Casillas moe van Ronaldo-verhalen

Maikel (WeebI)
Iker Casillas heeft zijn club Real Madrid aangespoord om de geruchten rond Cristiano Ronaldo niet te stimuleren. De doelman is moe van alle verhalen rond de eventuele transfer.

Ronaldo leek afgelopen zomer van Manchester United naar Real Madrid te verkassen, maar de transfer werd uiteindelijk afgeblazen omdat Unitedtrainer Sir Alex Ferguson de vleugelspeler koste wat kost wilde behouden. De Portugees meldde onlangs nog dat zijn "Real-droom dood is", maar zijn prikkelbaarheid in het competitietreffen met Manchester City (2-0 winst) heeft de geruchten opnieuw aangewakkerd. Bovendien komt er komende zomer een nieuwe voorzitter aan het roer bij de Madrilenen, en enkele kanshebbers azen op de komst van Ronaldo.

Doelman Casillas vindt het echter overdreven dat er alleen maar geschermd wordt met namen. "Ronaldo en Kaká zijn geweldige spelers, maar we moeten deze namen niet steeds opnieuw opbrengen", aldus de vice-aanvoerder van De Koninklijke. "Wat we nodig hebben is een team dat kan strijden met FC Barcelona, en één speler maakt daarin niet het verschil. Het is bovendien eigenaardig dat we over astronomische bedragen van ¤100 miljoen spreken terwijl we in een economische crisis zitten."

De 27-jarige aanvoerder van het nationale elftal van Spanje spoorde zijn club eveneens aan te kijken naar de jeugd, alvorens in het buitenland naar versterkingen te zoeken. "Het nationale elftal van Spanje is geweldig en mijn teamgenoten zijn fantastisch, dat is duidelijk. Ik heb altijd geloofd in de Spaanse speler, en op dit moment spelen zij het beste voetbal," vertelde Casillas.