FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 8 mei 2009

WK ijshockey B-landen naar Tilburg

Het wereldkampioenschap ijshockey voor B-landen (Divisie I) zal in 2010 in Nederland gehouden gaan worden. Het toernooi zal van negentien tot en met vijfentwintig april in Tilburg gehouden worden.

De internationale federatie IIHF heeft vrijdag het toernooi aan Nederland toegekend op een congres in Bern. Men gaf de voorkeur aan ons land boven Oekraďne en Servië, maar er waren wel twee stemrondes nodig. Tilburg had al eerder het WK, destijds voor C-landen, georganiseerd samen met Eindhoven.

De landen die komend jaar zullen deelnemen zijn Japan, Litouwen, Nederland, Oekraďne, Oostenrijk en Servië.

Williams tevreden over eerste dag

Nico Rosberg en Kazuki Nakajima reden vanmiddag in hun Williams de snelste tijden in Spanje. De Duitser en de Japanner waren zeer tevreden over het verloop van de dag en over het nieuwe aerodynamische pakket.

"We hadden een normale vrijdag waar we korte runs voor de kwalificaties en lange runs hebben gedaan. De banden liggen veel dichter bij elkaar dan we op basis van de tests hadden verwacht. We zouden op basis hiervan meer gelijkwaardige strategieën kunnen verwachten en minder korte laatste stints op zondag," aldus teambaas Sam Michael.

"Vandaag was de eerste keer met de nieuwe aerodynamische componenten en deze lijken allemaal goed te werken. Ze geven ons geven ons enkele tienden extra, dus we maken zeker progressie. Iedereen heeft updates meegebracht, dus we moeten zien hoe het zich in de kwalificatie gaat ontvouwen," aldus Rosberg die er nog niet over uit is welke banden hij voor de race moet gaan kiezen.

[GP2] Uitslag kwalificatie Barcelona

Het nieuwe seizoen van de GP2 is deze week begonnen met vandaag de kwalificaties op het circuit van Barcelona. De enige Nederlander in het veld, Giedo van der Garde, stelde teleur en kwalificeerde zich slechts als achttiende.

Het team van iSport kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op de kwalificatie. Diego Nunes kwalificeerde zich uitstekend op de zevende plaats, maar Van der Garde stelde teleur met zijn achttiende plek. Deze slechte positie werd veroorzaakt door een gebogen stuurstang, die de Nederlander overhield aan een touche met DPR-coureur Giacomo Ricci.

"Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Ik was bezig met een goed rondje en toen raakte Ricci mij waardoor ik spinde. Ook verboog de stuurstang hierdoor en die kon niet meer gemaakt worden in de kwalificatie. Hierdoor heb ik het beste eruit proberen te halen op een nieuw setje banden. Onze setup van de auto is goed en zolang de banden het vol houden moeten we punten kunnen scoren", aldus Van der Garde over zijn kansen in de race.

Uitslag kwalificatie:

Pos.CoureurTeamTijd
1Romain GrosjeanBarwa Campos Team01:27,509
2Lucas di GrassiRacing Engineering01:27,531
3Vitaly PetrovBarwa Campos Team01:28,026
4Nico HülkenbergART Grand Prix01:28,088
5Andreas ZuberFMSI01:28,090
6Luca FilippiSuper Nova Racing01:28,195
7Jerome d’AmbrosioDAMS01:28,209
8Diego NunesiSport International01:28,253
9Roldan RodriguezPiquet Sports01:28,266
10Pastor MaldonadoART Grand Prix01:28,283
11Sergio PerezArden International01:28,374
12Javier VillaSuper Nova Racing01:28,381
13Edoardo MortaraArden International01:28,451
14Karun ChandhokOcean Racing Technology01:28,488
15Alvaro ParenteOcean Racing Technology01:28,608
16Alberto ValerioPiquet Sports01:28,688
17Dani ClosRacing Engineering01:28,691
18Giedo van der GardeiSport International01:28,796
19Davide RigonTrident Racing01:28,871
20Davide ValsecchiDurango01:29,164
21Luiz RaziaFMSI01:29,185
22Kamui KobayashiDAMS01:29,350
23Giacomo RicciDPR01:29,523
24Nelson PanciaticiDurango01:29,560
25Ricardo TeixeiraTrident Racing01:31,115
26Michael HerckDPR01:31,875

Armstrong sluit overname Astana niet uit

De Astana-wielerploeg lijkt in financiële problemen te zitten omdat enkele renners de laatste maand geen loon hebben ontvangen. Omdat de UCI nu mogelijk de licentie van de ploeg in wil trekken, wil Lance Armstrong samen met Johan Bruyneel de ploeg overnemen.

De Amerikaan laat het doorgaan van de plannen afhangen van het vinden van voldoende sponsoren. "Ik ben wel optimistisch. Diverse Amerikaanse multinationals hebben hun interesse in ons project getoond. Voor het einde van de Giro weten we of we door gaan met Astana of niet."

Over wie de kopman moet worden van de nieuwe ploeg is Armstrong duidelijk: Alberto Contador. "Als ik samen met Bruyneel eigenaar van de ploeg zou zijn, dan liet ik hem voor geen goud gaan. Er moet natuurlijk wel geld zijn om hem te betalen. Hij is momenteel de beste."

Hamilton worstelt met auto, Kovalainen is tevreden

Het Formule 1-team van McLaren worstelde vandaag in Spanje met de auto. In beide trainingen waren beide coureurs aan de onderzijde van het middenveld te vinden, ondanks dat het Britse team met updates voor de MP 4-24 kwam.

Lewis Hamilton vond dat er over de nieuwe updates nog geen conclusies getrokken konden worden. "We zijn nog steeds ver van waar we moeten zijn en ik voelde geen enkele verbetering. Ik denk dat het moeilijk zal zijn om morgen in Q3 te komen. We werken er hard aan, maar jammergenoeg lijken de updates niet voor mij te werken. We verliezen veel tijd in bocht drie en negen, welke hoge snelheidsbochten zijn en waar we niet zo als de andere teams snel doorheen kunnen," aldus een sippende Brit.

Zijn teamgenoot Heikki Kovalainen was in Barcelona beter te spreken over de nieuwe onderdelen. De Fin kende vandaag echter wel enkele problemen. "We hadden in de eerste sessie een probleem met de versnellingsbak, welke veroorzaakt werd door een hydraulisch probleem. Gelukkig was dat aan het begin van de tweede sessie opgelost, zodat ik niet veel tijd verloor. Ik ben in ieder geval zeer blij met de progressie die we gemaakt hebben. De nieuwe delen op de auto lijken zeker te werken. Ik denk dat we het pakket verbeterd hebben, maar we moeten op morgen wachten om tempo met dat van de andere teams te kunnen meten."

Nederland sluit week van rouw af

Een kleine vijfduizend mensen bezochten vanavond in Apeldoorn de openbare bijeenkomst op het Marktplein. De herdenkingsdienst moet de slotbijeenkomst zijn van een week van rouw om de slachtoffers. "Ik ben blij dat er nu een eind aan komt”, aldus mevrouw A. ter Horst.

Apeldoorn organiseerde vrijdag een besloten herdenkingsbijeenkomst in theater Orpheus en een openbare bijeenkomst op het Marktplein. Daar was naast veel muziek ook ruimte voor "de stilte", zoals presentatrice Petra Engelfriet het verwoordde. Tijdens die reflectiemomenten kregen sommigen het te kwaad. Veel verhalen klonken hetzelfde: de klap, de schok, de stilte en het herdenken.

De gemeenschap is nog steeds verdoofd na de gebeurtenissen van afgelopen Koninginnedag. Onder een strakblauwe hemel vulde het plein zich langzaam met getuigen en andere mensen die wilden herdenken. Vooral de stilte overheerste. Op het grote scherm achter de muziekgroepen werden dia’s getoond van de bloemenzee, knuffels en kaarsen die bij de Naald staan.

Verscheidene bezoekers hoopten dat in Apeldoorn het normale leven weer wordt opgepakt. "Veel mensen hebben de behoefte om hier samen te komen, om samen te delen. Ik snap dat wel, ook al doe ik dat zelf meer in stilte. Ik ben wel blij dat dit nu afgesloten kan worden. Heel de week worden we geconfronteerd met de auto die tegen de Naald rijdt."

"Het is nu voldoende geweest", reageert mevrouw Ter Horst. Ze vermoedt dat er daarom ook minder mensen zijn dan aanvankelijk door de gemeente was ingeschat. Die verwachtte eerder tegen de tienduizend aanwezigen. De zevenjarige Rijen Boon kijkt ook toe. Hij zou koningin Beatrix op 30 april een cadeautje geven, "maar dat ging niet meer door", vertelt hij. "Ik had er mooie kleren voor aangetrokken, maar nu heeft de postbode van de koningin of de burgemeester het cadeau gegeven."

Voor de koningin klinkt op het Marktplein een luid applaus als zij de zaal van Oprheus betreedt. Het zijn de mensen die een bewuste keuze hebben gemaakt om de herdenking niet via de televisie te volgen. Wien Sielias: "Het is net als voetbal. In een stadion is de sfeer beter dan dat je zo’n herdenking op televisie volgt."

De bijeenkomst in de schouwburg was besloten. Onder de genodigden waren hulpverleners en nabestaanden van slachtoffers van de aanslag. Behalve koningin Beatrix, waren ook prins Willem-Alexander, prinses Máxima, Pieter van Vollenhoven en prinses Margriet aanwezig om samen met het Apeldoornse publiek de slachtoffers te herdenken. Ook Balkenende was erbij. "Nederland is in zijn ziel geraakt", zei de minister-president in een toespraak.


Nederland sluit week van rouw af  (foto: DAG)

Obama gaat moslimwereld toespreken

De Amerikaanse president Barack Obama gaat de moslimwereld toespreken in een poging de Amerikaanse banden met islamieten te verbeteren. De president houdt de speech op 4 juni in Egypte, aldus het Witte Huis vandaag.

Obama, die een islamitische vader heeft, beloofde al voor zijn verkiezing de relatie met de moslimwereld te herstellen. De verhoudingen waren zwaar onder druk komen te staan na de radicaalislamitische aanslagen van 11 september 2001 en de Amerikaanse reactie daarop.

Obama reikte de moslimwereld al de hand tijdens zijn bezoek vorige maand aan Turkije.

Obama gaat moslimwereld toespreken  (foto: ANP)

Button nog niet tevreden

Brawn GP-coureur Jenson Button reed vanochtend in Spanje in de eerste vrije training nog de snelste tijd, maar in de middag kampte de auto van de Brit met problemen. De balans van de BGP001 bleek niet te zijn zoals de WK-leider het wilde.

"Kwalificatie en de race, dat is wat telt. Vandaag is het niet van belang de snelste te zijn. Het is belangrijk om een goed gevoel en een goede balans te vinden. Dat heb ik nog niet en ik ben teleurgesteld over hoe de auto aanvoelt. Hopelijk kunnen we de auto voor morgen verbeteren, want ik weet welke richting we op moeten," zei Button vrijdag in Barcelona.

Net als bij de andere teams kwam Brawn vandaag een nieuw aerodynamisch pakket, maar voor Button werkte dit nog niet helemaal naar behoren. De Brit verwacht dat het verder in het raceweekend in Barcelona beter gaat en dat Brawn wederom met Red Bull Racing en Toyota gaat strijden om de overwinning.

AZ waarschuwt supporters om vuurwerk

AZ heeft haar eigen supporters gewaarschuwd komende zondag geen vuurwerk af te steken. Het speelt dan de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen sc Heerenveen.

Na afloop van dat duel zal AZ de kampioensschaal overhandigd krijgen. De Alkmaarders hopen dat de supporters zich daarbij aan de regels houden. Er loopt namelijk nog een vooronderzoek naar misdragingen van AZ-supporters tijdens het duel met Vitesse op 18 april. Tijdens die kampioenswedstrijd staken de fans vuurwerk af en gooiden ze een beker bier in het gezicht van een speler van Vitesse. De bond bestrafte NAC onlangs met het spelen van een wedstrijd zonder publiek nadat fans vuurwerk hadden afgestoken in het stadion.

Alle toeschouwers zullen komende zondag een shirt uitgereikt krijgen met de tekst 'AZ landskampioen seizoen 08/09'. Het shirt is een cadeau van hoofdsponsor DSB bank.

Petersen Europees kampioen karate

Timothy Petersen is in Zagreb Europees kampioen karate geworden. De Veenendaler deed dat in de klasse tot 84 kilogram.

Petersen nam het in de finale op tegen de Turk Enes Erkan, de wereldkampioen bij de junioren. Na anderhalve minuut stond hij met 0-2 achter, Petersen herstelde zich echter knap en won de wedstrijd met 5-2.

Het succes is volgens Petersen mede te danken aan een wat andere voorbereiding dan de voorbije jaren. "Nog specifieker. Met extra aandacht voor krachttraining en voeding. Ik heb er alles voor opzij gezet", reageerde hij vlak na de huldiging. Petersen was al eens eerder kampioen, namelijk in 2005. Toen was hij de underdog, nu behoorde hij tot de favorieten. "Geweldig. Bij de laatste EK’s ben ik een paar keer als vijfde geëindigd. Het is fantastisch weer eens op de hoogste tree van het ereplatform te staan", zei Petersen.

Bijna 5000 mensen op Marktplein voor herdenking

Ongeveer vijfduizend mensen zijn vanavond naar het Marktplein in Apeldoorn gekomen om de slachtoffers van de aanslag op Koninginnedag te herdenken. Dat schat een politiewoordvoerder in.

Op het Marktplein is op een videoscherm te volgen wat er gebeurt in schouwburg Orpheus, waar onder anderen slachtoffers en hulpverleners aanwezig zijn bij de officiële herdenkingsbijeenkomst.

Bijna 5000 mensen op Marktplein voor herdenking  (foto: ANP)

[Special] Vandaag in 2002; Feyenoord wint de UEFA

In deze reeks specials duiken we op FOK!sport in de sportgeschiedenis. Regelmatig blikken we terug op een bijzondere gebeurtenis en plaatsen we het in perspectief met de huidige situatie.

Vandaag gaan we zeven jaar terug in de tijd, naar Rotterdam om precies te zijn. Op 8 mei 2002 vindt daar namelijk in de Kuip de finale plaats van het UEFA Cuptoernooi. Feyenoord is in die finale terecht gekomen nadat ze in de Champions League het Europacupseizoen begonnen. Al snel bleken ze daar niet mee te kunnen spelen voor de twee bovenste plekken in de poule, maar na een overwinning in de laatste speelronde op Spartak Moskou weet de Rotterdamse club zich via de derde plek nog te plaatsen voor het vervolg van het UEFA Cuptoernooi.

Daarin stroomt Feyenoord in, in de derde ronde waar het Freiburg ontmoet. Die dubbele ontmoeting komt vooral in het teken te staan van de magistrale vrije trap van Pierre van Hooijdonk die er volgens de dienstdoende verslaggever eigenlijk helemaal niet in kan. In de vierde ronde wachten de Glasgow Rangers. De Schotten worden opzij gezet door een gelijkspel in Glasgow en een overwinning in de eigen Kuip. De kwartfinale zorgt voor een primeur. Voor het eerst ontmoeten twee Nederlandse clubs elkaar in een Europees clubtoernooi, PSV is namelijk de tegenstander. De beide wedstrijden eindigen in 1-1 waarbij Feyenoord in de afsluitende thuiswedstrijd pas diep in blessuretijd de gelijkmaker weten te maken. En wie anders dan Van Hooijdonk kopt die bal binnen? In een ongekend spannende strafschoppenserie waarin slechts éénmaal wordt gemist blijkt de thuisploeg de sterkste te zijn.

Feyenoord mag door naar de halve finale waar Internazionale wacht. Feyenoord zorgt in de eerste wedstrijd tegen Milaan voor een flinke stunt en stapt met een 1-0 overwinning van het veld. Thuis in de Kuip wordt het na een enerverende wedstrijd 2-2 waardoor de ploeg uit de havenstad zich op mag gaan maken voor de finale in eigen stadion tegen Borussia Dortmund.

De fans van Feyenoord doen er alles aan om kaartjes te bemachtigen voor de historische finale. Het is namelijk voor het eerst sinds 1974 dat de club zich weet te plaatsen voor een Europese eindstrijd. Er zijn supporters die al dagen kamperen voor de plekken waar de kaartjes in de verkoop gaan en binnen enkele minuten is de finale dan ook uitverkocht. De fans met een kaartje mogen zich gelukkig prijzen want ze krijgen een bijzondere finale voorgeschoteld.

Helaas slaat de euforie in aanloop naar de finale op 6 mei ineens om. De in heel Nederland en vooral in Rotterdam populaire politicus Pim Fortuyn wordt op klaarlichte dag vermoord in Hilversum. De klap komt hard aan en Feyenoord en haar fans leven met gemengde gevoelens toe naar de finale op 8 mei. Feyenoord besluit met rouwbanden te spelen, en er zal één minuut stilte worden gehouden voor de wedstrijd.

Dan is het zover, half negen in de avond en de wedstrijd begint. In de 33e minuut jaagt Jon Dahl Tomasson door op Jürgen Kohler en weet de bal te veroveren. Op weg naar het doel probeert Kohler zijn fout te herstellen maar raakt niet de bal maar alleen zijn tegenstander. Feyenoord krijgt een strafschop en de Duitser moet met rood van het veld. Als Van Hooijdonk dan de strafschop benut ontploft de Kuip. Zeven minuten later krijgt Feyenoord een vrije trap 25 meter van de goal. Pi-air is een specialist op dat gebied en de fans op de tribunes gaan al staan. Met een prachtige vrije trap zet hij de 2-0 op het scorebord.

De tweede helft is goed en wel begonnen als Borussia weer in de wedstrijd komt. Márcio Amoroso benut een strafschop en met 2-1 is de spanning weer helemaal terug in deze finale. Binnen drie minuten weet Feyenoord de marge echter weer op twee te brengen. Shinji Ono stuurt met een scherpe pass Tomasson alleen op keeper Jens Lehman af. De Deen aarzelt niet en schiet vanaf de rand van het strafschopgebied raak. De 3-1 brengt de sfeer in het stadion tot een kookpunt. De Duitsers brengen alleen alweer snel de spanning volledig terug in de wedstrijd doordat Jan Koller in de 57ste minuut een harde volley in de kruising legt.

Het laatste half uur van de wedstrijd is zenuwslopend en de spanning blijft erin tot de laatste minuut. Borussia weet echter niet meer te scoren en even later mag aanvoerder Paul Bosvelt de beker in ontvangst nemen. De sterkte van het Feyenoord van dat jaar was buiten de vrije trappen van Pierre van Hooijdonk ook de breedte van de selectie. Zo werd bijvoorbeeld Brett Emerton geschorst voor de finale doordat hij een gele kaart voor tijdrekken kreeg in de halve finale. Zijn vervanger Chris Gyan speelde een uitstekende finale.

