Cambuur heeft grote ambities

Voetbalclub SC Cambuur-Leeuwarden heeft grootse plannen om uit te breiden. De club uit de Jupiler League denkt aan de bouw van een nieuw stadion en wil verder onder meer een nieuw trainingscomplex neerzetten.

Cambuur werd onder leiding van trainer Stanley Menzo dit jaar in de eerste divisie derde en neemt het in de tweede ronde van de play-offs om promotie op tegen FC Zwolle. In de thuiswedstrijden in Leeuwarden zaten er in het stadion van Cambuur regelmatig meer dan 9.500 toeschouwers, waarmee het nagenoeg uitverkocht was.

De club wil aan de westzijde van Leeuwarden het nieuwe stadion realiseren, waarbij gemikt wordt van een oplevering in 2012 of 2013. Het trainingcomplex moet al eerder gereed zijn en wordt ten zuiden van de stad in een nieuwe woonwijk gevestigd. Daar moet ruimte komen voor een sporthal en een zwembad, waarbij futsal en basketbal gespeeld en gezwommen wordt onder de naam Cambuur.

Voor de korte termijn probeert de club promotie af te dwingen naar de Eredivisie en daarvoor heeft het vandaag de Franse aanvaller Kevin Diaz aangetrokken die transfervrij van FC Eindhoven overkomt. Daarnaast verlengde Dennis van Ree zijn contract. Daarnaast heeft Cambuur een oogje op RKC-verdediger Frank van Mosselveld en Ajax-doelman Dennis Gentenaar.