Bousquet verslaat Phelps

De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps moest zondag zijn meerdere erkennen in de Franse zwemmer Frederick Bousquet. Hij eindigde tweede in de Ultraswim in Charlotte. Bousquet wist een tijd van 48,22 op de klok te zetten, terwijl Phelps niet verder kwam dan 49,04.

Phelps zwom zijn eerste wedstrijden na zijn indrukwekkende acht gouden olympische medailles. De Amerikaan was ook niet ontevreden, aangezien de 100 meter vrij niet zijn specialiteit is.

De olympisch kampioen wist dat vooral de eerste 50 meter moeilijk zouden zijn, aangezien Bousquet wereldrecordhouder is op die afstand. "Als je tegen Bousquet zwemt, weet je dat het in het begin razendsnel gaat. Maar in de tweede 50 meter keerden we met dezelfde snelheid. Dat is goed voor mij, dus ik ben tevreden." Hij zag echter wel nog verbeterpunten: "Mijn keerpunt en finish waren slecht. Er zijn zeker nog wel wat dingen die beter kunnen. Daar ga ik mij de komende tijd op richten."

De Amerikaan leed vorige week al zijn eerste nederlaag in een jaar tijd. Zaterdag verloor hij namelijk ook de 100 meter rug. Zijn landgenoot Aaron Peirsol wist die op zijn naam te zetten.