FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 12 mei 2009

'Geflirt piloot oorzaak dodelijke crash'

Flirten en gesprekken over relaties tussen piloten hebben mogelijk bijgedragen aan het veroorzaken van de crash van een vliegtuig bij de Amerikaanse stad Buffalo in februari. 49 mensen kwamen daardoor om.

Dit meldt de New York Post vandaag op basis van bronnen dichtbij het onderzoek naar de crash. Volgens de krant zou de 47-jarige piloot Marvin Renslow vlak voor de crash uitgebreid hebben geflirt en gepraat met zijn 24-jarige co-piloot Rebecca Shaw. Dit terwijl het volgens regels van de Federal Aviation Administration (FAA), de instantie die toezicht houdt op de luchtvaart in de VS, verboden is onder de drie kilometer hoogte onderwerpen te bespreken die niets met de vlucht te maken hebben.

Een eerder onderzoek wees uit dat ijsvorming de belangrijkste oorzaak was van het ongeluk van het toestel, dat vanuit Newark in New Jersey was vertrokken. Enkele minuten voordat het toestel van budgetvliegmaatschappij Colgan neerstortte, zagen de piloten dat er ijs op de vleugels en het windscherm zat. De 47-jarige piloot had snelheid moeten maken, maar hield juist in.

De man zou met 109 vlieguren zeer onervaren zijn en enkele competentietests niet hebben gehaald, aldus bronnen vandaag in de krant. De 24-jarige co-pilote kwam net terug van een weekje vakantie en was zo verkouden dat ze zich eigenlijk ziek had willen melden, zo zou zijn gebleken uit opnames uit de cockpit.


'Geflirt piloot oorzaak dodelijke crash'  (foto: DAG)

'Jomanda gebruikte oplichterstrucs'

Het lijkt erop dat Jomanda oplichterstrucs heeft gebruikt bij haar bejegening van actrice Sylvia Millecam. Zij betrok informatie van anderen, onder wie Millecams visagiste, om deze aan Millecam te presenteren als zaken die zij als medium had 'doorgekregen'.

Dat zei Ronald ter Heegde vandaag in het tv-programma Nova. Ter Heegde was jarenlang de persoonlijk assistent van paranormaal genezeres Jomanda. De rechtbank in Amsterdam behandelt momenteel de strafzaak tegen Jomanda en twee alternatieve artsen. Het drietal wordt ervan beschuldigd dat zij medeschuldig zijn aan de dood van Millecam door haar weg te houden bij de reguliere medische zorg. Millecam overleed in 2001 aan borstkanker.

Jomanda beticht van gebruik 'oplichterstrucs'  (foto: ANP)

Geen vervolging voor ACAB-tatoeage

Een man uit Groningen die eerder werd aangehouden, wordt niet vervolgd voor de tatoeage met de letters ACAB in zijn nek. De afkorting ACAB zou staan voor 'All Cops Are Bastards'.

De politie maakte proces-verbaal op tegen de man wegens belediging, nadat ze de tatoeage ontdekten. Dit gebeurde toen de man gearresteerd werd op verdenking van drugshandel.

De man verklaarde eerst tegen de agenten dat de afkorting zou staan voor 'Acht Cola, Acht Bier'. De agenten trapten hier niet in, en de man bekende later dat hij de tatoeage liet zetten nadat hij eerder al eens was aangehouden.

Het OM oordeelt dat er geen sprake is van 'opzet tot beledigen'. De man zou de tatoeage immers niet zelf hebben laten zien.

Dronkenmansrit kost Noor 80.000 euro

Een Noorse zakenman is vandaag veroordeeld tot een boete van 700.000 Noorse kronen (80.000 euro), omdat hij dronken 400 meter had gereden in zijn auto.

De rechter besloot de boete voor de 49-jarige man op te schroeven, omdat hij rijk is. In 2008 bezat de man 228 miljoen kronen (26 miljoen euro). Normaal gesproken staat er anderhalf maandsalaris boete voor rijden onder invloed in Noorwegen. Ook is het rijbewijs van de man voor ruim twee jaar ingetrokken.

De man had negen keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed. Hij zou op weg zijn geweest naar vrienden die hem thuis hadden moeten afzetten, omdat hij te veel had gedronken.

Houthandel moet na eeuw dicht na anonieme klacht

Ondanks dat Jan Eising uit Hijken met zijn 73 jaren allang de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, peinst de Drent er niet over om het bijltje erbij neer te leggen. Het verwerken van bomen om deze als haardhout te verkopen is zijn lust en zijn leven. Toch ziet het er naar uit dat de beste man het bijna honderd jaar oude familiebedrijf binnenkort moest sluiten.

Bij de gemeente Midden-Drenthe, waar Hijken onder valt, is namelijk een anonieme klacht binnengekomen. De kettingzagen en kloofmachines zouden namelijk voor te veel overlast zorgen. 

De gemeente heeft Eising nu voor een moeilijke keuze gesteld. Of hij gaat verhuizen, of hij stopt met het bedrijfje. Eising weigert hier gehoor aan te geven, dus donderdag staan beide partijen tegenover elkaar bij de rechtbank.

Directeur Lubbers van omroep Llink stapt op

Algemeen directeur Tanja Lubbers van omroep Llink stapt op. Volgens Lubbers en de bewindvoerder van de in financiële problemen verkerende omroep is het "beter voor Llink als een nieuwe directie en raad van toezicht de strijd voor toetreding tot het publieke bestel voortzetten". Dat maakte de omroep vandaag bekend.

Lubbers werkte ruim een jaar als directeur van Llink. Onder haar leiding wist de omroep de benodigde 150.000 leden voor een plaats in het omroepbestel binnen te halen. Wel bleek eerder dit jaar dat de omroep in financiële problemen verkeerde.

De rechter verleende Llink dinsdag definitief uitstel van betaling. Volgens Lubbers is dat een goed moment op haar aftreden bekend te maken.

Tanja Lubbers in vrolijker tijden  (foto: ANP)

Dronken minister OekraÔne stapt op

De Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken Joeri Loetsenko stapt op. Hij diende vandaag zijn ontslag in, nadat hij vorige week in dronken toestand was opgepakt op het vliegveld van de Duitse stad Frankfurt. Dat heeft de voorzitter van het Oekraïense parlement bekendgemaakt.

Loetsenko en zijn zoon reisden op 4 mei van de Oekraïense hoofdstad Kiev naar Seoul in Zuid-Korea. In Frankfurt moesten ze overstappen, maar ze werden niet toegelaten aan boord van het vliegtuig, omdat ze te veel hadden gedronken.

Daarop werden de minister en zijn zoon woedend. Ze begonnen om zich heen te slaan en met mobiele telefoons te gooien. Vier agenten raakten bij de woedeaanval gewond.

Loetsenko speelde een belangrijke rol bij de Oranjerevolutie van 2004, waardoor Viktor Joesjtsjenko aan de macht kwam in Oekraïne.


Dronken minister Oekraïne stapt op  (foto: DAG)

Brandweer uitgerukt voor 'drakenstront'

Na meldingen over een gaslek in een drukkerij in Meppel rukte de brandweer met twee wagens uit. Ter plaatse aangekomen bleek dat de drukkerij bezig was met het drukken van geurboeken voor kinderen. In deze zogenoemde kras-en-ruikboeken kunnen kinderen over plaatjes krassen. Hierbij komt dan een geur vrij, bijvoorbeeld die van 'drakenstront'.

Medewerkers van de drukkerij hadden de ventilatie harder gezet. Dit om de geur uit het gebouw te verdrijven. Buiten verspreidde de gaslucht zich verder. De brandweerlieden waren dus voor niks uitgerukt. Ze kregen van de drukkerij allemaal een gratis boek.

Met dank aan Djep voor de submit.

Vijf agenten gewond na vechtpartij Rotterdam

Vijf agenten zijn vandaag gewond geraakt na een vechtpartij in Rotterdam. De dienders kwamen af op een melding van een burenruzie maar werden overvallen door buurtbewoners die zich met de agenten begonnen te bemoeien.

De agenten werden naar de Peitkreek gestuurd om een burenruzie op te lossen. Een vrouw bleek de ruiten van haar onderbuurvrouw te hebben gesloopt. Aangezien er veel buurtbewoners graag wat wilden zeggen besloten de dienders beide dames mee te nemen naar het parkeerterrein, in de hoop op wat meer rust.

Helaas hielp dat niet want een man begon de agenten te slaan. Tegen de man, die waarschijnlijk de zoon van de vernielster is, werd pepperspray gebruikt terwijl assistentie werd gevraagd. Dit bleek weinig effect te hebben tegen deze man en zelfs de vernielster begon de agenten aan te vallen. Toch is het gelukt de beide vechtersbazen aan te houden en ze zijn overgebracht naar het politiebureau. Vijf agenten raakten gewond bij deze vechtpartij. Ze liepen onder andere schaafwonden, een gapende hoofdwond en een gebroken arm op.

Uitslagen play-offs promotie/degradatie (12/05)

Vanavond werden de eerste wedstrijden in het kader van de play-offs om promotie/degradatie gespeeld. Hieronder vind je de uitslagen en bijbehorende karakteristieken.

Telstar - MVV 0-0

Toeschouwers: n.n.b
Scheidsrechter: van Meenen
Stadion: Sportpark Schoonenberg, Velsen
Gele kaart: Plet (Telstar), Ritzen, Boffin (MVV)
Bijzonder: Olenski (Telstar) mist in de 84e minuut een strafschop

Opstellingen

Telstar: van Strien, Olenski, Toivio, Meye, Correia, Salasiwa (Holwijn/46), van Heulen, Salden (de Rijp/72), Fafiani, Pinas, Plet (Willemsen/90)

MVV: Boffin, Bryssinck, Tobiasen, Ritzen, Evers, van Boxtel, Daemen, Akin (Bruls/62), Gomez, Thiebaut, di Lallo (Boateng/81)


TOP Oss - FC Dordrecht 0-2
64’ Putter 0-1
84’ van der Sloot 0-2

Toeschouwers: 2.539
Scheidsrechter: Janssen
Stadion: Heesen Yachts Stadion, Oss
Gele kaart: Kazlauskas (TOP Oss), Ramos, Kalisse (FC Dordrecht)

Opstellingen

TOP Oss: de Vogt, van Hintum, Schoofs, Galata (Zafarin/72), Kazlauskas, van de Sande (de Groot/85), Guvenc, Thijssen, van Engelen, Moutawakil, Fachtali

FC Dordrecht: Peersman, Longuet, van der Sloot, Versluis, van Muyen, Sequeira, Ramos, Coster, Lopes, Kalisse (Ribeiro/89), Putter

FOK!ker vindt peperdure, gouden aansteker tijdens klussen

FOK!ker Oksel heeft mazzel. Tijdens een renovatieklus trof hij in een vergeten hoekje een bijzondere aansteker aan.

Ondanks dat de aansteker niet meer functioneert, moet het hier om een kostbaar exemplaar gaan. De aansteker lijkt namelijk van goud te zijn.

In de aansteker staat de naam 'S.G. Dupont' gegraveerd. De aansteker, die waarschijnlijk op 19 augustus 1988 het levenslicht zag, is gefabriceerd in Parijs.

Dupont aansteker
De blije vondst.
Voor foto's van hoge resolutie en een discussie over de waarde moet je in het bewuste topic zijn

Eminem wordt stripheld

Rapper Eminem zal binnenkort samen met The Punisher te zien zijn op twee covers van XXL Magazine. Het tijdschrift zal het eerste deel van een stripverhaal bevatten waarin de twee het allebei opnemen tegen Barracuda, de aartsvijand van The Punisher. Het tweede deel kun je daarna gratis op de website lezen.

De samenwerking tussen Eminem en Marvel Comics werd opgezet om Relapse, het nieuwe album van de rapper, te promoten. Relapse is het zesde studioalbum van Eminem en volgt Encore op, dat al in 2004 verscheen. Het album wordt officieel 19 mei uitgebracht.

Belgische politica schokt Nederlandse pers

Het Vlaamse Europarlementslid Annemie Neyts heeft zich de woede van de Nederlandse pers op de hals gehaald door tijdens een persconferentie een volstrekt ongepaste opmerking te maken over het Koninginnedagdrama in Apeldoorn.


Niet oordelen vanwege ‘recente gebeurtenissen’
Tijdens de presentatie van het nieuwe boek van de Belgische oud-premier Guy Verhofstadt, 'een weg uit de crisis',  confronteerde een journaliste Verhofstadt met de kritiek van SP’er Jan Marijnissen. De voormalig SP-leider schreef onlangs een vernietigend stuk over Verhofstadt op zijn website. Volgens Marijnissen heeft de oud-premier 'van België een tot op het bot verdeeld en verward land gemaakt'. De oud-premier reageerde met de opmerking dat Marijnissen maar ‘eens moest langskomen voor een les in de Belgische politiek’. Neyts voegde daar aan toe dat Nederland vanwege ‘de recente gebeurtenissen’ niet moet oordelen over de Belgische politiek, hiermee refereerde Neyts naar het recente drama op Koninginnedag waarbij acht mensen om het leven kwamen.

Geschokt
De Nederlandse journalisten die aanwezig waren bij de persconferentie reageerden geschokt op de opmerking. De politica bood direct na het persmoment haar verontschuldigingen aan. 'Dat had ik niet mogen zeggen', zo stelde Neyts.

‘Ga eens dood!’
Inmiddels hebben Belgische media op hun beurt weer geschokt gereageerd op een bericht op de Nederlandse website Vkmag.com. De website shockeerde verschillende Belgische media door onder de kop 'Annemie Neyts ga eens dood!' een bericht over de affaire te plaatsen.


Belgische politica schokt Nederlandse pers  (foto: DAG)

Oranje naar halve finale EK -17

Het Nederlands elftal onder zeventien heeft de halve finale van het EK in Duitsland bereikt. Dit ondanks een nederlaag vandaag tegen het gastland.

Nederland ging tegen de Duitsers met 2-0 onderuit. Concurrent Engeland moest daarom met drie doelpunten verschil winnen om te profiteren, maar verloor daarentegen met 1-0 van Turkije.

Nederland neemt het nu komende vrijdag in de halve finale tegen Zwitserland.

Rapper pleegt moord voor carriŤre

Een 21-jarige man uit het Amerikaanse Gainesville, in de staat Florida, heeft tegenover de politie beweerd dat hij een winkel heeft beroofd. Daarbij schoot Steven Gilmore een winkelhulp met een pistool door het hoofd. Hij hoopte met deze daad "krediet op straat" te verwerven voor zijn hip-hopcarrière.

Dit was niet het enige wat Gilmore op zijn rapkerfstok heeft. Zo heeft de hiphopper ook tegenover de politie verklaard een restaurant te hebben overvallen, om zo zijn carrière een boost te geven.


Fuck niet met de rappers

Sluiter: "Davis Cup loting loodzwaar"

Reamon Sluiter heeft de Davis Cup loting loodzwaar genoemd. Nederland treft in september Frankrijk bij het promotie/degradatieduel.

Hoewel Nederland thuis speelt en de ondergrond mag bepalen wacht de ploeg van coach Jan Siemerink een loodzware, haast onmogelijke klus. "Poeh, Frankrijk. Zij kunnen een heel blik goede spelers opentrekken," zegt Sluiter. Frankrijk beschikt over drie spelers in top 10 van de wereld: Gilles Simon (7), Jo-Wilfried Tsonga (9) en Gael Monfils (10).

Desondanks ziet Sluiter een kansje: "Misschien viert Richard Gasquet een week eerder zijn verjaardag en nodigt hij die spelers uit." Daarmee doelt hij grappend op de Fransman bij wie cocaÔne in zijn bloed werd gevonden en die voorlopig is geschorst. "Maar zelfs als Simon, Tsonga en Monfils niet mee zouden doen, hebben ze nog heel veel goede spelers die ze op kunnen stellen. Niet normaal. Het wordt echt loodzwaar."


[Giro] Armstrong tevreden ondanks tijdverlies

In de eerste bergetappe van de Giro d'Italia vandaag verloor Lance Armstrong vijftien seconden. Desondanks is de Amerikaan tevreden.

"Ik ben tevreden," aldus Armstrong op zijn twitterpagina. "Mijn eerste grote ronde na mijn comeback en ik ben aan het terugkomen van een blessure. Over het geheel gezien gewoon goed." Morgen staat er wederom een bergetappe op het programma en de winnaar van vandaag, Danilo Di Luca, wil daarin zijn voorsprong op Armstrong vergroten. "We gaan het proberen, maar het zal lastig zijn. Deze Giro zal tot het einde spannend zijn," aldus de Italiaan.

Ronald de Boer woedend op Quote

Profvoetballer Ronald de Boer is boos op het blad Quote. Via zijn advocaat dreigt hij vanuit Qatar met een verspreidingsverbod van het magazine en een schadevergoeding.

