Opgelicht op Marktplaats? Geld terug!

Kopers op Marktplaats.nl hoeven voortaan niet meer bang te zijn dat zij kunnen fluiten naar hun geld als de verkoper van een boek, cd of telefoon het beloofde product niet levert. De handelssite heeft samen met het betalingssysteem PayPal een vorm van kopersbescherming geïntroduceerd.

Tot 200 euro kunnen kopers zonder kosten hun geld terugkrijgen. Voorwaarde is wel dat zij hebben gereageerd op advertenties uit de categorieën boeken, cd’s/dvd’s en telecommunicatie en hebben betaald met PayPal.

Het is de bedoeling om de dienst naar andere producten uit te breiden, zegt directeur Dennis van Allemeersch van PayPal Benelux.

Zowel Marktplaats als PayPal is eigendom van het Amerikaanse internetbedrijf eBay. Op de Nederlandse site van veilingsite eBay is de internetkassa van PayPal al geïntegreerd. Nu is Marktplaats aan de beurt.

De dienst is volgens beide partijen niet een reactie op een te grote omvang van fraude op Marktplaats. Volgens Chantal Malfeyt, verantwoordelijk voor veiligheidszaken op Marktplaats, komen er dagelijks tien tot vijftien meldingen binnen over fraude. "Dat is niet veel, als je dat aantal afzet tegen de 256.000 nieuwe advertenties die per dag op de site worden geplaatst."

In de drie ‘beschermde’ categorieën worden dagelijks ongeveer 30.000 nieuwe advertenties geplaatst.


Opgelicht op Marktplaats? Geld terug!  (foto: DAG)