FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 9 mei 2009

Recordjackpot van 126 miljoen euro voor Spanjaard

Een wereldrecord is het nog nét niet, maar een inwoner van Spanje zal ongetwijfeld erg blij zijn met de jackpot van 126 miljoen euro die hij of zij eergisteren won. De Euro Miljoenen loterij keerde nog niet eerder zo’n hoog geldbedrag uit. Het oude record, uit juli 2005, stond op 115 miljoen euro. Die som werd gestort op de bankrekening van de Ierse Dolores McNamara uit de plaats Gallyowen.

De Euro Miljoenen loterij bestaat ruim vijf jaar en is een samenwerkingsverband van organisaties in negen landen. Inwoners van Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, België, Ierland, Portugal, Zwitserland, Luxemburg en Oostenrijk kunnen meedingen naar geldprijzen. De jackpot begint bij 15 miljoen euro en wordt iedere week aangevuld als er geen winnaar is. Van een wereldrecord was vrijdag geen sprake. Sinds maart 2007 geldt 390 miljoen dollar (290 miljoen euro) als de hoogste jackpot ooit. Dit bedrag werd gedeeld door twee deelnemers aan de Amerikaanse Mega Miljoenen loterij.

Sinkgraven: "Ik pas in het profiel van Emmen"

Harry Sinkgraven is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van FC Emmen. Bij de Emmenaren tekende de oefenmeester een contract voor twee seizoenen. Sinkgraven was eerder onder meer al actief als assistent-trainer bij FC Zwolle.

Doordat Emmen volgend seizoen nauw gaat samenwerken met de Friese Eredivisionist sc Heerenveen, was de oud-speler van onder andere FC Groningen niet verrast dat ze hem benaderden voor de trainersfunctie die er was ontstaan na het bekendmaken van de aftreding van de huidige oefenmeester Paul Krabbe.

"Nee, als ik kijk naar de samenwerking tussen Heerenveen en Emmen was ik niet verrast dat ze mij benaderden", aldus Sinkgraven tegenover RTV Drenthe. "Ik heb de diploma's. Dan denk je: 'Goh het behoort wel tot de mogelijkheden dat ze mij benaderen'."

Emmen was op zoek naar een trainer die de ploeg aantrekkelijk voetbal laat spelen en spelers beter kan maken. "En volgens mij pas ik wel in dat profiel", gaat de kersverse oefenmeester van Emmen verder. "Ik denk dat ik wel in staat ben om spelers beter te maken. En presteren hoort daar natuurlijk ook bij. We moeten ervoor zorgen dat er in elke wedstrijd gebikkeld wordt."

In het samenwerkingscontract met sc Heerenveen staat dat er een aantal spelers de overstap gaan maken naar Drenthe. "Welke spelers er vanuit Heerenveen naar Emmen komen weet ik nog niet." Op de website van zijn nieuwe werkgever zegt Sinkgraven: "De komende weken moeten daarover met de betrokken spelers gesprekken worden gevoerd."

Alonso blij met achtste startplek

Renault-coureur Fernando Alonso reed in Barcelona voor eigen publiek in de kwalificatie naar een achtste tijd. Nelson Piquet jr,de teamgenoot van de Spanjaard, kwam wederom niet door Q2 heen en start morgen als twaalfde.

"Ik denk dat we vanmiddag het maximale uit de situatie hebben gehaald. We waren snel en we hebben het gat naar de leiders verkleind, hoewel het in Q2 wel erg close was met een tiende plaats. We weten voor morgen dat de auto's voor ons sneller zijn en die achter ons zwaarder, dus het zou moeilijk kunnen zijn om de positie te behouden. Desalniettemin is het scoren van punten ons doel voor de race," meldt de tweevoudig wereldkampioen na de kwalificatie.

Zijn teamgenoot Piquet jr. is blij met de vooruitgang die hij heeft geboekt. "Het was opnieuw een spannende sessie en het zat weer heel dicht bij elkaar, zeker in Q1. Ik was blij met de auto, want de balans was verbeterd ten opzichte van gisteren, maar ik miste de top-tien maar net en dat is teleurstellend. De twaalfde startplaats is geen drama en hopelijk kunnen we progressie maken met een goede strategie."

Lijk moordende hoogleraar gevonden

Agenten hebben vandaag in de Amerikaanse staat Georgia het lijk aangetroffen van de van moord verdachte Amerikaanse professor George Martin Zinkhan, die ook aan de Vrije Universiteit in Amsterdam was aangesteld.

Zinkhan zou een gat hebben gegraven, waarin hij zichzelf zou hebben doodgeschoten, meldden Amerikaanse media.

De autoriteiten zochten Zinkhan voor de moord op drie personen, onder wie zijn echtgenote met wie hij in onmin was geraakt. Het goed verborgen lichaam werd ontdekt in dichte bossen niet ver van de woning van de professor in Bogart, Clarke County. Op ruim 1,5 kilometer van het graf was ruim een week geleden al de auto van Zinkhan aangetroffen.

Lijk moordende hoogleraar gevonden  (foto: ANP)

McLaren beleeft dramatisch weekend

McLaren-Mercedes beleeft in Spanje een dramatisch Formule 1-weekend. Coureurs Lewis Hamilton en Heikki Kovalainen zitten er al het hele weekend niet lekker bij en in de kwalificatie verging het ze met een veertiende en een achttiende plaats niet veel beter.

"We deden wat we konden. Mijn ronde was niet fantastisch, maar de auto was gewoonweg niet snel genoeg. Ik had niet de grip om sneller te gaan. Het zal morgen een lange en zware race worden en we hopen zoveel mogelijk plaatsen goed te kunnen maken en zo punten te behalen. We leren hiervan en hopelijk gaat het in de toekomst beter," zegt Hamilton die vooral snelheid zegt te missen in bocht drie en bocht negen.

Zijn teamgenoot Kovalainen kwam niet door de eerste schifting heen en weet op de grid alleen de Force India's achter zich. "Het was de eerste keer dat we Q2 niet bereikten. Tot in de laatste sector reed Nick (Heidfeld, red.) voor me, maar ik denk niet dat hij me tijd heeft gekost. Het is gewoon een erg lastig weekend en vandaag had ik gewoon geen grip. Daarom waren we zo langzaam."

Veel gejuich bij Brawn GP

Jenson Button en Rubens Barrichello behaalden vandaag voor Brawn GP de eerste en de derde startplaats op het circuit van Barcelona. Het Britse team is zeer blij met het toch deels wel onverwachte succes.