Quote publiceert deze week de lijst 100 Selfmade, een lijst van de honderd rijkste Nederlanders jonger dan veertig, die hun fortuin eigenhandig hebben vergaard. Op de lijst prijken veel BN’ers, onder wie Frans Bauer (nr. 41 met 15 miljoen euro), Sonja Bakker (nr. 62 met 10 miljoen euro) en Jan Smit (nr. 89 met 7 miljoen euro). Op plaats honderd staat Guus Meeuwis met 5 miljoen euro.

De Boer staat op plaats 30. Hij voetbalde volgens Quote een vermogen van 30 miljoen euro bij elkaar. Volgens zijn advocaat klopt er echter niets van de tekst in Quote. De advocaat vindt dat Quote zich ‘volslagen belachelijk’ maakt met de publicatie. "Er is werkelijk niet een zin, die niet minimaal een onjuistheid bevat. Bovendien achten cliënten de toon en woordkeus nodeloos kleinerend en denigrerend”, staat in een boze brief aan Quote. De advocaat van De Boer wil een schadevergoeding vorderen, waarvan de opbrengst ten goede zal komen aan een school voor journalistiek.

In de lijst staan twintig profvoetballers, met Ruud van Nistelrooy als koploper op nummer zes met 48 miljoen euro. Ook de topmodellen doen het goed: Doutzen Kroes en Yfke Sturm bekleden de 63ste en 95ste positie.

De nummer 1 is de 36-jarige David Slager, die in New York en Londen een hedgefonds bestiert. Zijn vermogen bedraagt volgens Quote zeker 300 miljoen euro. Op twee staat AFAB-oprichter Maasbert Schouten. De nummer drie is Reinout Oerlemans met een geschat vermogen van 72 miljoen euro, 8 miljoen minder dan vorig jaar.


Ronald de Boer woedend op Quote  (foto: DAG)

Plasterk pal achter Gordon

Minister Ronald Plasterk steunt de boycot van het Eurovisie Songfestival door Topper Gorden als de demonstratie die homo's zaterdag in Moskou hebben gepland met geweld wordt neergeslagen. Dit heeft Plasterk, die onder meer verantwoordelijk is voor emancipatiebeleid, vandaag aan de Kamer laten weten.

Zaterdag staat er in aanloop naar het Songfestival een homodemonstratie gepland in Moskou. De Russische autoriteiten verbieden deze demonstraties doorgaans en schuwen het gebruik van geweld bij dergelijke betogingen ook niet. Gordon liet dit weekend weten niet in de finale te zullen optreden als de homobetoging op gewelddadige wijze wordt neergeslagen.

Plasterk zegde de Kamer toe zijn Russische collega aan te spreken. De minister is van mening dat homo's in Moskou in vrijheid moeten kunnen demonstreren. Gordon is overigens niet de enige die dreigt met een boycot. Ook de NOS, die het spektakel uitzendt, overweegt zich terug te trekken als er bij de demonstratie geweld wordt gebruikt. Of Nederland überhaupt vertegenwoordigd is in de finale van het Songfestival moet donderdag duidelijk worden. Dan strijden de Toppers in de halve finale om een plaatsje in de eindstrijd.


Plasterk pal achter Gordon  (foto: DAG)

Microsoft: Windows 7 op tijd voor kerstdagen

Softwaregigant Microsoft ligt op schema om het nieuwe besturingssysteem Windows 7 voor de kerstdagen te lanceren. Dat zei Bill Veghte, vice-president van de Windows-divisie, gisteren.

Tot nu toe was het concern vaag over de beschikbaarheidsdatum. Er werd wel alom gespeculeerd over een lancering voor het einde van het jaar. Afgelopen weekeinde schreef de Amerikaanse site Pocket-lint.com nog dat de opvolger van Windows Vista al in oktober te krijgen zou zijn.

Het bedrijf heeft er belang bij om '7' snel uit te brengen. Voorganger Vista wordt door een brede groep klanten bekritiseerd. Toch wil Microsoft niet overhaasten. "Velen proberen erop aan te dringen om het product zo snel mogelijk op de markt te brengen, maar onze focus ligt bij een hoge kwaliteit", schreef de topman van de Windows-divisie, Steven Sinofsky maandag in een blog.

De afgelopen weken is Microsoft bezig geweest met de lancering van een vroege versie van Windows 7, de zogenoemde 'release candidate', voor ontwikkelaars en consumenten.

Microsoft: onze focus ligt bij een hoge kwaliteit  (foto: ANP)

Facebook: holocaust ontkennen mag

De sociale netwerksite Facebook ligt zwaar onder vuur. Verschillende gebruikers en bloggers melden klachten over de anti-semitistische taal die sommige Facebookers uitslaan en er zijn diverse groepen van holocaust-ontkenners actief op de site.

Maar Facebook doet veel te weinig om dit haatzaaien tegen te gaan, klagen veel gebruikers. Inmiddels zijn twee groepen weliswaar verwijderd, maar andere ontkenners van de holocaust kunnen ongestoord hun gang gaan.

Controversieel
Tegen CNN vertelde Facebook-woordvoerder Barry Schnitt vorige week: 'Alleen aanvallend of afkeurenswaardig gedrag is niet genoeg om iets van Facebook te halen. We willen dat de site een plaats is waar alle soorten ideeën bespreekbaar zijn, ook al zijn ze controversieel.'

Onfatsoenlijk
Onbegrijpelijk, vindt onder meer de technologieweblog Tech Crunch. ‘Dus plaatjes van borstvoeding moeten verwijderd worden omdat ze onfatsoenlijk zijn, maar de holocaust ontkennen is totally cool omdat het de discussie bevordert’, schampert blogger Michael Arrington.


Facebook: holocaust ontkennen mag  (foto: DAG)

Vader Maasmeisje overleden in gevangenis

De vader van het zogenoemde Maasmeisje is gistermiddag overleden in een huis van bewaring in Rotterdam. Sectie heeft uitgewezen dat de 49-jarige man een natuurlijke dood is gestorven. Dat heeft een woordvoerder van het parket in Den Haag vandaag meegedeeld.

De vader van de 12-jarige Gessica werd in 2007 door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot acht jaar celstraf en tbs wegens doodslag op het meisje. Hij zou haar in juni 2006 hebben gedood. Lichaamsdelen van het meisje werden in de Maas gevonden.

Mensen herkenden Gessica in een op de televisie getoonde reconstructie van het hoofd van het ‘Maasmeisje’. Het bekend worden van haar identiteit leidde tot aanhouding van haar vader.

De man ging in beroep tegen de straf die de rechtbank hem opgelegde. De zaak bij het gerechtshof in Den Haag liep nog, maar is door het overlijden beëindigd.


Vader Maasmeisje overleden in gevangenis  (foto: DAG)

Cocu beraadt zich over toekomst bij PSV

Het is nog niet duidelijk of Philip Cocu volgend seizoen weer een functie bij PSV zal vervullen. De assistent-bondscoach van Bert van Marwijk was sinds februari de rechterhand van Dwight Lodeweges.

Cocu zou volgend seizoen namelijk ook assistent-trainer van de nieuwbakken trainer, Fred Rutten, kunnen worden. De voormalig speler van PSV beslist echter pas na de WK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal, die begin juni worden afgewerkt.

Eerder vandaag berichtten we ook al over het feit dat PSV met Erik ten Hag heeft gesproken. Ook hij zou assistent van Fred Rutten moeten worden. In het verleden werkte het tweetal namelijk ook al samen. Er zijn overigens nog geen concrete afspraken met Ten Hag gemaakt.

Oeps! Natalie Portman met blote borst bij Obama

Traditie in Amerika: elk jaar geeft de zittende president een diner voor prominenten uit de media en entertainmentwereld. Ook bij deze editie van het prestigieuze White House Correspondents Diner, de eerste voor president Barack Obama, waren weer veel politici, journalisten en celebrities aanwezig.

Onder hen actrice Natalie Portman, die in een ravissante zwarte jurk op de loper verscheen. Een iets té ravissante jurk misschien, want een en ander zat niet helemaal goed. Op foto's is duidelijk de tepel van Portman te zien. Een heuse nipple slip dus. Voor de liefhebbers hier meer beelden van de borst van Natalie Portman.

Uitgenodigd worden bij de president en dan met ontblote tepel verschijnen, dat moet wel héél gênant zijn. Toch valt dat mee, de sfeer op het jaarlijkse diner is traditiegetrouw zeer ontspannen. Zo is het gebruikelijk dat de president een toespraak geeft waarin hij zichzelf en zijn naaste medewerkers uitvoerig op de hak neemt. Obama deed wat dat betreft niet onder voor zijn voorgangers. Lees hier een overzicht van zijn grappen en grollen. Hier vind je meer foto's van het vrolijke feest. En Portman? Ach, die liet zich niet van de wijs brengen; ze heeft de hele avond lekker gemingled met de gasten.


Oeps! Natalie Portman met blote borst bij Obama  (foto: DAG)

Kwart Nederlandse pc's heeft illegale software

Uit een onderzoek van de BSA (Business Software Alliance) is gebleken dat 28 procent van de Nederlandse computergebruikers illegale software op hun pc heeft staan. Hiermee ligt Nederland onder het West-Europese gemiddelde van 33 procent. Daarnaast berekende de BSA dat de softwaresector in 2008 53 miljard dollar aan inkomsten heeft misgelopen.

Ondanks een daling van de softwarepiraterij in de helft van de 110 bestudeerde landen trof men wereldwijd op 41 procent van alle computers illegale software aan. Dit is een stijging van 3 procent ten opzichte van 2007. Volgens de BSA is deze stijging toe te schrijven aan de snelle groei van de pc-penetratie.

Om softwarepiraterij te bestrijden stelt de belangengroep van softwarebedrijven twee maatregelen voor: ten eerste een betere voorlichting in overleg met de sectororganisaties en ten tweede snellere en zwaardere gerechtelijke procedures tegen overtreders.

Mathijsen wil 'spelers van wereldklasse' bij HSV

Het seizoensslot dreigt voor Hamburger SV uit te lopen op een grote teleurstelling. De ploeg van trainer Martin Jol slaagde er niet in zich te plaatsen voor de finale van de UEFA Cup en de DFB Pokal en lijkt de Duitse titel ook niet meer te kunnen winnen.

Lege handen dreigen derhalve voor verdediger Joris Mathijsen en zijn ploeggenoten. De international van het Nederlands elftal wil dan ook dat HSV komende zomer flink wordt versterkt. "We hebben behoefte aan meer spelers van wereldklasse", betoogt Mathijsen in de Hamburger Morgenpost. "Dit scenario wil ik volgend seizoen niet nog een keer meemaken."

Trainer Jol kan zich vinden in de woorden van Mathijsen. "In juli wil ik mijn selectie rond hebben. Volgend seizoen moeten wij alles gaan winnen wat er te winnen valt", voert de Scheveninger alvast de druk op.

Dikke Duitser plet echtgenote

Een 52-jarige Duitser moest vandaag voor de rechter in Hildesheim verschijnen. De buschauffeur, die maar liefst 128 kilo schoon aan de haak weegt, heeft namelijk zijn vrouw vermoord door op haar te gaan zitten. De 46-jarige vrouw was namelijk tenger, en kon qua gewicht makkelijk twee keer in haar man.

Het was vandaag de tweede keer dat de man zich voor zijn daad moest verantwoorden. Eerder al had een hogere rechter het vonnis van vijf jaar cel nietig verklaard omdat een verband tussen het zitten en de dood van de vrouw niet kon worden aangetoond. Ook werd door het hof een onderzoek geëist naar mogelijke medische blunders tijdens de behandeling van de geplette vrouw.

De vrouw had maar liefst achttien ribben gebroken. Nadat zij drie dagen was opgenomen geweest in het ziekenhuis, overleed de vrouw enkele weken later thuis. Het stel, dat aardig wat gedronken had, had ruzie gekregen over een schlagernummer dat de man niet snel genoeg op zijn pc kon vinden.

[NHL] Uitslag Blackhawks - Canucks

De Chicago Blackhawks hebben zich ten koste van de Vancouver Canucks geplaatst voor de conference-finale in het westen. De Blackhawks brachten de stand met een 7-5 overwinning op 4-2 in de serie. Man van de wedstrijd was Patrick Kane met een hattrick.

In een zeer spannende en doelpuntrijke wedstrijd, waarin steeds een andere ploeg aan de leiding kwam, trok Chicago uiteindelijk aan het langste eind. De jonge captain Jonathan Toews maakte de uiteindelijk winnende 6-5 waarmee de Canucks definitief uitgeschakeld werden. Dat het zo'n doelpuntrijke wedstrijd werd was verrassend te noemen, want in de vorige wedstrijden werd met name door het verdedigende spel van de Canucks weinig gescoord.

De Canucks waren deze wedstrijd eigenlijk voor het eerst deze serie de betere partij met meer schoten op doel, maar trokken uitgerekend nu aan het kortste eind. Ondanks een 38-30 voordeel in schoten op doel konden zij deze wedstrijd niet in winst omzetten. Ook goalie Roberto Luongo, die de Canucks geregeld in zijn eentje door een wedstrijd heen sleept met fantastische reddingen, kon Vancouver niet aan de overwinning helpen. Hij moest maar liefst zeven goals in dertig schoten op doel toestaan. Daarmee verdwijnt hij direct uit het rijtje topgoalies in de play-offs van dit jaar.

De jonge en onervaren Blackhawks ontpoppen zich in de play-offs tot ware comeback-kids. Ook in deze wedstrijd kwamen zij driemaal op achterstand, maar iedere keer wisten zij dit weer om te buigen naar een gelijke stand of voorsprong. De eerste achterstand was na een goal van Mason Raymond in de eerste periode. Goals van Patrick Kane en Kris Versteeg in de tweede periode bogen deze achterstand om naar een voorsprong, waarna Jonathan Toews deze zelfs uitbreidde naar 3-1. Vervolgens scoorde Vancouver in diezelfde periode ook nog twee keer via Daniel Sedin en Shane O'Brien, waardoor de stand weer gelijk was.

Mats Sundin bracht de Canucks weer op voorsprong in de derde periode, waarna Adam Burish gelijkmaakte. In de powerplay maakte Daniel Sedin de 5-4, waarna de productie van de ploeg uit Vancouver stokte. Chicago had echter nog genoeg energie over en maakte drie goals achter elkaar. Patrick Kane, Jonathan Toews en wederom Patrick Kane trokken de wedstrijd en daarmee de serie definitief naar hun team de Chicago Blackhawks toe.

[NHL] Uitslag Penguins - Capitals

De Washington Capitals hebben de stand in de play-offserie tegen de Pittsburgh Penguins weer gelijkgebracht: 3-3. Pas in de overtime werd de winnende 5-4 gescoord door David Steckel. Nu kan Washington in de laatste beslissende wedstrijd in eigen huis een plaatsje in de conference-finale afdwingen.

Daar zag het lang niet naar uit. De Penguins begonnen de wedstrijd veel aggressiever en schoten maar liefst achttien maal op doel in de eerste periode. De Capitals konden slechts vijf schoten produceren. Pittsburgh ging echter de kleedkamer in met slechts een 1-0 voorsprong, mede dankzij uitstekend keeperswerk van Simeon Varlamov. De 1-0 ontstond toen Sidney Crosby en Bill Guerin tegenover slechts ťťn verdediger kwamen te staan. Guerin schoot de puck binnen uit een assist van Crosby.

In de tweede periode waren de schoten een stuk gelijker verdeeld (zeven om zes), maar pakten de Capitals wel een 2-1 voorsprong. Viktor Kozlov en Tomas Fleischmann waren de doelpuntenmakers. De Capitals pakten aan het einde van de periode echter twee strafminuten, en dertig seconden voor het einde van de periode maakte Penguins-verdediger Mark Eaton de gelijkmaker.

De Penguins kwamen weer op voorsprong in de derde periode. Kris Letang schoot een rebound binnen in een powerplay-situatie. De voorsprong duurde echter nog geen minuut. Brooks Laich kreeg een schot van Alexander Semin tegen zijn knie en werd beloond met een goal. Nog geen veertig seconden later maakte Kozlov zijn tweede van de avond en stonden de Capitals weer op voorsprong. Vijf minuten voor het einde van de periode scoorde Crosby echter weer eens een goal van dichtbij (vijf van zijn zes goals in deze serie waren van dichtbij), en dwong zo een overtime periode af.

In de overtime periode trok Washington aan het langste eind. David Steckel veranderde een schot van Laich van richting, waardoor Marc-Andre Fleury, de goalie van de Penguins, kansloos was. De serie begint met de derde overtime-periode en de strijd van de supersterren Evgeni Malkin, Sidney Crosby (Penguins) en Alexander Ovechkin (Capitals) zo langzamerhand epische vormen aan te nemen. Het is te hopen dat deze serie in de beslissende wedstrijd, die in de nacht van woensdag op donderdag om 01.00 uur Nederlandse tijd gespeeld wordt, een passend slot krijgt.

