Trulli: "Toyota heeft geleerd van fouten"

Toyota-coureur Jarno Trulli zegt dat zijn team geleerd heeft van de foute strategie die in Bahrein werd toegepast. De renstal stuurde daar beide coureurs na de eerste pitstop op de harde banden naar buiten, terwijl de rest van het veld nog op de zachte compound bleef rijden.

Beide coureurs verloren hierdoor veel tijd, omdat de band een seconde per ronde langzamer bleek te zijn. Trulli vertrok van poleposition, maar kwam als derde over de streep. Zijn teamgenoot Timo Glock verloor nog meer tijd, want hij reed aanvankelijk aan de leiding van de race, maar viel uiteindelijk terug naar een zevende plaats.

"We hebben veel geleerd, niet alleen het team, maar ik ook. We hebben een auto die mee kan doen om de overwinning, maar niet een die kan domineren. De enige manier dat we kunnen winnen is als alles klopt," aldus de Italiaan die niet blij was met zijn derde stek in Bahrein.

Toyota had op basis van de data de keuze gemaakt om de tweede stint op de harde band te gaan rijden. "We hadden de situatie grondig geanalyseerd. Mijn race was al slecht vanaf de start, toen ik een hapering in de motor had vanwege wat gemorste olie. Hierdoor verloor ik tijd en moest ik mijn strategie naar een tweestopper aanpassen. Dit had tot gevolg dat we erg lang op de harde banden moesten gaan rijden. Er was namelijk een grotere kans om met de zachte banden terug te vallen," zei Trulli tegen Autosport.

"Voor anderen was de keuze makkelijker omdat zij met meer brandstof vertrokken waren en zo de prestaties van de banden beter konden analyseren. Al met al kan ik zeggen dat we het niet compleet fout hadden, want we gingen af op de date die we hadden," meldde de Italiaan die dit weekend in Spanje weer voor de overwinning wil gaan. "Iedereen brengt hier updates mee, maar ik heb er alle vertrouwen in, omdat we een goede auto als basis hebben. Drie podia in vier races tonen wel aan hoe goed het is."