Uitslagen Italië speelronde 36

Dit weekend werd in Italië de 36e speelronde in de Serie A afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de komende speelronde.

Juventus - Atalanta Bergamo

Juventus liet in strijd om een ticket voor directe plaatsing voor de Champions League dure punten liggen. In het eigen Stadio Grande Torino morste De Oude Dame punten tegen Atalanta Bergamo. Met een 2-2 eindstand mocht Juve niet klagen. Atalanta mikte de bal in de tweede helft drie keer op de lat.

Alle doelpunten vielen in de eerste helft. Luca Cigarini zette de bezoekers na twee minuten op voorsprong middels een getoucheerd schot en na 26 minuten maakte Vicenzo Iaquinta gelijk. Via Amauri en Pavel Nedved kwam de bal bij de Italiaan: 1-1. Cristiano Zanetti zorgde negen minuten voor het rustsignaal middels een fraaie volley voor de voorsprong van Juventus. Op slag van rust trok Atalanta via Maximiliano Pellegrino de stand weer gelijk. Hij kopte de bal achter Gianluigi Buffon.

Internazionale - Siena

Internazionale heeft een dag nadat de club kampioen werd ruim gewonnen van Siena. Voor eigen publiek won de ploeg van trainer José Mourinho eenvoudig van de middenmoter: 3-0. Zaterdag ging AC Milan met 2-1 onderuit bij Udinese, waardoor de Nerazzurri zonder te spelen hun vierde landstitel op rij pakten. Thuis tegen Siena deed Inter zijn sportieve plicht.

Esteban Cambiasso maakte op slag van rust uit de rebound de 1-0. In de tweede helft maakten Mario Balotelli en Zlatan Ibrahimovic het feest compleet door de tweede en derde te scoren. Inter is dus opnieuw kampioen, de club heeft met nog twee wedstrijden te gaan tien punten voorsprong op AC Milan. Siena blijft steken op de veertiende plaats in de Serie A.