[Upd] Prudhomme: "Boonen niet in de Tour"

Het zou zomaar kunnen dat Tom Boonen komende zomer toch in de Tour de France zal starten. De organisatie van de Franse wielerronde (ASO) heeft namelijk laten weten dat Quick-Step, de huidige werkgever van de Belg, deze keuze moet maken.

Boonen werd eerder deze week opnieuw betrapt op het gebruik van doping. Quick-Step liet enkele uren later weten de renner voorlopig te schorsen

"De bal ligt in het kamp van Quick-Step. Wij hoeven op dit moment niks over Tom Boonen te beslissen," aldus een verklaring van de ASO. ""Quick-Step moet bepalen wanneer Boonen weer in het peloton zal verschijnen."

De ASO liet ook nog weten dat Boonen voorlopig nog niet geweerd zal worden, mocht Quick-Step hem voor de Tour de France selecteren. "Vorig jaar hielden we hem uit de Tour, maar dat is op dit moment niet aan de orde."

Update:

Tom Boonen mag in juli niet aan de Tour de France deelnemen. Vanochtend zei de organisatie van deze ronde (ASO) dat Quick-Step, de huidige werkgever van de Belg, moest bepalen of hij aan de start mocht verschijnen.

Christian Prudhomme, de grote baas van de ASO, liet vanmiddag aan het Belgische persbureau Belga echter weten dat de renner van Quick-Step toch niet aan de start van deze wielerronde mag verschijnen. "Gezien de huidige situatie is het vanzelfsprekend uitgesloten dat Tom Boonen deelneemt aan de Tour. Het belangrijkste is dat hij zich verzorgt met het oog op zijn toekomst."

1 op de 5 Japanners bezit een DS

Iwata heeft gezegd dat in Japan meer dan ťťn op vijf mensen een Nintendo DS bezit. In Europa bezit bijna ťťn op de zeven mensen een Nintendo DS en in Amerika bezit bijna ťťn op de tien mensen een DS, aldus Iwata. Deze cijfers zijn redelijk indrukwekkend, maar komen wel met een kleine kanttekening. Veel mensen hebben meerdere DS-en gekocht en het is dus niet zo dat zoals hieronder te zien 26,1 miljoen verkochte exemplaren in Japan verdeeld zijn over 26,1 miljoen Japanners.

De verhoudingen:Desondanks een nette prestatie van Nintendo en het lijkt erop dat ze voorlopig nog niet van plan zijn te stoppen.

"Even in Japan where the DS ownership ratio to the population is very high, Nintendo DS sales are continuing, so it can be said that there is still ample room for penetration in the overseas markets." aldus Satoru Iwata

ING betaalt 425 miljoen euro aan Bos

Bankverzekeraar ING heeft dinsdag 425 miljoen euro overgemaakt aan de Nederlandse staat. Het gaat om een rentebetaling op een lening van 10 miljard euro die het concern in oktober vorig jaar kreeg van minister Wouter Bos van Financiën. Dat heeft een woordvoerder van ING gezegd.

Dividend
ING verplichtte zich om een rente te betalen van 8,5 procent per jaar, wat neerkomt op een bedrag van 850 miljoen euro. In de voorwaarden werd bepaald dat ING de rente alleen hoeft te betalen als ING dividend betaalt aan zijn aandeelhouders. Omdat ING over het eerste halfjaar van 2008 nog dividend uitkeerde aan aandeelhouders, betaalt het concern ook de helft van de jaarrente aan de staat.

De woordvoerder stelt dat rentebetalingen voortaan per jaar zullen plaatsvinden. Volgend jaar mei wordt dus bekend of ING weer rente betaalt aan Bos.


ING betaalt 425 miljoen euro aan Bos  (foto: DAG)

Elia verkozen tot Talent van het Jaar

Een jury onder leiding van Johan Cruijff heeft FC Twente-aanvaller Eljero Elia verkozen tot Talent van het Jaar. De vleugelaanvaller van de Tukkers is de opvolger van Miralem Sulejmani, die de onderscheiding vorig seizoen in ontvangst mocht nemen.

Elia zal de Johan Cruijff-prijs op 31 augustus tijdens het Voetballer van het Jaar-gala krijgen uitgereikt. De 22-jarige aanvaller mag bovendien een veldje (Cruijff Court, red.) laten aanleggen op een locatie naar keuze.

Met negen treffers in de Eredivisie was Elia dit seizoen regelmatig een plaag voor de defensies van de tegenstanders van FC Twente. Elia treedt in de voetsporen van de eerdere winnaars Arjen Robben, Wesley Sneijder, Salomon Kalou, Klaas-Jan Huntelaar, Ibrahim Afellay en de reeds genoemde Sulejmani.

Stam lijkt bekerfinale te gaan halen

TC/Tubantia meldt dat FC Twente-speler Ronnie Stam waarschijnlijk in actie kan komen in de bekerfinale, die de Tukkers komende zondag afwerken tegen sc Heerenveen.

De rechtsback was vanmorgen van de partij tijdens de groepstraining van Twente en maakte deze sessie zonder problemen vol. Middenvelder Cheick Tiotť verliet dezelfde training voortijdig vanwege een tik op de enkel, maar is geen vraagteken voor de bekerfinale.

Doelman Sander Boschker trainde vandaag apart van de spelersgroep van Twente. De routinier viel zondag in de wedstrijd tegen Ajax nog uit, maar lijkt op tijd fit te zijn voor zondag.

Sensatie Grafite wil bij Wolfsburg blijven

Met 23 competitietreffers is de Braziliaan Grafite dit seizoen ťťn van de steunpilaren bij het verrassend goed presterende VfL Wolfsburg. De 30-jarige speler heeft het goed naar zijn zin bij Wolfsburg en wil dan ook graag een nieuw contract tekenen bij de huidige koploper van de Bundesliga.

Het huidige contract van Grafite bij die WŲlfe loopt medio 2011 af, maar de goaltjesdief wil zijn verbintenis graag met twee seizoenen verlengen. Het aanstaande vertrek van trainer Felix Magath naar Schalke 04 lijkt geen rol te spelen in de beslissing van Grafite.

"Ik voel me hier goed en wil blijven. Nu is het aan de club", vertelde de Braziliaan aan de Duitse media. De spits kwam medio 2007 over van het Franse Le Mans en is in Wolfsburg een garantie voor doelpunten gebleken. In 46 Bundesliga-wedstrijden liet Grafite 34 keer het net bollen.

Krugman waarschuwt voor verloren decennium

Een van Amerika's meest invloedrijke en gerespecteerde economen, Paul Krugman, waarschuwt voor een 'decennia van verloren groei'. De VS en Europa dreigen in een Japans scenario te belanden en een decennium van economische groei te verliezen als ze geen agressieve maatregelen nemen om het banksysteem en de economie te stimuleren.

Japan zat gedurende de hele jaren negentig in een economisch moeras na het uiteenspatten van een vastgoedzeepbel eind de jaren tachtig.

Volgens Krugman zijn de huidige maatregelen slechts kleine pleisters op de wonden, waarmee de economie 'verder kan hinken' zonder echt te herstellen, en de banken het net kunnen overleven zonder echt gezond te worden.

De Nobelprijswinnaar stelt ook dat de recente stresstest van Amerikaanse banken niet voldoende aangeeft of banken over voldoende kapitaal beschikken om hun sleutelrol in de economie te vervullen.

Krugman: "Het is duidelijk dat de regering niet van plan is om snel radicale maatregelen te nemen om de banken te versterken. Want dat zou geleid hebben tot de tijdelijke nationalisering van Citigroup, en misschien ook van Bank of America."

Ook over het herstel van de beurzen in de afgelopen twee maanden is de econoom sceptisch: "Het lijkt er op dat de markten rekening houden met een snel herstel, ze lijken te denken dat het om een V-vormige recessie gaat, maar dat is volgens mij zeer onwaarschijnlijk. De markten lijken er van uit te gaan dat het om een gewone recessie gaat, maar dat is het niet. Alles wijst er op dat dit verkeerd is, dat we voor een lange periode van zwakke groei staan".

Paul Krugman waarschuwt voor een verloren decennium voor de economie

Tweede DLC Fable 2 nu te downloaden

De tweede DLC uitbreiding voor Fable, genaamd 'See the Future', is nu te downloaden op Xbox Live. Van deze langverwachte uitbreiding zijn net als bij het voorgaande pakket twee versies. Ten eerste is er een gratis versie te downloaden. Hiermee kun je de DLC enkel spelen met iemand die de premium versie heeft. De premium versie biedt de volledige DLC aan. Deze versie kost 560 punten.

De DLC biedt onder andere nieuwe quests en nieuwe hondenrassen aan.
Ferrari schrijft zich niet in voor 2010

Ferrari zal zich niet inschrijven voor het seizoen 2010 wanneer de nieuwe regels over de budgetlimiet doorgaan. Dit heeft Ferrari vandaag besloten. Het Italiaanse team weigert deel te nemen aan een kampioenschap dat uit twee reglementen bestaat.

"We willen dezelfde regels voor iedereen, stabiliteit van reglementen, continuÔteit van de inspanningen van de FOTA om de kosten op methodische wijze te reduceren en een goed bestuur van de Formule 1", laat Ferrari weten. "Als aan deze voorwaarden niet wordt voldaan en als de reglementen voor 2010 niet meer zullen veranderen, dan is Ferrari niet van plan haar auto's in te schrijven voor het volgende wereldkampioenschap Formule 1."

De reden voor Ferrari om te stoppen is de budgetlimiet voor volgend jaar. Deze limiet van 45 miljoen euro is tweeledig. Wanneer de limiet gehanteerd wordt, mogen de teams meer technische vrijheden benutten. Wanneer de limiet niet gehanteerd wordt, mogen de teams minder technische vrijheden benutten. "Als dat de toekomst van de Formule 1 is, is dat niet de Formule 1 waar Ferrari de laatste 60 jaar voor in de sport heeft gezeten. De enige constructeur die al sinds de start van het kampioenschap in 1950 meedoet, zal dan stoppen", verklaart Ferrari.

Naar verwachting zal de president van Ferrari, Luca di Montezemelo, tevens voorzitter van de FOTA, de komende week een gesprek voeren met FIA-president Max Mosley. Overigens is Ferrari niet het enige team wat dreigt met het stoppen met Formule 1 indien de budgetlimiet doorgaat. Ook Red Bull, Scuderia Toro Rosso en Toyota zijn niet blij met de voorstellen van de FIA.

Space Invaders domineert Xbox Live Arcade

Major Nelson heeft de Xbox Live statistieken van week 19 bekend gemaakt op zijn blog. De normale lijst is vrijwel identiek aan die van vorige week.

De eerste t/m zesde plaats zijn identiek aan die van vorige week. Fifa 09 is een plaats gestegen en Left 4 Dead een plaats gezakt. De multiplayer demo van Bionic Commando is uit de lijst verdwenen, Fallout 3 is er voor in de plaats teruggekomen.

In de Arcade lijst zien we een nieuwe binnenkomer die gelijk op de eerste plaats staat, namelijk de remake van Space Invaders, Space Invaders Extreme.

Klik HIER om de statistieken te bekijken.Sinds het Mythic Map Pack uit is is Halo 3 niet meer van de eerste plaats af te krijgen...

[Giro] Di Luca wint, LŲvkvist nieuwe leider

De vierde etappe van de Giro d’Italia, van Padua naar San Martino di Castrozza over een afstand van 162 kilometer, is gewonnen door Danilo di Luca. Thomas LŲvkvist is de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Na negen kilometer sprongen zes renners, waaronder de Duitser Jens Voigt, weg uit het peloton. Ze weten al gauw een voorsprong op te bouwen die maximaal zeven minuten en 26 seconden bedroeg. Bij de beklimming van de Croce d'Aune viel de kopgroep uit elkaar. Voigt, Bellotti en de Bonis bleven over aan kop van de wedstrijd. Het drietal weet vooruit te blijven toen ze begonnen aan de laatste klim van vandaag, de San Martino di Castrozza.

Op twintig kilometer voor de streep had het peloton, aangevoerd door Liquigas en Team LPR, nog een achterstand van drie minuten en 32 seconden op de drie koplopers. Alessandro Petacchi reed op dat moment al niet meer in het peloton en had vijftien kilometer voor de streep een achterstand van ruim acht minuten op de drie leiders. Voigt demarreerde vervolgens en alleen Belotti kon de snelle Duitser volgen. Die moest de Duitser echter even later ook laten gaan en wordt teruggepakt door het peloton. 2,5 kilometer voor de meet werd Voigt echter toch nog teruggepakt waardoor het wederom op een massasprint uitliep.

De Liquigas-trein van Basso reed vervolgens een hoog tempo aan kop van het peloton en Soler probeerde nog te ontsnappen. Het leek er even op dat hij de dagwinst pakte, maar hij was niet opgewassen tegen het op hol geslagen peloton. Danilo Di Lucca pakte de dagzege voor Stefano Garzelli. Franco Pellizotti werd derde. Het tempo van de Italianen was Armstrong in de laatste meters te machtig. De Amerikaan eindigde als 32e op vijftien seconden van Di Luca.

Thomas LŲvkvist van Columbia is de nieuwe leider in het klassement. Danilo Di Lucca (LPR) volgt op twee seconden en Michael Rogers (Columbia) is derde op zes seconden.Uitslag etappe 4
# RennerTijd
1. Danilo di Luca (Ita) in 4u15'03"
2. Stefano Garzelli (Ita) z.t.
3. Franco Pellizotti (Ita) z.t.
4. Maurice Soler (Col) z.t.
5. Gilberto Simoni (Ita) z.t.

Klassement na vierde etappe

#RennerTijd
1. Thomas LŲvkvist (Zwe) in 13u05'28"
2. Danilo di Luca (Ita)op 2"
3. Michael Rogers (Aus) op 6"
4. Jaroslav Popovych (Oek) op 26"
5. Levi Leipheimer (Vs) z.t.

Halo Wars patch onderweg voor DLC Strategic Options

Microsoft zal een dezer dagen een Halo Wars patch uitbrengen om het spel voor te bereiden op de komst van DLC Strategic Options. Naast wat bugfixing zijn er ook een aantal features toegevoegd. Zo is het straks mogelijk om Flaming Warthog en Honor Guard Wraith als multiplayer skin te gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om een balkje met hitpoints te zien boven een eenheid.

Ook verschillende game-balans punten zijn aangepakt. Een aantal eenheden worden een stuk duurder en de Vampire Tech Upgrades verhogen de schade sterker dan voorheen.

Het grootste game-balans punt dat aangepakt is, is het verlagen van het aantal punten dat nodig is om een bepaalde rang te behalen. Om generaal te worden heb je straks nog maar 2.4 miljoen punten nodig in plaats van 3.2.

De DLC zal binnenkort verschijnen, maar op dit moment is er nog geen datum of prijs aangekondigd.
Huizenkoper wacht op lagere prijzen

Potentiële huizenkopers stellen hun aankoop nog even uit. Ze verwachten dat de huizenprijzen nog verder zullen dalen of willen uit financieel oogpunt liever nog even in de huidige woning blijven. Dat meldde onderzoeksbureau TNS Nipo dinsdag.

Vorig jaar waren er volgens het onderzoek 264.000 mensen actief bezig met een hypotheek voor de aankoop van een nieuw huis. De helft heeft echter de koop van een nieuwe woning uitgesteld.

TNS Nipo ondervroeg 1365 huishoudens die vorig jaar een hypotheek afsloten of zich op het afsluiten van een hypotheek oriënteerden.

Sinds 1985 zijn huizenprijzen in Nederland met 300 procent gestegen, ver boven de inkomensgroei en de inflatie. In verschillende landen, zoals de VS en Spanje zijn huizenprijzen vele tientallen procenten gedaald. In Nederland zijn huizenprijzen vanaf het toppunt in 2008 slechts enkele procenten gedaald.


Prijsontwikkeling Nederlandse huizen 1985-2008 (1985=100%)

Loverboy: 'Mandy wilde het zelf.'

Mandy Pijnenburg is in juli 2006 vrijwillig naar de Dominicaanse Republiek vertrokken om drugs op te halen. Dat verklaart Delano P. (32) vandaag tijdens de behandeling van zijn zaak in hoger beroep bij het gerechtshof in Den Bosch.

De vermeende loverboy van de Tilburgse zegt dat Mandy met zijn broer Dennis had afgesproken om naar het land af te reizen. Delano zei dat hij zijn broer heeft gesmeekt de waarheid te vertellen over Mandy. Omdat Dennis dit weigert zolang zijn zaak nog onder de rechter is, heeft de vermeende loverboy besloten zelf openheid van zaken te geven.


Loverboy: "Mandy wilde het zelf."  (foto: DAG)

Blizzcon09 brengt bezoekers Grunty, de Murloc Space Marine

Mensen die dit jaar naar de Blizzcon gaan en geen World of Warcraft spelen kunnen naderhand waarschijnlijk flink gaan cashen op eBay, want bezoekers van het evenement krijgen gratis een code om Grunty te downloaden. Grunty is een pet voor World of Warcraft en niet zomaar een pet, Grunty is een Murloc Space Marine. Ben je wel WoW-speler en wil je nu spontaan naar de Blizzcon, dan moet je wel een eindje reizen, want deze is in Anaheim in de VS.

