Figo beëindigt carrière

Luis Figo sluit na dit seizoen zijn actieve carrière als voetballer af. Dat maakte de Portugees bekend nadat zijn club Internazionale voor de vierde keer op rij de Italiaanse titel had gepakt.

"Dit is de eerste keer dat ik kampioen word, terwijl ik niet speel. Ik kan je zeggen, het is tijd om te stoppen", aldus een geëmotioneerde Figo. Deze titel is volgens de Portugees speciaal, omdat Inter tot het laatst moest vechten voor het kampioenschap. "In Italië is kampioen worden ongelofelijk moeilijk, daarom is het zo knap dat we nu al voor de vierde keer op rij de concurrentie de baas zijn."

Figo werd de laatste jaren geteisterd door divers blessureleed. Eind 2007 brak de oud-international zijn kuitbeen. Deze jaargang kwam hij zelden binnen de lijnen door een slepende voetblessure. Definitief afscheid van de voetballerij heeft hij echter nog niet genomen. "Ik zal nooit meer op het hoogste niveau spelen. Maar als er iets heel speciaals komt van buiten Europa, dan zal ik daar misschien voor zwichten." Volgens Figo zelf is dit echter niet waarschijnlijk.