Kopenhagen wil Arabische les op school

Het gemeentebestuur van Kopenhagen wil Arabische taalles invoeren op de middelbare school. Het Arabisch zou dan een tweede vreemde taal op school worden - na Engels, en naast Frans en Duits. De lessen zouden beginnen in de bovenbouw van de basisschool.

Het gemeentebestuur wil zo jongeren van Arabische origine helpen om te integreren, zei de wethouder van jongerenzaken.

"Het is zeer belangrijk dat men jongeren een keuze aan talen geeft, waaronder ook Arabisch, om jongeren uit landen waar men die taal spreekt een duwtje in de rug te geven en om hun opleiding en integratie in de Deense samenleving te stimuleren", zei wethouder Bo Asmus Kjeldgaard.

Tien procent van de 31.000 leerlingen in de Deense hoofdstad hebben Arabisch als moedertaal, aldus het gemeentebestuur. Niet alleen zal de introductie van Arabische taallessen hen motiveren, het zal volgens de wethouder ook "een grote troef opleveren voor de handel van Deense bedrijven met de Arabische landen".

Het gemeentebestuur heeft daarnaast ook Spaans voorgesteld als tweede vreemde taal. Het bestuur van Kopenhagen heeft het ministerie van Onderwijs om toestemming gevraagd om bij het begin van volgend schooljaar met de nieuwe taallessen te beginnen.


Kopenhagen wil Arabische les op school  (foto: DAG)