Button begon met nog twee seconden op de klok aan zijn snelle ronde die hem poleposition zou brengen en hij verdrong daarmee Red Bull Racing-coureur uiteindelijk van de eerste plaats. "Het was een onverwachte, maar erg verheugende en waarschijnlijk de meest bevredigende poleposition van het seizoen. Rubens (Barrichello, red.) was het hele weekend al snel en ik heb van zijn setup gebruik gemaakt om enkele problemen van gisteren te overwinnen. Mijn laatste ronde die ik reed in Q3 was verreweg de beste die ik dit weekend gehad heb," zei een blije Brit.

"De updates die we dit weekend hebben, presteren goed en het is zeker een stap voorwaarts, hoewel we er nog niet het maximale uithalen. Het team heeft goed werk verricht en ik hoop dat ze op de fabriek in Brackley en bij Mercedes in Brixworth er van genoten hebben. Voor morgen is het belangrijk om een goede start te hebben, want we hebben Felipe Massa achter ons zitten die KERS heeft."

Rubens Barrichello zette in het tweede deel van de kwalificatie de snelste tijd neer, maar kon in het derde deel net niet de snelste tijd rijden. De Braziliaan was daarover lichtjes teleurgesteld. "We hebben tot nu toe in Spanje een erg goed weekend en ik ben blij om morgen als derde te mogen starten. We zijn voor de laatste run misschien net iets te vroeg naar buiten gegaan en daardoor heb ik een kans gemist. Maar toch ben ik blij met onze strategie en we hebben een goede uitgangspositie. Om het maximale er uit te halen moeten we goed starten en Ferrari voor de eerste bocht voorblijven."

Koningin weer tussen de mensen

Koningin Beatrix heeft zich vandaag bij de opening van de kunstmanifestatie Open Source Amsterdam in Amsterdam-Zuidoost weer als vanouds tussen de mensen begeven.

Zij bekeek (een deel van) de zestien kunstwerken die in de openbare ruimte staan opgesteld langs de 3 kilometer lange route tussen de stations Bijlmer-ArenA en Kraaiennest.

De koningin praatte onderweg met kunstenaars. Op somige momenten werd ze omringd door tientallen buurtbewoners. Zij applaudisseerden voor haar en maakten foto’s. Een keer poseerde de koningin zelfs met enkele mensen.


Koningin weer tussen de mensen  (foto: DAG)

[Upd] Van Gaal zelf rond met Bayern München

AD Sportwereld wist vandaag te melden dat Louis van Gaal overeenstemming heeft bereikt met Bayern München over een meerjarig contract. De AZ-coach zou dit weekend voor het laatst op de bank zitten bij AZ in de wedstrijd tegen sc Heerenveen.

De trainer zou Andries Jonker, momenteel technisch directeur bij Willem II, op het oog hebben om zijn assistent te worden bij de topclub. Jonker heeft al eerder met de AZ-coach gewerkt bij FC Barcelona. Willem II zou al rekening houden met een vertrek van haar technisch directeur.

Bayern ontsloeg twee weken geleden coach Jürgen Klinsmann en stelde Jupp Heynckes aan als interim-trainer. Bayern zal waarschijnlijk na de feestelijke wedstrijd van AZ tegen sc Heerenveen de onderhandelingen met de clubleiding willen gaan openen.

Dirk Scheringa, eigenaar en voorzitter van AZ, liet eerder deze week al weten dat Van Gaal niet zonder slag of stoot zal vertrekken bij de kersverse landskampioen. "Bayern München heeft nog geen contact met ons opgenomen en ook Louis heeft niets gezegd over een vroegtijdig vertrek. Maar als hij met een dergelijk verzoek zou komen, willigen wij het niet in. Iedereen binnen de club wil met Louis de Champions League in en een transfer is dus onbespreekbaar", aldus de voorzitter.

Update
AZ-trainer Louis van Gaal is persoonlijk rond met Bayern München, zo meldt de NOS. De Beierse ploeg moet er nog wel zien uit te komen met Van Gaals werkgever AZ. De succesvolle coach heeft nog een doorlopend contract in Alkmaar tot medio 2010.

Postzegel Audrey Hepburn brengt 60.000 euro op

Een zeldzame herdenkingszegel met een afbeelding van actrice Audrey Hepburn heeft vandaag 60.000 euro opgebracht op een veiling in het Duitse Essen. De zegel, die nooit is uitgegeven, geldt als waardevolste naoorlogse Duitse postzegel, aldus veilinghuis Felzmann.

Het openingsbod lag op 30.000 euro. Geïnteresseerde kopers boden flink tegen elkaar op, maar een anonieme telefonische bieder ging er met het stukje papier vandoor.

De zoon van de actrice protesteerde destijds tegen het uitbrengen van de zegel, met daarop de rokende actrice, waardoor de zegel nooit is uitgebracht. Tot nu toe was het bestaan van slechts vijf zegels bekend. De verkoper vond de zegel toevallig in een via internet aangeschafte verzameling postzegels van in totaal 12 kilo. Van de opbrengst gaat hij allereerst een weekje vakantie vieren in Tunesië.

Postzegel Audrey Hepburn brengt 60.000 euro op  (foto: ANP)

Tienduizenden vluchten voor bosbranden Californië

Meer dan 30.000 mensen in de Amerikaanse staat Californië hebben hun huizen moeten verlaten vanwege oprukkende bosbranden. Nog eens 23.000 mensen zijn vandaag opgeroepen zich klaar te maken voor een mogelijke evacuatie.

Zeker tachtig huizen, waaronder een aantal miljoenenvilla’s, zijn de afgelopen dagen in de as gelegd. Ongeveer drieduizend huizen worden bedreigd door zich almaar uitbreidende bosbranden. "Ik had nooit gedacht dat ik deze clichéwoorden ooit zou gebruiken, maar afgelopen nacht is de hel losgebarsten”, aldus een brandweercommandant van de stad Santa Barbara.

De vuren worden aangewakkerd door stevige winden, hoge temperaturen in een zeer droog gebied. Bijna 3500 brandweerlieden proberen de branden te bedwingen, die al meer dan 3500 hectare hebben verwoest.


Tienduizenden vluchten voor bosbranden Californië  (foto: DAG)

Coureurs BMW balen van fouten in kwalificatie

Het Formule 1-team van BMW Sauber kwam in Spanje in de kwalificaties tot een tiende en een dertiende tijd. Volgens de coureurs van het Duits/Zwitserse team waren er verschillende redenen waarom er geen topprestaties behaald werden.

