Van der Velde: "Twente favoriet"

In de aanloop naar de finale van de KNVB-beker komende zondag heeft voormalig sc Heerenveen-voorzitter Riemer van der Velde gezegd dat hij Twente beschouwt als de grote favoriet. Het team van coach Steve McClaren is een ingespeeld geheel.

"Daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Twente is een ingespeeld geheel en heeft het hele seizoen stabiel gepresteerd. De stand op de ranglijst zegt voldoende," meldt Van der Velde op de website van de Friese club. Toch acht hij Heerenveen niet kansloos. "Twente heeft een redelijke defensie, maar die is wel te pakken. Hun middenveld is behoorlijk, maar dat van ons is beter. De aanval van Twente is goed, beschikt over snelheid en scorend vermogen, maar is ook grillig."

De verschillen zijn volgens de oud-voorzitter dan ook klein. "Met de mentaliteit zit het bij Heerenveen wel goed. Zeker nu het een finale betreft. De vorm van de dag wordt bepalend. Hoe kom je bijvoorbeeld uit de startblokken? Arsenal begon tegen Manchester vol goede moed, maar wat als je al na tien minuten met 2-0 achter staat? Als Heerenveen overtuigd is van de eigen mogelijkheden, maken we zeker een kans."

Van der Velde hoopt dat de aanvallers van de formatie van Trond Sollied zondag scherp zijn en het verschil maken. "Als onze aanvallers hun dag hebben, zijn we moeilijk te bespelen. Sollied heeft voorin genoeg mogelijkheden. Ik ben benieuwd welke variant hij uit de hoge hoed tovert. Ik hoop dat hij Twente kan verrassen. Voorin liggen de mogelijkheden om de finale te beslissen."