Ouders overlijden bij reddingspoging hond

Redactie

Een dramatische gebeurtenis zondagmiddag nabij het Schotse plaatsje Kilwinning. Hier verdronken de 33-jarige Darren Greenan en de 29-jarige Laura Frey gelijktijdig in een rivier terwijl ze probeerden hun hondje te redden.

Het koppel maakte een wandeling met hun zeven maanden oude dochter toen een van de twee honden in de rivier sprong. Het beest slaagde er niet in om zelfstandig weer aan de kant te raken waarop Laura besloot de hond te hulp te schieten. Hierbij werd ook zij overmand door de sterke stroming van de rivier. Haar 33-jarige vriend probeerde haar nog te helpen, maar de rivier werd hem ook te machtig waardoor zowel Darren als Laura werden meegesleurd.

Twee spelende jongens zagen even later de buggy met de zeven maanden oude baby erin staan en belden de hulpdiensten. Deze wisten Laura nog levend uit het water te halen, maar de 29-jarige moeder bezweek zondagavond alsnog in het ziekenhuis. Gisterochtend werd ook het levenloze lichaam van Darren uit het water gehaald. Naast het kind van zeven maanden laat de 33-jarige vader ook nog drie kinderen uit een eerdere relatie na.


Ouders overlijden bij reddingspoging hond  (foto: DAG)