Het seizoen wat in mei 2002 eindigde staat in schril contrast met het Feyenoord van nu. Dit jaar mag het team zich via de play-offs alsnog proberen te kwalificeren voor de UEFA Europa league, de opvolger van de UEFA Cup. De ploeg van nu speelt niet meer mee om de prijzen, dit tot groot verdriet van het legioen. Één troost is dat ze voorlopig de laatste Nederlandse Europacupwinnaars zijn.

In 2002 zat er naast trainer Bert van Marwijk een talentvolle assistent op de bank. Zijn naam is Mario Been. En aan die Mario Been is het volgend jaar de eer Feyenoord weer terug aan de top van Nederland te brengen en misschien ook weer verder in Europa. Het zou mooi zijn want Feyenoord is niet zomaar een club. Laten we ten slotte nog eens terug kijken naar de beelden van die mooie finale.

Fundament jachtslot Oranjes gevonden in Breda

Archeologen van de gemeente Breda hebben gisteren bij opgravingen het fundament gevonden van het trappenhuis van het Speelhuis dat de zonen van Willem van Oranje rond 1618 in Breda lieten bouwen. De gemeente heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Het achthoekige Speelhuis stond tot 1824 in het midden van acht lange paden in het park van de Oranjes. Vanwege ontgronding ter plaatse was de vraag of er nog iets van het gebouw over was, legde veldarcheologe Joeske Nollen vrijdag uit. Op grotere diepte vond ze donderdag het bakstenen fundament terug van het trappenhuis met een doorsnee van ongeveer drie meter. Het is voor het eerst dat resten van het Speelhuis zijn gevonden.

Het jachtslotje werd gebruikt om gasten te ontvangen en om er te recreëren. Komende week verdwijnt het fundament weer onder de grond. Het is nog onbekend welke plannen de gemeente heeft op die plek.

Fundament jachtslot Oranjes gevonden in Breda  (foto: ANP)

Kroon van het Vrijheidsbeeld weer toegankelijk

De kroon van het Amerikaanse Vrijheidsbeeld is vanaf 4 juli weer toegankelijk voor bezoekers. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Ken Salazar vandaag vanuit de kroon gemeld. Op 4 juli vieren de Amerikanen Onafhankelijkheidsdag.

Het symbool van vrijheid en democratie in de haven van New York was om veiligheidsredenen sinds de aanslagen van 2001 op het World Trade Center in New York gesloten. In 2004 gingen de museumgalerij en het uitzichtspunt van het beeld op een eilandje voor Manhattan weer open. Verder naar boven konden bezoekers echter niet.

Door de smalle trap, waarmee het hoogste punt bereikt wordt, is er geen manier om de kroon snel te verlaten in geval van nood. Daarom kan niet iedereen naar boven. Een loting bepaalt wie omhoog mag.

Het Vrijheidsbeeld is ontworpen door Gustave Eiffel, de ontwerper van de naar hem genoemde toren in Parijs. Het was een geschenk van Frankrijk aan de Verenigde Staten. Het beeld was het eerste wat miljoenen immigranten van hun nieuwe land zagen.

Kroon van het Vrijheidsbeeld weer toegankelijk  (foto: ANP)

Dode door Mexicaanse griep in Canada

In de Canadese provincie Alberta is een vrouw aan Mexicaanse griep overleden. Dat hebben de gezondheidsautoriteiten in de westelijke provincie vandaag laten weten.

De vrouw is rond 35 jaar oud en had recentelijk geen bezoek aan Mexico gebracht. Na Mexico en de Verenigde Staten is Canada het derde land, waar een persoon aan de ziekte is overleden.

Dode door Mexicaanse griep in Canada  (foto: ANP)

Toro Rosso ontwerpt auto zelf in 2010

Het Formule 1-team van Scuderia Toro Rosso is hard bezig om een zelfstandig team te worden. Het Italiaanse team heeft tot nu toe nog dezelfde designer als Red Bull Racing, maar volgend jaar is dat niet meer toegestaan.

"We zijn bezig de structuur zodanig op te zetten dan we volgend jaar de auto in Faenza gaan ontwerpen," zei teambaas Franz Tost. Hiervoor moet het aantal teamleden omhoog van 200 naar 235 man, waaronder een hoofddesigner. Toro Rosso mag nog wel verschillende onderdelen samen met Red Bull ontwerpen en gebruiken en ook gezamenlijk windtunnelgebruik blijft gewoon toegestaan.

Ferrari: "We boeken progressie"

Het Formule 1-team van Ferrari had vandaag in Barcelona een drukke dag. Het Italiaanse team testte vele nieuwe aerodynamische onderdelen en stuurde Felipe Massa vijftig keer over het circuit en zijn teamgenoot Kimi Räikkönen zelfs zestig keer. Tot erg snelle tijden leidde dit werk overigens nog niet.

Teambaas Stefano Domenicali was tevreden over het verloop van de dag. "We hadden een erg drukke dag met zoveel nieuwe onderdelen op de F60. Het programma was vol, maar we hebben het volledig afgewerkt. Het nieuwe aerodynamische pakket werkte naar behoren en dat terwijl het vandaag zo ongeveer het baandebuut maakte. Het is moeilijk om conclusies te trekken, maar we hebben zeker vooruitgang geboekt. Hoeveel dat is dat zien we in het vervolg van het weekend."

Ook Räikkönen was blij met de geboekte vooruitgang. "We hebben zeker een stap vooruit gemaakt op het gebied van prestaties. Je kunt nu echt meer downforce voelen en dat is wat we nodig hadden. Ja, het is vrijdag en dan is het lastig om conclusies te trekken, maar het gevoel is dat we het gat met de topteams gedicht hebben. Hier is net als in Bahrein de harde band wat lastiger dan de zachte band voor ons goed is. Morgenochtend gaan we werken aan de kwalificatie, terwijl we ons vandaag op de race gefocust hebben. Al met al ben ik tevreden over vandaag."

Schokkend: vriendje van Kate Moss vermist

Jamie Hince, de gitarist van The Kills en het vriendje van Kate Moss, is sinds afgelopen woensdag spoorloos verdwenen. Na een optreden in een bar in Montréal (Canada), ging hij een ommetje maken in de stad en sindsdien is er niets meer van hem vernomen.

Alison Mosshart, de zangeres van The Kills, maakt zich zorgen over haar collega Jamie. Ze heeft een oproep gedaan op haar Facebookpagina om contact met haar of de politie op te nemen, mocht iemand Jamie hebben gezien.


vriendje van Kate Moss vermist  (foto: DAG)

FIA schrapt omstreden scoresysteem

De FIA heeft het omstreden scoresysteem in de Formule 1 waarbij de winnaar van de meeste races de titel wint, geschrapt. Vorig jaar werd de regel ook al geschrapt na hevige protesten van de teams.

Na de vergadering van de World Motor Sport Council van de FIA vorige week dook de regel op in de reglementen, maar deze is nu aangepast. Het reglement dat op 30 april is gepubliceerd bevatte een fout, waardoor regel 6.1 onterecht aangaf dat de winnaar van de meeste races de titel zou grijpen. Dit is nu rechtgezet naar "de titel gaat naar de rijder die de meeste punten behaald heeft."

Agenten bekogeld door collega

De Duitse politie heeft een 24-jarige politieagent geschorst. De agent heeft namelijk tijdens rellen in de Duitse hoofdstad Berlijn zijn collega's bekogeld met stenen. Tot het proces achter de rug is, mag de man niet op zijn werk verschijnen.

De agent was overigens niet in functie toen hij meedeed aan de nachtelijke rellen van vorige week vrijdag, de Dag van de Arbeid. Een Berlijnse agent vatte zijn collega in de kraag. De stenengooier werkt voor de nationale politie op het vliegveld van Frankfurt.

Kuznetsova en Safina naar finale Rome

Svetlana Kuznetsova en Dinara Safina hebben vandaag de finale van het WTA-toernooi in Rome bereikt. Kuznetsova was in haar halve finalepartij te sterk voor Victoria Azarenka terwijl Safina Venus Williams versloeg.

In de drie uur durende partij begon Williams sterk tegen de nummer één van de wereld. De Amerikaanse kwam al snel op een 5-2 voorsprong in de eerste set, maar Safina knokte zich terug naar 6-6-. In de tie-break was Williams uiteindelijk met 7-3 de sterkste. In de twee daaropvolgende sets bleek Safina net iets scherper dan haar tegenstandster en won die dan ook met 6-3 en 6-4.

Eerder op de dag had Kuznetsova al weinig moeite met Victoria Azarenka. De Russische nummer acht van de wereld won met 6-2 en 6-4 van de Wit-Russin.

Nieuwe Tony Hawk aanwezig op E3

Het is de laatste tijd erg stil rondom de Tony Hawk franchise. Waar de serie eerst elk jaar een nieuwe game kreeg, is het nu al ruim anderhalf jaar rustig. Op de E3 die volgende maand van start gaat, moet daar verandering in komen. Activision CEO Mike Griffith heeft aangegeven dat de nieuwe Tony Hawk een geheel nieuwe dimensie zal betreden. De geruchten gaan dat er een bepaalde accessoire bij geleverd gaat worden om dit te bereiken. Griffith zegt er het volgende over:

"We are also planning to release our reinvention of Tony Hawk [later this year], with a very innovative and interactive game that lets consumers experience the thrill of skateboarding like never before.

Our goal from the start was to reinvent this franchise back to its roots where we engaged a broad, mass market consumer, and we feel good about what this game can do. We will also unveil specifics at E3."

Prototype intro verspreidt dood en verderf

Vanaf 9 juni kunnen we aan de slag met Prototype op de Xbox 360, Playstation 3 en PC. De game komt in dezelfde periode uit als InFamous en biedt dus concurrentie op de Playstation 3. In Prototype kruip je in de huid van iemand die ook in andermans huiden kan kruipen. Vandaag is de intro van de game verschenen, voor het geval jullie niet kunnen wachten. Het begin van de video is overigens hetzelfde als de teaser die enige tijd geleden verscheen.

Weer illegaal klokgelui Tilburg

Zeker drie keer zijn de geluidsnormen deze week overtreden door de Tilburgse pastoor Harm Schilder. De pastoor luidde om kwart over zeven 's ochtends de klok van de Margarita Mariakerk.

Na klachten van buurtbewoners heeft de gemeente metingen verricht. Daaruit blijkt de overtreding van de onlangs gewijzigde algemene plaatselijke verordening (APV). Daarin is bepaald dat de klok voor half acht niet meer dan tien decibel luider mag klinken dan het omgevingsgeluid.

Wat de consequenties voor de pastoor zijn is nog niet bekend. Een woordvoerder van de gemeente stelt dat de pastoor vermoedelijk een dwangsom opgelegd kijgt. Waarschijnlijk draait de kwestie uit op een nieuwe rechtszaak.

Eerder stelde een rechter de pastoor in het gelijk. Op basis van de oude APV kon de pastoor de klok gewoon om kwart over zeven luiden. Dit tot afgrijzen van de klagende omwonenden van de kerk.

'Stresstest is een wassen neus'

Er komt steeds meer kritiek op de stresstest die uitgevoerd is onder Amerikaanse banken. Oud-ABN Amro-topman Jan Kalff en hoogleraar Harald Benink noemen de stresstest zelfs een 'wassen neus'.

Donderdagavond kwamen de resultaten van de stresstest naar buiten hoe het gesteld is met het Amerikaanse bankwezen. In totaal bleek dat 10 van de 19 onderzochte banken ongeveer 75 miljard dollar extra kapitaal nodig hebben om een nog diepere recessie aan te kunnen.

Kalff zegt dat de stresstest niet zwaar genoeg was: "De somberste scenario's die zijn ingevoerd, daar zitten we nu al in."

Hoogleraar Benink vreest dat de stresstest nog een staartje kan krijgen: "De uitkomst van de stresstest is optimistischer dan iedereen had verwacht. Het punt is echter de waardering van de portefeuille van giftige leningen van banken. Een waardering die optimistischer is dan die in de markt betekent dat wanneer de marktsituatie pessimistischer wordt dan gedacht, banken hogere verliezen op hun leningen zullen leiden dan nu wordt ingecalculeerd."

Als het vertrouwen in het bankwezen herstelt, aldus Benink, zijn banken meer geneigd de kredietverlening te hervatten. De crisis zou dan sneller voorbij zijn. Mocht dat echter niet lukken, dan wordt de crisis alleen maar verlengd, aldus Benink.

Ook bankenanalist Jurriaan Hofman van researchbureau Iris is weinig enthousiast over de stresstest: "Dat komt vooral doordat de banken een boekhoudkundige truc uithalen. Ze wisselen namelijk veel preferente aandelen, die in handen zijn van de overheid, om in gewone aandelen. Dat versterkt op papier de balans, omdat preferente aandeelhouders veel voordelen hebben ten opzichte van gewone aandeelhouders. Maar de kapitaalbuffers worden ermee niet echt aangevuld."

Een stresstest voor Europese banken, zoals minister van Financiën Wouter Bos wil, is Hofman geen voorstander: "Het is uiteindelijk toch veel lood om oud ijzer. In de Verenigde Staten zag je dat de criteria bij de stresstest niet erg stringent waren. Zo gingen ze uit van een werkloosheid van iets meer dan 10 procent. Maar in de praktijk kan deze veel hoger uitvallen. Alle financiële instellingen zijn hard bezig om hun zaakje op orde te brengen; ze hebben geen extra schop of aansporing nodig. De stresstest heeft weinig toegevoegde waarde, het is een leuk toneelstukje."

Sylvester Eijffinger, hoogleraar financiële economie, vindt de stresstest ook maar een show. Het zou laten zien hoe serieus de Amerikaanse regering het bankenprobleem wel niet aanpakt. De stresstest is volgens Eijffinger slechts een momentopname, en als de economie tegenvalt, kunnen de resultaten ervan meteen weer de prullenbak in.

Bekijk ook de speciale stresstest-uitzending De Kijker Aan Zet en het interview met Jan Kalff via RTL Video.

Top 4 banken die extra kapitaal nodig hebben volgens de stresstest

Drie jaar cel geëist in zelfmoordzaak MySpace

Openbare aanklagers in Los Angeles hebben drie jaar celstraf geëist tegen Lori Drew uit Missouri. Haar wordt verweten een buurmeisje de dood in te hebben gejaagd. Op MySpace deed de vrouw zich voor als een tienerjongen.

Onder het alter ego verleidde ze haar 13-jarige buurmeisje Megan Meier eerst met flirterige berichtjes. Vervolgens dumpte de ‘jongen’ het meisje met de boodschap dat de wereld beter af zou zijn zonder haar.

Een paar dagen later werd Megan dood gevonden: ze had zichzelf opgehangen.

Volgens de aanklager heeft Drew in alle kilte een plan beraamd om het meisje doelbewust te vernederen. Bovendien overschreed ze de huisregels van MySpace door zich voor te doen als een tienerjongen. De uitspraak volgt op 18 mei.


Drie jaar cel geëist in zelfmoordzaak MySpace  (foto: DAG)
Met dank aan Jillss voor de submit.

Meisje aanslag Apeldoorn uit ziekenhuis

Een meisje dat gewond raakte tijdens de aanslag op Koninginnedag in Apeldoorn, is ontslagen uit het ziekenhuis. Dat heeft de gemeente Apeldoorn vandaag bekendgemaakt.

Het ontslag uit het ziekenhuis betekent dat het meisje haar negende verjaardag vandaag thuis kan vieren. Op dit moment liggen nog vijf gewonden in het ziekenhuis. Het gaat om drie vrouwen, een man en een meisje van 14 jaar.


Meisje aanslag Apeldoorn uit ziekenhuis  (foto: DAG)

Van Gaal: "Alles wijst op een mooie wedstrijd"

AZ kan aankomende zondag beschikken over een fitte selectie. Ondanks dat de Alkmaarders al kampioen zijn, verwacht trainer Louis van Gaal een mooie wedstrijd.

Landskampioen AZ kan aanstaande zondag met de voltallige selectie de kampioensschaal in ontvangst nemen. Alle 25 spelers zijn fit, zo meldde trainer Van Gaal. "Waarschijnlijk omdat de fysiotherapeuten ook met vakantie willen", grapte hij.

Het betekent dat de tegen Ajax geblesseerd geraakte keeper Joey Didulica ook weer beschikbaar is. Van Gaal wilde niet kwijt of de onfortuinlijke Didulica in het doel zal staan in plaats van de Argentijn Sergio Romero. "Die keuze heb ik al gemaakt, maar daar zeg ik niets over."

Eerder dit seizoen werd het een doelpuntenfestijn in Friesland. Na zes treffers stond er een 3-3-gelijkspel op het bord. De kampioenscoach had dan ook wel een goed woordje over voor de Friezen. "Heerenveen heeft een goede mix van spelers. Het is een ploeg met veel loopvermogen, spelers met onverzettelijkheid en jongens die in hun hoofd goed zijn."

Hoewel er niets meer op het spel staat, voorspelt van Gaal een vermakelijke middag. "We willen wat laten zien aan het AZ-publiek. We hebben ze de vorige keer tegen Vitesse teleurgesteld. Ik hoop dat we het nu beter gaan doen. Alles wijst op een mooie wedstrijd", aldus van Gaal.

Pedojaagster Yvonne van H. mag brommen

Mijn excuses dat deze blog zo laat is geplaatst, maar het kon niet anders. Nadat afgelopen dinsdag de IJsstokjesboot de voorspelling van de weblog heeft waargemaakt en het goede nieuws van vandaag, zijn wij van de weblog eerst eens bij elkaar gekomen om dat ruim te vieren. Prioriteiten stellen heet dat, eerst feestje dan blogje. 

 
Goed, Yvonne van H. mag twee maanden brommen, de bak in, gestreept pakje dragen en brood met spinnen eten. En terecht! Het kon natuurlijk ook niet anders dan dat het een keer zou gebeuren. Mocht iemand nog niet weten wie of wat Yvonne van H. is, dan een korte uitleg.
Yvonne van H. heeft een tijdje een internetsite gehad en met een stel pedojagers zijn ze op 18-plus sites gaan ronselen. Dus op zoek naar mannen die ze kunnen betrappen op een virtuele overtreding. In dit geval, sex met minderjarigen. 
Als je dat doet, dan moet je stevig in je schoenen staan en zeker weten dat wat je doet, dat dat ook klopt en correct verloopt. Maar dan plaatst Yvonne van H. alle gegevens op de website, inclusief foto’s, naam, adres en alles wat ze maar los kon peuteren. 
Als je hier een fout mee maakt, dan teken je iemand voor het leven en vernietig je zijn toekomst. Yvonne van H. was namelijk nogal camera geil, en dat hield niet op bij de webcam. Zo bezocht ze Pauw en Witteman en werd ze door verschillende media geïnterviewd. Dus exposure voor haar zelf en natuurlijk voor haar site.

Susan Boyle maandag op de bank bij Oprah

Susan Boyle, de in Britain’s Got Talent ontdekte zangeres, is maandag (Amerikaanse tijd) te gast bij Oprah Winfrey. Maar zingen gaat ze niet, aldus Amerikaanse en Britse media. Wel worden de naar schatting 20 miljoen kijkers getrakteerd op een - vooraf gefilmde - rondleiding door haar bescheiden huis waar ze woont met haar poes Pebbles.