Robert Kubica deed het van de beide rijders het beste door Q3 te halen. "De kwalificatie begon goed voor me met twee solide runs in Q1 en een zeer goede run in Q2. De tijd was goed genoeg om een kleine gok te wagen. Dit pakte goed uit en dit is een goede indicatie dat we progressie boeken met de prestaties van de auto. Maar in Q3 vertoonde de auto plotseling veel onderstuur in de beslissende ronde. Het is jammer dat dit probleem me verhinderd heeft om het maximale uit de auto te halen," vertelde een licht teleurgestelde Pool die zijn team later toe zag geven dat de banden niet goed gemonteerd waren.

Teamgenoot Nick Heidfeld ging er in de derde vrije training hard af en kon zich daardoor niet goed voorbereiden op de kwalificatie. "Het is goed nieuws dat onze auto verbeterd is met het nieuwe aerodynamische pakket en daarom is het zeer jammer dat ik er niet alles uit heb kunnen halen. Nadat ik er vanmorgen in de twaalfde bocht af gegaan was en een bandenstapel raakte, kon ik niet meer doen dan me voorbereiden op de kwalificatie. Een voorspelling voor de race doen, is niet eenvoudig, want inhalen is niet makkelijk in Barcelona, maar ik hoop toch op punten."

InFamous demo hint naar Sly Raccoon 4

Nog een paar weken en we kunnen allemaal aan de slag met InFamous. In Infamous speel je een man die na een ongeluk op de een of andere manier allerlei leuke trucjes uit kan halen met elektriciteit. Sucker Punch is de ontwikkelaar van de game. We kennen Sucker Punch allemaal van de Sly Raccoon games op de Playstation 2. In de demo van Infamous wordt nu gehint naar een mogelijke opvolger van deze games. In de demo van de game kun je de Empire City bioscoop zien en een van de films die ze daar adverteren is Sly 4. Op de E3 weten we misschien meer.


50 Cent verkoopt aanzienlijk minder met nieuwe game

50 Cent doet het niet bijzonder goed op de huidige generatie consoles. 50 Cent: Blood on the Sand verkocht in zijn eerste twee maanden 56.000 keer. In principe niet verkeerd, ware het niet dat zijn voorganger, 50 Cent: Bullet Proof, ruim twaalf keer zo vaak over de toonbank ging in zijn eerste twee maanden. Misschien dat dit een reden is geweest voor Fiddy om zijn gezicht niet meer te tonen in een videogame? Opvallend is dat 50 Cent: Blood on the Sand aanzienlijk hogere cijfers scoort dan zijn voorganger... y'know!

Soul Calibur: Broken Destiny opent website

Namco Bandai Games werkt momenteel aan een nieuw deel in de Soul Calibur serie. Soul Calibur: Broken Destiny is de titel van deze game en hij komt uit op de Playstation Portable. Eerder deze week hadden we de eerste trailer van Soul Calibur: Broken Destiny. Vandaag is de teaser website geopend. Wanneer er meer op deze site verschijnt dan de eerder genoemde trailer weten we niet. De website is hier te vinden.


Dronken duo tuigt trampersoneel af

In Rotterdam zijn gisteravond een trambestuurder en een conducteur mishandeld door twee dronken mannen. Dit gebeurde nadat de conducteur het tweetal aansprak op hun gedrag. De beide heren zijn aangehouden en worden vandaag verhoord door de politie in de Maasstad.

De twee mannen van 26 en 28 reisden met tramlijn 23 en vielen negatief op door hun luidruchtig gedrag en het openlijk nuttigen van alcohol. Nadat de conducteur de mannen had aangesproken en daarna terugliep naar de trambestuurder vlogen de twee hem aan. Bij de Laan op Zuid kwam het tot een vechtpartij. De trambestuurder lichtte de politie in en probeerde zijn collega te helpen. Hij hield een aantal blauwe plekken en kneuzingen aan het incident over. De conducteur kwam er minder goed vanaf: hij belandde in het ziekenhuis. De politie maakte een einde aan de vechtpartij en rekenden de twee dronkenlappen in.

Overigens kregen de conducteur en de trambestuurder hulp van de overige passagiers in de tram. "De passagiers hebben zich fantastisch gedragen. De conducteur is zelfs getroost door een van de reizigers", aldus een woordvoerder van het Rotterdamse stadsvervoerbedrijf, de RET.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Blije gezichten bij Red Bull na kwalificatie

Red Bull Racing-coureurs Sebastian Vettel en Mark Webber demonstreerden zaterdag in Spanje andermaal de snelheid van het Oostenrijkse team. De Duitser reed op het circuit van Barcelona naar de tweede tijd, terwijl de Australiër zichzelf terugvond op een vijfde plaats.

"Ik voelde me vandaag goed in de auto en de tijd in Q3 was goed, maar niet goed genoeg om Jenson (Button red.) die op het laatste moment de pole wegkaapte, te verslaan. Maar tweede op de eerste rij staan is fantastisch, zeker omdat we gisteren nog wat met de auto worstelden. We hebben de auto wat aan de veranderende omstandigheden aangepast en ik ben er blij mee. Sommige nieuwe onderdelen kwamen laat aan, wat hard werken voor de monteurs betekende en daarvoor wil ik ze ook bedanken," meldt een zeer blije Vettel.

Teamgenoot Webber was iets minder blij. "Het was een beetje teleurstellend. Ik had graag iets beter gepresteerd dan ik in Q3 heb gedaan. We staan vijfde en laten we kijken wat we van daar uit kunnen doen. Ik bedank de jongens van Red Bull die dit weekend wederom goed werk hebben geleverd."

Rechter: zwangere vrouw met verslaving opnemen

Het moet mogelijk worden zwangere vrouwen met een drugs- of drankverslaving gedwongen te behandelen. Dat kan helpen voorkomen dat ze baby's krijgen met een verslaving of ernstige afwijking.

Kinderrechter Dia Flinterman bepleitte vandaag in RTL Nieuws dat het parlement in nieuwe wetgeving regelt dat zwangere vrouwen met een verslaving gedwongen opgenomen kunnen worden. In de Tweede Kamer klinkt steun voor zo'n regeling, zodat de zwangeren onder deskundige begeleiding kunnen afkicken.

De wet biedt momenteel geen handvatten om met dwang in te grijpen als een verslaafde, zwangere vrouw drugs of alcohol blijft gebruiken.

Zuma beëdigd als president Zuid-Afrika

Jacob Zuma is vandaag beëdigd als de nieuwe president van Zuid-Afrika. Dat gebeurde in Pretoria, in aanwezigheid van een reeks bevriende staatshoofden en andere hoogwaardigheidsbekleders. Ook oud-president Nelson Mandela was aanwezig bij de inauguratie.

Tijdens verkiezingen enkele weken geleden kreeg Zuma's Afrikaans Nationaal Congres 66 procent van de stemmen. Woensdag koos het parlement Zuma tot de nieuwe president van Zuid-Afrika.

