Kalou: "Nooit eerlijke kans gehad van trainer"

Niels (DerMeister)
Zijn eerste seizoen bij sc Heerenveen is aanvaller Bonaventure Kalou simpelweg tegengevallen. De Ivoriaan kwam afgelopen zomer op transfervrije basis de Friese gelederen versterken, maar moest zich bij Heerenveen voornamelijk tevreden stellen met invalbeurten.

De oudere broer van Chelsea-aanvaller Salomon Kalou is hier allerminst tevreden mee. Op korte termijn zal hij met zijn zaakwaarnemer Rodger Linse gaan praten over zijn sportieve toekomst.

"Dit seizoen is niet geworden wat ik ervan had verwacht", aldus een teleurgestelde Kalou tegen Sportweek. "Na mijn mislukte avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten kwam ik hier om veel wedstrijden te spelen, maar ik heb nooit een eerlijke kans gehad van de trainer."

"Ik kijk ook kritisch naar mezelf, hoor. Als het niveau te hoog was, zou ik me nu stil houden. Maar dat is niet het geval. Ik heb nooit een serie wedstrijden mogen spelen om te laten zien wat ik kan."

Het contract van Kalou met Heerenveen loopt nog een jaar door. "Ik ga met Rodger kijken wat goed voor mij is. Ik voel me hier soms nutteloos en moet snel weer aan spelen toekomen. Als dat niet bij Heerenveen kan, dan maar ergens anders."