De 48-jarige Boyle verraste de jury van de Britse talentenjacht eveneens doordat haar vocale prestaties niet helemaal overeenstemden met haar voorkomen. The Daily Mail vraagt zich vrijdag dan ook venijnig af wat Boyle naar Oprah gaat aantrekken.

Ook Simon Cowell, juryvoorzitter en bedenker van meer talentenshows, is aanwezig bij de Amerikaanse talkshowhost. Volgens Hello Magazine heeft hij een stokje gestoken voor een optreden bij Oprah. De uitzending gaat over onverwachte talenten die opdoken uit soortgelijke series in tientallen landen.

Het optreden van Susan Boyle bij Britain’s Got Talent is inmiddels op YouTube al 100 miljoen keer bekeken, aldus The Daily Mail.


Susan Boyle maandag op de bank bij Oprah  (foto: DAG)

Vetbelasting Ryanair van de baan

De lowbudgetvliegmaatschappij Ryanair ziet af van een extra heffing voor zware passagiers. De zogenoemde ‘vetbelasting’ kan om praktische redenen niet worden ingevoerd. Dat deelde de Ierse luchtvaartmaatschappij vandaag mee.

"In de toekomst gebruiken wij alleen nog het online inchecken en zal het vliegtuig niet langer dan 25 minuten op de grond staan. Daardoor is de verandering onmogelijk", aldus een woordvoerder.

De luchtvaartmaatschappij speelde met het idee van de extra heffing naar aanleiding van een groot internationaal onderzoek. Daaruit bleek dat een groot deel van de passagiers voorstander was van de belasting voor zwaarlijvige passagiers.


Vetbelasting Ryanair van de baan  (foto: DAG)

Rosseler slaat dubbelslag in Duinkerken

De vierde etappe van de Vierdaagse van Duinkerken is gewonnen door Sébastien Rosseler. De Belg won de 18,7 kilometer lange tijdrit in een tijd van 23 minuten en 21 seconden en veroverde ook de leiding in het algemeen klassement.

De Portugees Rui Costa eindigde vandaag op achttien seconden achterstand als tweede, de Fransman Damien Monier van Cofidis werd derde. In het algemeen klassement heeft Rosseler een voorsprong van achttien seconden op Costa en 23 seconden op de Fransman David le Lay. Tom Veelers is met de 31e plaats de beste Nederlander.

[Giro] Zeventiende etappe wellicht korter

De kans is aanwezig dat de zeventiende etappe van de Giro, naar Blockhaus, niet zal eindigen op de top van de berg.

De trucks van de Italiaanse televisie (RAI) kunnen namelijk niet op de smalle weg, op vier kilometer van het hoogste punt, passeren. De top van Blockhaus ligt op 2.064 meter hoogte. De organisatie van de Giro gaat nu de mogelijkheid bekijken om de finish enkele kilometers voor de top te trekken.

De etappe start in Chieti en normaal gesproken is de beklimming van de berg 22,5 kilometer lang. De renners krijgen een hoogteverschil van 1.540 meter voor de kiezen.

[Upd] Aangifte rondom overname Roda JC

Roda JC is nog steeds niet gered. De afgelopen tijd hebben diverse investeerders zich gemiddeld bij de club, maar één van de potentiële kandidaten heeft aangifte gedaan tegen een concurrent.

De strijd rondom de overname van Roda JC is momenteel volop aan de gang. Afgelopen woensdag heeft een investeerdersgroep uit China zich gemeld bij de club. Een week eerder toonde David Thorne, een Australische miljonair, al interesse voor de club die momenteel laatste staat in de Eredivisie.

De investeerders uit China hebben afgelopen donderdag aangifte gedaan bij de politie tegen Thorne. Thorne wordt beschuldigd van laster en zou onwaarheden over de Chinezen hebben verteld.

De Chinezen zijn geďntroduceerd door Cor Mathijssen die eerder ook al met een andere Chinese partij de naam van het Feyenoord stadion zou willen kopen. Feyenoord heeft echter na het maken van een afspraak nooit meer wat gehoord van Mathijssen en neemt zijn verhaal niet meer serieus.

De investeerdersgroep die in Roda interesse zou hebben bestaat uit afgevaardigden van Asian Cars. Het bedrijf bezit diverse bus- en elektronicabedrijven en zouden zestig miljoen euro in de noodlijdende club willen stoppen.

Update:
Inmiddels is duidelijk geworden dat de Chinezen ook niet bij Roda JC zijn komen opdagen bij het gesprek dat ze vandaag zouden hebben met Roda-directeur Martin van Geel.

Fans Ajax roepen op tot boycot

AFCA, de supportersclub van Ajax, heeft een actie aangekondigd voor het laatste competitieduel tegen FC Twente. De fans hebben er flink de balen in, omdat er wederom een seizoen de prullenbak in kan.

"Daarom zullen zondag de ringen op de Zuidtribune de gehele eerste helft leeg zijn. De ingangen Zuid H en Zuid J worden gebarricadeerd. Na de rust worden de tribunes weer bevolkt. En zullen de liederen weer geheven worden. Uit volle borst zal de club 45 minuten toegezongen worden ongeacht de stand," is op de website van AFCA te lezen.

Bovendien maakte AFCA ook een statement. "Wij zijn er altijd en overal. Voor Ajax, voor Amsterdam en voor onszelf. We reizen duizenden kilometers om onze club te steunen en de kleuren te verdedigen. Maar we worden in de maling genomen. Door de mensen waar wij achter staan. Het Ajax-gevoel is verdwenen."

Eerder deze week maakte Marco van Basten bekend zijn functie als trainer neer te leggen. Onder zijn leiding beleefde Ajax een teleurstellend seizoen. Voor de winterstop schakelde FC Volendam de Amsterdammers uit in de strijd om de KNVB beker en wist de ploeg uit de hoofdstad zich wederom niet voor de Champions League te plaatsen.

Op Europees niveau ging het voor Ajax iets beter. In de achtste finales van de UEFA Cup was de Amsterdamse formatie echter niet opgewassen tegen Olympique Marseille.

[Giro] Starttijden ploegentijdrit bekend

Morgen is het dan zo ver. Dan begint de 92e editie van de Giro d'Italia. In Venetië trappen de wielerploegen af met een ploegentijdrit. Team Columbia zal als eerste van start gaan en wordt vijf minuten later gevolgd door Rabobank.

Het parcours voor de tijdrit is 20,5 kilometer lang en zal om 15:35 uur beginnen. Astana is de laatste ploeg, die in actie komt en zal om 17:20 uur starten.


Startlijst ploegentijdrit Giro d'Italia 2009:

#StarttijdPloeg
115:35Team Columbia
215:40Rabobank
315:45Barloworld
415:50Garmin-Slipstream
515:55AG2R-La Mondiale
616:00Diquigiovanni
716:05Bbox-Bouygues
816:10Xacobeo
916:15Silence-Lotto
1016:20Acqua & Sapone
1116:25Quick-Step
1216:30Liquigas
1316:35Fuji-Servetto
1416:40Cervélo Test Team
1516:45Team Saxo Bank
1616:50Team Katyusha
1716:55ISD
1817:00Team Milram
1917:05Lampre
2017:10Caisse d'Erpagne
2117:15Team LPR
2217:20Astana

Ambtenaren: regering met PVV is 'drama'

Nederlandse ambtenaren zitten allerminst te wachten op regeringsdeelname van de PVV van Geert Wilders. Tenminste, als we afgaan op een enquête die ambtenarentijdschrift re.Public afnam onder haar lezers.

Bijna zeventig procent van de 490 ondervraagde lezers, gaf aan dat ze regeringsdeelname van de PVV 'een drama' zouden vinden. De bestuurlijke kwaliteiten van de PVV zijn volgens vijfentachtig procent van de respondenten 'slecht' of 'matig'.

De weerstand om onder een PVV aan de slag te gaan is dan ook groot bij de lezers. Meer dan vijftig procent weigert dat zelfs. Zeventien procent geeft aan dat wel te doen, zij het 'met enige tegenzin'.

De meeste onwelwillenden geven aan zich niet te kunnen verenigen met Wilders' gedachtegoed. Werken voor de PVV levert een gewetensprobleem op.' "Ik ben ambtenaar geworden om iets bij te dragen aan de maatschappij, niet om hem af te breken", schrijft een ondervraagde. "Er zijn grenzen aan de loyaliteit van een ambtenaar", verklaart een ander.

Een volstrekt foute houding, vindt Rinus van Schendelen, hoogleraar Politicologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. "Tot de functievereisten van een ambtenaar behoort loyaliteit aan de baas. Zo simpel is het", zegt hij tegen re.Public. "Er is geen enkele juridische grond waarop een ambtenaar kan weigeren voor een PVV'er te werken. Die houding past ook niet bij deze tijd. Ambtenaren moeten respect tonen voor de kiezer."

Uitslag 2e vrije training Spanje

Nico Rosberg heeft tijdens de tweede vrije training op het circuit van Spanje de snelste tijd neergezet. De coureur van Williams liet 1:21,580 noteren. Hij werd gevolgd door Kazuki Nakajima en Fernando Alonso, die respectievelijk tweede en derde werden.

Alonso is vastbesloten om dit weekend een goede prestatie neer te zetten, maar kwam vanmiddag dus niet verder dan een tweede tijd. Zijn ploeggenoot, Nelson Piquet, wist vooral negatief in beeld te komen. De coureur van Renault belandde tot twee keer toe in de grindbak. Dit zorgde uiteindelijk voor een zorgelijke uitdrukking op het gezicht van teambaas Flavio Briatore.

Brawn GP en Red Bull Racing lieten zich ook in de tweede vrije training van een goede kant zijn. Rubens Barrichello en Jenson Button lieten een vierde en zesde tijd noteren. Mark Webber en Sebastian Vettel klokten de vijfde en zevende tijd.

Scuderia Ferrari en McLaren lijken het nog altijd moeilijk te hebben. Kimi Räikkönen was de enige van de twee ploegen, die zich nog in de top tien wist te rijden. Felipe Massa, Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen kregen dit niet voor elkaar. Ook BMW Sauber heeft nog genoeg te doen, getuige de plaatsen zestien en zeventien tijdens deze vrije training.

Tot slot kwam Adrian Sutil helemaal niet in actie. De coureur van Force India ondervond technische problemen met zijn bolide en zag zijn training in het water vallen.


Uitslag tweede vrije training:

Pos. Rijder Team TijdRonden
1 N. Rosberg Williams 1:21.58843
2 K. Nakajima Williams 1:21.74040
3 F. Alonso Renault 1:21.78136
4 R. Barrichello Brawn GP 1:21.84339
5 M. Webber Red Bull 1:22.02737
6 J. Button Brawn GP 1:22.05235
7 S. Vettel Red Bull 1:22.08245
8 N. Piquet jr. Renault 1:22.34926
9 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:22.57117
10 K. Räikkönen Ferrari 1:22.59940
11 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:22.61530
12 G. Fisichella Force India F1 1:22.67032
13 L. Hamilton McLaren 1:22.80931
14 H. Kovalainen McLaren 1:22.87629
15 F. Massa Ferrari 1:22.87835
16 R. Kubica BMW 1:22.94840
17 N. Heidfeld BMW 1:23.17339
18 T. Glock Toyota 1:23.36046
19 J. Trulli Toyota 1:23.62347
20 A. Sutil Force India F1 geen tijd 

Ook negende plaats goed voor play-offs

De KNVB heeft vandaag bekend gemaakt dat de negende plaats in de eindstand van de eredivisie recht geeft op deelname aan de play-offs om het laatste ticket voor het kwalificatietoernooi van de nieuwe Europa League (de vroegere UEFA Cup).

Gisteren kreeg de Nederlandse voetbalbond alsnog toestemming van de UEFA om de eigen reglementen te volgen. Dit betekent dat SC Heerenveen als bekerfinalist en als nummer vier of vijf van het eindklassement niet meer in de play-offs hoeft uit te komen. In de opzet van de UEFA zou er voor Heerenveen alleen een latere instroom in het kwalificatietoernooi voor de Europa League te verdienen zijn. De Friezen waren daar niet erg blij mee.

Heerenveen is nu, na de bekerfinale op 17 mei tegen FC Twente, toch klaar met het seizoen. Feyenoord (7), NAC Breda (8), FC Utrecht (9), Vitesse (10) en NEC (11) strijden nog om deelname aan de play-offs. FC Groningen heeft als nummer zes al een startbewijs op zak.

'Gezonde' banken willen van overheidssteun af

Verschillende grote Amerikaanse banken die vrijwel ongeschonden door de stresstest van het stelsel van Amerikaanse centrale banken (de Fed) zijn gekomen willen op korte termijn de kapitaalinjecties die ze van de overheid kregen terugbetalen.

Goldman Sachs en JPMorgan Chase kwamen donderdag zonder kleerscheuren uit de test van de Fed, die moest aantonen of banken in staat zijn een verdere verslechtering van de economie te overleven. De topmannen van beide banken stelden na de bekendmaking van dit resultaat "vol vertrouwen " te zijn dat ze de ontvangen overheidssteun snel kunnen terugbetalen. Goldman Sachs ontving vorig jaar 10 miljard dollar van de staat, de steun aan JPMorgan liep op tot 25 miljard dollar.

Concurrent Morgan Stanley moet volgens de stresstest nog 1,8 miljard dollar aan vers kapitaal ophalen om ergere economische stormen te kunnen doorstaan. Toch verwacht ook deze bank, die het nieuwe kapitaal op de aandelenmarkt wil ophalen, de 10 miljard dollar die het van de overheid kreeg "zo snel mogelijk" af te betalen.

Castro trekt aangifte tegen Hadouir in

Bram Castro heeft de aangifte tegen ploeggenoot Anouar Hadouir ingetrokken nu de speler weer bij de spelersgroep gehaald is.

De Roda JC-doelman nam deze beslissing nadat Hadouir weer bij de groep gehaald was in verband met het, voor de club, zeer belangrijke duel van aanstaande zondag tegen Feyenoord. Wanneer Roda JC zou verliezen zou de ploeg degraderen uit de Eredivisie naar de Jupiler League.

Harm van Veldhoven, de trainer van Roda, had de speler verbannen uit de eerste selectie omdat hij Castro een klap in het gezicht had gegeven tijdens een training. Hierop deed de doelman aangifte bij de politie wegens mishandeling.

VVD'er Teeven onder bewaking

VVD-Kamerlid Fred Teeven staat al een maand onder bewaking omdat hij wordt bedreigd. Volgens de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding zou een aanslag ophanden zijn.

De Telegraaf meldt dat de bedreigingen alles te maken hebben met een hasj-affaire uit de IRT-tijd, halverwege de jaren negentig. Teeven was toen nog officier van justitie.

Vorige maand bleek dat een man die door Teeven in 1996 ten onrechte werd beschuldigd van grootschalige hasj-import, definitief geen schadevergoeding krijgt voor het ruïneren van zijn naam. Hij zou Teeven "nog wel een keer stront in zijn gezicht gooien", beloofde deze man De Telegraaf.


VVD'er Teeven onder bewaking  (foto: DAG)

Gouverneur maakt gehakt van crisisbeleid VS

Eliot Spitzer, voormalig Democratisch gouverneur van New York, maakte donderdag in een tv-interview met financieel nieuwszender CNBC gehakt van het beleid van de Amerikaanse overheid en de centrale bank de Fed omtrent de wereldwijde financiële en economische crisis.

Spitzer: "Wat we hebben gezien is de ineenstorting van het kapitalisme. De libertarische visie op de wereld van Alan Greenspan (de vorige Fed-voorzitter, red.) is absoluut destructief geweest voor de pensioen- en spaartegoeden van de Amerikaanse middenklasse."

"De Fed heeft de banken overgoten met geld via geheime mechanismen, de rente scherp verlaagd, en hebben preferente aandelen van de overheid in banken omgezet in minder gunstige gewone aandelen. Dit is doorgaan met dezelfde oplichting als voorheen en zou niet mogen continueren", aldus Spitzer, die onder andere bekend staat om zijn goede smaak in vrouwen.

Ook was Spitzer kritisch over de resultaten van de stesstest voor Amerikaanse banken. Hij denkt dat zonder verandering van het gedrag van banken de crisis doorgaat en groter wordt: "We hebben nog steeds hetzelfde bankensysteem als voorheen dat ons deze ellende bracht."

Over de vooruitzichten voor de Amerikaanse banenmarkt was Spitzer extreem pessimistisch: "Ik zie geen banengroei voor de middenklasse op lange termijn. De enige sectoren waarin banengroei te vinden zal zijn is in het onderwijs, de zorg en bij de overheid. Helaas kan er geen robuuste economische groei plaatsvinden in sectoren die het met name moeten hebben van dollars van de overheid."

Volgens hem zijn er meer banen in de private sector nodig die echte waarde creëren en die het grote Amerikaanse tekort op de handelsbalans (het meer importeren dan exporteren) terugdringt.

Eliot Spitzer

Columnisten FOK! trouwen vandaag

Vanmiddag zijn Trudy Nielsen (hier beter bekend als Zonnetje40) en Rikus Spithorst (de man achter Driek Oplopers) in Amsterdam-Oud Zuid in het huwelijk getreden. Het schrijven van columns zorgde ervoor dat zij elkaars pad kruisten.


Zonnetje40 en Driek Oplopers raakten een paar jaar geleden in stevige discussies verwikkeld. Over de hardhandige schrijfstijl van Driek, over de godsdienstige achtergrond van Zonnetje. Uit die gedachtewisseling is het bekende rijtje voortgekomen: verliefd, LAT-ten tussen Rotterdam en Amsterdam, samenwonen, romantisch aanzoek van Driek op een terras aan een Amsterdamse gracht (op de knietjes en daarna witte wijn),  en als klap op de vuurpijl een huwelijk.

Uit de toespraak van de trouwambtenaar: "Driek is dolblij dat zo’n geweldige vrouw haar leven met hem wil delen, ondanks zijn matige gezondheid. Zonnetje prijst zich gelukkig dat ze in Driek een rustgevende en stabiele steun heeft gevonden."

Driek en Zonnetje hebben FOK! beloofd dat zij zich zélfs tijdens de wittebroodsweken zullen blijven inzetten voor de columnrubriek op de frontpage. Driek zal ondanks het grote geluk in zijn privéleven doorgaan met het schrijven van brommerige beschouwingen, Zonnetje is bezig haar Goodbye, my lover-serie af te ronden en blijft tevens schrijven over al hetgeen haar bezig houdt. Alleen morgen (zaterdag) even niet. Dan krijgt Zonnetje een snipperdag.

Het gelukkige stel samen Trouwen

Voor wie we 4 mei niet herdachten

In 1993 fietsten mijn vrouw en ik door Sumatra. We fietsten in vier weken van Medan via het eiland Samosir naar Bukittinggi, waar we een transfer terug namen naar het Tobameer. Van het Tobameer fietsten we via Berastagi weer terug naar Medan.
Onderweg sliepen we in eenvoudige losmens en soms had je eens een wat luxueuzer bungalowpark of hotel.
Er was echter één overnachting, die me altijd zal bijblijven.