Velthuizen op trainingsstage bij Oranje

Bondscoach Bert van Marwijk heeft Vitesse-doelman Piet Velthuizen uitgenodigd voor de extra trainingsstages die later deze maand plaatsvinden. De trainingsstages zijn bedoeld voor kandidaat-internationals, voor wie het seizoen afgelopen weekend ten einde is gekomen.

Naast Velthuizen mogen ook Ibrahim Afellay, Nordin Amrabat, Dirk Marcellis (allen PSV), Eljero Elia, Edson Braafheid (beide FC Twente), David Mendes da Silva, Demy de Zeeuw, Stijn Schaars (allen AZ), Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel en Rob Wielaert (allen Ajax) zich op 21 mei melden in Hoenderloo.

De Feyenoorders Henk Timmer en Giovanni van Bronckhorst zullen zich vanwege de play-offs eventueel later bij de groep voegen.

Het Nederlands elftal speelt begin juni twee WK-kwalificatiewedstrijden. Om de spelers uit de Eredivisie fit te houden in de tussenliggende weken heeft Van Marwijk de trainingsstages georganiseerd.

Concertreeks Michael Jackson in Londen mogelijk geschrapt

De concertreeks die Michael Jackson in juli in Londen geeft, gaat misschien niet door. Concertorganisator AllGood Entertainment daagt de popster voor de rechter voor contractbreuk.

In november 2008 tekende de manager van Jackson een contract waarin de zanger beloofde mee te doen aan een familietournee. Deel van de deal met het bedrijf dat alles organiseerde was dat de King of Pop de 18 maanden na het ondertekenen van het contract geen andere concertdeals zou aangaan, zo meldt PerezHilton.com.

Dat zou dus betekenen dat Michael komende zomer níet mag optreden in de O2 arena in Londen, waar hij zijn comeback had gepland. Het advocatenteam van Jackson beweert nu echter dat zijn manager zonder medeweten van de zanger heeft getekend. Even afwachten dus of de rechter daar een boodschap aan heeft.


Concertreeks Michael Jackson mogelijk geschrapt  (foto: DAG)

Twee levels en twee bazen in vier Contra Rebirth videos

Met Contra Rebirth brengt Konami ťťn van haar bekendste en frustrerendste franchises via WiiWare naar de Wii-bezitters. Contra Rebirth zal vergelijkbaar zijn met Gradius Rebirth en zal dus een retro-look hebben. De game is sinds gisteren te download via de Japanse WiiWare voor 1.000 Nintendo Points. Er is nog niets gezegd over een release buiten Japan.
Rihanna zingt haatlied over ex Chris Brown

Dat Rihanna haar ex Chris Brown meer dan beu is, laat ze nu wel heel duidelijk merken. Na de afranseling door haar ex en het uitlekken van haar naaktfoto’s op het internet, laat de zangeres het er niet bij zitten.

Op Youtube is een demo van de nieuwe track “Silly boy” van Rihanna verschenen. Het liedje, dat is bijgestaan door Lady Gaga, gaat over een meisje die haar “ex-fella” niet terug wil omdat hij haar slecht behandelde. Dit lijkt wel verdacht veel op een uithaal naar ex-vriendje Chris.  Het nummer schijnt op internet geplaatst te zijn door rapper vriend Kanye West.  Rihanna’s blauwe plekken zijn geheeld, maar haar wraakgevoelens zijn blijkbaar nog vers.

De teksten uit het lied:

"I said I'm not coming back. You fooled me once but you can't have that ego turning.
"Just too bad for you, that when you had me. Didn't know what to do, she's over you.
"'Cause you had a good girl, good girl, girl. That's a keeper. You had a good girl, good girl but didn't know how to treat her.
"So silly boy get out my face. Why do you like the way regrets taste?"


Rihanna zingt haatlied over ex Chris Brown  (foto: DAG)

Redknapp wil alcoholverbod bij Spurs

Het incident rondom verdediger Ledley King heeft Tottenham Hotspur-manager Harry Redknapp ertoe bewogen een alcoholverbod voor zijn selectie te willen instellen. De eerdergenoemde speler werd afgelopen weekend na een avondje stappen gearresteerd door de politie.

"Voetballers horen niet te drinken, maar moeten hun levensstijl wijden aan het voetbal", reageert Redknapp in The Sun op het akkefietje van King. "Je moet geen diesel in een Ferrari gooien. Ik weet dat het moeilijk kan zijn, maar de jongens verdienen veel geld en hebben een voorbeeldfunctie voor de jeugd."

Een alcoholverbod zou een einde moeten maken aan dit soort incidenten, vindt Redknapp. "Vanaf volgend seizoen mag hier niet meer worden gedronken," stelt de Spurs-manager duidelijk. "In het Engelse voetbal komt nog steeds veel drankgebruik voor, al was het vroeger nog erger. Maar we moeten met z'n allen het goede voorbeeld geven. Er wordt in het hele land teveel gedronken, maar weinig mensen zijn gelukkig zonder drank."

900 euro boete voor onthoofden Hitler

Frank L. die vorig jaar het hoofd afrukte van de Hitler-sculptuur in Madame Tussaud's, is vandaag door de rechter veroordeeld. De ex-politicus moet een boete van 900 euro betalen voor zijn gewelddadige actie.

De man ging in juli 2008 de Madame Tussaud's in Berlijn binnen, enkele minuten nadat de splinternieuwe vestiging zijn deuren voor het eerst had geopend. Hij betastte het beeld van de Führer en raakte slaags met twee suppoosten. Een van hen raakte gewond.

Vervolgens wist de man toch bij de wassen Hitler te komen en rukte hij het hoofd van het beeld terwijl hij gilde "nooit meer oorlog!".

Frank L. verklaarde vandaag in de rechtbank dat zijn actie gezien moet worden als een protest tegen het commerciële Madame Tussaud's, dat financieel profiteert van 'demon Hitler'.

Het wassen beeld is inmiddels weer gerestaureerd. Er ontstond vorig jaar veel ophef over de Hitler-sculptuur. Velen vonden het beeld ongepast. Daarop kwam Madame Tussaud’s met aangepaste regels: bezoekers mogen niet met Hitler op de foto en het beeld mag niet worden aangeraakt.

 


900 euro boete voor onthoofden Hitler  (foto: DAG)

Ouders overlijden bij reddingspoging hond

Een dramatische gebeurtenis zondagmiddag nabij het Schotse plaatsje Kilwinning. Hier verdronken de 33-jarige Darren Greenan en de 29-jarige Laura Frey gelijktijdig in een rivier terwijl ze probeerden hun hondje te redden.

Het koppel maakte een wandeling met hun zeven maanden oude dochter toen een van de twee honden in de rivier sprong. Het beest slaagde er niet in om zelfstandig weer aan de kant te raken waarop Laura besloot de hond te hulp te schieten. Hierbij werd ook zij overmand door de sterke stroming van de rivier. Haar 33-jarige vriend probeerde haar nog te helpen, maar de rivier werd hem ook te machtig waardoor zowel Darren als Laura werden meegesleurd.

Twee spelende jongens zagen even later de buggy met de zeven maanden oude baby erin staan en belden de hulpdiensten. Deze wisten Laura nog levend uit het water te halen, maar de 29-jarige moeder bezweek zondagavond alsnog in het ziekenhuis. Gisterochtend werd ook het levenloze lichaam van Darren uit het water gehaald. Naast het kind van zeven maanden laat de 33-jarige vader ook nog drie kinderen uit een eerdere relatie na.


Ouders overlijden bij reddingspoging hond  (foto: DAG)

Vaticaan: paus was geen lid Hitlerjugend

Paus Benedictus XVI is nooit lid geweest van de Hitlerjugend, de jeugdorganisatie van de nazi's. Dat heeft de woordvoerder van het Vaticaan vandaag tegen journalisten gezegd.

"De paus heeft gezegd dat hij nooit, nooit lid van de Hitlerjugend was, een beweging van fanatieke vrijwilligers", aldus de woordvoerder. Hij wil zo naar eigen zeggen "de leugens" ontkrachten die Israëlische media en media in andere landen hebben verspreid.

Benedictus heeft eerder in verscheidene interviews juist gezegd dat hij tegen zijn zin lid van de Hitlerjugend is geweest. De 82-jarige in Duitsland geboren Benedictus zou als jongen van 16 behoord hebben tot een hulpluchtverdedigingseenheid, die niets met het nazisme of de nazi-ideologie te maken had.

Jongen (14) neergestoken op school in Almere

Op Scholengemeenschap Echnaton Almere in Almere is vandaag een 14-jarige jongen neergestoken. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Dat liet de politie vandaag weten.

De jongen is door een onbekende dader neergestoken die nog voortvluchtig is. De politie kon nog niet melden of het slachtoffer en de vermoedelijke dader elkaar kennen.

Jongen (14) neergestoken op school in Almere  (foto: ANP)

Cambuur heeft grote ambities

Voetbalclub SC Cambuur-Leeuwarden heeft grootse plannen om uit te breiden. De club uit de Jupiler League denkt aan de bouw van een nieuw stadion en wil verder onder meer een nieuw trainingscomplex neerzetten.

Cambuur werd onder leiding van trainer Stanley Menzo dit jaar in de eerste divisie derde en neemt het in de tweede ronde van de play-offs om promotie op tegen FC Zwolle. In de thuiswedstrijden in Leeuwarden zaten er in het stadion van Cambuur regelmatig meer dan 9.500 toeschouwers, waarmee het nagenoeg uitverkocht was.

De club wil aan de westzijde van Leeuwarden het nieuwe stadion realiseren, waarbij gemikt wordt van een oplevering in 2012 of 2013. Het trainingcomplex moet al eerder gereed zijn en wordt ten zuiden van de stad in een nieuwe woonwijk gevestigd. Daar moet ruimte komen voor een sporthal en een zwembad, waarbij futsal en basketbal gespeeld en gezwommen wordt onder de naam Cambuur.

Voor de korte termijn probeert de club promotie af te dwingen naar de Eredivisie en daarvoor heeft het vandaag de Franse aanvaller Kevin Diaz aangetrokken die transfervrij van FC Eindhoven overkomt. Daarnaast verlengde Dennis van Ree zijn contract. Daarnaast heeft Cambuur een oogje op RKC-verdediger Frank van Mosselveld en Ajax-doelman Dennis Gentenaar.

Onderwijs in het Slob

Arie, heb jij jouw kinderen niet de godsdienstvrijheid ontnomen door hen van kinds af aan met de gereformeerde paplepel te voeden? En vond je het stiekem niet heerlijk om de evolutietheorie van Darwin te weerleggen toen je kinderen overstuur thuis kwamen, huilend op jouw schoot neerstreken, omdat ze dit net op school hadden geleerd? Jij bent immers een zorgzame vader. En je gunt het natuurlijk ook de openbare ouders om hun kind zo te troosten als jij hebt gedaan. Want jij bent een hoeksteen van het gezin.

BenŪtez: "Kuyt gaat er altijd voor"

Als we alle speculaties en geruchten moeten geloven, staat het Engelse Liverpool aan de vooravond van een zeer actieve transferperiode. Wie echter niet voor zijn plek hoeft te vrezen bij The Reds, is aanvaller Dirk Kuyt.

De Katwijker heeft zich sinds zijn komst in de zomer van 2006 ontwikkeld tot een bijna onmisbare speler voor Liverpool. Manager Rafael BenŪtez loopt dan ook weg met de hardwerkende Kuyt, voor wie hij een toepasselijke bijnaam heeft gevonden.

"Je zou hem Mr. Duracell kunnen noemen vanwege zijn speelstijl. Iemand die altijd rent en ervoor wil gaan", omschrijft de Spanjaard Kuyt in The Daily Telegraph. "Toen we hem aantrokken wisten we dat echter al, omdat hij dat toen ook al jaren deed."

BenŪtez besloot met de woorden: "Hij heeft het dit jaar goed gedaan door dingen te creŽren en te scoren. Maar dat komt misschien ook, omdat het team het dit jaar beter doet. Je kunt hem op zoveel verschillende manieren gebruiken dat hij bijna altijd zeker is van een basisplaats."

Tweede Kamer wil spoeddebat over rookverbod

De Tweede Kamer wil een spoeddebat met de minister van Volksgezondheid, Ab Klink, naar aanleiding van de uitspraak over het rookverbod van het gerechtshof in Den Bosch. De Kamer wil weten wat de uitspraak voor gevolgen heeft voor het rookverbod.

Halbe Zijlstra van de VVD vindt dat de uitspraak van het gerechtshof zijn idee bevestigd om kroegen zonder personeel uit te zonderen van het rookverbod. Hij wil niet dat minister Klink wacht op het hoger beroep dat nog moet dienen in de zaak tegen het Groningse café de Kachel. Klink wilde dit beroep wel afwachten omdat de rechters tot nu toe tegenstrijdige uitspraken deden. Pas zodra er een duidelijke uitspraak was, wilde de minister reageren. Volgens Zijlstra is de voortdurende onzekerheid funest voor de kleinere cafés. De VVD  vindt dat het deze kroegen zijn die de grootste problemen hebben met het rookverbod.

Alleen de PVV wil af van het hele rookverbod. Als kleinere kroegen een uitzondering zouden mogen vormen op het verbod dan zouden grotere cafés daar weer hinder van ondervinden, omdat er dan geen eerlijke concurrentie meer is.

Delegatie KBVB bezocht Advocaat

Een afvaardiging van de Belgische voetbalbond (KBVB) heeft met niemand minder dan Dick Advocaat gesproken. De oefenmeester zwaait momenteel de scepter over de selectie van Zenit St. Petersburg en is inmiddels in beeld om bondscoach van de Rode Duivels te worden.

"De KBVB zet zijn contacten met de heer Dick Advocaat verder. Een delegatie van de voetbalbond, samengesteld uit Philippe Collin en Jean-Marie Philips, heeft Advocaat dinsdag in Sint-Petersburg ontmoet," liet de KBVB in een verklaring weten. "De gesprekken evolueren positief met het oog op een mogelijke afhandeling binnen afzienbare tijd. Zodra meer bekend is, zal de KBVB hierover communiceren."

Ook Louis van Gaal zal kans maken op het bondscoachschap van BelgiŽ. De trainer van AZ, die ook in verband wordt gebracht met Bayern MŁnchen, zou deze taken dan kunnen combineren met zijn werk in Alkmaar.

Afrikanen mogen toch naar ItaliŽ

Van de honderden Afrikanen die Italië de afgelopen dagen terugstuurde naar Libië , komen enkelen mogelijk in aanmerking voor politiek asiel. De Italiaanse regering zou hen terug moeten nemen, zodat zij toch nog een aanvraag voor asiel in Italië kunnen indienen, zo meldde het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen vandaag.

Vandaag voerde het Hoge Commissariaat voor de Vluchtelingen van de VN (Unhcr) gesprekken met Afrikanen die door de Italianen naar detentiefaciliteiten in Libië waren gebracht. Naar aanleiding van die gesprekken werd de regering in Rome er door de Unhcr op gewezen dat mensen die politiek worden vervolgd niet mogen worden uitgewezen. Die plicht geldt ook in internationale wateren als een staat daar rechtsmacht uitoefent.

Microsoft vreest meer dominantie Google

Microsoft wil er alles aan doen om Internet Explorer standaard te mogen meeleveren met hun Windows-besturingssystemen. Eerder had de Europese Commissie dit verboden omdat de softwaregigant hiermee concurrenten zou uitsluiten. Volgens Microsoft zal er echter sprake zijn van concurrentievervalsing in de internetzoekmarkt mochten deze maatregelen werkelijk doorgevoerd worden. Eind april hebben ze zich al schriftelijk verdedigd tegen deze beschuldigingen en zopas werd dit als extra argument aan die nota toegevoegd.

Andere internetbrowsers zoals Firefox en Opera gebruiken immers Google als zoekmachine en die van Microsoft zou hierdoor serieus aan marktaandeel verliezen. "Oneerlijk", vindt Microsoft en begin juni mogen ze zich mondeling komen verdedigen. Een woordvoerder van de Europese Commissie heeft alvast laten weten dat ze alle argumenten zullen onderzoeken.

Van der Velde: "Twente favoriet"

In de aanloop naar de finale van de KNVB-beker komende zondag heeft voormalig sc Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde gezegd dat hij Twente beschouwt als de grote favoriet. Het team van coach Steve McClaren is een ingespeeld geheel.

"Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Twente is een ingespeeld geheel en heeft het hele seizoen stabiel gepresteerd. De stand op de ranglijst zegt voldoende," meldt Van der Velde op de website van de Friese club. Toch acht hij Heerenveen niet kansloos. "Twente heeft een redelijke defensie, maar die is wel te pakken. Hun middenveld is behoorlijk, maar dat van ons is beter. De aanval van Twente is goed, beschikt over snelheid en scorend vermogen, maar is ook grillig."