Vierde land meldt dode door Mexicaanse griep

Costa Rica heeft vandaag als vierde land ter wereld een dode door de Mexicaanse griep gemeld. In het Midden-Amerikaanse land was officieel één geïnfecteerde geregistreerd.

De meeste slachtoffers vielen tot nu toe in Mexico (48). De Verenigde Staten registreerden tot nu toe twee sterfgevallen (onder wie een Mexicaanse jongen) en Canada meldde gisteren de eerste dode.

  (foto: ANP)

Räikkönen baalt van grote fout

Voor het Formule 1-team van Ferrari kende de kwalificatie in Spanje twee gezichten. Felipe Massa reed naar een knappe vierde plaats, maar zijn teamgenoot Kimi Räikkönen kwam niet verder dat plaats zestien en mocht zo niet meedoen aan Q2.

De Fin reed in het eerste deel van de kwalificatie niet een foutloze ronde, maar dacht dat de tijd toch voldoende zou zijn om door te gaan en besloot niet nog een run te rijden. Dit kwam de wereldkampioen van 2007 duur te staan, want bij het verstrijken van de vlag gingen er nog enkele coureurs onder zijn tijd door.

"We hebben een domme fout gemaakt. Het is echt zonde, want de auto was stukken beter dan in de vorige races en we hadden echt kans op een goed resultaat. Ik heb niet echt goede ronden gereden in mijn run in Q1, maar we dachten dat de tijd goed genoeg was om in Q2 te geraken en daarom bleven we binnen," aldus een zwaar teleurgestelde Fin.

"Het is nu niet tijd om iemand aan te wijzen voor de fout, want we kunnen er nu toch niets meer aan doen. Ik was er niet happig op om nog een run te doen, omdat ik een setje nieuwe banden wilde sparen voor Q3 en het team rekende er op dat we het zouden gaan halen. De race van morgen zal zwaar worden en we moeten er maar het beste van maken. De F60 is verbeterd, misschien nog niet tot het niveau van de toppers, maar we komen dichterbij."

'Dream Team' coach Daley overleden

Op 78-jarige leeftijd is Chuck Daley overleden. Hij was in 1992 coach van het Amerikaanse Dream Team dat in Barcelona Olympisch goud won.

In 1992 mochten voor het eerst profbasketballers deelnemen aan de Olympische Spelen. Amerika trad aan met een groot aantal NBA-sterren, waaronder Michael Jordan, Larry Bird, Patrick Ewing, Magic Johnson en Karl Malone. Het team kreeg al snel de bijnaam Dream Team en onder leiding van Daley werd simpel het goud opgehaald.

Naast het goud in Barcelona werd Daley kampioen van de NBA met de Detroit Pistons in 1989 en 1990.

[GP2] Uitslag race 1 Spanje

Romain Grosjean heeft de eerste GP2 wedstrijd gewonnnen. De Fransman, die van pole position mocht vertrokken was oppermachtig. Teamgenoot van Grosjean Vitaly Petrov behaalde een tweede plaats. Giedo van der Garde eindigde op de zevende positie.


Uitslag Race 1

Pos.RijderTeamTijd
1R. GrosjeanCampos1:02:22.709
2V. PetrovCampos+ 2.459
3J. d`AmbrosioDAMS+ 6.349
4L. FilippiSuper Nova International+ 8.346
5P. MaldonadoART Grand Prix+ 8.741
6E. MortaraArden International+ 12.529
7G. van der GardeiSport International+ 12.748
8K. KobayashiDAMS+ 14.063
9N. HulkenbergART Grand Prix+ 14.260
10J. VillaSuper Nova International+ 15.200
11D. NunesiSport International+ 16.669
12N. PanciaticiDurango+ 17.756
13M. HerckDPR+ 18.445
14S. PerezArden International+ 18.595
15A. ValerioPiquet GP+ 64.629
16L. RaziaFMS International+ 1 ronde(n)
17D. RigonTrident Racing+ 1 ronde(n)
Niet gefinisht
18L. Di GrassiRacing Engineering+ 7 ronde(n)
19A. ParenteOcean Racing Technology+ 7 ronde(n)
20D. ClosRacing Engineering+ 8 ronde(n)
21K. ChandhokOcean Racing Technology+ 12 ronde(n)
22R. RodriguezPiquet GP+ 14 ronde(n)
23D. ValsecchiDurango+ 23 ronde(n)
24R. TeixeiraTrident Racing+ 28 ronde(n)
25A. ZuberFMS International+ 34 ronde(n)
26G. RicciDPR+ 38 ronde(n)

Landstitel tafeltennissers Feijenoord

De tafeltennissers van Feijenoord zijn Nederlands kampioen geworden. Het is de negende titel in de clubhistorie.

In de finale van de voorjaarscompetitie was de ploeg van kopman Danny Heister met 4-1 te sterk voor Westa. Eerder won Feijenoord ook al de najaarstitel, waardoor het automatisch ook de algehele titel wint.

De eerste ontmoeting van vorige week werd ook al met 4-1 gewonnen. Vandaag maakten Michel de Boer, Danny Heister, Jeroen Kivits en Barry Wijers het karwei af. Eerder waren er landstitels voor Feijenoord in 1996-1998, 2001-2004 en 2008.

Uitslag VfB Stuttgart - VfL Wolfsburg

VfB Stuttgart heeft in de Bundesliga voor een stunt gezorgd door thuis koploper VfL Wolfsburg te kloppen. In de Mercedes-Benz Arena werd het dankzij topschutter Mario Gomez 4-1.

De thuisploeg begon furieus aan het duel wat al na dertig seconden resulteerde in een rake kopbal van Gomez op aangeven van rechterverdediger Christian Träsch. Stuttgart ging vol door, maar Wolfsburg-doelman Diego Benaglio weet na twee minuten de 2-0 door wederom Gomez te voorkomen. Pas na een kwartier spelen komt de koploper onder de druk van Die Schwaben uit, maar Edin Dzeko vond keeper Jens Lehmann op zijn weg.

Lang duurde opleving van Wolfsburg niet, want na twintig minuten schoot Gomez zijn tweede binnen op aangeven van Jeronimo Cacau. Tot de rust was het Stuttgart dat de gevaarlijkste ploeg bleef en grote kansen bleef krijgen. Echter waren het tien minuten voor rust Die Wölfe die via Dzeko die 2-1 aan lieten tekenen. Lehmann ging bij een gemiste vrije trap onder de bal door, waarna de Bosnische spits eenvoudig kon scoren.