Mols twijfelt over aangekondigd afscheid

Feyenoord-spits Michael Mols twijfelt of hij na dit seizoen wel echt gaat stoppen met voetballen. De Amsterdammer weet niet of hij zijn aangekondigde afscheid wel door moet laten gaan.

De 38-jarige Mols zat twee jaar terug in een vergelijkbare situatie. Als speler van ADO Den Haag kondigde hij toen zijn afscheid aan, maar uiteindelijk besloot hij toch als pinchhitter naar Feyenoord te gaan. Volgens RTV Rijnmond zal Mols zijn afscheid wederom uitstellen als Feyenoord hem vraagt door te gaan of als er een mooie aanbieding uit het Midden-Oosten komt.

Tot nu toe speelde Mols 455 competitiewedstrijden als prof voor Cambuur Leeuwarden, FC Twente, FC Utrecht, Glasgow Rangers, wederom FC Utrecht, ADO Den Haag en Feyenoord. Daarin wist hij 139 keer te scoren. Tevens speelde Mols zes keer voor het Nederlands elftal.

'El Gaaouiri toch met VVV naar Eredivisie'

VVV-Venlo zal komend seizoen toch kunnen beschikken over vleugelspits Samir El Gaaouiri. Eerder leek het erop dat de speler, wiens contract afloopt, zou gaan vertrekken. De onderhandelingen over een nieuwe verbintenis liepen tot twee keer toe op niets uit.

Voorzitter Hai Berden heeft echter laten weten dat hij verwacht dat beide partijen er in de loop van de week toch uit zullen komen. El Gaaouiri is zeer populair bij de supporters, die in de kampioenswedstrijd tegen Haarlem twee grote spandoeken voor de 24-jarige aanvaller uit Weert hadden opgehangen. Dit seizoen maakte El Gaaouiri al twaalf treffers voor de kampioen van de Jupiler League.

Examenstunt kost vingertopje

Tijdens een nachtelijke examenstunt heeft een VMBO-scholiere uit Weert een vingertopje afgescheurd. Ze probeerde op het schoolplein van het Bisschoppelijk College te komen, maar bleef met haar ring aan een punt op het hek hangen.

Scholieren van de Philips van Horne scholengemeenschap trokken afgelopen nacht naar het Bisschoppelijk College. Daar ontstond een vriendschappelijk gevecht tussen scholieren van beide scholen, waarbij de scholieren elkaar onder andere met eieren bekogelden. Bij een poging het gevecht te ontvluchten raakte de scholiere gewond.

Lodeweges: "Ajax voorbijgaan goede afsluiting"

Interim-trainer Dwight Lodeweges zou tevreden zijn over de tweede seizoenshelft van PSV als zij boven Ajax weten te eindigen.

De interim-trainer van PSV zwaait met een goed gevoel af als zij op de laatste speeldag Ajax nog voorbij gaan. "Als we hen voorbij gaan, dan is het seizoen goed afgesloten. Een beetje een tweeledig gevoel, maar wel leuk", zei hij tijdens zijn persmomentje van vandaag.

Op De Herdgang begon hij voorzichtig aan een terugblik. "Waar mag je op rekenen? Drie maanden geleden zaten we in de problemen en daar zijn we aardig uitgekomen”, aldus Lodeweges.

"We willen zondag goed afsluiten en het zou helemaal te gek zijn als we Ajax nog inhalen. Voorheen leken Heerenveen, Ajax en Twente onhaalbaar. Toch hebben we Heerenveen ingehaald en zijn we bij Ajax gekomen. Als we derde worden, speelt PSV een ronde Europees minder met dus minder kans op voortijdige uitschakeling. Ook een wedstrijd minder in financieel opzicht, maar dat nemen we op de koop toe. Ik ben tevreden met hoe ver we zijn gekomen in drie maanden tijd.”

In de strijd om de derde plaats zal Ibrahim Afellay sowieso niet aanwezig zijn. "Hij stond vandaag voor het eerst weer op het veld, hij is er sowieso niet bij zondag." PSV kan op doelsaldo boven de Amsterdammers eindigen. Ajax zal thuis moeten verliezen van FC Twente en PSV zal dan drie punten bij Willem II moeten weghalen.

Nederlanders sparen fors meer

Nederlanders, het volk met de hoogste hypotheekschuld ter wereld, sparen weer meer. Dit blijkt uit gegevens van De Nederlandsche Bank (DNB) en de financiële nieuwssite Z24. Nederlanders hebben in het eerste kwartaal van dit jaar bijna twee keer zoveel gespaard als in het eerste kwartaal van 2008.

Ten opzichte van eind 2008 steeg het totale spaartegoed met 11,8 miljard euro tot 278 miljard euro. Deze stijging van 4,4 procent is fors hoger dan in de drie voorgaande jaren.

In 2006 groeide het spaarvermogen van Nederlanders in het eerste kwartaal veel minder hard, met 5,2 miljard. In 2007 en 2008 steeg de spaarbuffer met respectievelijk 5,8 miljard en zes miljard. Zie ook de spaargrafiek op Z24.

Nederlanders sparen fors meer, na jarenlang hun koophuizen als geldautomaat gebruikt te hebben

Blessure voor Roda JC'er Cissé

Tijdens de voorbereiding op de wedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip is aanvaller Sekou Cissé geblesseerd geraakt.

Cissé is mogelijk niet inzetbaar voor de allerlaatste en uitermate belangrijke wedstrijd van Roda JC tegen Feyenoord aanstaande zondag. De aanvaller liep tijdens de training van vandaag een blessure op, zo meldt L1.

De noodleidende Limburgse club vecht tegen degradatie en daarbij zullen alle beetjes helpen. Het eventueel niet meespelen van Cissé zou dan ook een grote aderlating zijn voor Roda. Cissé scoorde acht keer in dertig wedstrijden. Daarmee neemt de Ivoriaan in zijn eentje meer dan 1/5 van alle doelpunten van Roda voor zijn rekening.

De ploeg uit Kerkrade heeft aanstaande zondag de laatste kans om van de laatste plaats af te komen. In de Kuip zou Roda zelfs gelijk mogen spelen mits FC Volendam verliest in de uitwedstrijd tegen de Graafschap.

Cafébaas beschoten in Sittard

Een Sittardse caféhouder is even na half 1 afgelopen nacht in zijn been geschoten. De 34-jarige man raakte gewond, maar wist desondanks het wapen van zijn belager af te pakken. Deze wist te ontkomen, maar werd even later alsnog aangehouden door de politie.

De beschoten kroegbaas stelt dat de 23-jarige dader een caféverbod had. Hij zou hierover verhaal zijn komen halen bij de eigenaar van het café aan de markt.

Pfannberger kan levenslange schorsing verwachten

Christian Pfannberger heeft ook van de internationale wielerbond UCI een tijdelijke schorsing opgelegd gekregen. De Oostenrijker werd eerder al door zijn ploeg Katusha geschorst voor het gebruik van doping.

De UCI liet in een verklaring weten dat de 30-jarige renner in maart bij een onaangekondigde dopingcontrole positief heeft getest op het verboden middel EPO. Pfannberger kan nog een contra-expertise aanvragen, maar wanneer deze ook positief is kan hij een levenslange schorsing verwachten. Eerder werd hij namelijk al in 2004 voor twee jaar geschorst vanwege het gebruik van EPO.

Van 't Schip: "Kijken wat er gaat gebeuren"

John van 't Schip en Rob Witschge weten nog niet of zij na het vertrek van Marco van Basten in dienst van Ajax blijven.

Van 't Schip en Witschge zijn al jaren de partners van Van Basten. Eerstgenoemde werkte sinds het trainerschap van San Marco bij Jong Ajax met hem samen.

Van 't Schip neemt tijdens de laatste competitiewedstrijd tegen FC Twente de honneurs waar van zijn maatje. "Daarna moeten we maar eens rustig kijken wat er gaat gebeuren", zei Van 't Schip vandaag tijdens het wekelijkse perspraatje.

Van 't Schip en Witschge hebben een doorlopend contract bij Ajax. "Eigenlijk zouden we pas na volgend seizoen evalueren", zei hij. "Maar er is nu dus wel iets veranderd. Ik weet ook niet wat er bij Ajax gaat gebeuren en wie de nieuwe trainer gaat worden. Dat zal de komende weken duidelijk worden. Daarna moet ook ik een beslissing nemen."

Vierde zoon voor Frans en Mariska

Frans Bauer en zijn vrouw Mariska hebben een vierde zoon. Gerardus Johannes Maria Bauer, roepnaam Lucas, is vandaag geboren en verkeert in goede gezondheid, net als zijn moeder. Dat heeft het management van de zanger vandaag bekendgemaakt.

Het paar, dat morgen precies een jaar getrouwd is, zegt "dolgelukkig" te zijn. Ook de grote broers Christiaan, Jan en Frans Junior zijn erg blij met hun broertje. Volgens het management is de bevalling goed verlopen. Lucas zag het licht om 12.29 uur in het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal. Hij woog bij zijn geboorte 3320 gram.


Vierde zoon voor Frans en Mariska  (foto: DAG)

Volleybalclubs en volleybalbond slaan handen ineen

Gisteravond hebben de Nederlandse Volleybal Bond (Nevobo) en de topvolleybalclubs uitkomend in de hoogste competitie de handen ineen geslagen om volleybal voor de komende jaren op het hoogste niveau te blijven waarborgen

Aanleiding voor het spoedoverleg van gisteren was het faillissement van landskampioen ORTEC Nesselande. Tijdens de vergadering bleek dat vele topclubs te maken hebben met teruglopende inkomsten. De economische crisis en daardoor terughoudendheid van het bedrijfsleven om zich voor langere tijd als sponsor aan volleybalclubs te verbinden is daar zeker de oorzaak van. Maar de analyse leverde ook op dat vooral de deelname aan de Europa Cup vanwege de eisen van de Europese Volleybalbond (CEV) een grote, onverwachte kostenpost is voor de desbetreffende clubs.

Toch bleek gisteren dat de tegenvallers niet leiden tot grote paniek. Eerder is er zoals Frans de Jong (algemeen directeur van Piet Zoomers/D) verwoordde sprake van ‘een voor het volleybal typische vorm van pragmatisme’. Deze aanpak maakt dat de meeste clubs momenteel hun plannen aanpassen, realistisch (moeten) gaan begroten en indringend in gesprek zijn met hun gemeenten, onderwijsinstellingen en andere organisaties om op basis van meer lokaal georiënteerde, nieuwe allianties de stap naar het volgend seizoen te maken.

Op initiatief van de volleybalbond gaan de clubs en de bond sterk inzetten op de samenhang tussen de A-League, nationale teams en regionale talentcentra. Eerder werd al besloten de trainingsprogramma’s van de clubs en de nationale teams te matchen. Vanaf oktober tot mei worden er naast de clubprogramma’s voor de (potentiële) leden van de nationale selecties centrale trainingen georganiseerd onder leiding van de bondscoaches. De totale inzet moet ook internationaal concurrerende opleidingsprogramma’s creëren die topvolleybal op club- en nationaal teamniveau structureel garanderen.

De komende weken bereidt een werkgroep van clubvertegenwoordigers, de volleybalbond, mediabedrijf Unicem en marketingbureau RSP voor de eenzelfde bijeenkomst op 20 juni een nieuwe propositie voor om de waarde van de dames en heren A-League door een uniformere ‘look and feel’ als platform te verhogen. Het in eigen beheer produceren van de ‘Match of the Week’ de afgelopen maanden heeft letterlijk en figuurlijk al veel waardering voor de clubs opgeleverd. Feitelijk is op internet iedere week een topvolleybalwedstrijd te volgen, waarbij het signaal ook aan regionale, nationale en commerciële zenders ter beschikking wordt gesteld.

Gisteravond werd ook duidelijk dat in Rotterdam hard wordt gewerkt aan een doorstart. Het faillissement is weliswaar een trieste ervaring voor degenen die zich jaren hebben ingezet. Partijen als – de eveneens bij de vergadering vertegenwoordigde - Rotterdam Topsport, vv Nesselande, plaatselijke bestuurders, bedrijven en de Nevobo zijn druk bezig om een robuuste doorstart van topvolleybal in de havenstad voor te bereiden.

Niemand weet hoe miss Saudi-Arabië eruit ziet

Best een modern land hoor, Saudi-Arabië. Zo houden ze er ook een missverkiezing. Maar verwacht op de Miss Beautiful Morals geen glimmende badpakken, in plamuur gebeitelde glimlachen of obligate wensen voor 'worldpeace'.

In deze strijd gaat het de jury niet om een mooi figuurtje of een tandpasta-smile, sterker nog, die kan de jury helemaal niet beoordelen want de kandidaten zitten verpakt in een boerka. Nee, Miss Beautiful Morals wordt degene die met de grootste toewijding de islam belijdt en het meeste respect heeft voor haar ouders.

De strijd begint zaterdag met 200 potentiële Missen die lessen gaan volgen en quizzen zullen spelen over thema's als "Ontdek je innerlijke kracht". Ook worden ze een dag opgesloten met hun moeder in een landhuis om te zien hoe ze met haar omgaat. Een vrouwelijke jury gaat het geheel beoordelen.

Khadra al-Mubarak, de bedenker van de show, vertelt tegen AP: "We willen een alternatief zijn voor de decadentie van andere missverkiezingen, die alleen maar om het lichaam en uiterlijk van de vrouw draaien. Bij ons zal de winnaar niet per se mooi zijn."

De Queen zal in juli bekend worden en wint onder andere 2.600 dollar. Maar voor een echte Miss Beautiful Morals gaat het natuurlijk niet om geld of eer. Zoals de 21-jarige Zahra al Shurufa, de winnares van vorig jaar, vertelt: "Wat écht belangrijk is: gehoorzaam zijn aan je ouders."


Niemand weet hoe miss Saudi-Arabië eruit ziet  (foto: DAG)

[NHL] Uitslag Blackhawks - Canucks

De Chicago Blackhawks hebben ook de tweede play-offserie in het westen gelijkgebracht: 2-2. In hun tweede thuiswedstrijd, die af en toe meer op een schaakwedstrijd leek, werd het in de extra tijd 2-1 door een goal van Andrew Ladd.

In totaal wisten de beide ploegen slechts 43 schoten op doel de produceren, waarvan slechts vijftien voor de Canucks. De Canucks leken dan ook vooral te zijn gekomen om te verdedigen en de overwinning weg te stelen. Dit leek nog bijna te gaan lukken ook, want de gelijkmaker van Martin Havlat kwam pas drie minuten voor tijd. Dit deed het stadion ontploffen, terwijl het eerder nog vrij stil was met een 3-1 achterstand in de serie in het vooruitzicht.

In de extra tijd kregen de Canucks de eerste grote kans via Henrik Sedin, maar goalie Nikolai Khabibulin bracht redding. In de hieropvolgende uitbraak van de Blackhawks veranderde Ladd een schot van Dave Bolland van richting voor de winnende 2-1.

De enige goal van de Canucks sprak, in tegenstelling tot hun spel, wél tot de verbeelding. Rick Rypien scoorde met een heuze spin-o-rama, een beweging die nota bene door Blackhawks-legende Denis Savard populair is geworden. Verder beperkten de Canucks zich vooral tot het zorgen dat de Blackhawks niet al teveel spelers voor het doel van goalie Roberto Luongo kregen. Tot aan de gelijkmaker van Havlat leek dit voldoende, maar uiteindelijk kregen ze toch de deksel op de neus.

[NHL] Uitslag Ducks - Red Wings

De Detroit Red Wings hebben de serie tegen de Anaheim Ducks weer gelijkgebracht. In de tweede uitwedstrijd wonnen zij met 6-3. Voor het eerst in de serie was Ducks-goalie Jonas Hiller niet in vorm; hij werd na de vijfde tegengoal vervangen door Jean-Sebastien Giguere.

De Red Wings hadden hun lines wat door elkaar gehusseld. Red Wings-coach Mike Babcock combineerde Johan Franzen, Valtteri Filippula en Marian Hossa. Deze combinatie was goed voor vier van de zes goals van de Red Wings. Franzen maakte twee goals en een assist, en Hossa scoorde twee goals. Flippula gaf twee assists.

Deze wisseling maakten de Red Wings overigens pas nadat zij al na 42 seconden op achterstand kwamen. Corey Perry scoorde uit een assist van Chris Pronger. Babcock is normaal gesproken geen voorstander van grote veranderingen: "Ik ben niet iemand die veel verandert. Ik probeer altijd geduldig te blijven, zeker als het team goed speelt. En we speelden tot dat moment ook gewoon goed, maar de puck wilde er niet in. En zoals we vandaag startten moest er iets gebeuren."

Volgens Hossa was Franzen de man van de wedstrijd. "Hij was onze belangrijkste man omdat hij twee keer vlak achter elkaar scoorde en ons team op gang bracht. Dankzij hem wonnen we de wedstrijd." Franzen's eerste goal uit een pass van Filippula, de tweede een schot van Niklas Kronwall dat hij van richting veranderde. Dit zorgde met nog slechts dertig seconden te gaan in de eerste periode, een belangrijk psychologisch moment, voor de 2-1 voorsprong. Dit is overigens niet voor het eerst dat Franzen in vorm is in de play-offs. Tijdens de play-offs van vorig seizoen, waarin de Red Wings de cup wonnen, maakte hij dertien goals in zestien wedstrijden.

De Ducks maakten nog wel gelijk, wederom via Corey Perry. Vervolgens was het echter de beurt aan Marian Hossa. Filippula zorgde door goed te jagen in de aanvalszone dat de Ducks de puck weggaven aan Franzen, die de puck naar Hossa passte. Deze kon vervolgens eenvoudig scoren. Zijn volgende treffer, in dezelfde periode, kwam in een powerplay-situatie. Hij one-timerde een pass van Niklas Lidstrom binnen.

Nadat Mikael Samuelsson in de derde periode ook nog de 5-2 maakte werd Hiller vervangen door Giguere. Met deze stand maakte de 5-3 van Scott Niedermayer niet veel meer uit. Detroit scoorde zelfs nog 6-3 in een leeg net nadat Giguere het ijs had verlaten voor een extra schaatser. De overwinning van de Red Wings was dikverdiend. Ze domineerden de gehele wedstrijd en hadden veel meer schoten op doel.

Lodeweges: "Stevens brengt PSV in diskrediet"

Dwight Lodeweges en Jan Wouters hebben felle kritiek op Huub Stevens geuit. Eerder deze week haalde de voormalig trainer van PSV in Telesport nog hard uit naar zijn assistenten. Zo zei de Limburger onder andere dat het duo nooit hun mening liet horen.

"Ik en Jan herkennen ons totaal niet in de door Stevens geuitte kritiek. Alles is tevens niet gebaseerd op de feiten," aldus Lodeweges, die tijdens een persconferentie een verklaring van hem en Wouters voorlas. "Stevens brengt ons, maar ook de spelers en PSV in diskrediet."

