Heidfeld pakt record van Schumacher af

Peterselieman
BMW Sauber-coureur Nick Heidfeld heeft met zijn zevende plaats in de Grand Prix van Spanje een record van Michael Schumacher verbeterd. De Duitser loste zijn landgenoot op het gebied van betrouwbaarheid af door al 25 races achtereen de finishvlag te zien.

De laatste keer dat Heidfeld voortijdig een race moest staken was in 2007 toen tijdens de Grand Prix van Japan zijn BMW-krachtbron de geest gaf. Dit gebeurde op het circuit van Fuji twee ronden voor het einde, waardoor de Duitser desondanks al 33 races geklasseerd is. Deze recordreeks begon bij de Grand Prix van Frankrijk in 2007 waar Heidfeld toen vijfde werd.

"Op de race in Bahrein na ben ik zeer blij dat ik in Barcelona met deze twee punten het record van Michael Schumacher uit de boeken heb gereden. In 25 races achtereen de finishlijn bereiken is een hele prestatie, en het is al helemaal mooi als dat op je verjaardag gebeurt," zei Heidfeld.

"Ik wil het hele BMW Sauber-team bedanken voor het zeer betrouwbaar maken van de auto, wat voor een zeer groot deel bijgedragen heeft aan dit record. De laatste keer dat ik op moest geven was in Fuji in 2007 toen ik kort voor de finish met een technisch probleem langs de kant kwam te staan," zei de Duitser die het record neerzette onder allerlei verschillende weersomstandigheden. Hieronder vielen de nachtelijke omstandigheden in Singapore, de regen in Maleisië en de brandende zon in Bahrein.