[NHL] Uitslag Blackhawks - Canucks

De Chicago Blackhawks hebben zich ten koste van de Vancouver Canucks geplaatst voor de conference-finale in het westen. De Blackhawks brachten de stand met een 7-5 overwinning op 4-2 in de serie. Man van de wedstrijd was Patrick Kane met een hattrick.

In een zeer spannende en doelpuntrijke wedstrijd, waarin steeds een andere ploeg aan de leiding kwam, trok Chicago uiteindelijk aan het langste eind. De jonge captain Jonathan Toews maakte de uiteindelijk winnende 6-5 waarmee de Canucks definitief uitgeschakeld werden. Dat het zo'n doelpuntrijke wedstrijd werd was verrassend te noemen, want in de vorige wedstrijden werd met name door het verdedigende spel van de Canucks weinig gescoord.

De Canucks waren deze wedstrijd eigenlijk voor het eerst deze serie de betere partij met meer schoten op doel, maar trokken uitgerekend nu aan het kortste eind. Ondanks een 38-30 voordeel in schoten op doel konden zij deze wedstrijd niet in winst omzetten. Ook goalie Roberto Luongo, die de Canucks geregeld in zijn eentje door een wedstrijd heen sleept met fantastische reddingen, kon Vancouver niet aan de overwinning helpen. Hij moest maar liefst zeven goals in dertig schoten op doel toestaan. Daarmee verdwijnt hij direct uit het rijtje topgoalies in de play-offs van dit jaar.

De jonge en onervaren Blackhawks ontpoppen zich in de play-offs tot ware comeback-kids. Ook in deze wedstrijd kwamen zij driemaal op achterstand, maar iedere keer wisten zij dit weer om te buigen naar een gelijke stand of voorsprong. De eerste achterstand was na een goal van Mason Raymond in de eerste periode. Goals van Patrick Kane en Kris Versteeg in de tweede periode bogen deze achterstand om naar een voorsprong, waarna Jonathan Toews deze zelfs uitbreidde naar 3-1. Vervolgens scoorde Vancouver in diezelfde periode ook nog twee keer via Daniel Sedin en Shane O'Brien, waardoor de stand weer gelijk was.

Mats Sundin bracht de Canucks weer op voorsprong in de derde periode, waarna Adam Burish gelijkmaakte. In de powerplay maakte Daniel Sedin de 5-4, waarna de productie van de ploeg uit Vancouver stokte. Chicago had echter nog genoeg energie over en maakte drie goals achter elkaar. Patrick Kane, Jonathan Toews en wederom Patrick Kane trokken de wedstrijd en daarmee de serie definitief naar hun team de Chicago Blackhawks toe.