Na rust weet Wolfsburg de wedstrijd meer in balans te krijgen en via Cristian Zaccardo een grote kans te krijgen. De Italiaan treft de paal. Na twintig minuten is het aan de andere kan wel raak. Sami Khedira speelde Gomez aan en de spits speelde zich knap vrij en schoot de 3-1 binnen.

De spits maakt ook de 4-1 voor de ploeg van verdediger Khalid Boulahrouz door een voorzet van Martin Lanig binnen te koppen. Het slotstuk was voor Stuttgart via Roberto Hilbert die de lat boven Benaglio raakte. Door de overwinning staat Stuttgart nog maar twee punten van koploper VfL Wolfsburg.

Jomanda niet bij rechtszaak wegens 'zorgen'

Jomanda komt overmorgen niet naar de zitting waar zij terechtstaat in de zaak van de in 2001 overleden actrice en presentatrice Sylvia Millecam. "Het tijdstip geeft cliënte zorgen", maakte haar advocaat Luc Benistant zaterdag bekend.

De advocaat stelt dat Jomanda geen angst voor de zitting heeft en bereid is op een andere datum te verschijnen. Volgens hem zei ze Pim Fortuyn twee weken voor zijn dood een bodyguard te nemen en waarschuwde ze in de weken voor Koninginnedag in Apeldoorn dat er grote problemen op die dag waren te verwachten. "Op dit moment speelt in haar beleving een soortgelijk probleem komende week, waardoor zij zich niet in staat acht te komen."

Startgewichten Spanje

De FIA maakt in het seizoen 2009 voor de start van de race de gewichten van de Formule 1-wagens openbaar. Hieronder vind je de uitkomsten voor Spanje op een rijtje. De tabellen zijn gesorteerd op gridpositie en op gewicht.

De eerste tien wagens zijn na de kwalificatie op het circuit van Catalunya door de wedstrijdleiding gewogen in het parc fermé; van de overige wagens hebben de teams zelf het gewicht doorgegeven (zie * ).

Gesorteerd op startgrid

GridCoureurTeamGewicht (kg)
1Jenson Button Brawn 646.0
2Sebastian Vettel RBR 651.5
3Rubens Barrichello Brawn 649.5
4Felipe Massa Ferrari 655.0
5Mark Webber RBR 651.5
6Timo Glock Toyota 646.5
7Jarno Trulli Toyota 655.5
8Fernando Alonso Renault 645.0
9Nico Rosberg Williams 668.0
10Robert Kubica BMW Sauber 660.0
11Kazuki Nakajima Williams 676.6*
12Nelson Piquet jr. Renault 677.4*
13Nick Heidfeld BMW Sauber 676.3*
14Lewis Hamilton McLaren 683.0*
15Sébastien Buemi STR 678.0*
16Kimi Räikkönen Ferrari 673.0*
17Sébastien Bourdais STR 669.0*
18Heikki Kovalainen McLaren 657.0*
19Adrian Sutil Force India 675.0*
20Giancarlo Fisichella Force India 656.0*

Gesorteerd op gewicht

GridCoureurTeamGewicht
8Fernando Alonso Renault 645.0
1Jenson Button Brawn 646.0
6Timo Glock Toyota 646.5
3Rubens Barrichello Brawn 649.5
2Sebastian Vettel RBR 651.5
5Mark Webber RBR 651.5
4Felipe Massa Ferrari 655.0
7Jarno Trulli Toyota 655.5
20Giancarlo Fisichella Force India 656.0*
18Heikki Kovalainen McLaren 657.0*
10Robert Kubica BMW Sauber 660.0
9Nico Rosberg Williams 668.0
17Sébastien Bourdais STR 669.0*
16Kimi Räikkönen Ferrari 673.0*
19Adrian Sutil Force India 675.0*
13Nick Heidfeld BMW Sauber 676.3*
11Kazuki Nakajima Williams 676.6*
12Nelson Piquet jr. Renault 677.4*
15Sébastien Buemi STR 678.0*
14Lewis Hamilton McLaren 683.0*

Demonstratie voor legalisering wiet

De overheid moet stoppen met het behandelen van coffeeshops als vijanden en er moet een einde komen aan de criminalisering van wiet. Dat was de boodschap vandaag op het Museumplein in Amsterdam.

Organisaties als de Vereniging voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC) en de Bond van Cannabis Detaillisten hadden daar de Cannabis Bevrijdingsdag georganiseerd.

Volgens de organisatie kwamen vijfhonderd tot duizend personen naar de manifestatie. Tussen 13.00 uur en 18.00 uur waren er muziekoptredens en toespraken. Bezoekers konden boeken over cannabis lezen of handtasjes van hennep maken.

Boonen: "Ik ga hulp zoeken"

Tom Boonen heeft vanmiddag gereageerd op het feit dat hij is betrapt op het gebruik van cocaïne. De Belg liet weten spijt te hebben van zijn daad en beloofde ook om hulp te zoeken. Op die manier zou zijn probleem opgelost moeten worden.

"Ik ben een dag voor de controle op stap geweest en heb een terrasje gepakt," liet Boonen in een reactie weten. "Ik ben daarna wat blijven plakken en heb een black-out gekregen. Blijkbaar moet ik een grens voorbij gaan als ik op stap ga."

De Belgische renner van Quick-Step liet ook weten professionele hulp te gaan zoeken. "Het eerste wat ik nu ga doen is hulp zoeken. Er moet iemand zijn die mij leert begrijpen wat er kan gebeuren als ik te veel drink."

Daarnaast zette Quick-Step Boonen met onmiddellijke ingang op non-actief. "Ik ben momenteel meer bezig met de ploeg dan met mezelf. Mijn ploeggenoten zijn mijn vrienden. Het zou een ramp zijn mocht er iets met het team gebeuren."

Wenger spoort Van Persie aan bij te tekenen

Arsenal-manager Arsène Wenger hoopt dat de club snel een akkoord bereikt met Robin van Persie. De onderhandelingen tussen de Nederlandse aanvaller en de Londense club lopen al een tijd lang, maar van een akkoord is nog steeds geen sprake.

In navolging van Theo Walcott, die deze week zijn handtekening zette onder een verlenging, hoopt Wenger dat ook Van Persie snel akkoord gaat.

"Ik zal mijn uiterste best doen om dat voor elkaar te krijgen", zegt Wenger tegen Sky Sports. "Ik wil Robin er bij houden. Hij is heel belangrijk binnen de ploeg en op het veld is hij bovendien zeer effectief."

"We willen graag dat hij blijft, ook omdat wij hem de kans hebben gegeven toen hij in een vervelende positie bij Feyenoord was beland. Ik denk dat hij zich hier heel goed heeft ontwikkeld en ik zie dan ook geen reden om te vertrekken. Zeker niet omdat hij van deze club houdt," besloot de trainer.