Stevens liet overigens nog wel weten zeven maanden lang professioneel met Lodeweges en Wouters gewerkt te hebben. "Maar de dingen die ik nu van Dwight lees, hoorde ik nooit toen we collega's waren. Dat hij een aantal keren heeft geroepen dat de groep behoefte had aan duidelijkheid en vertrouwen snap ik, maar leuk is dat niet. Daarom ben ik niet ingegaan op zijn vraag om nog eens een kop koffie te drinken."

DNB wil lak op eurobiljetten

De Nederlandsche Bank (DNB) zou graag zien dat biljetten van 5 euro en 10 euro een vernislaagje krijgen om ze schoon te houden.

De bank onderzoekt nu verschillende vernissoorten en zal de resultaten inbrengen bij de Europese Centrale Bank (ECB). Die besluit of de briefjes een laagje krijgen. Dat blijkt uit een artikel in DNB Magazine.

Een gemiddeld bankbiljet gaat ongeveer een jaar mee. "Naarmate de coupure hoger is, slijt die minder snel", zei een woordvoerder van DNB in een toelichting. Bij de introductie van de euro hebben de partijen besloten geen laagje aan te brengen op de eurobiljetten. DNB probeert dat nu alsnog voor elkaar te krijgen.


DNB wil lak op eurobiljetten  (foto: DAG)

Fortuna speelt wedstrijd tegen Bayern München

Op zondag 31 mei zal Fortuna Sittard een benefiet wedstrijd spelen tegen Bayern München. Mark van Bommel, Nederlands international en Bayern-aanvoerder, is de drijvende kracht achter dit initiatief. Van Bommel speelde in de jaren negentig zelf zeven seizoenen bij Fortuna Sittard. De speler begon zijn profloopbaan en is de club altijd blijven volgen.

De Limburgse club zit momenteel zwaar in de problemen, doordat de fusie met Roda JC is mislukt. Er moet een forse schuld weggewerkt worden om volgend jaar weer een licentie van de KNVB te krijgen. De afgelopen weken heeft de Stichting Trots op Fortuna hard gewerkt om de schuld van 5,3 miljoen euro weg te werken. Inmiddels staat er nog een schuld van 7 ton open. Fortuna hoopt met de benefietwedstrijd ook het laatste stukje weg te werken.

Bayern München ging meteen met het initiatief van Van Bommel akkoord. "Wij zijn een sociale club. We hebben met benefietwedstrijden in Duitsland al vaker clubs er weer bovenop geholpen", aldus de aanvoerder.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Málaga wil Ajax-huurling Luque vastleggen

Málaga wil Ajax-huurling Albert Luque definitief overnemen, schrijft AS.

Luque kreeg aan het begin van het seizoen te horen dat hij niet in de plannen van trainer Marco van Basten voorkwam en vertrok op de laatste dag van de transfermarkt naar zijn geboorteland, waar hij op huurbasis voor Málaga ging spelen.

Inmiddels loopt het huurcontract bijna af en wil de club Luque, die in 28 competitiewedstrijden zes keer scoorde, vast aan zich binden. Het enige struikelblok kan de transfersom zijn, daar de Spanjaarden geen hoog bedrag willen neer tellen voor de Ajax-miskoop.

Luque heeft nog een contract tot de zomer van 2010 in Amsterdam, maar hij heeft eerder al aangegeven niet te staan springen om terug te keren. Dat zei hij echter toen Van Basten nog trainer was in de hoofdstad. De 31-jarige aanvaller staat met Málaga op de achtste plaats in de Primera Division.

Bolt keert terug op atletiekbaan

Usain Bolt heeft donderdag zich donderdag voor het eerst weer op de atletiekbaan laten zien. De drievoudig olympisch kampioen was op 29 april namelijk betrokken bij een auto-ongeluk. De Jamaicaan deed wat loopoefeningen en verdween al snel weer naar de kleedkamer.

Na de zware crash met zijn auto stapte Bolt zonder verwondingen uit, maar kwam daarbij wel in een doornstruik terecht. Dit leverde de topsprinter een aantal hechtingen in zijn linkervoet op, die er dinsdag weer uit werden gehaald.

Het is nog niet zeker of Bolt op 17 mei in Manchester aanwezig zal zijn. De Engelse stad contracteerde de sprinter voor veel geld om deel te nemen aan een straatrace over 150 meter. "Het is nu nog te vroeg om te zeggen of hij in Engeland al dan niet aan de start zal verschijnen," aldus zijn coach, Glen Mills. "Hij moet eerst nog enkele trainingen ondergaan. Zijn voet voelt nog wel een beetje pijnlijk aan, maar het is verder niets bijzonders meer."

Lijst van dingen sinds lijst van dingen sinds Duke Nukem Forever

Of de eigenlijke titel: "De lijst met dingen die gebeurd zijn sinds de lijst met dingen die gebeurd zijn sinds de start van de ontwikkeling van Duke Nukem Forever". Het gaat op dit moment niet zo goed met 3d realms. Duke Nukem Forever is de langstlopende grap in de gamesindustrie en nu zijn we waarschijnlijk verder verwijderd van die game dan eerder tevoren.

Iedereen die de game een beetje gevolgd heeft is bekend met deze lijst. Op de lijst staan een aantal zaken die wel zijn gebeurd, zoals vijf delen Final Fantasy en alles van de Sims. Maar ook zaken buiten games, zoals de complete Irak oorlog en de bijna-instorting van de Westerse economie. Maar: die lijst is nu ook al redelijk lang in omloop. De persoon achter XKCD denkt dat dat ook al sinds eind 2005 is en presenteert daarom ook de lijst van dingen die gebeurd zijn sinds de lijst van dingen die gebeurd zijn sinds Duke Nukem Forever.

* Barack Obama announced his candidacy, slogged through the longest Presidential campaign in American history, and was elected.
* Hurricane Katrina flooded New Orleans and wiped out much of the Gulf Coast.
* Ehud Olmert came to power in Israel, pursued a war against Lebanon, and was succeeded by Netanyahu.
* Chief Justice John Roberts and Justice Samuel Alito have had their entire Supreme Court careers since the list was written.
* The world panicked over bird flu, calmed down, panicked over swine flu, and apparently dodged a bullet.
* The iPhone was announced, released, and developed to the point where it could make fart noises.
* Windows Vista was released, sputtered a bit, and is now reaching the end of its life cycle.

Voor meer flauwheid kan je hier klikken.Believe

Goed of slecht, springen zal je in inFamous

Het is al bijna zover en dan zal inFamous in de winkels liggen. Vanaf 26 mei kunnen we aan de slag in een kapotte stad met de elektrische krachten van de hoofdpersonage. Dat de game meer is dan alleen elektriciteit is te zien in onderstaande trailers.

Zo zal je veel moeten klimmen en springen om je doel te bereiken. Een mooie montage is hieronder te bekijken.

Een ander belangrijk element in de game is de keuze tussen goed en kwaad. Wat beide kampen voor voor- en na-delen hebben is te zien in onderstaande video's.


Derde geval van Mexicaanse griep in Nederland

Bij een 52-jarige Nederlandse man is Mexicaanse griep vastgesteld. Dat meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag.

De man wordt behandeld met Tamiflu en is aan de beterende hand. Hij keerde op 6 mei met KLM-vlucht KL 686 terug uit Mexico. Het RIVM verwacht de komende weken meer terugkerende reizigers met deze griepvariant.

Aangezien de man mogelijk besmettelijk was tijdens zijn terugvlucht, worden medereizigers die in zijn nabijheid zaten, twee rijen ervoor en twee rijen erachter, door de GGD benaderd. Zij krijgen virusremmers voorgeschreven.

De overige passagiers van deze vlucht zullen op de hoogte gebracht worden. Verdere maatregelen zijn voor hen niet nodig, aldus het RIVM. "Nauwe contacten in zijn directe thuisomgeving worden geïnventariseerd en indien nodig preventief behandeld", aldus het instituut.

De man is de derde persoon met de Mexicaanse griep in ons land. Donderdag werd bekend dat een 53-jarige vrouw die op 30 april met een vlucht uit Cancun op Schiphol aankwam de griep heeft. Eerder werd de griep vastgesteld bij een 3-jarig kind dat met de ouders naar een feest in Mexico was geweest. De vrouw en het kind zijn inmiddels weer hersteld, aldus het RIVM.

Derde geval van Mexicaanse griep in Nederland  (foto: ANP)

Wilders: ik wil naar Engeland!

PVV-leider Geert Wilders gaat opnieuw proberen Groot-Britannië in te komen. In februari werd hem de toegang ontzegd toen hij naar Londen wilde om de vertoning van zijn film Fitna bij te wonen.

Donderdag werd bekend dat zijn beroep tegen de weigering van de Britten om hem toe te laten, dient op 9 juli in Londen. En laat de PVV-leider daar nou graag zelf bij willen zijn. "Ik wil daar per se bij zijn. Zelf in persoon. En mezelf verdedigen samen met een Britse advocate", aldus Wilders.

De PVV’er heeft Balkenende gevraagd een hartig woordje te spreken met premier Gordon Brown. Of die daar gehoor aan geeft, is nog onbekend.


Wilders: ik wil naar Engeland!  (foto: DAG)

Zafarin vraagteken voor play-offs

TOP Oss kan in de Jupiler League-play-offs mogelijk niet beschikken over Davy Zafarin. De aanvaller raakte eerder deze week geblesseerd aan zijn hamstring,

Het laatste competitieduel met sc Cambuur zal Zafarin waarschijnlijk aan zich voorbij moeten laten gaan en ook voor de play-offs is hij een twijfelgeval.

TOP Oss-trainer Hans de Koning kan tijdens het toetje sowieso niet beschikken over de geblesseerden Erik Quekel en Erik van der Ven. De ploeg uit Oss start dinsdag met een thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht.

Ben jij klaar voor Operation Flashpoint: Dragon Rising?

Er zijn veel verschillende shooters op de markt. In de meeste kun je met gemak een geweer oppakken en Nazi's, terroristen of aliens gaan knallen. Sommige shooters pakken het iets realistischer aan. Zo ook Operation Flashpoint die dit jaar met een tweede deel zal gekomen genaamd Dragon Rising. In onderstaande trailer zien we de omgevingen waarin je als soldaat zal moeten opereren.

Fortuna speelt wedstrijd tegen Bayern München

Op zondag 31 mei zal Fortuna Sittard een benefiet wedstrijd spelen tegen Bayern München. Mark van Bommel, Nederlands international en Bayern-aanvoerder, is de drijvende kracht achter dit initiatief.

Van Bommel speelde in de jaren negentig zelf zeven seizoenen bij Fortuna Sittard. De speler begon zijn profloopbaan en is de club altijd blijven volgen.

De Limburgse club zit momenteel zwaar in de problemen, doordat de fusie met Roda JC is mislukt. Er moet een forse schuld weggewerkt worden om volgend jaar weer een licentie van de KNVB te krijgen. De afgelopen weken heeft de Stichting Trots op Fortuna hard gewerkt om de schuld van 5,3 miljoen euro weg te werken. Inmiddels staat er nog een schuld van 7 ton open. Fortuna hoopt met de benefietwedstrijd ook het laatste stukje weg te werken.

Bayern München ging meteen met het initiatief van Van Bommel akkoord. "Wij zijn een sociale club. We hebben met benefietwedstrijden in Duitsland al vaker clubs er weer bovenop geholpen", aldus de aanvoerder.

Assassin's Creed: Altaïr's Chronicles op de iPhone met trailer

Er zijn al veel games die na een succesvolle game op de consoles een versie voor de handhelds krijgen. Tegenwoordig kunnen we aan het lijstje handhelds ook de iPhone toevoegen. Steeds meet games verschijnen ook op de iPhone net als Assassin's Creed: Altaďr's Chronicles. Van de game is de eerste trailer verschenen waarin weer veel geklommen en gevochten wordt.

[IndyCar] M. Andretti snelste in tweede training

Marco Andretti heeft donderdag in de tweede vrije training voor de Indy 500 de snelste tijd gereden. De Amerikaan bleef met een tijd van 39.9152 seconden Helio Castroneves 0,04 voor. Daarachter werd Ryan Briscoe derde. Beste rookie was Robert Doornbos met plaats zeven.

De eerdere dagen werden nog gekenmerkt door regen, maar donderdag was er niets van te merken. Aan het begin van de dag was het Penske dat de toon zette. Na twee uren rijden was het Doornbos die de snelste tijd wist te klokken. Hij werd een uur later afgelost door Danica Patrick die voor Andretti Green Racing rijdt. Zij werd even later al weer afgelost door Scott Dixon.

Ryan Hunter-Reay zag zijn dag eindigen toen hij lichtjes de muur raakte halverwege de dag. Toen de baan vrijgegeven was, gingen de toppers er goed voor zitten er werden de snelste tijden gereden door Castroneves, Dario Franchitti en Andretti. De rest van het veld kwam er niet meer bij in de buurt.

Robert Doornbos was na afloop van de training dan ook zeer tevreden. "Ik ben super blij dat ik hier voor de Indy 500 ben. Ik was hier in 2005 en 2006 voor de Formule 1 , maar om onderdeel te zijn van de Indy 500 is wel heel speciaal. Ik vind het geweldig om op ovals te rijden. De Rookie Orientatie is goed gegaan en ik zat goed op snelheid. Arie Luyendyk heeft me gecoacht en me geholpen met een aantal veranderingen aan de auto en dat werkte goed. Het was leuk om even P1 te zijn al is het alleen maar een test. Het is een goede motivatie voor iedereen inclusief de coureur. Ik voel me goed en geniet enorm van het rijden hier. Ik vond het qualifying format in Kansas goed en kijk ernaar uit het hier te doen, waar ze het altijd zo hebben gedaan," aldus de Newman/Haas/Lanigan-coureur op zijn website.

KNVB neemt assistent-arbiter in bescherming

De KNVB heeft assistent-scheidsrechter Wilco Lobbert geen wedstrijd toegewezen in de laatste speelronde van de Eredivisie en de Jupiler League. Lobbert kwam de afgelopen weken negatief in het nieuws vanwege twee cruciale fouten.

Lobbert ging tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - Feyenoord de mist in op een belangrijk moment en zag afgelopen weekend een buitenspeldoelpunt van Willem II'er Niels Vorthoren over het hoofd in de wedstrijd Roda JC - Willem II (0-1). Door dit resultaat dreigt de ploeg uit Kerkrade te degraderen naar de Jupiler League. Ook in de interlandweek moet Lobbert thuisblijven. Lobbert assisteerde arbiter Pieter Vink onlangs bij de Europese wedstrijden tussen Paris St. Germain-Dinamo Kiev en Porto-Atletico Madrid, maar is nu door de voetbalbond in de luwte geplaatst.

"We hebben acht internationale assistent-scheidsrechters", aldus een woordvoerster van de voetbalbond tegenover De Telegraaf. "De KNVB bepaalt op basis van prestaties, maar ook door met regelmaat te rouleren, wie er met welke scheidsrechter meegaat."

Cathalina kan verlengen, Bruinier blijft bij AGOVV

Timothy Cathalina verdedigt waarschijnlijk ook volgend seizoen de clubkleuren van AGOVV Apeldoorn. De rechterverdediger heeft een tweejarige aanbieding van de club op zak, zo meldt De Stentor.

Cathalina is sinds de winterstop bezig aan een sterke serie wedstrijden voor AGOVV, wat ook trainer John van den Brom tot tevredenheid stemt. Aanvankelijk werd besloten zijn aflopende contract niet te verlengen, maar Cathalina kan nu wel op een nieuwe verbintenis rekenen. "We hebben hem een tweejarige aanbieding gedaan en die heeft hij in beraad", aldus trainer Van den Brom.

AGOVV kan verder de komende twee seizoenen gebruik blijven maken van Jaime Bruinier. De Apeldoorner bereikte deze week overeenstemming met de club uit Apeldoorn.

Celstraf voor Van Hertum

Zelfbenoemd pedojaagster Yvonne van Hertum is vandaag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld voor het zwartmaken van een man op internet. De rechtbank legde haar vier maanden celstraf op, waarvan twee voorwaardelijk.

Van Hertum heeft een man ten onrechte beschuldigd van een erotische chat met een minderjarige, zo luidt het oordeel van de rechtbank. Een dergelijke beschuldiging is een kwalijke zaak, aangezien het iemand lang kan achtervolgen. Het voorkomen van een misdaad mag volgens de rechtbank nooit worden bereikt door zelf ook een misdrijf te plegen.

De man werd met adres en foto op internet afgeschilderd als pedofiel. Het hof is van mening dat de man niet schuldig is en dat de chat die Van Hertum als erotisch aanduidt dat niet is.

Op het forum loopt ook een topic over de veroordeling.

Guitar Hero 5 en Band Hero komen dit najaar

Zoals we inmiddels wel gewend zijn van Activision|Blizzard krijgt net als elke andere belangrijke serie ook Guitar Hero jaarlijks een opvolger, naast natuurlijk de vele spin-offs zoals Aerosmith, Metallica en Greatest Hits. Dit najaar komen er twee titels bij waarmee je "muziek mag gaan maken". Allereerst is daar natuurlijk het vijfde deel in de Guitar Hero-serie. Naast de beste rockmuziek van toen en nu, bevat deze game ook een aantal verbeteringen zoals op elk moment inspringen als er een nummer gespeeld wordt en wisselen van instrument en moeilijkheidsgraad gaan ook "on the fly".

De spin-off die we deze herfst krijgen is Band Hero. Deze game biedt in principe dezelfde mogelijkheden als Guitar Hero, maar is gericht op de mensen die wat minder hebben met rockmuziek. Zo zal de game vol staan van de top-40 klappers waar met name het wat jongere publiek meer bekend mee zal zijn. Met Band Hero richt Activision|Blizzard zich op de gezinnen en jonge gamers, zonder het te makkelijk te maken voor de fans van de serie die ook gewoon wat anders willen.

"Dankzij Guitar Hero is muziek weer een sociale belevenis. Het is een van de populairste manieren om van muziek te genieten", zegt Dan Rosensweig, algemeen directeur van de Guitar Hero business unit. "De fans houden van diverse muzieksoorten en zoeken naar nieuwe manieren om te genieten van hun favoriete nummers, artiesten en dit liefst samen met anderen. Dankzij deze games kunnen ze naar de muziek luisteren, zelf spelen en zingen, en de muziek met andere fans beleven op een manier die tot voor kort onmogelijk was."

Vrouw dwingt petekind tot seks

Een 15-jarige jongen uit Florida getuigde gisteren tijdens een hoorzitting dat zijn peetmoeder, Carmina Lopez (33), hem jarenlang tot seks dwong in ruil voor cadeautjes. De affaire hield vier jaar stand. De vrouw was ook een tijd de lerares van de jongen.

De vrijpartijen begonnen toen de jongen tien jaar oud was. In ruil voor de seksuele gunsten werd de jongen overladen met geschenken. Het leverde hem een brommer, laarzen en een radio op. Verder kreeg hij ook geld om bier en marihuana te kopen.

