900 euro boete voor onthoofden Hitler

Frank L. die vorig jaar het hoofd afrukte van de Hitler-sculptuur in Madame Tussaud's, is vandaag door de rechter veroordeeld. De ex-politicus moet een boete van 900 euro betalen voor zijn gewelddadige actie.

De man ging in juli 2008 de Madame Tussaud's in Berlijn binnen, enkele minuten nadat de splinternieuwe vestiging zijn deuren voor het eerst had geopend. Hij betastte het beeld van de Führer en raakte slaags met twee suppoosten. Een van hen raakte gewond.

Vervolgens wist de man toch bij de wassen Hitler te komen en rukte hij het hoofd van het beeld terwijl hij gilde "nooit meer oorlog!".

Frank L. verklaarde vandaag in de rechtbank dat zijn actie gezien moet worden als een protest tegen het commerciële Madame Tussaud's, dat financieel profiteert van 'demon Hitler'.

Het wassen beeld is inmiddels weer gerestaureerd. Er ontstond vorig jaar veel ophef over de Hitler-sculptuur. Velen vonden het beeld ongepast. Daarop kwam Madame Tussaud’s met aangepaste regels: bezoekers mogen niet met Hitler op de foto en het beeld mag niet worden aangeraakt.

 


900 euro boete voor onthoofden Hitler  (foto: DAG)