Einde aan gehannes met kerstverlichting

Voor mensen die helemaal gestoord worden van het jaarlijkse ritueel om de kerstboomverlichting in de boom te krijgen is er zicht op een oplossing.

Het Amerikaanse bedrijf Powercast, gespecialiseerd in draadloze verbindingen, brengt eind dit jaar kerstlampjes op de markt die draadloos worden voorzien van stroom. Dat meldt het Technisch Weekblad vandaag.

Een zender in het stopcontact kan over een afstand van maximaal zestien meter een radiosignaal versturen dat onderweg wordt omgezet in stroom om de lampjes te laten branden. Vooralsnog worden de lampjes alleen op de Amerikaanse markt aangeboden.

[Giro] Team Columbia wint ploegentijdrit

Team Columbia heeft de eerste etappe, een ploegentijdrit in de straten van Venetië, gewonnen. Team Garmin werd tweede en Astana, , met Lance Armstrong en Levi Leipheimer, werd derde.

Vorig jaar begon de Giro d'Italia ook met een ploegentijdrit. Destijds was Team Slipstream de snelste ploeg, gevolgd door Team CSC en Team High Road. Opvallend is dat die ploegen een andere naam hebben gekregen, te weten Team Garmin, Team Saxo Bank en Team Columbia. Christian Vande Velde was vorig jaar de renner die als eerste over streep kwam bij de door de Team Slipstream gewonnen ploegentijdrit. Ook dit jaar doet de weer Amerikaan mee en was voorafgaand aan deze rit, samen met de hele Garmin-ploeg, favoriet voor de winst.

Om 15:35 uur begon de 92e editie van de Giro d'Italia met een ploegentijdrit. Team Columbia was de eerste ploeg, die van start ging. Vijf minuten later was het de beurt aan de mannen van Rabobank. Zij hebben kopman Denis Menchov, één van de favorieten op de eindzege, binnen de gelederen.

Team Columbia was logischerwijs de eerste ploeg, die de finish bereikte. Het team had 21 minuten en 50 seconden nodig om de 20,5 kilometer af te leggen en bereikte een gemiddelde van 56 kilometer per uur. De Rabobank-wielerploeg gaf op de meet 38 seconden toe op zijn voorganger, wat een goed goed resultaat voor de Nederlandse wielerploeg betekende. Ook Team Garmin slaagde er niet in om de tijd van Team Columbia te kraken. Aan de finish kwam de formatie luttele seconden tekort.

Verder kende ook Silence-Lotto een beroerde start van de Giro d'Italia. De Belgische formatie eindigde in de tussenstand op een achtste plaats, nadat er negen ploegen over de finish waren gekomen.

De tijd van AG2R-La Mondiale viel erg tegen. Zij gaven namelijk meer dan anderhalve minuut toe op Team Columbia, dat tot dan toe nog altijd aan de leiding ging. Ook de ploeg van Gilberto Simoni, Diquigiovanni, moest buigen voor de snelste tijd en had uiteindelijk een achterstand van een dikke minuut. Liquigas, de ploeg van Ivan Basso, was enkele seconden trager dan Rabobank, dat tot dusver geen slechte ploegentijdrit achter de rug had.

Team Katyusha wist de derde plaats van Rabobank uiteindelijk over te nemen. Zij gaven 35 seconden toe op Team Columbia, dat op dat moment nog altijd eerste stond, en pakte drie seconden op de Nederlandse wielerformatie. Daarna zette ISD, de ploeg van oud-wielrenner Mario Cipollini, een uitstekende tijd neer. Zij hadden slechts 27 seconden achterstand op Team Columbia.

In het slot wisten ook Lampre, Team Milram, LPR en Astana niet meer aan de tijd van Team Columbia te komen. Hierdoor start Mark Cavendish morgen in de eerste leiderstrui van de 92e Giro d'Italia.


Uitslag ploegentijdrit:

#Naam ploegTijd
1Team Columbia00:21,50
2Team Garmin+ 0,06
3Astana+ 0,13
4Team LPR+ 0,22
5Team ISD+ 0,27
7Rabobank+ 0,38

Stand in algemeen klassement:

#Naam wielrennerLandTijd
1Mark CavendishMan00:21,50
2Marco PinottiItaliëz.t
3Edvald Boasson HagenNoorwegenz.t
4Michael RogersAustraliëz.t
5Thomas LövkvistZwedenz.t

Domme dief 'repareert' gestolen harde schijf

De 28-jarige Kevin Andrew Lutes uit Bethlehem had dé perfecte misdaad bedacht, waar hij ook nog eens veel geld mee zou verdienen. Helaas werd zijn snode plan al snel achterhaald door de onmogelijkheid ervan en zit hij momenteel in de gevangenis.

Lutes had een aantal maal computers gerepareerd voor het bedrijf Action Realty. Op 28 april brak hij 's nachts in bij het bedrijf en stal een camera en een harde schijf uit een computer. De volgende dag belde het bedrijf hem met de vraag of hij de computer waar de harde schijf uit gestolen was kon repareren. Dat kon Lutes wel en hij kon zelfs de data terughalen, maar dat zou wel zo'n 2.000 dollar kosten. Zo gezegd, zo gedaan en de volgende dag bracht Lutes de gerepareerde computer met data terug.

Alleen daar ging het mis, want de computerfabrikant had Action Realty ondertussen meegedeeld dat het herstellen van data niet mogelijk is zonder harde schijf. De politie had ondertussen ook ontdekt dat op de nacht van de inbraak de auto van Lutes, met een grote sticker 'computer-repair' op de zijkant, geparkeerd stond voor de ingang van het bedrijf. Hij was er gloeiend bij en zit momenteel vast op een borgsom van 10.000 dollar.

Met dank aan fossalta voor de submit!

Grote bh's eindelijk goedkoper

Er komt eindelijk een eind aan een jarenlang onrecht, zo vindt Beckie Williams uit Groot-Brittannië. Beckie, gezegend met een 75F cup, vormde samen met zo'n 13.000 andere vrouwen de groep Busts 4 Justice. Een organisatie die streed tegen de 2 pond (2,23 euro) toeslag bij Marks & Spencer op grote bh's, vanaf een E-cup of groter.

Het warenhuis vond echter dat de prijs voor de grote bh's terecht was. Ze zijn nu eenmaal groter, er zit meer stof aan, grotere beugels en ze bieden een betere steun. Allemaal eigenschappen die extra geld kosten bij een grote bh.

