ferrari, en het zou zeker jammer zijn ze te verliezen. Maar op het moment dat we zeggen niet zonder ze te kunnen, bepalen zij de regels, en dat moeten we niet hebben."

Vooral de manier waarop de limiet is ingevoerd, is een doorn in het oog van Ferrari. Mosley stelt echter dat er iets moest gebeuren. "Nadat duidelijk was geworden dat er na Honda mogelijk nog meer autofabrikanten uit de Formule 1 zouden stappen, wilden we met ze gaan praten over manieren waarop we nieuwe teams konden aantrekken. De afgelopen twee maanden wilden we meerdere malen met de teams om de tafel gaan zitten, maar telkens weigerden ze dit."

"Ze hoopten misschien dat als ze lang genoeg zouden wachten, er niets zou gebeuren en het op een gegeven moment te laat zou zijn voor nieuwe teams om nog in de Formule 1 te komen. Op die manier zouden zij de dienst blijven uitmaken. Dat konden we niet laten gebeuren, dus we hadden geen andere keuze dan tot actie over te gaan."