Belgische politica schokt Nederlandse pers

Redactie

Het Vlaamse Europarlementslid Annemie Neyts heeft zich de woede van de Nederlandse pers op de hals gehaald door tijdens een persconferentie een volstrekt ongepaste opmerking te maken over het Koninginnedagdrama in Apeldoorn.


Niet oordelen vanwege ‘recente gebeurtenissen’
Tijdens de presentatie van het nieuwe boek van de Belgische oud-premier Guy Verhofstadt, 'een weg uit de crisis',  confronteerde een journaliste Verhofstadt met de kritiek van SP’er Jan Marijnissen. De voormalig SP-leider schreef onlangs een vernietigend stuk over Verhofstadt op zijn website. Volgens Marijnissen heeft de oud-premier 'van België een tot op het bot verdeeld en verward land gemaakt'. De oud-premier reageerde met de opmerking dat Marijnissen maar ‘eens moest langskomen voor een les in de Belgische politiek’. Neyts voegde daar aan toe dat Nederland vanwege ‘de recente gebeurtenissen’ niet moet oordelen over de Belgische politiek, hiermee refereerde Neyts naar het recente drama op Koninginnedag waarbij acht mensen om het leven kwamen.

Geschokt
De Nederlandse journalisten die aanwezig waren bij de persconferentie reageerden geschokt op de opmerking. De politica bood direct na het persmoment haar verontschuldigingen aan. 'Dat had ik niet mogen zeggen', zo stelde Neyts.

‘Ga eens dood!’
Inmiddels hebben Belgische media op hun beurt weer geschokt gereageerd op een bericht op de Nederlandse website Vkmag.com. De website shockeerde verschillende Belgische media door onder de kop 'Annemie Neyts ga eens dood!' een bericht over de affaire te plaatsen.


Belgische politica schokt Nederlandse pers  (foto: DAG)