Busts 4 Justice vond dit 'discriminatie van rondborstige dames' en kwam in actie. Beckie kocht voor 3,40 pond (3,80 euro) een aandeel van het warenhuis en verschafte zich daarmee toegang tot de aandeelhoudersvergaderingen en startte op internet een grote campagne.

Uiteindelijk gaf Marks & Spencer toe fout te zitten: "De grotere bh's worden net zo duur als de kleinere maten." Bovendien geeft het warenhuis twee weken lang 25 procent korting op alle bh's. Gerechtigheid voor de vrouw met een maatje meer.

Met dank aan -GossipGirl- voor de submit!


Beckie Williams

Guardiola wil La Liga snel in de wacht slepen

Josep Guardiola wil zijn team Barcelona zo snel mogelijk kampioen zien worden. Zo kunnen krachten gespaard worden met het oog op de Champions League-finale.

"We moeten het zo snel mogelijk afmaken", zegt Pep tegen Marca. "We willen elke wedstrijd winnen. Het moment om het af te maken is nu aangebroken. De competitie is de mooiste prijs, de prijs ook waar het meeste energie in zit. Als we zondag winnen kunnen we al een goede stap zetten en als we onze twee thuiswedstrijden winnen zijn we er zéker."

Guardiola sprak ook zijn bewondering uit voor zijn spelers, die een magnifiek seizoen afwerken. "Ik dacht dat het een goed seizoen zou worden, een mooi seizoen. Maar dit had ik niet gedacht."

In tegenstelling tot Frank Rijkaard heeft Guardiola Thierry Henry weer aan het voetballen gekregen. De Fransman lijkt de laatste weken van het seizoen echter te moeten missen door een blessure. "Ik ben meer dan tevreden met zijn optreden. Hij is honderd procent een gentleman en geeft ons veel diepte. We zullen er alles aan doen om hem fit te kijgen voor Rome."

Amsterdam zet punt achter contract met moskeeën

Het Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes gaat niet verder met het contract met enkele moskeeën. Die overeenkomst uit 2004 had onder meer als doel extremisme tegen te gaan. Dat heeft het stadsdeel vandaag laten weten.

Door het contract te ondertekenen beloofden de moskeeën in de gaten te houden of personen radicaliseerden. Zo ja, dan zouden ze met diegenen in gesprek gaan. Bij strafbare feiten zouden de gebedshuizen aangifte doen bij de politie.

De overeenkomst heeft echter nauwelijks bijgedragen aan het signaleren van extremisme.

Hiddink: "Zal moeilijk zijn om te vertrekken"

Guus Hiddink is nog maar vier wedstrijden trainer van Chelsea. De Nederlander zegt tegen Sky Sports dat hij moeite zal hebben om Londen achter zich te laten.

"Het zal moeilijk zijn om dit allemaal achter te laten, dat is waar", begint de Varssevelder zijn verhaal. "Ik geniet ervan om hier te werken."

Hiddink werd twee maanden geleden aangesteld als interim-trainer van The Blues en heeft de ploeg sindsdien naar betere oorden geleid. Zo werd de halve finale van de Champions League gehaald en heeft de ploeg een ticket voor de FA Cup-finale. In de competitie bestaat er zelfs nog een kleine kans op het kampioenschap.

"Ik verdedig niet de manier waarop mijn spelers afgelopen woensdag reageerden, maar het toont wel aan hoe groot de passie en persoonlijkheid is", vervolgt Hiddink. "Ze willen voor elkaar door het vuur gaan. Ik heb met heel veel plezier met hen gewerkt."

Hiddink besloot met de woorden: "De spelers hier leven niet alleen hun luxe leventje moet de voeten omhoog. Ze willen schitteren bij een grote club. Dat maakt het moeilijk om hier te vertrekken."

Verliezer Postcodeloterij in tranen

De Postcodeloterij van 29,7 miljoen euro is deze week gevallen in Emmeloord. Daarom was het vandaag groot feest in Emmeloord, iedereen vierde feest. Behalve een vrouw die kort geleden nog vier loten had, maar ze had opgezegd door geldproblemen, omdat ze de huur niet kon betalen. De vrouw had, als ze de loten nog had, ruim 30.000 euro gewonnen.
 
Op het feest kijkt de vrouw met tranen in de ogen toe naar haar buurtgenoten die wel in de prijzen zijn gevallen. "Ik ben er helemaal kapot van," aldus de vrouw. De Postcodeloterij kan helaas niets doen voor de vrouw, omdat je "als je niet meespeelt, ook niets kunt winnen." Gelukkig blijft de vrouw positief en weet ze dat geld niet het belangrijkste is in het leven. De vrouw vertelt: "Ik ben blij met mijn gezin en dat staat voor alles!"
 
Twee jaar geleden kwam Helène de Gier al in het nieuws, omdat ze vond dat de Postcodeloterij de mensen emotioneel chanteert. Ze deed ook huilend haar verhaal bij NOVA.
 
Klik hier voor een filmpje van het Postcodeloterij-feest en een kort interview met de vrouw.

Van 't Schip mist vier spelers

Interim-trainer John van 't Schip zal flink moeten puzzelen aan zijn Ajax-opstelling tegen FC Twente. Nadat eerder al bekend was dat Luis Suárez en Oleguer afwezig zullen zijn, moeten ook Dario Cvitanich en Kenneth Vermeer passen.

Dat betekent dat Maarten Stekelenburg eerder dan verwacht zijn rentree maakt als eerste doelman van Ajax. Vermeer bleek op de training van zaterdagochtend een elleboogblessure te hebben opgelopen. Omdat derde doelman Dennis Gentenaar ook geblesseerd is, zal Sergio Padt op de bank plaats nemen als tweede doelman.

Dario Cvitanich is er ook niet bij in de laatste wedstrijd van Ajax dit seizoen. De Argentijnse spits kampt met een blessure aan zijn linkerkuit, bericht de Amsterdamse club.

Ajax speelt zondag nog om plaats drie. PSV kan bij verlies van de Amsterdammers nog over de rivaal heen springen. Dat scheelt volgend seizoen één voorronde in de Europa League.

Contra Rebirth komt naar WiiWare

Op de officiële site van Konami Japan is een leuke toevoeging gekomen in de spellenlijst, namelijk Contra Rebirth. Deze game zal hetzelfde pad volgen als Gradius Rebirth en zal dus ook een retro-look hebben. Maar wat is een Contra zonder multiplayer? Geen Contra. Daarom was Konami zo fraai local-multiplayer toe te voegen aan deze game. De game zal komende maandag in Japan verkrijgbaar zijn voor 1000 Nintendo Points.


