Microsoft: Windows 7 op tijd voor kerstdagen

Redactie
Softwaregigant Microsoft ligt op schema om het nieuwe besturingssysteem Windows 7 voor de kerstdagen te lanceren. Dat zei Bill Veghte, vice-president van de Windows-divisie, gisteren.

Tot nu toe was het concern vaag over de beschikbaarheidsdatum. Er werd wel alom gespeculeerd over een lancering voor het einde van het jaar. Afgelopen weekeinde schreef de Amerikaanse site Pocket-lint.com nog dat de opvolger van Windows Vista al in oktober te krijgen zou zijn.

Het bedrijf heeft er belang bij om '7' snel uit te brengen. Voorganger Vista wordt door een brede groep klanten bekritiseerd. Toch wil Microsoft niet overhaasten. "Velen proberen erop aan te dringen om het product zo snel mogelijk op de markt te brengen, maar onze focus ligt bij een hoge kwaliteit", schreef de topman van de Windows-divisie, Steven Sinofsky maandag in een blog.

De afgelopen weken is Microsoft bezig geweest met de lancering van een vroege versie van Windows 7, de zogenoemde 'release candidate', voor ontwikkelaars en consumenten.

Microsoft: onze focus ligt bij een hoge kwaliteit  (foto: ANP)