[NHL] Uitslag Penguins - Capitals

De Washington Capitals hebben de stand in de play-offserie tegen de Pittsburgh Penguins weer gelijkgebracht: 3-3. Pas in de overtime werd de winnende 5-4 gescoord door David Steckel. Nu kan Washington in de laatste beslissende wedstrijd in eigen huis een plaatsje in de conference-finale afdwingen.

Daar zag het lang niet naar uit. De Penguins begonnen de wedstrijd veel aggressiever en schoten maar liefst achttien maal op doel in de eerste periode. De Capitals konden slechts vijf schoten produceren. Pittsburgh ging echter de kleedkamer in met slechts een 1-0 voorsprong, mede dankzij uitstekend keeperswerk van Simeon Varlamov. De 1-0 ontstond toen Sidney Crosby en Bill Guerin tegenover slechts één verdediger kwamen te staan. Guerin schoot de puck binnen uit een assist van Crosby.

In de tweede periode waren de schoten een stuk gelijker verdeeld (zeven om zes), maar pakten de Capitals wel een 2-1 voorsprong. Viktor Kozlov en Tomas Fleischmann waren de doelpuntenmakers. De Capitals pakten aan het einde van de periode echter twee strafminuten, en dertig seconden voor het einde van de periode maakte Penguins-verdediger Mark Eaton de gelijkmaker.

De Penguins kwamen weer op voorsprong in de derde periode. Kris Letang schoot een rebound binnen in een powerplay-situatie. De voorsprong duurde echter nog geen minuut. Brooks Laich kreeg een schot van Alexander Semin tegen zijn knie en werd beloond met een goal. Nog geen veertig seconden later maakte Kozlov zijn tweede van de avond en stonden de Capitals weer op voorsprong. Vijf minuten voor het einde van de periode scoorde Crosby echter weer eens een goal van dichtbij (vijf van zijn zes goals in deze serie waren van dichtbij), en dwong zo een overtime periode af.

In de overtime periode trok Washington aan het langste eind. David Steckel veranderde een schot van Laich van richting, waardoor Marc-Andre Fleury, de goalie van de Penguins, kansloos was. De serie begint met de derde overtime-periode en de strijd van de supersterren Evgeni Malkin, Sidney Crosby (Penguins) en Alexander Ovechkin (Capitals) zo langzamerhand epische vormen aan te nemen. Het is te hopen dat deze serie in de beslissende wedstrijd, die in de nacht van woensdag op donderdag om 01.00 uur Nederlandse tijd gespeeld wordt, een passend slot krijgt.