Ferrari schrijft zich niet in voor 2010

Burnie88
Ferrari zal zich niet inschrijven voor het seizoen 2010 wanneer de nieuwe regels over de budgetlimiet doorgaan. Dit heeft Ferrari vandaag besloten. Het Italiaanse team weigert deel te nemen aan een kampioenschap dat uit twee reglementen bestaat.

"We willen dezelfde regels voor iedereen, stabiliteit van reglementen, continuïteit van de inspanningen van de FOTA om de kosten op methodische wijze te reduceren en een goed bestuur van de Formule 1", laat Ferrari weten. "Als aan deze voorwaarden niet wordt voldaan en als de reglementen voor 2010 niet meer zullen veranderen, dan is Ferrari niet van plan haar auto's in te schrijven voor het volgende wereldkampioenschap Formule 1."

De reden voor Ferrari om te stoppen is de budgetlimiet voor volgend jaar. Deze limiet van 45 miljoen euro is tweeledig. Wanneer de limiet gehanteerd wordt, mogen de teams meer technische vrijheden benutten. Wanneer de limiet niet gehanteerd wordt, mogen de teams minder technische vrijheden benutten. "Als dat de toekomst van de Formule 1 is, is dat niet de Formule 1 waar Ferrari de laatste 60 jaar voor in de sport heeft gezeten. De enige constructeur die al sinds de start van het kampioenschap in 1950 meedoet, zal dan stoppen", verklaart Ferrari.

Naar verwachting zal de president van Ferrari, Luca di Montezemelo, tevens voorzitter van de FOTA, de komende week een gesprek voeren met FIA-president Max Mosley. Overigens is Ferrari niet het enige team wat dreigt met het stoppen met Formule 1 indien de budgetlimiet doorgaat. Ook Red Bull, Scuderia Toro Rosso en Toyota zijn niet blij met de voorstellen van de FIA.