Wanneer de jongen weigerde op de voorstellen van zijn peetmoeder in te gaan of haar aan te geven, dreigde ze zelfmoord te plegen. Uiteindelijk heeft de jongen toch aangifte gedaan. De officiële zitting vindt plaats op 18 mei. Als Mevrouw Lopez schuldig bevonden wordt riskeert ze een maximum straf van 19 jaar. De vrouw, die les geeft op een lagere school, is inmiddels met betaald verlof gestuurd.

Grinham weer tegen Duncalf

Natalie Grinham heeft zich vannacht geplaatst voor de kwartfinales van de Cayman Open 2009.

De 31-jarige Nederlandse was in de openingsronde van het nieuwe proftoernooi op de Kaaimaneilanden, waaraan de gehele top-5 mee doet, duidelijk een maatje te groot voor de Maleisische qualifier Delia Arnold. Op een warme baan was de nummer vier van de wereld al na een half uur klaar. Het werd 11-6, 11-6 en 11-5.

In de volgende ronde van het met zevenendertigduizend Amerikaanse dollars gedoteerde toernooi moet de als vierde geplaatste Grinham het wederom opnemen tegen Jenny Duncalf. Vorige week was de Engelse kampioene, de mondiale nummer vijf, nog te sterk voor de Almeerse tijdens de finale van het EK voor landenteams in het Zweedse Malmö. Als gevolg van de zege van Duncalf op de voormalige Australische ging de Europese titel toen voor de 32e opeenvolgende keer naar Engeland.

Naast Grinham en Duncalf drongen ook Nicol David (1), Natalie Grainger (2) en Rachael Grinham (3) door tot de laatste acht van het zogenaamde WISPA Silver toernooi. Alleen de Amerikaanse Grainger verloor een game tegen landgenote Latasha Khan. De Maleisische wereldkampioene David klopte Sharon Wee, eveneens afkomstig uit Maleisie, terwijl de oudere helft van de zusjes Grinham de Australische Lisa Camilleri simpel de baas was.

Virtua Tennis uitgesteld in de States, Europa nog onbekend

SEGA Amerika heeft bekend gemaakt dat de game Virtua Tennis 2009 niet meer in mei in de winkels zal liggen. Er wordt nog flink gesleuteld aan met name de Wii-versie om het spelen met Wii MotionPlus zo goed mogelijk te laten werken, en dit heeft tot gevolg dat de game gewoon niet op tijd af is. Omdat we wel benieuwd zijn wat dit voor ons tot gevolgen heeft, hebben we even contact opgenomen met SEGA Benelux. Helaas kon Prduct & PR Manager Roel Peeters ons op dit moment nog geen duidelijkheid verschaffen over de gevolgen voor de Europese launchdatum. Zodra hij en vervolgens wij meer weten, melden wij het uiteraard ook.

[WTCC] Chevrolet krijgt strafgewicht in Pau

Chevrolet zal veertig kilo compensatiegewicht krijgen in de komende race op het stratencircuit van Pau. Tijdens de laatste race op het circuit van Marrakech waren de auto's nog zestig kilo lichter dan de directe concurrentie.

De Chevrolet Cruz' waren tijdens de race in Marokko de snelste wagens. Rob Huff pakte de pole polisition en één overwinning en Nicola Larini won de tweede race. De komende race zullen de auto's hetzelfde gewicht hebben als de SEAT Leon TDi en BMW 320si wagens, die respectievelijk het snelste waren tijdens de wedstrijden in Brazilië en Mexico.

De extra gewichten worden bepaald aan de hand van de tijden uit de laatste drie races, Curitiba, Puebla en Marrakech. Alhoewel de auto's van SEAT over het algemeen de snelste lijken te zijn, is het gat met de concurrentie, BMW en Chevrolet, klein genoeg om alle drie de merken op hetzelfde gewicht te zetten.

De overige auto's, waar onder andere Jaap van Lagen en Tom Coronel in rijden, krijgen twintig kilo gewichtsvermindering om zo het veld dichter bij elkaar te krijgen.

Vinokourov wil weer naar de Tour

Alexander Vinokourov wil in 2010 in Rotterdam aan de start staan van de Tour de France. Momenteel zit de renner een schorsing van twee jaar uit wegens doping gebruik.

"Het wordt lastige om de organisatie te overtuigen, maar ik wil volgend jaar aan de Tour mee doen", aldus de renner. De Kazach is geschorst omdat hij in 2007 in de elfde rit van de Ronde van Frankrijk betrapt werd op het gebruik van doping. Op 23 juni 2009 zal zijn schorsing afgelopen zijn. "De Tour zal ik niet winnen, maar voor de bolletjestrui wil ik wel gaan", aldus de renner.

CD: Blake Jarrell presents Concentrate 2009

In augustus 2005 liet de vernietigende orkaan Katrina een spoor van vernieling achter in New Orleans. We hebben allemaal deze beelden kunnen zien op televisie. DJ Blake Jarrell woonde op dat moment in New Orleans en verloor alles. Noodgedwongen kwam hij terecht in Chicago. Geluk bij een ongeluk, want Blake raakte er geďnfecteerd met het dancevirus. Na een demo te hebben overhandigd aan Armin, werd hij enkele dagen later gebeld met de vraag of hij als special guest-dj met Armin mee wilde touren. Blake deed in die twee jaar meer dan 90 steden aan, van Ibiza tot Amsterdam en van Buenos Aires tot Chicago. Naast het touren heeft Blake ook nog zijn eigen radioshow: 'Concentrate'. Deze radioshow wordt door steeds meer luisteraars goed beluisterd en is dan ook een populair programma. Door het drukke tourschema begint Blake steeds vaker de studio te missen, maar vooral het hele leerproces en het experimenteren met nieuwe ideeën en technieken.

Uitslag 1e vrije training Spanje

De eerste vrije training voor de Grand Prix van Spanje is afgesloten door Jenson Button met de snelste tijd. Jarno Trulli en Robert Kubica zaten daar respectievelijk drieëneenhalf en vier tienden achter.

Button pakte de snelste ronde net voor de vlag viel. De twee Williams-coureurs ontliepen elkaar niet veel, Kazuki Nakajima (vijfde tijd) was met 1:22,659 slechts acht duizendsten sneller dan teamgenoot Nico Rosberg die de zesde tijd neerzette. Red Bull Racing-coureur Sebastian Vettel maakte nog een uitstapje naast de baan door de grindbak, wat hem en zijn team veel tijd kostte om de auto weer in orde te krijgen.

Ferrari rijdt dit weekend met de nieuwe dubbele diffuser, maar in deze trainingssessie was het alleen Kimi Räikkönen die ermee uitgerust was. Het bracht Ferrari vast niet wat ze ervan gehoopt hadden, de elfde tijd was de Fin zijn deel terwijl teamgenoot Felipe Massa de negende tijd reed.

De bandenkeuze was een heet hangijzer voor deze training; de teams probeerden de zachtere compound uit maar het was moeilijk die op de goede temperatuur te krijgen en er werd veel gewisseld tussen hardere en zachtere compound. De baan werd wel beter berijdbaar naarmate de tijd vorderde.

Uitslag 1e vrije training Spanje

Pos. Rijder Team TijdVerschilRonden
1 Jenson Button Brawn GP1:21.799 21
2 Jarno Trulli Toyota 1:22.154 0.355 30
3 Robert Kubica BMW Sauber 1:22.221 0.422 24
4 Nick Heidfeld BMW Sauber 1:22.658 0.859 14
5 Kazuki Nakajima Williams F11:22.659 0.860 24
6 Nico Rosberg Williams F11:22.667 0.868 26
7 Nelsinho Piquet Renault 1:22.753 0.954 24
8 Timo Glock Toyota 1:22.828 1.029 29
9 Felipe Massa Ferrari 1:22.855 1.056 15
10 Rubens Barrichello Brawn GP1:22.859 1.060 24
11 Kimi Räikkönen Ferrari 1:22.873 1.074 20
12 Mark Webber Red Bull Racing1:22.934 1.135 25
13 Sebastian Vettel Red Bull Racing1:22.959 1.160 24
14 Lewis Hamilton McLaren1:23.077 1.278 21
15 Sébastien Bourdais Scuderia Toro Rosso1:23.088 1.289 30
16 Giancarlo Fisichella Force India F1 1:23.089 1.290 25
17 Fernando Alonso Renault 1:23.157 1.358 18
18 Sébastien Buemi Scuderia Toro Rosso1:23.185 1.386 31
19 Heikki Kovalainen McLaren1:23.522 1.723 17
20 Adrian Sutil Force India F1 1:23.536 1.737 19

Emanuelson wil Ajax niet verlaten

Urby Emanuelson zal deze zomer niet vertrekken uit Amsterdam. De linksbuiten van Ajax heeft via de website dat misverstand uit de wereld verholpen.

In een interview dat Emanuelson had met Het Parool leek hij te solliciteren naar een transfer. “Het enige wat ik heb gezegd is dat als de concurrentie nog groter wordt en daardoor de kans op een basisplaats kleiner, ik misschien ga nadenken over een vertrek", zo laat de Nederlands international weten.

"Maar niemand hoeft zich zorgen te maken, want ik heb niet de intentie Ajax te verlaten" aldus Emanuelson. “Ik heb na dit seizoen nog een contract voor twee jaar en ik ben tevreden met de manier waarop het nu gaat. Ik heb dit seizoen in elk geval een goede ontwikkeling doorgemaakt. Nu is het zaak om in mijn nieuwe positie als linksbuiten te groeien. Daarmee ga ik volgend seizoen aan de slag", aldus de 22-jarige Emanuelson.

Knieblessure voor Olic

Hamburger SV is gisteravond in de halve finale van de UEFA Cup uitgeschakeld door Werder Bremen. Ivica Olic scoorde tweemaal voor HSV maar heeft ook een knieblessure opgelopen.

De Kroaat kopte de 2-3 binnen en bracht hiermee de spanning terug in de wedstrijd. Tijdens deze actie scheurde de aanvaller zijn kruisband. De 29-jarige spits zal vandaag in het ziekenhuis onderzocht worden.

Hij is al sinds 2006 actief voor de ploeg van Martin Jol. Hij heeft tot nu toe 26 goals gemaakt in 74 duels. De komende zomer zal hij voor Bayern München spelen.

Dembélé: "Op gegeven moment stap maken"

De belangstelling van Juventus en AC Milan is Moussa Dembélé ook niet ontgaan. De aanvaller wordt ook gevolgd door Genoa, Chelsea en Sevilla.

"Ik ben voor Louis van Gaal naar AZ gekomen en heb ook heel veel van hem geleerd. Maar je wilt op een gegeven moment ook een stap hoger op maken", zei de international van België. "Als hij bij de club blijft, is dat positief, maar het is geen bepalende factor. Ik ga niet eerder weg als hij vertrekt en ik zal niet langer blijven als hij blijft." De aanvaller is sins 2006 actief voor AZ. Daarvoor speelde hij bij Germinal Beerschot en Willem II.

Trulli: "Toyota heeft geleerd van fouten"

Toyota-coureur Jarno Trulli zegt dat zijn team geleerd heeft van de foute strategie die in Bahrein werd toegepast. De renstal stuurde daar beide coureurs na de eerste pitstop op de harde banden naar buiten, terwijl de rest van het veld nog op de zachte compound bleef rijden.

Beide coureurs verloren hierdoor veel tijd, omdat de band een seconde per ronde langzamer bleek te zijn. Trulli vertrok van poleposition, maar kwam als derde over de streep. Zijn teamgenoot Timo Glock verloor nog meer tijd, want hij reed aanvankelijk aan de leiding van de race, maar viel uiteindelijk terug naar een zevende plaats.

"We hebben veel geleerd, niet alleen het team, maar ik ook. We hebben een auto die mee kan doen om de overwinning, maar niet een die kan domineren. De enige manier dat we kunnen winnen is als alles klopt," aldus de Italiaan die niet blij was met zijn derde stek in Bahrein.

Toyota had op basis van de data de keuze gemaakt om de tweede stint op de harde band te gaan rijden. "We hadden de situatie grondig geanalyseerd. Mijn race was al slecht vanaf de start, toen ik een hapering in de motor had vanwege wat gemorste olie. Hierdoor verloor ik tijd en moest ik mijn strategie naar een tweestopper aanpassen. Dit had tot gevolg dat we erg lang op de harde banden moesten gaan rijden. Er was namelijk een grotere kans om met de zachte banden terug te vallen," zei Trulli tegen Autosport.

"Voor anderen was de keuze makkelijker omdat zij met meer brandstof vertrokken waren en zo de prestaties van de banden beter konden analyseren. Al met al kan ik zeggen dat we het niet compleet fout hadden, want we gingen af op de date die we hadden," meldde de Italiaan die dit weekend in Spanje weer voor de overwinning wil gaan. "Iedereen brengt hier updates mee, maar ik heb er alle vertrouwen in, omdat we een goede auto als basis hebben. Drie podia in vier races tonen wel aan hoe goed het is."

Haaienduikers betrapt in Burgers' Zoo

Twee mannen die in de nacht van woensdag op donderdag inbraken in de Arnhemse dierentuin Burgers’ Zoo, wilden duiken tussen de haaien. De twee zaten in duikuitrusting klaar op de rand van het bassin waarin onder meer drie zwartpunthaaien zwemmen.

Dierentuindirecteur Alex van Hooff betrapte de twee net op tijd, met de gealarmeerde politie aan zijn zijde. Van Hooff is woest over de actie. "Deze twee waren volslagen idioot bezig. Ze hebben boven alles de dieren in gevaar gebracht. De haaien zijn gevoelig voor stress en hadden kunnen overlijden aan een hartaanval."


Haaienduikers betrapt in Burgers' Zoo  (foto: DAG)

[Gerucht] Duke Nukem Forever is één grote PR-stunt

Voor iedereen die het grote nieuws van gisteren nog aan het verwerken is, niet getreurd! Er is nog hoop! Op zijn persoonlijke blog beweert Charlie Wiederhold, een oud-werknemer van 3D Realms, namelijk dat Duke Nukem Forever één grote marketingstunt is, dat het de bedoeling was dat de game zo lang in ontwikkeling zou zijn en dat hoge piefen van 3D Realms en Epic erg ver zouden gaan om dit geheim te forceren...

Het begon allemaal tijdens de E3 van 2001, Duke Nukem Forever had toen al de reputatie van nooit-komend spel, had al twee keer de Vaporware-awards gewonnen en iedereen dacht dat 3D Realms enorm aan het falen was. Totdat de E3 dus kwam met de welbekende trailer die iedereen op hun kop deed zetten. De hype was eigenlijk nog nooit zo groot geweest, sterker nog: des te meer de game werd uitgesteld, des te populairder hij werd! Dit hadden de hoge mannen van 3D Realms zelf ook door, en ze besloten om samen met het Duke Nukem Forever-team en de mannen van Epic een plan te smeden.

Het plan was om van Duke Nukem Forever een daadwerkelijk legendarische game te maken, een game waar men over 100 jaar nog over zou praten omdat hij zo legendarisch zou zijn. Om dit te doen werd het idee geopperd om een volledig abnormaal development-patroon te volgen: totaal geen deadlines en totaal geen druk om het meest perfecte spel ooit te maken, ongeacht hoelang dit zou duren. Sterker nog, des te langer het zou duren des te legendarische het eindproduct uiteindelijk zou worden!

Grote vraag is natuurlijk waarom de mannen van Epic (Tim Sweeney, Mark Rein en Cliffy B) aanwezig waren. Dit had twee redenen, aan de ene kant hadden zij ook aan de voet gestaan van Das Duke, maar belangrijker nog is dat Duke Nukem Forever gebruik zou gaan maken van de Unreal-engine en daardoor continu als grote titel op hun lijst van gelicenseerde games zou staan. Gek genoeg werkte dit positief voor Epic, er zijn een hoop meer licenties voor de Unreal-engine verkocht omdat 3D Realms op het lijstje met developers stond. Daarnaast had het Forever-team totaal geen tijdsdruk, dus konden ze met gemak onderzoek plegen naar de Unreal-engine en er toffe dingen mee uitspoken, die daarna weer doorgespeeld zouden worden naar Epic en hun licentie-houders.

Maargoed, een beslissing om hieraan mee te werken was natuurlijk niet in één dag genomen dus de volgende dag kwam iedereen weer samen en hadden George Broussard en Scott Miller (de bazen van 3D Realms) contracten meegenomen, het enige wat ooit op papier heeft gestaan over deze geheime afspraak. Iedereen moest het contract ondertekenen, anders zou het natuurlijk niets waar zijn en zou iedereen altijd ontkennen dat het gesprek plaats had gevonden, maar Charlie (de blogger dankzij wie we dit verhaal nu kennen) wilde per se dat zijn contract door een advocaat werd nagelopen. Na dit maar lang genoeg volgehouden te hebben werd hij door Tim Sweeney tegen de grond aan gemept, daar vastgehouden door Mike Wilson en Cliffy B terwijl George Broussard druk bezig is de stoelpoot van een stoel te verwijderen. Het volgende moment is de bewust stoelpoot met zijn splinterige onderkant een paar centimeter van zijn gezicht verwijderd en wordt hem nogmaals gevraagd of hij mee wil werken....

Dus als dit hele verhaal geen onzin is, dan zijn er nu twee dingen aan de hand: allereerst is ons respect voor de mannen van Epic en 3D Realms enorm gegroeid wegens de maffia-praktijken waar ze schuldig aan zijn, en zou het ook zomaar kunnen betekenen dat het failliet gaan van 3D Realms helemaal niet het einde is van Duke Nukem Forever maar slechts weer een stap in het legendarisch maken van de game! Wie weet komen we er nooit achter, maar hou dit verhaal in ieder geval in je achterhoofd mocht er ooit weer iets over de game bekend worden! (maar vergeet niet dit verhaal met een grote korrel zout te nemen)


LEUGENS!!!!

Walcott verlengt contract bij Arsenal

Arsenal en Theo Walcott zijn er uit gekomen. De jonge aanvaller heeft een nieuwe contract getekend bij de Londenaren. Voorlopig is nog niet bekend voor hoe lang de twintigjarige Walcott bijgetekend heeft.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Walcott al meerdere records op zijn naam staan. Met de leeftijd van zestien jaar en 143 dagen was hij de jongste debutant voor Southampton. Hij heeft dezelfde titel behaald als international van Engeland maar dan met de leeftijd van zeventien jaar en 75 dagen.

"We zijn verguld met het feit dat Theo zich langer aan de club heeft verbonden. Hij is een intelligente speler, en zijn extreme ontwikkeling dit seizoen stelt mij zeer tevreden", aldus Arsenal-coach Arsčne Wenger op de eigen website.

"Ik ben blij met mijn nieuwe contract", sprak de speler zelf. "Ik ben erg tevreden hier, en ik wil iedereen bedanken die mij heeft geholpen zo ver te komen. Samen met het geloof van mijn ploeggenoten, de trainer en de staf heb ik het zo ver kunnen schoppen. Het is geweldig om met de beste manager ter wereld te werken, en om te spelen in het Emirates Stadium. Ik wil hier blijven spelen, en veel successen beleven."