De verschillen zijn volgens de oud-voorzitter dan ook klein. "Met de mentaliteit zit het bij Heerenveen wel goed. Zeker nu het een finale betreft. De vorm van de dag wordt bepalend. Hoe kom je bijvoorbeeld uit de startblokken? Arsenal begon tegen Manchester vol goede moed, maar wat als je al na tien minuten met 2-0 achter staat? Als Heerenveen overtuigd is van de eigen mogelijkheden, maken we zeker een kans."

Van der Velde hoopt dat de aanvallers van de formatie van Trond Sollied zondag scherp zijn en het verschil maken. "Als onze aanvallers hun dag hebben, zijn we moeilijk te bespelen. Sollied heeft voorin genoeg mogelijkheden. Ik ben benieuwd welke variant hij uit de hoge hoed tovert. Ik hoop dat hij Twente kan verrassen. Voorin liggen de mogelijkheden om de finale te beslissen."

Weersomstandigheden bepalen felheid verlichting

De provincie Utrecht gaat een proef doen met een nieuwe verlichtingstechniek waardoor de verlichting langs drie provinciale wegen in Utrecht feller of minder fel gaat branden bij slecht of goed weer. Het dimsysteem wordt aangesloten op drie weerstations in de regio en het systeem zal automatisch de verlichting regelen.

Langs de wegen tussen Zeist, Bunnik en Wijk bij Duurstede zijn voor de proef 150 nieuwe straatlantaarns geplaatst. De verlichting is gekoppeld aan de weerstations van Meteo Consult. "Op de wegen in Utrecht is het erg druk. Goede verlichting zorgt voor minder ongelukken en de nieuwe techniek speelt hier op in", aldus de directeur van Maiken Systems, dat de verlichting ontwikkelde.

In ongeveer zeventig gemeenten in Nederland staat de verlichting, om energie te sparen, standaard afgesteld op vijftig procent van het vermogen ongeacht de weersomstandigheden.

Red Steel 2 zal alleen speelbaar worden met Motionplus

Het vervolg op het niet heel erg goed ontvangen Red Steel op de Wii zal gebruik maken van de Wii Motionplus-toevoeging. Dit betekent dat Red Steel 2 dus niet speelbaar zal zijn met enkel en alleen een Wiimote en een nunchuck.

"I would love to say to you that it'll be compatible with just a regular controller, but the gameplay simply isn't there without MotionPlus. That core experience just isn't there without it." zegt Jason Vandenberghe, Creative Director van het spel.

Ook geeft Vandenberghe aan dat ze een enorm risico nemen met deze zet, aangezien het nog niet bekend is hoe populair de Wii Motionplus zal worden. Wel zegt Vandenberghe dat ze verwachten dat veel mensen gebruik zullen gaan maken van Motionplus.

De Motionplus-toevoeging zal ervoor zorgen dat de bewegingen van de Wiimote beter worden opgevangen, iets wat voor het zwaardvechten en schieten in Red Steel 2 zeker geen nadeel is.

Red Steel 2 wordt rond de kerst van dit jaar verwacht.
Nederland treft Frankrijk in Davis Cup

Het Nederlandse Davis Cupteam heeft het niet getroffen bij de loting om zich te kunnen handhaven in de wereldgroep. De formatie van coach Jan Siemerink treft thuis tussen 18 en 21 september namelijk Frankrijk.

Dat land heeft momenteel drie spelers in de top tien van de ATP-ranglijst staan. Gilles Simon staat op de zevende plaats, Jo-Wilfried Tsonga is negende en Gael Monfils tiende. Daartegenover staat de beste Nederlander in de persoon van Jesse Huta Galung pas op de 146e plaats. Ook in het dubbelspel beschikt Frankrijk over ervaren krachten. Michel Llodra, Fabrice Santoro en Arnaud Clťment zijn allen in staat om Nederland het zeer lastig te maken.

De loting van de wedstrijden:

ThuisUit
NederlandFrankrijk
ChiliOostenrijk
BelgiŽOekraÔne
BraziliŽEcuador
Zuid-AfrikaIndia
ServiŽOezbekistan
ZwedenRoemeniŽ
ItaliŽZwitserland

Spore komt naar Wii

EA heeft aangekondigd dat we tegen het einde van dit jaar twee nieuwe Spore-titels kunnen verwachten. De zelf-verzonnen-wezen-opvoed game zal voor de tweede keer verschijnen op de Nintendo DS en zal Spore Hero Arenas gaan heten. Het spel wordt volgens EA een "galaxy-based arena combat outing" en zal volledig in 3D speelbaar zijn.

Naast de DS-versie zal er ook een console-versie van Spore uitkomen. Het spel zal Spore Hero gaan heten en zal exclusief verschijnen voor de Nintendo Wii. Het zal een action-adventure gaan worden waarbij het de bedoeling is dat je jouw eigen 'hero' in elkaar flanst en vervolgens met die held je thuisplaneet redt.

"When Maxis first considered bringing Spore to console players, the Nintendo platforms jumped out as a perfect fit.[...] Whether it is the stylus-driven action of the Nintendo DS or playful controllers of the Wii, the massive Nintendo audience is the ideal home for Spore Hero and Spore Hero Arena." Aldus Maxis

Beide spellen staan als gezegd gepland voor het einde van dit jaar.
Cannabis alleen nog met pasje in Limburg

Vanaf 1 januari 2010 zullen de gebruikers van cannabis alleen nog met een pasje cannabis kunnen kopen in de coffeeshops van Limburg. Dat werd vandaag bekend gemaakt door acht burgemeesters van de provincie. Ook de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken steunen de proef.

Voortaan wordt de softdrugs alleen nog verkocht aan leden van de coffeeshops, met een maximum van 3 gram per klant per dag in de hele provincie Limburg. Mogelijk kan de softdrugs alleen giraal worden afgerekend.

De minister van Justitie, Hirsch Ballin, vindt dat met de nieuwe manier van verkopen weer terug wordt gegaan naar het oorspronkelijke uitgangspunt van het Nederlandse gedoogbeleid. De burgemeester van Maastricht, Gerd Leers, zei over het plan: "We halen bezoeken aan de coffeeshop weer uit de anonimiteit." Door het nieuwe beleid denken de burgemeesters van de provincie dat het onaantrekkelijk wordt voor buitenlandse drugstoeristen om nog naar Nederland te komen.

Stem ook op de FP-poll! Wat vind jij van deze maatregel?

Hof: Rookverbod kleine horeca niet geldig

Het rookverbod voor horecagelegenheden zonder personeel staat niet goed opgeschreven in de wet. Dat bepaalde het gerechtshof in Den Bosch vandaag in de zaak tegen de uitbaters van het Bredase café Victoria.

Het hof meent dat er geen deugdelijke wettelijke grondslag is die verplicht tot het instellen, aanduiden en handhaven van een dergelijk verbod in de kleine horeca.

De daartoe opgestelde artikelen in de Tabakwet laten volgens het hof geen rookverbod voor horeca zonder personeel toe.

Eerder kwam de rechtbank Breda ook tot vrijspraak, maar op andere gronden. De rechtbank sprak beide verdachten vrij vanwege strijdigheid met het gelijkheidsbeginsel.

In hoger beroep was tegen ieder van de exploitanten een boete van 600 euro geëist, plus een voorwaardelijke sluiting van het café voor een maand. Anders dan justitie oordeelde het hof dat er wel degelijk een belangrijke rol is voor de rechter om nieuwe regels te controleren.

Het Openbaar Ministerie kondigde direct na het arrest cassatie aan.

Roken in een kroeg zonder personeel  (foto: ANP)

Minder dopinggevallen in Nederland

De Nederlandse Dopingautoriteit heeft vorig jaar flink minder dopinggevallen geconstateerd. Waren het er in 2007 nog 56 gevallen, vorig jaar was dit aantal gedaald tot dertig.

"Er is sprake van minder dopinggevallen en daar zijn we uiteraard blij mee, maar ik heb er geen verklaring voor," meldt directeur Herman Ram die meldde dat vooral atleten, basketballers en voetballers betrapt werden.

Van de 2667 uitgevoerde tests, waren er 69 positief. Van deze gevallen waren er 25 bewust. Vijfmaal is er aangifte gedaan omdat een sporter weigerde mee te werken aan een test of de test wilde manipuleren. Het vaakst werd de stof anabolen aangetroffen, zoals onder anderen bij atleet Simon Vroemen.

Vliegtuig zuigt container op in motor

De piloot van JAL-vlucht 61, de vlucht die vandaag van Los Angeles naar Tokyo stond gepland, merkte voordat hij wilde vertrekken dat één van zijn motoren niet lekker draaide. De reden van het niet goed draaien van de motor werd al snel duidelijk na inspectie: de motor had een vrachtcontainer opgezogen.

Aan boord van het vliegtuig zaten 245 mensen, geen van hen raakte gewond bij het ongeluk. Wel was er dusdanige schade aan de motor dat het vliegtuig niet meer kon vertrekken. De passagiers worden door de Japanse luchtvaartmaatschappij op andere vluchten ondergebracht, maar kregen nog wel de kans om foto’s te maken van het opmerkelijke verschijnsel.

 

Racing Engineering wil in 2011 naar de Formule 1

Racing Engineering, het team van Alfonso de OrleŠns-Borbůn, heeft ook interesse getoond in de Formule 1 nu de budgetlimiet ingevoerd gaat worden. Hierdoor wordt de lijst met geinteresseerde teams steeds langer. Eerder werd bekend dat ook Epsilon Euskadi plannen voor de Formule 1 heeft.

Het team is momenteel actief in de GP2 en zou graag in 2011 actief wil worden in de Formule 1. Het team verwacht in het eerste jaar namelijk te veel aanloopproblemen voor de nieuwe teams en wil deze liever vermijden.

"We werken aan een project om in 2011 deel te gaan nemen aan de Formule 1", aldus De OrleŠns. "We willen onszelf grondig voorbereiden en pas in de Formule 1 stappen als we er klaar voor zijn. In 2010 kunnen alleen nieuwe teams als USGPE competitief mee gaan doen. De rest zal falen en daar zitten wij niet op te wachten."

Donington Park mogelijk niet op kalender 2010

De Grand Prix van Groot-BrittanniŽ zal in 2010 misschien toch niet op de Formule 1-kalender staan. Dit zei Bernie Ecclestone in een interview met The Times. De problemen die Donington Park momenteel ondervindt zijn de oorzaak hiervan.

Simon Gillet, de directeur van het circuit, ziet het verrijden van de Grand Prix in 2010 op zijn circuit nog steeds zonnig in, maar Ecclestone verklaart dat hij het nog allemaal niet zo zeker weet. Het circuit kampt momenteel met financiŽle problemen en heeft van de lokale overheid al uitstel gekregen om ze op te lossen.

Het circuit van Silverstone zal dit jaar in elk geval voor het laatst op de kalender staan volgens Ecclestone. "Als Donington Park niet op tijd klaar is, dan slaan we de race een jaar over. Ik wil de Britse Grand Prix zeker niet kwijtraken. Maar we zullen niet naar Silverstone terugkeren."

Ecclestone: "Ferrari vertrekt niet"

Bernie Ecclestone is niet bezorgd over een eventueel vertrek van Ferrari uit de Formule 1. Vandaag voert het team beraad over de vraag of men nog wel door moet gaan met de Formule 1 nu de regels in 2010 zo drastisch veranderen.

Vooral de optionele budgetlimiet van 40 miljoen pond is een doorn in het oog van het team. De Italianen zijn bang voor een tweedeling in de sport. Ferrari is echter niet het enige team dat zijn zorgen heeft geuit over de nieuwe regels en de FOTA wil dan ook snel met de FIA om de tafel over de betreffende veranderingen.

Ecclestone is echter niet bang dat het team zal besluiten te vertrekken: "Ferrari is niet gek. Ze willen de Formule 1 helemaal niet verlaten en wij willen niet dat ze vertrekken. Wij komen er wel uit met elkaar." Eerder had Max Mosley al laten weten dat hij denkt dat de sport prima zonder Ferrari kan. Diverse coureurs dachten daar echter anders over.

Opgelicht op Marktplaats? Geld terug!

Kopers op Marktplaats.nl hoeven voortaan niet meer bang te zijn dat zij kunnen fluiten naar hun geld als de verkoper van een boek, cd of telefoon het beloofde product niet levert. De handelssite heeft samen met het betalingssysteem PayPal een vorm van kopersbescherming geïntroduceerd.

Tot 200 euro kunnen kopers zonder kosten hun geld terugkrijgen. Voorwaarde is wel dat zij hebben gereageerd op advertenties uit de categorieën boeken, cd’s/dvd’s en telecommunicatie en hebben betaald met PayPal.

Het is de bedoeling om de dienst naar andere producten uit te breiden, zegt directeur Dennis van Allemeersch van PayPal Benelux.

Zowel Marktplaats als PayPal is eigendom van het Amerikaanse internetbedrijf eBay. Op de Nederlandse site van veilingsite eBay is de internetkassa van PayPal al geïntegreerd. Nu is Marktplaats aan de beurt.

De dienst is volgens beide partijen niet een reactie op een te grote omvang van fraude op Marktplaats. Volgens Chantal Malfeyt, verantwoordelijk voor veiligheidszaken op Marktplaats, komen er dagelijks tien tot vijftien meldingen binnen over fraude. "Dat is niet veel, als je dat aantal afzet tegen de 256.000 nieuwe advertenties die per dag op de site worden geplaatst."

In de drie ‘beschermde’ categorieën worden dagelijks ongeveer 30.000 nieuwe advertenties geplaatst.


Opgelicht op Marktplaats? Geld terug!  (foto: DAG)

Epsilon Euskadi denkt aan Formule 1

Het Epsilon Euskadi-team van Joan Villadelprat, wat momenteel actief is in World Series by Renault en voorheen in de Le Mans Series, denkt erover om in de Formule 1 te stappen. De reden hiervoor is de invoer van de veelbesproken budgetlimiet.

Volgens Villadelprat moet het budget geen probleem zijn en de faciliteiten zouden ze al hebben: "We hebben al een fabriek, een windtunnel op de juiste schaal, de vastberadenheid, eigenlijk gewoon alles".

Hiermee voegt Epsilon Euskadi zich toe aan het alsmaar groeiende rijtje van teams die interesse tonen om in de Formule 1 te stappen wanneer de budgetlimiet ingevoerd wordt. Intussen rommelt het onder de fabrieksteams in de sport, omdat deze zich nog niet kunnen vinden in de limiet.

UCI legt Astana ultimatum op

De internationale wielrenunie (UCI) heeft Astana een ultimatum opgelegd. De wielerploeg uit Kazachstan moet zijn financiŽle zaakjes voor het einde van de maand op orde hebben. Als dat niet gebeurt, is een schorsing onvermijdelijk.

Astana heeft op dit moment een achterstand in de betalingen van de salarissen van de renners, maar de UCI heeft aangegeven dat de ploeg de Giro d'Italia mag uitrijden. Mocht de wielerploeg een schorsing krijgen, dan komt de deelname aan de Tour de France in gevaar.

Vorige week gaf Armstrong echter aan de helpende hand te willen bieden, mocht het voortbestaan van Astana in gevaar zijn. De Amerikaan zou samen met ploegleider Johan Bruyneel de licentie van de ploeg over willen nemen.

El Hamdaoui lovend over Van Hanegem

Mounir El Hamdaoui heeft naar eigen zeggen veel gehad aan Willem van Hanegem. De aanvaller van AZ is namelijk van mening dat de voormalig trainer van FC Utrecht hem in vertrouwen heeft genomen, nadat hij als 'miskoop' werd bestempeld.

"Willem is eerlijk, rechtdoorzee en durft van de algemene opinie af te wijken. En ik kan waanzinnig goed met hem over voetballen praten. Hij sprak zijn vertrouwen in me uit en wist wat mijn kwaliteiten waren in een periode dat ik een miskoop genoemd werd," aldus El Hamdaoui over Van Hanegem.

In eerste instantie leek El Hamdaoui niet fit te zijn, nadat hij uit Engeland terugkeerde. "Daar heb ik toen al vaker met de trainer over gesproken. Ik gaf hem aan dat ik het beste rendeerde als ik wat meer vrijheid kreeg, en niet te veel met taken werd belast."

Het regent faillissementen

Het aantal faillissementen stijgt explosief, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In maart werden ruim 670 bedrijven en instellingen, eenmanszaken niet meegeteld, failliet verklaard. Dit waren er ruim 130 meer dan in februari dit jaar. Bovendien waren het er 410 meer dan dan in maart vorig jaar. Zo’n grote toename heeft zich niet eerder voorgedaan, aldus het CBS.

