[Upd] Prudhomme: "Boonen niet in de Tour"

Sjors (Sj0rSz)
Het zou zomaar kunnen dat Tom Boonen komende zomer toch in de Tour de France zal starten. De organisatie van de Franse wielerronde (ASO) heeft namelijk laten weten dat Quick-Step, de huidige werkgever van de Belg, deze keuze moet maken.

Boonen werd eerder deze week opnieuw betrapt op het gebruik van doping. Quick-Step liet enkele uren later weten de renner voorlopig te schorsen

"De bal ligt in het kamp van Quick-Step. Wij hoeven op dit moment niks over Tom Boonen te beslissen," aldus een verklaring van de ASO. ""Quick-Step moet bepalen wanneer Boonen weer in het peloton zal verschijnen."

De ASO liet ook nog weten dat Boonen voorlopig nog niet geweerd zal worden, mocht Quick-Step hem voor de Tour de France selecteren. "Vorig jaar hielden we hem uit de Tour, maar dat is op dit moment niet aan de orde."

Update:

Tom Boonen mag in juli niet aan de Tour de France deelnemen. Vanochtend zei de organisatie van deze ronde (ASO) dat Quick-Step, de huidige werkgever van de Belg, moest bepalen of hij aan de start mocht verschijnen.

Christian Prudhomme, de grote baas van de ASO, liet vanmiddag aan het Belgische persbureau Belga echter weten dat de renner van Quick-Step toch niet aan de start van deze wielerronde mag verschijnen. "Gezien de huidige situatie is het vanzelfsprekend uitgesloten dat Tom Boonen deelneemt aan de Tour. Het belangrijkste is dat hij zich verzorgt met het oog op zijn toekomst."