Walcott heeft zesmaal gescoord in zestig duels voor Arsenal. Ondertussen heeft hij ook al zes interlands op zijn naam staan. Dit seizoen kwam hij niet veel in actie door een schouderblessure maar sinds zijn terugkeer geniet hij het vertrouwen van de trainer.

Controller voor DJ Hero officieel onthuld

Gisteren hadden we voor jullie het gerucht dat de eerste beelden van de controller voor DJ Hero waren opgedoken. Volgens velen was hij duidelijk nep en duidelijk gephotoshopt. Al die mensen krijgen nu ongelijk want in een persbericht heeft Activision de zelfde screenshots vrijgegeven met het bericht dat dit de nieuwe controller wordt voor DJ Hero. Hieronder nogmaals de controller in beeld.
Boefjes later vaak echte boeven

Kinderen onder de twaalf die crimineel gedrag vertonen, lopen meer kans om later echte misdadigers te worden. Voorspellen welk kind later de criminaliteit in gaat blijft moeilijk.

Op basis van onderzoek van gegevens door de politie stelt psycholoog en jurist Lieke van Domburg vast dat kinderdelinquenten vaak jongens zijn. De kinderen die crimineel gedrag vertonen wonen vaker in de grote steden en komen uit buurten met een lage sociaal- economische status. Ook is het aantal niet-westerse crimineeltjes oververtegenwoordigd in de registratiesystemen van de politie.

Ongeveer de helft van de kinderen in het systeem komt uit gezinnen van gescheiden ouders. Vaak was er in deze gevallen sprake van een tiener als moeder en waren er in even hoge mate psychische problemen bij ouders als kinderen.

'Chelsea wil van Drogba af'

De Chelsea-leiding zou genoeg hebben van de misdragingen van Didier Drogba. Afgelopen woensdag na de Champions League-wedstrijd tegen Barcelona misdroeg de Ivoriaan zich weer.

Na de uitbarsting van afgelopen woensdag is het geduld op volgens The Sun. Drogba zou niet meer hoeven te rekenen op een verlenging van zijn contract dat in 2010 afloopt.

Na afloop van de verloren Champions League-halve finale tegen FC Barcelona kookte de Ivoriaan helemaal over. De scheidsrechter, Tom Henning Řvrebř, werd hier het slachtoffer van, omdat hij in de ogen van Drogba enkele grote fouten had gemaakt waardoor Chelsea niet naar de finale ging.

Dit was echter niet de eerste keer dat Drogba door het lint ging. Afgelopen seizoen
tijdens de Champions League-finale tegen Manchester United overwoog de clubleiding al om de speler van de hand te doen na zijn rode kaart die hij in deze wedstrijd kreeg.

Argentijnen belonen goudeerlijke taxichauffeur

Argentinië doneert en masse aan een goudeerlijke taxichauffeur. Een wat ouder stel dat bij hem in de taxi had gezeten, liet een tas achter met daarin circa 26.000 euro aan contanten. De man spoorde de eigenaren op en bracht het geld netjes terug.

In het van corruptie doordrenkte Argentinië wordt dit gezien als een buitengewone daad van eerlijkheid. Twee landgenoten zijn zo trots op de man dat ze een website hebben geopend waarop Argentijnen hun geld kunnen doneren als bedankje voor Santiago Gori. Tot nog toe is al zo’n 38.000 euro opgehaald, meer dus dan het bedrag dat de man in zijn taxi vond.

Behalve geld bieden mensen ook allerlei andere diensten aan. Iemand nodigt hem uit voor gratis snowboardlessen, een ander heeft een tweedehands gps-systeem in de aanbieding. Gori is verbaasd over alle aandacht en zegt dat hij gewoon heeft gedaan wat hij moest doen.


Argentijnen belonen goudeerlijke taxichauffeur  (foto: DAG)

Button denkt nog niet aan titel

Ondanks de geweldige start van het seizoen denkt Jenson Button nog niet aan de titel. De Brit vindt het nog te vroeg om daar aan te denken.

Button heeft in zijn Formule 1-carričre nog nooit zo'n goede seizoenstart meegemaakt als dit jaar. Hij leidt het kampioenschap en heeft al drie keer op de hoogste trede van het podium gestaan in de eerste vier races. Hiermee wordt hij door velen als de favoriet voor de titel gezien. De Brit zelf is daar echter nog helemaal niet mee bezig.

"Het is veel te vroeg om daar aan te denken. Ik heb dit nog nooit meegemaakt, maar het verschil tussen de eerste en tweede plaats is maar twee punten. Ik vind het frustrerend dat ik na drie zeges maar twaalf punten voorsprong heb op de nummer twee", vertelt de Brit over zijn huidige positie op de ranglijst.

"Nu moet je agressief rijden. Dat kan verkeerd gaan, maar met puntjes verzamelen ga je niet winnen. Elke race moet je willen winnen. Zonder deze instelling had ik de race in Bahrein niet gewonnen."

"Ik kan nog niet aan het kampioenschap denken en dat zou niemand doen na vier races. Elke race moet je nemen zoals hij komt. Elke race moet je voor de zege gaan. Als je één keer uitvalt ben je al meteen weer tien punten kwijt en dan zou ik nog maar twee punten voorsprong hebben."

Alonso mist strijd met Hamilton

Fernando Alonso mist de strijd die hij de afgelopen jaren op de circuits voerde met Lewis Hamilton. Hij zou graag weer met de Brit strijden om het kampioenschap.

De Spanjaard reed in 2007 samen met Hamilton voor het team van McLaren. Deze samenwerking deed toen veel stof opwaaien, maar Alonso liet in Barcelona optekenen dat hij niets tegen Hamilton als persoon heeft, maar wel tegen zijn team.

Alonso vertelt over die tijd: "Het was een gezonde competitie en we hielpen elkaar onze grenzen vinden. Ik mis de competitie, want het was leuk om elkaar steeds te dwingen onze limiet te verleggen."

"Ik had vooral problemen met de grote bazen en de filosofie van het team. Daarom ben ik mijn carričre bij een ander team gaan vervolgen. Lewis was altijd al een geweldige coureur en hij is een goede kampioen", vervolgt hij. "In elk jaar dat hij tot op heden Formule 1 heeft gereden streed hij mee om het kampioenschap. In zijn tweede jaar won hij hem zelfs. Hij kan zijn beschadigde reputatie helpen door weer gewoon races te gaan winnen. Zijn supporters worden daar weer blij van en dat is belangrijk."

Drost mogelijk erbij in 'finale' tegen ADO

Vitesse kan zondag in de 'finale' tegen ADO Den Haag mogelijk beschikken over Jeroen Drost.

De verdediger kampte met een knieblessure, maar keert vrijdag terug op de training van de Arnhemmers. Volgens De Gelderlander is hij wellicht zelfs tijdig fit voor het duel in de residentie.

Drost miste het treffen met Heracles Almelo door een hardnekkige knieblessure. Wellicht zou er zelfs een operatie volgen, maar de clubartsen van de Arnhemmers denken dat hij zonder ingreep verder kan.

Drost is met Vitesse in onderhandeling over verlenging van zijn contract. Trainer Theo Bos zal blij zijn met de terugkeer van Drost, want hij moet tegen ADO al aanvoerder Paul Verhaegh en Frank van der Struijk missen.

Vitesse kan zondag bij winst, als FC Utrecht punten verspeeld, deelname aan de play-offs om een plek in de Europa League veilig stellen.

Manchester United alsnog in beroep

Manchester United gaat alsnog een protest indienen tegen de rode kaart van Darren Fletcher. De middenvelder kreeg van scheidsrechter Roberto Rosetti de rode prent in de halve finale tegen Arsenal nadat hij de aanvoerder, Cesc Fŕbregas, onderuit haalde in het strafschopgebied.

Sir Alex Ferguson gaf na de wedstrijd meteen aan dat ze de beroepsmogelijkheid gaan bekijken. "Ik heb me laten vertellen dat we geen beroep kunnen aantekenen tegen deze rode kaart." De UEFA staat alleen een beroep toe als een scheidsrechter een kaart uitdeelt aan de verkeerde speler.

David Taylor, UEFA-secretaris, gaf aan dat er gekeken zal worden of er van de gewone procedure kan afgeweken worden. "Maar ik moet benadrukken dat het normaal gesproken uitgesloten is dat deze kaart wordt geschrapt", aldus de UEFA-secretaris.

Veendam versterkt zich met twee Willem II'ers

Twee spelers van Willem II zullen komend seizoen te bewonderen zijn in het shirt van BV Veendam.

De 21-jarige Lars Lambooij en de 22-jarige Michael de Leeuw verhuizen naar de Groningse ploeg. Beiden zijn aanvallende middenvelders. Lambooij tekent een contract voor twee jaar, terwijl De Leeuw zijn krabbel onder een verbintenis van drie jaar zette, aldus RTV Noord.

De spelers zouden volgens het medium niet lang na hebben gedacht over de mogelijkheid om naar Veendam te trekken gezien het feit dat jonge spelers daar veel speelminuten krijgen. De Veendamse clubleiding is voor komend seizoen nog op zoek naar een spits.

'Romero gewild in Italië'

De spelers van AZ zijn gewild in het buitenland. Verschillende topclubs uit Italië, Engeland en Spanje tonen interesse in de kampioenen. Juventus zou interesse hebben in de keeper Sergio Romero.

De keeper uit Argentinië heeft een geweldig seizoen gedraaid bij AZ. Voor Juventus blijkt de deal nog interessanter te zijn door het feit dat de keeper in het bezit is van een Italiaans paspoort. Het is nog onduidelijk of de keeper ook daadwerkelijk ingaat op een bod van de Italiaanse topclub. Romero heeft onlangs zijn contract nog verlengd waardoor een flink transferbedrag betaald zal moeten worden.

Huisartsen handen vol aan Mexicaanse griep

Huisartsen in Nederland hebben te maken met heel wat ‘Mexicaansegriephypochonders’, ofwel patiënten die denken de Mexicaanse griep te hebben opgelopen. Dat constateert het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) bij monde van woordvoerder Ted van Essen.

Iedere huisarts in Nederland zou volgens Van Essen elke dag wel drie patiënten op het spreekuur hebben die denken het virus te hebben opgelopen, of die dat in ieder geval uitgesloten willen hebben. "Aangezien we in Nederland zevenduizend huisartsen hebben gaat het dus om 21.000 mensen per dag”, aldus Van Essen.

De mensen die bellen, hoesten en hebben koorts. De link met Mexico is er eigenlijk nooit. "Dan zijn we vaak snel klaar, want als die link er niet is, kunnen we vrijwel zeker uitsluiten dat het gaat om de Mexicaanse griep", zegt Van Essen die stelt dat de meeste mensen met gerichte vragen al zijn geholpen.


Huisartsen handen vol aan Mexiaanse griep  (foto: DAG)

Boek: Kristin Cashore - De gave van Katsa

Uitgeverij Moon geeft dit debuut van Kristin Cashore in zowel een jeugd- als een volwasseneneditie uit. Het boek kan inderdaad prima gelezen worden door tieners, maar ook door tachtigers. Het verschil tussen beide edities is slechts de cover (en een euro in de prijs...). Stiekem vind ik de jeugdeditie (de goedkopere) mooier, dus zoek die in de winkel maar op. Want dat is wel het FOK!-advies: opzoeken dat boek! Het is mooi, spannend en leuk. De gave van Katsa is de debuutroman van de Amerikaanse Cashore. In september zal het tweede boek in de reeks gaan verschijnen onder de engelse titel Fire. Het is een prequel en speelt zich dertig jaar voor De gave van Kasta af. De omschrijving pakt me nu al en ik verwacht dat Moon ook dit boek uit zal geven. Cashore was altijd al volgens eigen zeggen een gedreven lezer en dagdromer. Zelfs haar website, met haar bio en bibliografie, is leuk om te lezen.

Internationaal debuut voor Nijhuis

De Nederlandse scheidsrechter Bas Nijhuis mag binnenkort zijn eerste WK-kwalificatiewedstrijd fluiten. Hij zal op 10 juni de wedstrijd tussen Engeland en Andorra op Wembley fluiten. Hans ten Hoove en Berry Simons zullen zijn assistenten zijn. De vierde official zal Pol van Boekel zijn.

Pieter Vink mag de komende kwalificatieduels ook fluiten. Op 6 juni zal hij de wedstrijden tussen Servië en Oostenrijk leiden. Dit zal zijn tweede WK-kwalificatiewedstrijd zijn. Arie Brink en Sander van Roekel zullen hem assisteren. Kevin Blom zal de vierde official zijn.

De 32-jarige Nijhuis is gepromoveerd van groep 2 naar groep 1 op de internationale lijst van de UEFA. Dit geeft hem het recht om alle wedstrijden fluiten.

Laatste waarschuwing: borsten zijn hier bloot

Godsdienstvrijheid, blote borsten en de fiets - zo vat de Vlaming Steven De Foer de Nederlandse inburgeringsproef samen. Immigranten van buiten de EU moeten daar sinds 2006 voor slagen.

De Foer, oud-correspondent in Nederland voor de Belgische krant De Standaard, deed de proef in de Nederlandse ambassade en beschrijft zijn bevindingen in cultureel tijdschrift Ons Erfdeel.

De film Naar Nederland is onderdeel van de proef. Vergeefs wachtte De Foer honderd minuten op 'een recept voor oliebollen of bloemkool in witte saus'.

Wel werd hij wijzer over de gezondheidszorg en het onderwijs. Hij leerde 'dat je mag en moet opkomen voor je mening en dat je op verjaardagen iedereen hoort te feliciteren' en dat het traditie is 'zo lawaaierig mogelijk afscheid te nemen'.

Clichés over tulpen en klompen ontbreken, maar De Foer betwijfelt of het zin heeft nieuwkomers wél te wijzen op de fiets. 'Je krijgt zelfs de meest geïntegreerde allochtoon met de grootste moeite op zo'n Hollands trapding. Het wordt in kringen van immigranten tot in de derde generatie als uncool beschouwd.'

De Foer vindt dat de voorlichtingsfilm ook een 'laatste waarschuwing' is. 'Na amper vijf minuten - we zitten in volle uitleg over hoe de Randstad grotendeels onder de zeespiegel ligt - staat er een rondborstige Hollandse meid in de branding.' Een impliciete boodschap, aldus De Foer: 'Dit is normaal aan onze stranden, en wie daar veel moeite mee heeft, kan zich nu nog bedenken.'

Dan volgt de mededeling dat veel Turken en Marokkanen in oude wijken wonen, met kwalitatief slechte woningen. De Foer: 'Een duidelijke waarschuwing, maar zonder in negativisme of bangmakerij te vervallen.'

De kans op een geslaagde integratie is dankzij de proef alleen maar groter, oordeelt De Foer in Ons Erfdeel. Hij raadt de Vlaamse minister van Integratie aan de test 'grondig te bestuderen'.

 


Laatste waarschuwing: borsten zijn hier bloot  (foto: DAG)

Drogba betuigt spijt voor uitbarsting

Didier Drogba heeft zich nogal misdragen na afloop van de halve finale van de Champions League. De spits van Chelsea kon de uitschakeling niet geloven en ging door het lint in de richting van de scheidsrechter Tom Henning Řvrebř.

Op de site van de club biedt Drogba zijn excuses aan richting fans, scheidsrechter en zijn werkgever. "Ik was erg overstuur door de gebeurtenissen tijdens de wedstrijd. Maar nu ik de beelden terug heb gezien, besef ik dat ik te ver ben gegaan", stelt Drogba op de officiële site van Chelsea.

"Ik accepteer volledig dat de taal die ik gebruikt heb geen goed voorbeeld is voor de mensen die thuis hebben gekeken, vooral de kinderen. Het spijt me dat ik in het heetst van de strijd mijn ongelooflijke frustratie en teleurstelling op deze manier heb geuit. Daarvoor bied ik mijn excuses aan", aldus Drogba.

Helft artsen ervaart afwijzing patiënt

Artsen maken regelmatig mee dat een patiënt hem afwijst. Dit blijkt uit een enquête onder ruim duizend artsen dat donderdag is verschenen in het vakblad Medisch Contact.

20 procent van de patiënten weigerden de behandeling en 10 procent stelde zich neerbuigend op, volgens de doktoren. Zo willen islamitische vrouwen liever niet door een mannelijke, en verschillende mannen niet door een vrouwelijke arts behandeld worden. In veel gevallen ging het hier over een gynaecologisch consult of over typische mannenkwalen. Ook maakten diverse patiënten bezwaar tegen behandeling door een arts met een 'buitenlands' uiterlijk.

Vrouwelijke artsen werden het meest geconfronteerd met aanmatigend gedrag van patiënten. Mannelijke cliënten lieten hen weten geen vertrouwen te hebben in hun deskundigheid. De meeste artsen verwezen de bezwaar makende patiënten door naar een collega of stelden de cliënten voor de keuze tussen acceptatie of het zoeken naar een andere dokter.

[NBA] Uitslag Cavs - Hawks

De Cleveland Caveliers hebben nog geen wedstrijd verloren in de play-offs. Gisteravond werden de Atlanta Hawks ook vrij gemakkelijk verslagen met 105-85. De kersverse MVP van dit jaar, LeBron James, was op dreef en niet te houden.

James was goed voor 27 punten en vijf assists. Anderson Varejao voegde daar twaalf punten aan toe. Daarnaast pakte hij ook nog eens acht rebounds. Maurice Williams scoorde vijftien punten en gaf vijf assists. Delonte West scoorde een punt minder dan Williams.

Bij de Hawks was Maurice Williams de verrassende topscorer met zestien punten. Josh Smith kwam niet verder dan acht punten. De center Zaza Pachulia scoorde zeven punten maar pakte wel twaalf rebounds. Al Horford kreeg geen speeltijd. De jonge center moest toekijken terwijl zijn team het moeilijk had.

Deo-verslaafde blaast kamer op

Een 17-jarige jongen heeft in het Duitse Duisburg een ravage aangericht met deodorant. Nadat zijn kamer volgespoten was met deodorantgassen, stak de tiener een sigaretje op.

Een evangelische hulpverleningsorganisatie had de puber sinds twee weken in het hotel ondergebracht. Wat zij niet wisten, was dat de jongeman verslaafd was aan deodorant. Niet vanwege de lekkere geur, maar hij snoof de gassen, zodat hij high kon worden.

"Het was ons wel opgevallen dat het bij Kevin sterk naar deo rook. Maar we dachten dat hij een soort fobie had en zich overdadig parfumeerde", aldus de hoteleigenaar. Onderzoek na de explosie wees echter uit dat de jongeman 150 busjes deodorant op zijn kamer bewaarde, waarmee hij lustig rond spoot om high te kunnen worden.

Door het opsteken van de sigaret ontstond er een explosie. Deze was krachtig genoeg om de binnenmuur weg te blazen, het venster uit hun hengsels te liften en nagenoeg heel de kamer te ruïneren. De schade wordt door de hoteleigenaar op vijftienduizend euro geschat. De jongen zelf ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

Met dank aan MutedFaith voor de submit.