Het aantal in een bepaalde maand uitgesproken faillissementen hangt nauw samen met het aantal zittingsdagen van de rechtbank in die maand. Dit kan van maand tot maand sterk fluctueren. Voor een beter beeld van de ontwikkeling wordt daarom doorgaans gekeken naar de ontwikkeling van het voortschrijdend driemaandsgemiddelde van het aantal faillissementen.

Het voortschrijdend driemaandsgemiddelde kwam in maart uit op 560, tegen 476 in februari. Het is de hoogste stand sinds het CBS begin jaren tachtig met de meting begon. Vooral de laatste maanden is het aantal faillissementen explosief gestegen. In minder dan een jaar tijd is het driemaandsgemiddelde ruimschoots verdubbeld.


Het regent faillisementen  (foto: DAG)

PSV sprak met Ten Hag

PSV heeft met Erik ten Hag gesproken over een mogelijke functie als assistent-trainer van Fred Rutten. Dit heeft Jan Reker, voorzitter van de Eindhovense club, aan Eredivisie Live laten weten.

Ten Hag is momenteel nog de assistent van Steve McClaren, trainer van FC Twente, maar zou vanaf volgend seizoen de rechterhand van Rutten moeten worden. Beide partijen zullen volgende week weer met elkaar om de tafel gaan zitten. Dan is namelijk de bekerfinale, waarin De Tukkers het tegen sc Heerenveen op moeten nemen, achter de rug.

FC Eindhoven in de wachtkamer gezet

Het is nog altijd niet duidelijk of FC Eindhoven voor volgend seizoen een licentie heeft. De licentiecommissie van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) bekeek gisteren de situatie van de Eindhovense club, maar heeft nog geen besluit genomen.

"De licentiecommissie is er nog niet uit," liet de voorzitter van FC Eindhoven, Ed Creemers, in een reactie weten. "Het is nog onduidelijk wanneer het besluit valt. Of de vertraging goed of slecht nieuws is? Dat kan ik niet inschatten, dat zal pas blijken als het besluit daadwerkelijk valt."

Mocht de KNVB er voor kiezen om de licentie van FC Eindhoven in te trekken, dan zal de club direct beroep aantekenen.

Winnaar FOK!idols 2009!

De winnaar van FOK!idols 2009 is geworden: Motorbloempje, met het liedje Winter van Tori Amos!

Uit een totaal van 594 te verdelen punten kreeg zij maar liefst 123 punten!! 21 van de 99 stemmers zetten haar op 1, 23 hadden voor haar een tweede plek, en nog eens 14 mensen hadden haar op plek 3 staan. Bijna 60% van het stemmend publiek had Motorbloempje dus in zijn/haar Top 3 staan, een prestatie om trots op te zijn!


Motorbloempje heeft niet alleen meegedaan voor de faam op FOK! maar heeft ook een Epack, 835-S van Sennheiser gewonnen! Ook namens FOK! van harte gefeliciteerd met de titel FOK!idol 2009, en nog veel zingplezier toegewenst met je nieuwe toffe vocalpack. 

 

Praat ook mee op 't forum in dit topic. 

Premier League grijpt in bij financiŽle problemen

De voorzitter van de Premier League Richard Scudamore wil dat clubs die in de financiŽle problemen zitten gedwongen kunnen worden om spelers te verkopen. Het is een van de punten van een tienpuntenplan dat hij lanceerde om financiŽle fair-play voor de clubs te bewerkstelligen.

Nu de kredietcrisis zich uitspreidt naar allerlei takken van sport wil Scudamore voorkomen dat er clubs omvallen doordat er niet tijdig ingegrepen is. "Insolvente clubs moeten hard worden gestraft. Ze kunnen bijvoorbeeld worden verplicht om een periode geen spelers te kopen of juist spelers op de transferlijst te plaatsen. Het belangrijkste is dat de club blijft bestaan, wij kunnen handvatten aanreiken."

Bunker Amber: ik ben niet aangerand

Amber Silver, een van de deelnemers aan de online realitysoap The Bunker Online is niet aangerand door medebewoner Jeroen. Dat vertelde de blondine, die zaterdag de bunker verplicht moest verlaten, aan FOK!radio.

Dit weekend was er onder de kijkers een discussie ontstaan over wat zich midden in de nacht na een dronkenmansfeestje was gebeurd. Op de beelden zag je Jeroen in bed kruipen bij Amber waarna hij begon te kroelen en te rijden. Amber was naar eigen zeggen in diepe slaap. Van aanranding, zoals sommige kijkers beweren, is volgens haar echter geen sprake.

Amber: “Toen ik de beelden zag had ik wel zoiets van: wat doet hij nou? Ik sliep, de regie heeft ingegrepen en die gozer is net als wij allemaal als we dronken zijn, hij had totaal geen idee waar hij mee bezig was. Ik zal hem er wel op aanspreken als we binnenkort samen de beelden nog eens terug kunnen kijken, want hij heeft zich natuurlijk wel misdragen.”

Amber zegt blij te zijn weer in het echte leven te staan. “Ik lig weer lekker in mijn eigen bedje zonder camera’s. Ik kijk tevreden terug op de 13 dagen in de bunker, want dat vind ik best stoer van mezelf. Het zwaarste was dat ik fanmail kreeg. Daardoor kreeg ik heimwee. De twee weken zijn voorbijgevlogen, maar de afzonderlijke dagen duurden ontzettend lang. Maar ik ben trots op mezelf dat ik het toch maar gedaan heb.”

Volg The Bunker Online op het FOK!forum.


Het complete FOK!radio interview met Amber.

[Special] American football: basisregels - deel 4

Om de twee weken op of rond zondag vind je een stuk over de NFL van FOK!user Days-Of-Wild op FOK!sport.

Dit is het laatste deel in een serie over de regels van het American football. Eerdere delen zijn: deel 1, deel 2 en deel 3. In dit deel gaat het over de straffen (penalties) en overige zaken.

De verschillende soorten straffen
Zoals in het vorige deel al opgemerkt hebben de referees een penalty marker. Daarmee kunnen ze aangeven dat er een overtreding plaats heeft gevonden en waar. Er zijn verschillende overtredingen mogelijk, maar ze hebben allemaal een ding gemeen: het verlies van yards voor de overtredende partij. Aangezien terreinwinst, naast het scoren, het grote doel is van het spelletje tref je daar de teams het hardste mee. Naast verlies van yards is ook het verlies van downs mogelijk, of in het geval van de aanvallende partij een automatische first down, ongeacht of er werkelijk tien yards afgelegd zijn. Zelden wordt een speler het veld uitgestuurd, en als het gebeurt dan heeft hij een vreselijke overtreding gemaakt.

De Referee, de hoofdscheidsrechter, maakt na overleg met zijn collega's duidelijk wat de overtreding was en wat de straf is aan de spelers en het publiek. Hij doet dit via audio, het omroepsysteem in het stadion en middels hand- en armgebaren. Elke overtreding heeft zijn eigen gebaar en er zijn er een heleboel.

Veel voorkomende 5 yard penalties
Defensive holding
Een verdediger mag alleen de baldrager vasthouden of tackelen. De overige spelers mag hij niet vasthouden. Gebeurt dit toch dan krijgt de defense een 5 yard penalty en de offense een automatic first down.

Delay of game
De bal niet binnen de voorgeschreven 40 of 25 seconden in het spel brengen.

Encroachment
Een verdediger die de line of scrimmage (LOS) overschrijdt en een aanvaller aanraakt voor de snap.

Offside
Een speler die zich tijdens de snap in of over de LOS bevindt.

Illegal formation
Foutieve opstelling door de offense, niet voldoende mensen aan de LOS.

Running into the kicker
Het op de kicker inrennen nadat die de bal getrapt heeft.

Veel voorkomende 10 yard penalties
Pass interference by offense
Een offensieve speler, een receiver, mag een verdediger niet wegtrekken, blocken of duwen om te voorkomen dat hij bij de bal kan komen.

Holding by offense
Net als defensive holding, alleen is dit een 10 yard straf, maar geen loss of down, waar de defensive holding een 5 yard penalty en wel een automatic first down is.

Intentional grounding
Het expres weg of op de grond gooien van de bal om een tackle en verlies van yards te voorkomen. Indien dit gebeurd in de end zone dan is het automatisch een safety en dus twee punten voor de tegenpartij. Wat wel mag is een spike, het onmiddellijk na de snap op de grond gooien van de bal door de quarterback. Dit stopt de klok, maar betekent wel een verlies van een down. Ook een quarterback kneel mag, het neerknielen door de quarterback na de snap. Dit zorgt er voor dat de speelklok doorloopt. Men verliest er een paar yards door, maar behoudt de bal en voorkomt dat de tegenstander de bal kan veroveren. Dit gebeurt vaak aan het eind van de wedstrijd, binnen de laatste twee minuten, als men vůůr staat en heet running out the clock. Als de tegenstander geen time-outs heeft kan hij niets meer doen om de bal te veroveren.

Veel voorkomende 15 yard penalties
Clipping below the waist
Het zich van achteren tegen de benen van een tegenstander aan gooien. Dit mag alleen binnen de clipping zone, een gebied van 3 yards aan beide kanten van de LOS en 5 yards links en rechts van de center. Het mag alleen door spelers die zich tijdens de snap in dit gebied bevinden en er na de snap niet uit zijn geweest.

Face masking
Het aan een gezichtsmasker trekken of wrikken. Kan uiteraard zeer gevaarlijk zijn en nekletsel opleveren.

Roughing the kicker/passer
Van het moment dat de kicker schopt tot het moment dat hij weer stevig staat mag hij niet aangevallen worden, omdat hij dan volledig weerloos is en er ernstige blessures kunnen ontstaan. Hetzelfde geldt voor de quarterback die niet meer aangevallen mag worden nadat hij de bal heeft gegooid. In het laatste geval is het niet alleen een 15 yards penalty maar ook automatisch first down.

Unsportsmanlike conduct
Proberen vals te spelen of onsportief gedrag als schwalbes worden niet op prijs gesteld en zwaar bestraft. Ook het excessief vieren van een score of verbaal geweld tegen scheidsrechters valt hieronder. Tevens is het niet toegestaan de bal of ander hulpstuk te gebruiken als onderdeel van de viering van een score.

Time-outs en challenges
Ieder team heeft per helft 3 time-outs. Deze kunnen gebruikt worden om het spel dood te leggen en instructies aan de spelers te geven of een nieuwe tactiek door te spreken.

Daarnaast hebben de coaches twee challenges. Deze kunnen gebruikt worden om een beslissing van de referee aan te vechten. Dit moet gebeuren voordat het volgende play is begonnen. De referee heeft dan zestig seconden om te kijken of de beslissing correct is geweest. Mocht dit wel zo zijn dan verliest het team dat de challenge aangevraagd heeft een time-out. Is de beslissing fout geweest dan wordt deze teruggedraaid, en kost dan uiteraard geen time-out. Een team dat een challenge aanvraagt moet dus minstens ťťn time-out over hebben. Ook mogen challenges niet gedaan worden in de laatste twee minuten van iedere helft en niet in overtime. Voor die periodes is er een speciale replay assistant die bekijkt of een beslissing een review nodig heeft.

Gatorade shower
Een apart fenomeen, ontstaan halverwege de jaren '80, waarbij de hoofd coach de grote ton met gekoelde drank (meestal Gatorde, vandaar de naam), over zich heen gegooid krijgt na een belangrijke overwinning, zoals het winnen van de Super Bowl.

Tailgating
Heeft op zich niets met de wedstrijd zelf te maken maar met de fans voor de wedstrijd. Vele uren voor het begin van een wedstrijd verzamelen de fans zich al op de parkeerplaats van het stadion. In hun kofferbak (tailgate) bevinden zich allerlei etenswaren en dranken voor een massale pre-game picknick. Een sportwedstrijd in Amerika is nog steeds een familiegebeuren waarbij nauwelijks sprake is van supportersgeweld, in tegenstelling tot veel voetbalwedstrijden hier.

Het tailgaten is populair geworden rondom American footballwedstrijden maar is inmiddels overgewaaid naar andere sporten zoals baseball (honkbal) en gewoon voetbal in Amerika en zelfs niet-sportgerelateerde evenementen.

Bomaanslag op bank in Athene

Een krachtige bomexplosie in een voorstad van de Griekse hoofdstad Athene heeft vandaag flinke schade veroorzaakt aan een bank. Bomen werden omvergeblazen en tot in de wijde omgeving gingen ruiten aan diggelen. Niemand raakte gewond, aldus de politie.

Het explosief was geplaatst bij de ingang van de Griekse bank Eurobank. Tien minuten voordat de bom afging, belde een anonieme tipgever met een krant. De politie stuitte kort na de explosie tijdens een routinecontrole op de vermoedelijke daders. Twee agenten hielden vier mannen aan op motoren, maar onder bedreiging met een machinegeweer en de woorden "Uit de weg, anders vindt hier een bloedbad plaats”, wisten de vier te ontkomen. De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist.

Griekenland wordt sinds december vorig jaar geteisterd door een golf van geweld en rellen. Een tiener, die overleed door een politiekogel, was de aanleiding.


Bomaanslag op bank in Athene  (foto: DAG)

Safin: "Tennisleven niets meer voor mij"

Tennisser Marat Safin telt zijn dagen af dat hij kan stoppen met zijn profcarriŤre. De Rus verloor maandag in het Masters 1000-toernooi in Madrid in twee sets van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga. De setstanden waren 4-6 en 5-7.

"Ik hou ermee op omdat het genoeg is," zei Safin na afloop van de partij. "Ik wil niet een van die spelers van boven de dertig worden die doorgaan, maar geen partij meer kunnen winnen. Dat is niets voor mij. Het leven wacht op mij."

De Rus is naar eigen zeggen klaar met het tennisleven. "Je staat 's ochtends op en stapt rond elf uur in een bus of auto. Om zes uur ben je weer terug in je hotel. Daar kijk je televisie of DVD's. Je leest een boek en gaat eten. Dan surf je wat op internet. En dan is het alweer tijd om te gaan slapen. Het is net zo saai als het klinkt, maar het is de routine die een topsporter nodig heeft."

Serena Williams speelt om tapijt te betalen

Tennisster Serena Williams gaf maandag in haar eerste ronde partij tegen Francesca Schiavone al snel op. De Amerikaanse speelde een set en gaf er daarna wegens een knieblessure de brui aan.

De reden voor haar opgave maakte ze in een interview bekend: "Ik wil geen risico's nemen met het oog op Roland Garros. Ondanks mijn blessures hoop ik daar nog te gaan spelen. Ik moest wel in Madrid spelen, anders zou ik een boete van 75.000 dollar krijgen. Dat zou zonde zijn, want van dat geld kan ik de meubels in mijn nieuwe huis betalen. En wellicht ook nog enkele trappen en tapijten."

Sneaken in de middeleeuwen met Thief 4

Ja ja, jullie lezen het goed. Thief komt weer terug met het vierde deel in de serie. Dat heeft Eidos Montreal bekend gemaakt via Twitter. Er is ook meteen een officieel forum opgedoken waarin al flink gespeculeerd kan worden over de game. Er is verder namelijk nog niets bekend geworden over de game, platformen of releasedatum.

In de vorige delen van Thief speelde je meesterdief Garret die in middeleeuwse steden alles wat los en vast zat kon stelen. Dit natuurlijk zonder gezien te worden door bewakers. Hiervoor had hij wapens tot zijn beschikking zoals pijlen die vlammen van een afstand konden doven en pijlen die als afleiding gebruikt konden worden.Samenwerking kleine bierbrouwers

Een viertal kleine bierbrouwerijen gaat samenwerken. De samenwerkende brouwerijen, afkomstig uit Limburg en Oost-Brabant, willen zich presenteren als traditionele bedrijven, waarbinnen de kennis van het vak van generatie op generatie is doorgegeven.

Deze 'Kring van Familiebrouwerijen' is een samenwerking tussen Alfa in Schinnen, de Budelse Brouwerij, de Gulpener Bierbrouwerij en Lindeboom in Neer. Ter gelegenheid van deze samenwerking brengt de Kring van Familiebrouwerijen een krat op de markt, waarin flesjes bier van alle vier de brouwerijen zitten. Ze doen dit onder de naam 'De Smaak van Echt'.

Roda wil Hendriks weer binnenhalen

Roda JC is weer in gesprek met suikeroom Nol Hendriks. De textielmagnaat betaalt momenteel al een deel van de salarissen van de noodlijdende club en wil ook op technisch vlak weer een stem hebben.

Stichting Administratiekantoor Kerkrade (STAK), die de nieuwe raad van commissarissen bij de Limburgse club moet gaan benoemen, heeft Hendriks benaderd en hij ziet een hernieuwde positie bij de club wel zitten. "Ik wacht rustig af wat het resultaat van dat gesprek van volgende week woensdag zal zijn en ga nu eerst een weekje op vakantie," aldus Hendriks die technisch directeur Martin van Geel aan zijn zijde weet. "Ik heb een heel goed gevoel bij die man. Hij heeft een enorme verdienste voor de club."

