Indiase man wast zich al 35 jaar niet

Niet in bad gaan om te zorgen dat het volgende kind een zoon wordt. Volgens de Hindustan Times is dat de reden voor een vader van zeven dochters om zichzelf niet te wassen.

Kailash ‘Kalau’ Singh weigert in bad te gaan en poetst ook zijn tanden niet met water. Iedere avond neemt hij staande op één been een ‘vuurbad’, rookt marihuana en bidt tot de hindoegod Shiva.

Volgens Singh is op één been staan bij een kampvuur hetzelfde als een bad nemen. ‘Een vuurbad doodt bacteriën en voorkomt infecties’, zegt hij.

Zoon
De 63-jarige Singh zegt dat hij de gelofte om zich niet te wassen deed voor zijn vaderland. ‘Ik ga pas weer in bad als alle problemen in het land zijn opgelost.’ Buren denken echter dat er een andere oorzaak is. Volgens hen heeft een profeet ooit gezegd dat Singh een zoon krijgt als hij niet in bad zou gaan.

Kostwinners
De meeste Indiërs willen graag zonen. Mannen zijn namelijk kostwinners, terwijl vrouwen als een last worden gezien. De familie van de bruid betaalt de bruidsschat en de inkomsten van het paar gaan naar de familie van de bruidegom.


Indiase man wast zich al 35 jaar niet  (foto: DAG)