Pokemon Gold en Silver krijgen remake

Deze week hebben wij jullie bericht dat er 10 mei een belangrijke aankondiging over Pokemon zal worden gedaan. Over het hele internet gingen speculaties rond. De populairste was toch wel de speculatie rondom een Gold en Silver remake. De mensen die dit wilden kunnen alvast beginnen met juichen, omdat Yahoo! Japan vandaag bekend heeft gemaakt dat Pokemon Heart Gold en Soul Silver in de maak zijn. Verwacht dus binnenkort meer nieuws over deze games.


Apeldoorn is vandaag autovrij

Vandaag vindt in Apeldoorn de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van Koninginnedag plaats. De stad heeft daarom besloten extra maatregelen te nemen ten aanzien van de veiligheid.

Bij de bijeenkomst in het theater en congrescentrum Orpheus zullen onder meer Koningin Beatrix en premier Balkenende aanwezig zijn. De gemeente verwacht ook veel mensen op het Marktplein. Om de veiligheid van al deze mensen te waarborgen, heeft de gemeente besloten dat er in de nabije omgeving van Orpheus vanaf 12.00 uur vandaag geen auto's zichtbaar mogen zijn.

De maatregel wordt ver doorgevoerd. Zo mogen bewoners van de omliggende straten ook niet op de eigen oprit of onder een carport parkeren. Alle auto's die zichtbaar zijn, ongeacht of ze op de openbare weg staan of op eigen terrein, worden weggesleept door de politie. Ook zullen een aantal straten vlakbij het theater vanaf 12.00 uur tot 24.00 uur afgesloten zijn en worden straten in de directe omgeving van Paleis Het Loo van 18.00 uur tot 24.00 uur afgesloten.

De gemeente sluit de straten onder meer af, vanwege het vervoer van de genodigden naar Orpheus. Op deze wegen mag al vanaf vanochtend 09.00 uur niet meer geparkeerd worden, ook niet in de parkeerhavens en -vakken.

De maatregelen die de gemeente neemt worden verder doorgevoerd dan alleen verkeersmaatregelen. Ook mag er vandaag niet in de bouwwerken op het marktplein of op de toegangsgebouwen van de parkeergarage geklommen worden.

Tijdens de raadsvergadering gisteren werd burgemeester De Graaf van Apeldoorn veelvuldig geprezen voor zijn 'doortastende rol' rondom het drama op Koninginnedag. De Graaf is zelf van mening dat na vandaag 'de draad weer moet worden opgepakt'.

Chantal Janzen meest sexy moeder

Dat moeders niet alleen lief en zorgzaam kunnen zijn, maar ook heel sexy, daar waren we al langer achter. Maar wie is nu de lekkerste moeder van Nederland? Lindo Duvall van Radio538 hield een enquête onder luisteraars. De uitslag maakte hij enkele dagen voor Moederdag bekend.

Uit de enquête is gebleken dat de luisteraars Chantal Janzen toch echt de lekkerste bekende moeder van Nederland vinden. Zij won de verkiezing met 601 van de ruim 2200 stemmen. Sylvie van der Vaart eindigde vlak achter haar, zij had slechts drie stemmen minder.

Op de derde plaats eindigde Renate Verbaan (317) en de vierde lekkerste moeder van Nederland was volgens de luisteraars Wendy van Dijk (137). Froukje de Both stond met 126 stemmen op de vijfde plaats.

Toen de uitslag eenmaal bekend was, belde Duvall 'de meest sexy moeder van Nederland' natuurlijk meteen op. Zij reageerde heel enthousiast op de titel: "Ooh, dat vind ik echt heel leuk, maar ik ben wel iets dikker dan Silvie hoor." Blijkbaar maakte dat de luisteraar niets uit, maar Chantal denkt wel te weten waarom: "Nou mijn cupmaat is ook groter, misschien maakt dat wel."

Het hele geluidsfragment en de top tien zijn hier te vinden.

Met dank aan naomivlinder voor de submit.

Mixen met Armin van Buuren

Dat Armin van Buuren wel van een spelletje houdt wisten we al langer. Maar nu krijgt hij zijn eigen game. Uitgever Foreign Media (in Nederland vooral actief met het Easy Interactive label) heeft bekend gemaakt dat de DJ, die onlangs werd uitgeroepen tot beste DJ ter wereld, een eigen game zal krijgen.

Het spel zal Armin van Buuren - In The Mix gaan heten en het is de bedoeling dat je naast spelen met muzieksamples, effecten en loops ook contact kan leggen met een virtueel publiek. Qua soundtrack moet je denken aan muziekmasters van Armin zelf maar ook van artiesten waar hij veel mee werkt. Een releasedate is nog niet bekend, naar verwachting zal het spel rond de herfst uitkomen.

Rolando 2 rolt naar je toe deze zomer

Veel bezitters van de iPhone of iPod Touch kennen de voorganger van deze game wel: Rolando. Rolando is sinds december jongstleden te verkrijgen in Apple's AppStore en sinds kort is de opvolger aangekondigd: Rolando 2. Rolando 2 heeft als titel "Quest for the Golden Orchid", wat meteen wel een idee geeft van het verhaal in de game.

Iedereen die de Rolando serie niet kent en onderstaande beelden bekijkt zal ongetwijfeld zien dat games als Loco Roco en Katamari waarschijnlijk als inspiratiebron hebben gediend voor deze games. In Rolando en Rolando 2 rol je met de Rolando's door je iPhone of iPod Touch te kantelen en door met je vinger te schuiven over de Rolando's kunnen ze springen. Onderstaande trailer belooft een revolutie vergeleken met zijn voorganger. Rolando 2 - Quest for the Golden Orchid moet deze zomer beschikbaar zijn in de AppStore.

Deus Ex mod na zeven jaar eindelijk klaar

Negenenvijftig nieuwe levels, een nieuwe tutorial, unieke wapens. Twee verschillende verhaalllijnen, vijf verschillende eindes. Meer dan 200.000 woorden nieuwe dialoog. Honderd nieuwe tracks.

Dat is algemeen beschouwd The Nameless Mod voor Deus Ex.Deus watte? Een, voor velen, briljante actie-rpg uit 2000. Wat begon als een klein grapje om een modificatie voor dit spel te maken is in zeven jaar tijd uitgegroeid tot een praktisch compleet nieuw spel. Deze total conversion is bovenal gratis.

Enjoy!

Gamepil voor meer headshots

Voor elke topsport, zo ook gamen, bestaat er wel een middel om je prestaties te verbeteren. Reeds is er ook een prestatiebevorderende gamepil uitgevonden voor de gamers die traag van geest zijn of behoefte hebben aan tijdelijk verhoogde alertheid.

De FpsBrein-pil, ontwikkeld door en verkrijgbaar bij onze Oosterburen, belooft je gameprestaties te verbeteren. Voor 20 euro heb je al een potje met 60 pillen. Het schijnt zwaar spul te zijn, want van de FpsBrein Zoom wordt aangeraden niet meer dan 1 per dag te nemen. Wat doet de pil precies?

"By the specific formula all products of FpsBrain support gamers nutrition and optimize capacity of reaction and concentration."

Na het innemen van de pil zal je zo'n 6 uur een verhoogde staat van alertheid ervaren. Mocht je niet tevreden zijn, er is een 110% niet goed geld terug garantie. De pil is verkrijgbaar op de website van de FpsBrein pil.


Of bij de volgende Egames een dopingtest afgenomen zal worden is nog niet duidelijk..

Armin van Buuren krijgt eigen videogame op de Wii

Altijd al in de schoenen willen staan van ’s werelds beste dj, Armin van Buuren? Een nieuwe videogame voor de Nintendo Wii maakt het mogelijk. Spelontwikkelaar Foreign Media Games maakte gisteren bekend dat het een samenwerkingsverband is aangegaan met de Nederlandse artiest.  In Armin van Buuren - In The Mix kunnen spelers spelen met muzieksamples, effecten, en loops spelen, en ook zal er interactie zijn met een virtueel publiek. Er zitten muziekmasters in van Armin zelf en van artiesten waar hij veel mee werkt. Het spel moet komend najaar in de winkels liggen. Van Buuren, vorig jaar voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot beste dj ter wereld, is zelf een gamefanaat en zegt dan ook zeer trots te zijn dat er nu ook een game van hem wordt uitgebracht.

Dj spelen op de Wii is overigens niet compleet nieuw. De laatste jaren is het zogenoende ‘Wii-j’en‘ steeds populairder geworden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een gehackte Wii-afstandsbediening, een pc met handige software en soepele polsbewegingen om zelf muziek te maken. De afstandsbediening herkent de bewegingen, en de software zet de impulsen om in voorgeprogrammeerde samples, beats en effecten. De techniek is bedacht door de eveneens Nederlandse DJ Timski, tegenwoordig beter bekend als Wii-j Timski, en inmiddels een ware clubhit geworden.


Armin van Buuren krijgt eigen videogame op de Wii  (foto: DAG)

Google lanceert website over songfestival

Google houdt de populariteit van de deelnemers van het Eurovisie Songfestival bij op een speciale website.

Op de gisteren gelanceerde site google.nl/eurovision staan alle Songfestival-deelnemers gerangschikt op populariteit.  ‘The Toppers’, zoals Google ze noemt, staan niet erg hoog. De lijst is gebaseerd op het aantal zoekopdrachten op de zoekmachine van Google binnen heel Europa, maar zoekopdrachten in de landen van de deelnemers zelf worden niet meegenomen.  Met zijn allen even flink ‘googlen’  zal dus niet veel helpen.

Op de dagelijks bijgewerkte site kun je ook zelf proberen te voorspellen wie het liedjesfestijn in Moskou gaat winnen. Verder vind je er YouTube-filmpjes van alle deelnemers en het laatste songfestivalnieuws uit Google News.


Google lanceert website over songfestival  (foto: DAG)

Dunga sluit terugkeer Ronaldo niet uit

Dunga is onder de indruk geraakt over de verrichtingen van Ronaldo, na veel blessureleed terug op de voetbalvelden in dienst van Corinthians.

De Braziliaanse bondscoach heeft donderdag de deur opengezet voor de 32-jarige aanvaller, die helemaal hersteld lijkt na alle knieproblemen. De oud-PSV'er maakte in dertien duels tien doelpunten voor zijn nieuwe club.

"Ik heb altijd gezegd dat iedereen die technisch goed genoeg is welkom is in mijn selectie", zei Dunga. "Ronaldo is inderdaad uitstekend in vorm. We houden hem goed in de gaten."

De spits, in Europa behalve voor PSV in het verleden ook actief voor AC Milan, Inter, Barcelona en Real Madrid, heeft sinds het WK van 2006 niet meer voor Brazilië gespeeld.

Michael Jackson weer aangeklaagd

Een vroegere woordvoerder van Michael Jackson heeft de zanger aangeklaagd voor 29 miljoen euro. Hij zou haar niet hebben betaald voor haar werk, aldus de BBC gisteren. Raymone Bain stond veelvuldig de pers te woord tijdens Jacksons proces wegens kindermisbruik.

Later leidde ze de Michael Jackson Company, die de zaken van de zanger regelt.

Volgens Bain had Jackson toegezegd 10 procent te betalen van elke deal die Bain wist te sluiten. Zo regelde ze onlangs de release van de nieuwe editie van het album Thriller (dat 25 jaar eerder werd uitgebracht), maar ook was ze betrokken bij de organisatie van de concerten die Jackson dit jaar in Londen doet. Bain zei dat ze het allemaal erg vervelend vindt, omdat ze de zanger zeer bewondert.

The King of Pop zelf heeft nog niet gereageerd. Hij zit al langere tijd in financiële moeilijkheden.

Het is bepaald niet de eerste keer dat iemand geld wil van Michael Jackson. Vorig jaar nog werd de zanger aangeklaagd door de zoon van de koning van Bahrein, Sjeik Abdullah bin Hamad Al Khalifa, wegens contractbreuk.

Volgens recente geruchten wil ook Ola Ray, het meisje dat met The King of Pop danste in de legendarische Thriller video, geld zien. Ray zou 26 jaar na het uitkomen van de videoclip alsnog een ’significant bedrag’ aan royalties willen ontvangen.


Michael Jackson weer aangeklaagd  (foto: DAG)

Ouders Karst Tates: 'Hij moet gek zijn geweest'

De schokgolf die de actie van Karst Tates tijdens Koninginnedag teweeg bracht, sloeg op volle kracht in bij zijn ouders, broer en zussen. "Het is onbegrijpelijk en verbijsterend. We zijn perplex”, vertellen de zichtbaar aangeslagen ouders van Karst Tates donderdag exclusief aan persbureau ANP.

Een aanslag in Apeldoorn, hoorden vader en moeder Tates toen zij op Koninginnedag over de rommelmarkt liepen. "We kijken thuis wel naar het nieuws”, besloten ze. Even na vieren begon voor hen de nachtmerrie, toen hun andere zoon belde en met trillende stem zei: "Pa, het lijkt erop alsof Karst degene was die die aanslag gedaan heeft." Rond 18.30 uur was de familie er zeker van dat het om Karst ging.

Het echtpaar heeft ervoor gekozen één keer hun verhaal in de publiciteit te brengen. "We zijn er zelf ook geweldig door getroffen en ontdaan. Dat willen we uitdragen, want we waren ons meteen bewust van het verschrikkelijke leed voor de andere slachtoffers", legt Karsts vader uit. "We zaten in het ziekenhuis bij onze zoon en bedachten ons dat overal in het land mensen in ziekenhuizen zaten, die allemaal hetzelfde hadden. En dat heeft onze zoon gedaan."

Verder vinden ze dat "iedereen het recht heeft om iets te weten van ons". "Wij willen ons verhaal vertellen", zeggen de vader en moeder. Machteloos voegt hij daaraan toe: "Maar het enige echte verhaal weten wij ook niet. We kunnen er niet omheen dat onze zoon dit heeft gedaan, maar we hebben het niet geweten." Geen enkele aanwijzing hadden ze, dat hun op een na jongste kind een aanslag wilde plegen op familieleden van de koningin. Op zijn moeders verjaardag, de dag voor Koninginnedag, belde Karst nog op om haar te feliciteren. "Dat was de laatste keer dat ik zijn stem hoorde en ik heb er geen boodschap in gehoord. Ik heb me wel duizend keer afgevraagd of ik niks heb gemist", aldus zijn moeder.

Nog zijn ze verdwaasd en emotioneel, de dag nadat ze Karst in Zevenaar hebben begraven. Hen was niet bekend of Karst iets tegen een van de leden van de koninklijke familie had. "Hij vond Beatrix een stabiele factor.” De ouders beschrijven hun zoon als een attent, lief mens. Hij leidde een redelijk normaal leven, maar wel met periodes waarin het minder goed met hem ging. Circa tien jaar geleden had Karst schulden, raakte hij zijn huis kwijt en zwierf hij een tijdje rond.

Tussen september 2008 en begin maart ging het ook niet goed en bleef hij plotseling weg van zijn werk. Begin maart was hij daaroverheen. Hij zocht en vond werk, zo vertelde Karst aan zijn ouders.

"We dachten: hij is terug uit zijn dip, hij is vrolijk, hij komt weer naar verjaardagen." Karst zei zijn moeder op 29 april dan ook dat hij uitzag naar haar verjaardagsfeestje van zondag 3 mei. Zijn ouders wisten toen nog niet dat hij per 1 mei de huur van zijn huis had opgezegd. "Dat vertelde de huisbaas ons later." Karst overleed de nacht na Koninginnedag aan de verwondingen die hij opliep toen hij zijn aanslag pleegde.

De ouders hebben niet meer met hun zoon kunnen communiceren voordat hij stierf aan het letsel dat hij door zijn dollemansrit had opgelopen. "Hij moet op dat moment gek zijn geweest”, concludeert zijn vader. "Dit was niet de Karst die wij kennen. Ik herken in deze daad niets van het jong dat het ooit was."


Ouders Karst Tates: 'Hij moet gek zijn geweest'  (foto: DAG)
Met dank aan mouthman voor de submit.

Downloadsite filtert downloads, gebruikers boos

De populaire downloadsite Mininova wil illegaal gedownloade films weren. De gebruikers pikken het niet, en dreigen over te stappen naar concurrent The Pirate Bay.

Mininova heeft een programma geďnstalleerd  dat illegale films en games  kan herkennen. De beheerder kan die bestanden vervolgens blokkeren of verwijderen. Hierdoor moet het voor auteursrechtshouders gemakkelijker worden om hun materiaal te beschermen. Mininova is momenteel verwikkeld in een rechtszaak met de stichting Brein. Op 20 mei dient de zaak.

Mininova benadrukt op haar blog dat het voorlopig nog slechts om een test gaat, en dat het filter niet op alle bestanden zal worden toegepast. Toch reageren de meeste gebruikers met woede, ongeloof of gelatenheid. "Tot ziens, Mininova. Ik had respect voor deze site, maar nu niet meer."  "Jullie kunnen de site net zo goed sluiten. Jullie zullen niet gemist worden."  En: "Tot ziens, lafaards".

Mininova is een zogenoemde torrent-site, waarbij stukken van bestanden worden gedeeld tussen alle gebruikers die op dat moment actief zijn. De bestanden worden dus niet rechtstreeks aangeboden door Mininova, waardoorde beheerders van die site lastig aan te pakken zijn.

Een soortgelijke website is The Pirate Bay, en veel gebruikers van Mininova hebben aangegeven voortaan van die site gebruik te zullen gaan maken. Maar ook the Pirate Bay ligt onder vuur. Drie weken geleden werden de vier Zweedse oprichters veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf, omdat zij zouden meewerken aan de uitwisseling van muziekbestanden en speelfilms waarop auteursrechten rusten. Ze gaan in hoger beroep. De site blijft intussen gewoon in de lucht,  omdat de computers waarop The Pirate Bay draait allemaal in het buitenland staan.


Mininova filtert downloads, gebruikers boos  (foto: DAG)
Met dank aan angel007 en Vince_Taylor voor de submit.

Tatjana nog een keer uit de kleren

Liefhebbers en fans van Tatjana Simic opgelet. Tatjana’s laatste pikante fotoshoot ooit is vanaf gisteren te bewonderen. De 45-jarige Kroatische schone besloot onlangs nog één keer mee te werken aan een gewaagde fotoshoot van mannenblad FHM.

In verband met het verschijnen van de 80e editie van de FHM in Nederland staat het mannenblad deze maand in het teken van de jaren ‘80. Het is dan ook niet toevallig dat Tatjana, die in de jaren ‘80 furore maakte met haar rol van Kees in de tv-serie Flodder,  het blad siert met een shoot.


Tatjana nog een keer uit de kleren  (foto: DAG)
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #218 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1329
special
Random Pics van de Dag #1328
special
Random Pics van de Dag #1327
special
Random Pics van de Dag #1326
special
Random Pics van de Dag #1325
©FOK.nl e.a.