Daarnaast is Roda in gesprek met investeerder David Thorne. De AustraliŽr heeft aangegeven 20 tot 25 miljoen euro in de club te willen investeren en volgens Jos Muller, voorzitter van de Stichting Roda JC, is er een akkoord in de maak.

Indiase man wast zich al 35 jaar niet

Niet in bad gaan om te zorgen dat het volgende kind een zoon wordt. Volgens de Hindustan Times is dat de reden voor een vader van zeven dochters om zichzelf niet te wassen.

Kailash ‘Kalau’ Singh weigert in bad te gaan en poetst ook zijn tanden niet met water. Iedere avond neemt hij staande op één been een ‘vuurbad’, rookt marihuana en bidt tot de hindoegod Shiva.

Volgens Singh is op één been staan bij een kampvuur hetzelfde als een bad nemen. ‘Een vuurbad doodt bacteriën en voorkomt infecties’, zegt hij.

Zoon
De 63-jarige Singh zegt dat hij de gelofte om zich niet te wassen deed voor zijn vaderland. ‘Ik ga pas weer in bad als alle problemen in het land zijn opgelost.’ Buren denken echter dat er een andere oorzaak is. Volgens hen heeft een profeet ooit gezegd dat Singh een zoon krijgt als hij niet in bad zou gaan.

Kostwinners
De meeste Indiërs willen graag zonen. Mannen zijn namelijk kostwinners, terwijl vrouwen als een last worden gezien. De familie van de bruid betaalt de bruidsschat en de inkomsten van het paar gaan naar de familie van de bruidegom.


Indiase man wast zich al 35 jaar niet  (foto: DAG)

Aantal diabetici zal fors stijgen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verwacht dat de komende tien tot vijftien jaar het aantal diabeten met 80 procent zal stijgen. De toename schrijft men toe aan de vergrijzing en de groei van het aantal mensen met een overgewicht. Dit laatste deel is relatief makkelijk te bestrijden en vraagt daarom om preventieve maatregelen.

Het instituut verwacht dat in 2025 1.3 miljoen mensen aan diabetes lijden. In 2007 waren er bij de huisarts 740.000 mensen met diabetes bekend. Daarnaast lijden veel mensen aan diabetes type 2 zonder dat zij het zelf door hebben. Dit aantal ligt naar schatting op ongeveer 250.000 personen. In de schatting voor 2025 zijn degenen die aan diabetes lijden zonder dit te weten niet meegenomen.

Diabetes kan leiden tot aandoeningen zoals achteruitgang van ogen en nieren, en hart- en vaatziektes. Door betere zorg kunnen ruim 30.000 nieuwe gevallen van diabetes in 2025 worden voorkomen. Het RIVM raadt de overheid aan om de aandacht te blijven vestigen op de noodzaak van voldoende beweging en gezonde voeding.

Sexy boegbeeld in Canada onder vuur

Multicultureel rolmodel Ruby Dhalla, in 2008 nog gekozen tot een van de meest sexy vrouwelijke politici in de wereld, had het voor kort prima voor elkaar.

Het Canadese Sikh-parlementslid, een rijzende ster in de grootste oppositiepartij, leidde drie jaar terug mede de campagne van schrijver Michael Ignatieff om leider van de Liberalen te worden.

Toen de internationaal bekende essayist vorige week eindelijk gekroond werd tot leider van de partij van oud-premier Pierre Elliott Trudeau, stond de charmante Dhalla (35) naast hem te juichen. Luidkeels en, typisch Dhalla, prominent in beeld.

Maar de fotogenieke, superambitieuze woordvoerster Multiculturele samenleving, die zegt op te komen voor vrouwenrechten, wankelt. Nota bene door drie Filippijnse migrantennanny's die claimen als 'slaven' te zijn gebruikt door de familie Dhalla. Werkdagen van 12 tot 16 uur, geen betaling van overwerk en zelfs hun paspoorten zouden in beslag zijn genomen.

Dat alles voor maar 160 euro per week. Ook zouden ze, niet onbelangrijk, illegaal in dienst zijn geweest. "Vals", riep Dhalla, die steeds genoemd wordt voor een kabinetspost, over de beschuldigingen na twee dagen te zijn 'ondergedoken'. "Iedereen die ooit bij ons thuis is geweest, werd altijd met liefde, zorg en respect behandeld", aldus de eerste Sikh-vrouw in het parlement in Ottawa.

'Dhalla-gate' had niet op een slechter kunnen komen voor Ignatieff die de Liberalen, bij de verkiezingen in oktober door de Conservatieven afgestraft, een 'zachter' imago probeert te geven.

De noeste arbeid van Ignatieff, die door sommige partijgenoten wordt gezien als een reïncarnatie van Trudeau, leek effect te hebben: de Liberalen hebben nu een voorsprong van vijf procent in de peilingen.

Wijselijk houdt de oud-hoogleraar zich nu daarom op de vlakte over de beschuldigingen tegen Dhalla die hem al sinds 2006, toen hij voor het eerst een gooi deed naar het partijleiderschap, trouw steunt.

Als de beschuldigingen kloppen, zou het Liberale parlementslid zeker vier wetten hebben overtreden. Zo zouden de vrouwen, die werden aangenomen om de zieke moeder van Dhalla te verzorgen, geen toestemming hebben gehad van de overheid om als buitenlandse 'zorgverlener' naar Canada te komen.

Jaarlijks krijgen zo'n 25 duizend buitenlandse zorgnanny's, die in huis wonen, de kans om dit werk te doen. De vrouwen zeggen dat ze vooral auto's moesten wassen, schoenen moesten poetsen en schoonmaakwerk moesten doen in de chiropractie-klinieken van de sikh-familie.

Dhalla, wiens 'mediageile' optreden zeker niet door iedereen in de Liberale partij wordt gewaardeerd, spreekt intussen van een 'complot' om haar uit te schakelen. Minister voor Immigratie, Jason Kenney, reageerde sarcastisch. Een gezamenlijk complot, zo vroeg Kenney zich vol ongeloof af, van zijn Conservatieven, oppositiepartij NDP, drie Filippijnse nanny's en de Toronto Star die met de primeur kwam?


Sexy boegbeeld in Canada onder vuur  (foto: DAG)

ChristenUnie wil scheppingsverhaal op scholen

Als het aan fractieleider Arie Slob van de ChristenUnie ligt, krijgen kinderen op de lagere school voortaan niet meer uitsluitend de evolutietheorie onderwezen. Slob wil dat er in het basisonderwijs ook ruimte komt voor het scheppingsverhaal. Dat zegt de politicus vandaag tegen NU.nl.

"Alsof er geen andere theorieën en ideeën bestaan. Er zijn meer opvattingen over het begin van deze aarde dan alleen maar die ene die nu toevallig zwart op wit in de lesboeken wordt afgedrukt", aldus Slob.

Slob was vroeger docent Geschiedenis en Maatschappijleer aan een christelijke school. Ook toen ergerde hij zich al aan het in zijn ogen eenzijdige onderwijsaanbod. "Als docent heb ik problemen gehad met nogal wat onderwijsmethodes die net deden of er maar één overtuiging op dit punt was, aan de rest werd geen aandacht besteed. Ik vind het belangrijk dat kinderen breed weten wat er aan opvattingen leeft", aldus het Kamerlid.

Bekijk hier het hele interview met Arie Slob

 


ChristenUnie wil scheppingsverhaal op scholen  (foto: DAG)

Casillas moe van Ronaldo-verhalen

Iker Casillas heeft zijn club Real Madrid aangespoord om de geruchten rond Cristiano Ronaldo niet te stimuleren. De doelman is moe van alle verhalen rond de eventuele transfer.

Ronaldo leek afgelopen zomer van Manchester United naar Real Madrid te verkassen, maar de transfer werd uiteindelijk afgeblazen omdat Unitedtrainer Sir Alex Ferguson de vleugelspeler koste wat kost wilde behouden. De Portugees meldde onlangs nog dat zijn "Real-droom dood is", maar zijn prikkelbaarheid in het competitietreffen met Manchester City (2-0 winst) heeft de geruchten opnieuw aangewakkerd. Bovendien komt er komende zomer een nieuwe voorzitter aan het roer bij de Madrilenen, en enkele kanshebbers azen op de komst van Ronaldo.

Doelman Casillas vindt het echter overdreven dat er alleen maar geschermd wordt met namen. "Ronaldo en KakŠ zijn geweldige spelers, maar we moeten deze namen niet steeds opnieuw opbrengen", aldus de vice-aanvoerder van De Koninklijke. "Wat we nodig hebben is een team dat kan strijden met FC Barcelona, en ťťn speler maakt daarin niet het verschil. Het is bovendien eigenaardig dat we over astronomische bedragen van §100 miljoen spreken terwijl we in een economische crisis zitten."

De 27-jarige aanvoerder van het nationale elftal van Spanje spoorde zijn club eveneens aan te kijken naar de jeugd, alvorens in het buitenland naar versterkingen te zoeken. "Het nationale elftal van Spanje is geweldig en mijn teamgenoten zijn fantastisch, dat is duidelijk. Ik heb altijd geloofd in de Spaanse speler, en op dit moment spelen zij het beste voetbal," vertelde Casillas.

Williams verwacht veel van Monaco


In vrije trainingen is Williams erg goed dit jaar. Het team wil die lijn graag doortrekken in de races. Nico Rosberg behaalde in Spanje een punt na twee races zonder punten voor de Britse renstal. Kazuki Nakajima kwam als dertiende onder de vlag door.

Nakajima pakte vorig jaar in Monaco twee kostbare punten. Teamgenoot Rosberg lanceerde zichzelf bij het zwembad en liet van zijn wagen weinig heel. Toch denkt Sam Michael, technisch directeur van het team, dat ze snel zullen zijn tussen de vangrails van het Prinsdom: "We zullen voor Monaco nog wat meer upgrades meebrengen, net als alle andere teams. Ons doel is natuurlijk om nog wat meer punten te scoren omdat we het de afgelopen races nog niet zo goed hebben gedaan. In het algemeen zijn we altijd wel snel op stratencircuits, dus we kijken ernaar uit om in Monte Carlo het beste uit de FW31 te halen."

Diana Ross in Symphonica in Rosso

Diana Ross zal in het najaar het jaarlijkse Symphonica in Rosso concert verzorgen. Dat vertelde Edwin Evers vanochtend in zijn ochtendprogramma op Radio 538.

Ross treedt hiermee in de voetsporen van Marco Borsato, Paul de Leeuw en Lionel Richie. Ross werd in de jaren zestig bekend als leadzangeres van the Supremes. Maar ook als solo-artieste scoorde ze vele hits. In 2006 bracht ze haar laatste cd uit. Wanneer de kaartverkoop start is nog niet bekend.

Final Fantasy XIII alleen in het Engels op Xbox 360?

Voor Final Fantasy-fans die nog geen PlayStation 3 hebben was het waarschijnlijk vorig jaar leuk om te horen dat deeltje dertien in het Westen ook naar de Xbox 360 zal komen. Nu hebben Japanse games soms last van slechte voice-overs nadat ze overgezet zijn naar het Engels, games als Ninety-Nine Nights zijn er berucht om. Vaak is er gelukkig de mogelijkheid om te kiezen tussen Engels of Japans, maar het lijkt er nu op dat we verplicht voor de Engelse stemmen moeten kiezen met Final Fantasy XIII. De reden? Ruimtegebrek. Jawel, waar de PlayStation 3 ruimte heeft voor Engels en Japans dankzij Blu-Ray is dat een voordeel dat de Xbox 360 niet heeft en het ontwikkelteam van Square Enix overweegt dan ook om de game volledig in het Engels uit te brengen.

Obviously, when we talk about XIII it's for PS3 and Xbox – with PS3 being on Blu ray there would be enough memory, but on Xbox probably not. At the moment we're thinking of releasing the voice in English only. Are there many people who would like to play with Japanese voices?


Niet alleen de ondertiteling maar ook de voice-overs in het Engels?

VROM tegen hoogste toren in Utrecht

Het ministerie van VROM wil niet dat de hoogste toren van Nederland, de Belle van Zuylen, in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn komt. "We zitten met de Belle in de maag: de toren past niet bij het karakter van het Groene Hart", zegt woordvoerder Jacek Magala namens minister Cramer. Het college van Rijksadviseurs, het orgaan dat de regering adviseert op het gebied architectuurbeleid en rijkshuisvesting, is niet blij met de plannen. Het vindt de Belle van Zuylen niet passen in het gebied.

De plannen voor de toren zijn er al een tijdje. Het gebouw moet 262 meter hoog worden. Dat is flink hoger dan de Domtoren van 112 meter, dat nu het hoogste gebouw van Utrecht is. De nieuwe toren moet aan de rand van nationaal landschap Het Groene Hart komen, het landschap binnen de ring van steden die samen de Randstad vormen.

De minister gaat voorlopig nog geen maatregelen nemen om de plannen voor de toren tegen te houden, zegt een woordvoerster. "Als ministerie kunnen we juridisch gezien niet veel: wij hebben de regionale overheden vorig najaar opgeroepen om zelf met een visie over hoogbouw te komen. Let wel, het is een oproep, geen verplichting. Als VROM er een stokje voor zou willen steken, dan moet de regelgeving worden aangepast. Mogelijk dat dat in de toekomst wel gebeurt, in dit stadium niet."

De verantwoordelijk wethouder Harrie Bosch hoopt nog voor het zomerreces in gesprek te gaan met zowel het ministerie van VROM als met Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol

Nu.nl deelt krant met oud nieuws uit

Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de nieuwssite nu.nl deelt deze site vandaag een gratis papieren krant uit. De eenmalige uitgave met een oplage van driehonderdduizend stuks wordt verspreid op de grotere NS-stations, en in de file op de A2.

Opvallend is dat de krant, in tegenstelling tot de website, nauwelijks actueel nieuws bevat. Nu.nl meldt dat de uitgave dan ook vooral bedoeld is als ludieke manier om de site onder de aandacht te brengen van mensen die deze nog niet kennen.

Zie ook het topic over deze uitgave op ons forum.

Ajax gaat Adriaanse benaderen

Ajax zal binnenkort bij Co Adriaanse gaan informeren of hij er iets voor voelt om de nieuwe trainer van de Amsterdammers te worden. Adriaanse, in het verleden als eens hoofdtrainer van Ajax, is een belangrijke kandidaat om de onlangs opgestapte Marco van Basten op te volgen.

"We hebben een shortlist opgesteld en Co staat daarop", meldt algemeen directeur Rik van den Boog aan De Telegraaf. "Hij zal op korte termijn worden gepolst." Dat betekent volgens Van den Boog overigens niet dat Adriaanse bovenaan het Amsterdamse lijstje staat. "Er is nog geen volgorde bepaald. Pas na de gesprekken met alle kandidaten hebben we een nummer ťťn, twee, drie enzovoort."

Adriaanse werd in 2000 al eens aangesteld als trainer van Ajax, maar moest in november 2001 het veld ruimen in Amsterdam. Momenteel gaat de 61-jarige coach met Red Bull Salzburg aan kop in de Oostenrijkse Bundesliga en is de landstitel dichtbij. Ondanks de koppositie moet Adriaanse in Salzburg na dit seizoen plaatsmaken voor Huub Stevens.

Ajax-speler Urby Emanuelson vindt dat de huidige Amsterdamse spelersgroep een 'strenge trainer' boven zich moet krijgen. "Dat heeft deze selectie nodig", aldus de linkspoot.

Seks en geweld in Dragon Age: Origins-trailer

Op de Twitter van Bioware werd onlangs een linkje gepost naar een youtubefilmpje waarin we wat beelden te zien krijgen van de RPG Dragon Age: Origins. Onder begeleiding van "This is the New Shit" van Marilyn Manson krijgen we een hoop geweld voorgeschoteld en, voor sommigen wellicht nog belangrijker, een teaser van het einde van een romantisch subplot? Het is hoe dan ook allemaal vrij bloederig, op de seks na dan, en geeft wel aan waar Bioware met deze game naartoe wil.

Dragon Age: Origins komt eind van het jaar naar de PC en in 2010 naar de consoles.

Eurlings komt met maximumprijs rijbewijs

Minister Camiel Eurlings (Verkeer) wil dat er zo snel mogelijk een maximumprijs komt voor het rijbewijs. Eurlings wacht niet meer tot gemeenten zelf de bestaande prijsverschillen aanpakken, maar hij gaat de wegenverkeerswet aanpassen.

Een woordvoerster van het ministerie van Verkeer en Waterstaat bevestigde vandaag berichtgeving hierover in De Telegraaf. De minister maande gemeenten twee jaar geleden al tot actie vanwege de grote prijsverschillen tussen verschillende gemeenten. Hij stelde toen al een maximumtarief in het vooruitzicht als er niets zou veranderen. Omdat dat wat hem betreft niet voldoende is gebeurd, gaat Eurlings nu een grens stellen aan de prijs voor het rijbewijs.

