Microsoft Sidewinder X3

Voor PC-gamen is het hebben van goede apparatuur erg belangrijk. Zo natuurlijk ook de muis. Het hebben van een goede of slechte kan het verschil maken tussen een headshot of een gruwelijke misser. Gelukkig zijn er verschillende game-muizen op de markt. Zo ook de Sidewinder X3 van Microsoft voor de gamer die op de kleintjes moet letten.

Voor een goede game-muis betaal je vaak erg veel geld. Goed nieuws dus dat Microsoft is gekomen met de Sidewinder X3 die een stuk goedkoper is dan zijn grotere broers. Voor 30 euro kan deze muis namelijk al van jou zijn. Maar dit betekend dan ook dat de muis een uitgekleder model is dan de duurdere X5 of X8. De muis heeft een aantrekkelijk design met zwart en rood, is geschikt voor links- en recht-handige spelers en bevat vijf programmeerbare knoppen. Twee hiervan zitten er op de gebruikelijke plaats, één zit onder de muiswiel en twee zitten er aan beide kanten van de muis bij de duim en pink. Dit is meteen één van de minpuntjes aan de muis, want deze knoppen zitten namelijk op een onhandige plaats. Nu heb ik niet asociaal grote handen of vrouwelijke kleine handjes, maar als mijn hand normaal op de muis ligt, zitten de knoppen aan de zijkant te ver van mijn vingers. Om de knoppen aan de zijkant te gebruiken met mijn duim moet ik met mijn hele hand voor op de muis leggen, waardoor mijn wijsvinger niet meer normaal op de muis kan liggen. Dit kan erg nadelig zijn als je deze knoppen snel wilt gebruiken in een game. De knoppen zijn allemaal in te stellen met bijgeleverde software en is het zelfs mogelijk om verschillende macro’s in te stellen voor verschillende games.



De muis heeft een laser met een lagere DPI (dots per inch) dan de X8. In plaats van 4000 DPI heeft hij namelijk maar de helft. Dit zal voor de meeste weinig verschil maken want 2000 DPI is namelijk al ontzettend gevoelig en werkt eigenlijk niet lekker. Toch heeft Microosft een handige functie in de muis gebouwd om toch van deze gevoeligheden gebruik te kunnen maken. Boven op de muis zitten drie knopjes die je kunt koppelen aan drie verschillende muis-snelheden. Standaard staan deze op 2000, 800 en 400 DPI. Dit kan voor de gamer erg veel voordeel opleveren. Ben je bijvoorbeeld aan het snipen en heb je meer baat bij een ongevoelige muis, dan kan je met één druk op de knop de snelheid wisselen naar 400 DPI waardoor headshots maken nog makkelijker wordt. Zit je in een heel andere situatie waarbij je snel 180 graden moet draaien, dan is de 2000 DPI gevoeligheid weer erg aantrekkelijk. Dit alles werkt allemaal erg goed en als je de techniek van het snel wisselen van DPI’s onder de knie krijgt, kan dit erg veel invloed hebben op je spel.


De Intellipoint software