Eurlings wil maximumprijs voor rijbewijs.  (foto: ANP)

'Brabant en Zeeland dieper in de crisis'

Meer dan de helft van de bedrijven in de provincies Zeeland en Brabant is getroffen door de economische recessie. Ruim driekwart van de bedrijven boekt omzetverliezen. Dat blijkt uit een enquête die de regionale kranten in Brabant en Zeeland, op initiatief van het Brabants Dagblad, hebben gehouden onder de leden van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging.

Uit eerdere enquêtes bleek dat in november 2008 nog geen kwart van de ondernemers last had van de crisis. In januari was dit 40 procent en nu dus ruim 50. Ook blijkt uit het onderzoek dat 60 procent van de ondervraagden minder opdrachten krijgt en steeds meer bedrijven vast personeel moeten ontslaan. De metaal- en bouwsector is het hardst getroffen.

Ondanks deze negatieve cijfers zijn ondernemers positiever gestemd dan een aantal maanden geleden. Het aantal ondernemers dat een langdurige recessie verwacht is met de helft afgenomen van ruim 50 procent eind januari naar 25 procent nu.

Vanuit de werkgevers en werkgeversorganisaties is er veel kritiek op het handelen van de overheden. Zo blijkt uit het onderzoek dat de provincie Noord-Brabant niet in staat is het crisispakket goed onder de aandacht en ten uitvoer te brengen. Meer dan de helft van de ondernemers kent de plannen niet en inmiddels beschouwt ook nog maar 22 procent ze als ‘adequaat’.


'Brabant en Zeeland dieper in de crisis'  (foto: DAG)

Geen sport voor arme kinderen

Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) komt na onderzoek tot de conclusie, dat bijna de helft van kinderen uit arme gezinnen niet meedoet aan sport, muziek of andere buitenschoolse activiteiten. "In de helft van de gevallen komt dat doordat de ouders het niet kunnen betalen", zegt onderzoeker Gerda Jehoel. "Bij kinderen uit bijstandsgezinnen is dat zelfs tweederde."

Een gezin wordt als arm aangeduid als ze rond moeten zien te komen van minder dan 120 procent van het sociaal minimum. In totaal leven 350.000 kinderen tussen vijf en achttien jaar in arme gezinnen. Van deze kinderen is 44 procent geen lid bij een sportclub of andere vereniging. Ook gaan deze gezinnen minder op vakantie, maken minder uitstapjes en wordt de verjaardag vaak niet gevierd. Het is de eerste keer dat het SCP dit heeft onderzocht, waardoor er geen vergelijking met eerdere onderzoeken mogelijk is.

Het kabinet heeft eind 2007 tachtig miljoen euro gereserveerd om het aantal kinderen dat nergens aan meedoet te halveren. Gemeenten hebben elk een eigen regeling om vrijetijdsbesteding voor minima goedkoper te maken. Vaak zijn deze regelingen niet bekend bij arme gezinnen.

Gokken en ruimtegevechten aangaan op XBLA morgen

Het is morgen woensdag en dat betekent weer nieuwe XBLA-games om te downloaden. Deze week is het de beurt aan Star Trek: D-A-C en Texas Cheat 'em welke beide voor 800 Microsoft Points te downloaden zullen zijn.

In Star Trek: D-A-C ga je in de ruimte gevechten aan in de stijl van nieuwste film van J.J. Abrams. Je kunt de kant kiezen van Starfleet of de Romulan Empire en online gaan om vriend en vijand te bestrijden in drie verschillende type ruimteschepen waaronder de gloednieuwe U.S.S. Enterprise. Er zijn drie speeltypes om je online mee te vermaken, team deathmatch, assault en conquest, en alledrie zijn offline natuurlijk te oefenen.

Texas Cheat 'em neemt het welbekende pokerspel en biedt je de mogelijkheid om vals te spelen tot je erbij neervalt. De game draait niet om een leuk potje poker, het draait om het blut spelen van je tegenstanders waarbij je alle regels aan je laars lapt. Met vijftien mogelijkheden tot vals spelen, zoals het aanpassen van je hand, het veranderen van de kaarten van je tegenstander of de komende kaarten bekijken wordt het een heel stuk interessanter om te spelen.

Donatie voor laatste overlevende Titanic

Leonardo DiCaprio en Kate Winslet, de hoofdrolspelers uit de film Titanic, doneren samen met de regisseur van de kaskraker, James Cameron, 30 duizend dollar aan de laatste nog levende opvarende van het cruiseschip.

Millvina Dean, inmiddels 98 jaar oud, was een baby toen ze in 1912 aan boord van de Titanic was toen deze zonk na een botsing met een ijsschots. Haar vader overleefde de ramp niet, net als ruim 1500 andere opvarenden. In 2006 brak Dean een heup en sindsdien woont ze in een verzorgingstehuis in Southampton, Engeland. Ze heeft moeite om haar rekeningen te betalen.

Om die reden deed fotograaf Don Mullan, die een reportage maakte over de vrouw, in de krant Irish Independent een oproep aan de sterren van Titanic om Dean financieel bij te staan. Behalve DiCaprio en Winslet sprak Mullan ook Celine Dion aan in zijn artikel. De Canadese zangeres schreef de beroemde filmsong My Heart Will Go On. Van haar is nog geen reactie bekend.

De film Titanic kwam uit in 1997 en won elf Oscars. Wereldwijd leverde de productie 1,8 miljard dollar op.

ItaliŽ verijdelt aanslag vliegveld De Gaulle

De Italiaanse politie heeft twee vermeende strijders van terreurnetwerk al-Qaeda opgepakt. De mannen zouden van plan zijn geweest een terreuraanslag te plegen op het vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs. Dat meldden Italiaanse media vandaag.

De twee verdachten zijn een Franse imam van Syrische afkomst en een Fransman die zich tot de islam heeft bekeerd. Ze werden gearresteerd in de stad Bari in het zuiden van Italië. De vermeende strijders zouden ook doelwitten in Groot-Brittannië op het oog hebben gehad.

Susan Boyle niet langer eenzaam

Susan Boyle, de in Britain’s Got Talent ontdekte zangeres, voelt zich niet meer eenzaam. Dat vertelde ze gisteren in de beroemde talkshow van Oprah Winfrey via een satellietverbinding. Sinds haar optreden in de Britse talentenjacht is haar leven totaal veranderd. Dat meldde de website van MTV gisteren.

De 48-jarige Boyle verraste de jury van de Britse talentenjacht doordat haar vocale prestaties niet helemaal overeenstemden met haar voorkomen. Het filmpje van haar optreden werd op YouTube al zeker een 100 miljoen keer bekeken. "Ik word herkend op straat,” aldus de 48-jarige Susan Boyle. "Mensen vragen mij om een handtekening. Ik heb heel veel brieven en kaarten gekregen vanuit de hele wereld. Ik heb ineens miljoenen nieuwe vrienden."

Ook vertelde Boyle aan Oprah hoe ze heeft leren zingen. "Op school werd ik steeds gestimuleerd om in een koor te zingen. Ik was een langzame leerling, dus was zingen een goede manier om dat te verbergen en mijn zelfvertrouwen op te peppen."

Chinees is World of Warcraft-karakter voor een dag

Veel gamers zullen er stiekem wel eens over hebben gefantaseerd hoe het zou zijn om een game-karakter te zijn. En waarom ook niet? De meeste karakters zijn ontzettend stoer en kunnen alle vrouwen krijgen die ze maar willen. Een Chinees moet dit ook gedacht hebben want hij vond het wel een leuk idee als hij World of Warcraft voor ťťn dag in het echte leven kon spelen. Zie hieronder voor het resultaat.

Film: Angels & Demons

Dan Brown is ťťn van de beroemdste schrijvers van de afgelopen jaren. Zijn bekendste boek, 'The Da Vinci Code', was het meest verkochte boek van 2004. Dit boek werd in 2006 verfilmd, met Tom Hanks in de hoofdrol als professor Langdon. Ondanks de veelal negatieve recensies, bracht deze film 750 miljoen dollar op. In 2000 schreef Brown echter al het boek 'Angels & Demons', in Nederland beter bekend als 'Het Bernini Mysterie'. Dit boek is nu ook verfilmd, opnieuw met Tom Hanks in de hoofdrol.


Storyboard en screenshots onthuld van Duke Nukem Forever

Ruim een decennium is de game onder ontwikkeling geweest, en recentelijk kwam het tragische nieuws naar buiten dat 3d Realms het niet meer zag zitten. Tot voor kort was er weinig bekend over hoe Duke Nukem Forever er uit zou gaan zien. Gelukkig is een groot deel van de opzet 'gelekt' en kunnen wij nu alsnog de details lezen over het avontuur nooit het daglicht heeft kunnen zien.

Naast een enorme lading screenshots is ook het storyboard van Duke Nukem Forever vrijgekomen. Hierin valt bijvoorbeeld te lezen dat de held in het begin van de game zijn eigen game zou spelen, terwijl hij seks had met de Halsom Twins, in een casino vlak voor opnames voor hij te gast was in een talkshow. Een spetterend begin dus. Mocht je nieuwsgierig zijn, dan is op Voodoo Extreme een hele lijst met details, screenshots en overzichten te vinden.


Rock Band zet aan tot gitaarlessen

Vaak wordt er gezegd dat er nauwelijks verband is tussen het spelen van een echte gitaar en het maken van nootcombinaties in Rock Band of Guitar Hero. Een muziekleraar uit Pennsylvania denkt hier anders over. De laatste twee jaar ziet hij zijn leerlingen aantal stijgen met ongeveer 35%.

Heleboel kinderen willen graag gitaarlessen nemen, nadat ze dit type games gespeeld hebben. Kinderen die normaal nooit geÔnteresseerd zouden raken in gitaar leren spelen, worden dit nu wel door de games. Het concept mag dan wel heel anders zijn, maar je traint wel je vingervlugheid met de nepgitaartjes.Geef je kind Rock Band, zodat ze ook zo worden

De gamesindustrie zakt in april verder in

Data van de NPD groep laat in april alweer een sterke daling, van ongeveer 17%, van de verkopen zien ten opzichte van vorig jaar, aldus analisten. Dit was ook al het geval in maart. Vorig jaar maart kwamen Grand Theft Auto IV en Mario Kart voor de Wii uit. EEDAR-analist Jesse Divnich denkt dat het zwakkere release-schema meespeelt in het aantrekken van de industrie.

Ondanks dat het waarschijnlijk was dat de verkopen in april met vijf procent zouden dalen, is het waarschijnlijker dat dalingen veroorzaakt worden door moeilijk te vergelijken jaarcijfers in plaats van een zwakkere economie, aldus Michael Patcher van Wedbush Morgan.

Zonder de DSi zouden de hardware-verkopen met 27 procent gedaald zijn. Wel zijn er twee keer zo veel titels die in april meer dan 100.000 verkopen hadden. 21 dit jaar ten opzichte van 11 vorig jaar.

Er wordt nog steeds geloofd dat de gamesector sterk recessie bestendig is, al worden de inkomsten voor 2009 wel matig ingeschat.

Parlement herdenkt slachtoffers Apeldoorn

Leden van de Eerste en Tweede Kamer herdenken vanmiddag de slachtoffers van de tragisch verlopen Koninginnedag in Apeldoorn. Dat doen zij in aparte plechtigheden.

Minister-president Jan Peter Balkenende is bij beide bezinningsmomenten aanwezig. Kamervoorzitters Yvonne Timmerman-Buck en Gerdi Verbeet zullen spreken. Ook is er een moment van stilte.

Op Koninginnedag reed Karst T. met zijn auto dwars door een menigte die naar koningin Beatrix kwam kijken. Hij wilde de bus raken waarin de koninklijke familie rondreed. Afgelopen vrijdag stond de gemeente Apeldoorn uitgebreid stil bij de aanslag, die acht mensen het leven kostte. Onder de slachtoffers is ook de aanstichter.

Doden door raketaanval in Pakistan

Zeker acht mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een vermoedelijk Amerikaanse raketaanval in Pakistan. Dat meldden Pakistaanse inlichtingenfunctionarissen.

De aanval met een onbemand vliegtuigje was in de regio Zuid-Waziristan aan de grens met Afghanistan. De regio is een bolwerk van de radicaalislamitische Taliban en al-Qaeda.

De VS begonnen vorig jaar met raketaanvallen op Pakistan. Washington meent dat Islamabad onvoldoende optreedt tegen aanhangers van al-Qaeda en de Taliban. Door de Amerikaanse aanvallen zijn al honderden mensen omgekomen. Pakistan is tegen de Amerikaanse aanvallen, maar onderneemt er verder ook geen actie tegen.

Duitse amokmaakster terecht

Een scholiere die gisteren amok maakte op haar gymnasium in de Duitse stad Sankt Augustin, is onder de hoede van de politie. Dat heeft de politie in Keulen gisteravond laat laten weten. De politie wilde niet zeggen of het 16-jarige meisje is opgepakt of zichzelf heeft aangegeven.

De gemaskerde scholiere stormde gisterochtend haar school binnen en verwondde een medeleerlinge. De geweldpleegster had enkele messen en een luchtdrukpistool bij zich. Ze was na haar daad op de vlucht geslagen. Over haar motieven is niets bekend.

Vliegende robots in Terminator Salvation beelden

Daar waar we jullie vorige week de grondvijanden in Terminator Salvation lieten zien, kunnen we jullie nu de vliegende vijanden aanbieden van de game die eind mei in de winkels zal liggen.

De game speelt zich af in Los Angeles in 2016 en is daardoor een interquel die plaatsvindt tussen of Terminator 3: Rise of the Machines and Terminator Salvation.

Als je de preview nog niet gelezen hebt, kun je dit alsnog doen.

Een derde brildragers bezuinigt op nieuwe bril

Bijna een derde (30 procent) van de Nederlandse brildragers stelt een bezoek aan de opticiën wel eens uit om financiële redenen. Een kwart van hen geeft bovendien aan door de economische crisis nu voor een goedkopere bril te willen kiezen.

Brilkopers vinden dat zij gemiddeld 80 euro teveel betalen voor een nieuwe bril. Dit blijkt uit de brillenbarometer 2009 van optiekketen Specsavers, uitgevoerd door TNS Nipo onder 1050 respondenten.

Voor een bril met multifocale glazen vinden consumenten dat ze zelfs 130 euro teveel betalen. Zes op de tien respondenten zou vaker een nieuwe bril aanschaffen als deze goedkoper zou zijn. "Voor veel consumenten is de prijs op dit moment de belangrijkste reden om de aankoop van een bril uit te stellen", aldus woordvoerder Reidar Bakker van Specsavers.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 21 procent van de vrouwelijke brildragers hun bril al na een of twee jaar voor een nieuw exemplaar inruilt, terwijl mannen dit in 11 procent van de gevallen doen. Bijna een op de vijf brildragers noemt als argument voor de aankoop van een nieuwe bril dat zij toe zijn aan een nieuw trendy montuur. Dit geldt vooral voor vrouwen, die een bril vaker beschouwen als een fashion item.

Brildragers bezuinigen op bril  (foto: ANP)

Kangoeroe overleeft pijl in zijn hoofd

Een kangoeroe in Australië die een pijl door zijn hoofd had, overleeft naar verwachting de aanslag. Een dierenarts die de pijl verwijderde, houdt de gezondheid van het gewonde buideldier de komende weken nauwlettend in de gaten, berichtte de BBC gisteren.

De beschoten kangoeroe is donderdag gewond aangetroffen in grasland bij de stad Melbourne. De natuurbescherming in de zuidoostelijke deelstaat Victoria heeft een beloning uitgeloofd van 10.000 Australische dollar (5.600 euro) voor de tip die leidt tot het vinden van de dader. Een paar dagen voor de vondst van deze gewonde kangoeroe, hadden natuurbeschermers ook al een kangoeroe gevonden met een pijl in zijn achterste.

De incidenten doen zich voor in een periode waarin het Australische leger zesduizend kangoeroes afmaakt bij de hoofdstad Canberra. De autoriteiten besloten tot het doden van de dieren om beschermde plantensoorten en insecten te ontzien. De maatregel leidde tot veel ophef onder natuurbeschermers.


Kangoeroe overleeft pijl in zijn hoofd  (foto: DAG)

Creative director van Assassin's Creed aan het woord

Assassin's Creed neemt ons mee naar het mooie ItaliŽ uit de Renaissance. We weten al enkele leuke feitjes van de game die later dit jaar moet gaan verschijnen. Spelers kruipen in de huid van Ezio Auditore de Firenze, een man die wraak wil nemen. Vandaag hebben we een interview met de creative director. In het interview leren we meer over de keuzes die Ubisoft heeft gemaakt voor Assassin's Creed 2.

Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #115
special
Random Pics van de Dag #853
special
Weekend gifdump #104
review
Hogwarts Legacy
special
AI Picture Gallery #114
special
Random Pics van de Dag #852
©FOK.nl e.a.