Weer tieten op actiefoto's Disney World

Je kunt weer met de borsten bloot op de actiefoto's die worden gemaakt tijdens een attractie in Disney World in Orlando. De zogenaamde flashers laten, op het moment dat de foto gemaakt wordt tijdens de rit, hun borsten zien zodat deze op de foto te zien zijn. Het team dat de foto's moest verwijderen heeft door bezuinigingen een andere taak gekregen. De flashers kunnen nu dus weer met de borsten bloot.

Het team moest de gewaagde foto's verwijderen uit onder andere de attracties Splash Mountain en The Tower of Terror. Het pretpark wou voorkomen dat de foto's voor iedereen, dus ook voor kleine kinderen, zichtbaar waren bij de uitgang van de attracties. Een insider van het pretpark in Orlando vertelt: "Als flashers dan vroegen waar hun foto gebleven was, zeiden we dat ze mislukt waren door een technisch defect."

Klik hier voor voorbeelden van flashfoto's (NSFW).

Met dank aan TonyCasius voor de submit!

[NHL] Uitslag Hurricanes - Bruins

De Carolina Hurricanes hebben hun toch al verrassende voorsprong in de play-offserie tegen de Boston Bruins uitgebreid en staan nu 3-1 voor. Deze wedstrijd werd er gewonnen met 4-1. Jussi Jokinen etaleerde wederom zijn goede play-offvorm en maakte een goal en een assist.

De Hurricanes wonnen vooral door hard te werken, iets wat ze ook de 3-1 voorsprong heeft gebracht in de serie. De eerste wedstrijd leken ze minder gretig, die verloren ze dan ook met 4-1. Sindsdien werd alles anders. Een goed voorbeeld hiervan was de goal van Jokinen die de stand op 2-1 bracht. De powerplay-lijn bracht de puck van achter het net naar de linkerkant en vervolgens naar de rechterkant. Anton Babchuk vuurde een laag schot op doel af dat werd gestopt door Boston-goalie Tim Thomas. Rod Brind'Amour, de 38-jarige oude rot, won vervolgens de sprint richting de rebound en schoof de puck richting de doelmond. Daar stond Jokinen de puck al op te wachten om de uiteindelijke winnende treffer binnen te rammen.

Carolina-verdediger Dennis Seidenberg: "Het is eigenlijk best grappig hoe Jokinen presteert. Vandaag ook weer: je hoopt dat hij bij die blinde pass van Brind'Amour op de goede plaats staat en hij stond er weer. Hij maakt een geweldige play-offserie door, zeker als je bedenkt dat halverwege het seizoen de Tampa Bay Lightning hem zomaar lieten vertrekken."

De overige goals in de wedstrijd werden gemaakt door topscorer Eric Staal (tweemaal) en Tuomo Ruutu. Voor de Bruins scoorde alleen Marc Savard. De Bruins hadden slechts 21 schoten op doel, de Hurricanes 32. Verder leken de Bruins nogal gefrustreerd: 18 strafminuten waren hun deel, waar voorafgaand aan deze serie de Bruins juist erg weinig strafminuten pakten.

[NHL] Uitslag Penguins - Capitals

De Pittsburgh Penguins hebben ook hun tweede thuiswedstrijd in de serie tegen de Washington Capitals gewonnen (5-3) en de stand in de serie gelijkgebracht: 2-2. Man van de wedstrijd was Sidney Crosby met een goal en een assist.

De Penguins profiteerden van slordig spel van de Capitals in de neutrale zone en een matige avond van goalie Simeon Varlamov, die tot dusverre in de play-offs vrijwel foutloos was. Varlamov moest vijf goals toestaan in 28 schoten. De eerste goal van de Penguins kwam op naam van Sergei Gonchar, die na vier minuten spelen een gesceened schot loste dat door de benen van de goalie ging. Tien minuten later moest Gonchar het ijs verlaten door een knie-tegen-kniebotsing met Ovechkin, die later zou verklaren dat dit een mislukte schoudercheck was. De goal van Gonchar bracht de stand in de wedstrijd op 1-1, want Niklas Backstrom had de Capitals al na 36 seconden op voorsprong gezet.

De Penguins kwamen via Bill Guerin op voorsprong. Hij scoorde uit een rebound van een schot van Sidney Crosby, die een open kans kreeg doordat Washington de puck verspeelde in de eigen zone. Aan deze goal had Varlamov geen schuld, maar bij de psychologisch belangrijke 3-1 had hij dat zeker wel. Ruslan Fedotenko schoot, zonder screen en van redelijk grote afstand, de puck via de handschoen van de goalie binnen.

In de tweede periode gebeurde vrij weinig, getuige de slechts negen schoten op doel in totaal, maar Washington kwam wel weer terug in de wedstrijd. Captain Chris Clark schoot de aansluitingstreffer binnen. In de derde periode bracht Crosby de marge weer op twee goals toen hij samen met Miroslav Satan tegenover slechts één verdediger kwam te staan. Milan Jurcina bracht de Capitals shorthanded weer terug in de wedstrijd, maar een goal van Maxime Talbot zorgde ervoor dat de hoop van de Capitals weer snel verdwenen was. Hij scoorde met een schot van vlakbij de zijboarding, waarbij Varlamov er weer niet goed uit zag.

[Upd] [IndyCar] Crash Doornbos in training

Robert Doornbos is gecrasht tijdens de vrije training voor de Indianapolis 500. Ook Scott Sharp en Ryan Hunter-Reay raakten de muur. Ryan Briscoe zette de snelste tijd neer.

Doornbos verloor controle over zijn bolide in het eerste uur van Fast Friday en zette zijn wagen in de muur van bocht twee. De Nederlander werd overgebracht naar het medische centrum van het circuit, maar werd al snel weer ontslagen. Hij mag vandaag gewoon meedoen aan de eerste kwalificatiedag, Pole Day, die om 18.00u Nederlandse tijd begint. Het is nog niet zeker of hij zijn racewagen kan besturen, of dat hij gebruik moet maken van zijn reservewagen.

"Bij het ingaan van bocht één voelde ik iets heel lichts aan de voorkant van de auto en toen schampte ik al tegen de muur. Daarna ging ik de muur van bocht 2 in," verklaarde Doornbos. "Hopelijk was het alleen een rijdersfout en was er niets mis met de auto en kunnen we het herstellen, zodat we morgen sterk terug kunnen komen."

Scott Sharp maakte de zwaarste klap van de dag mee. De voormalig winnaar van de Indy 500 kwam te hoog uit bocht één, spinde en vernielde de rechterkant van de wagen in de muur. Ook Sharp kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Tenslotte raakte ook Ryan Hunter-Reay de muur. Zijn wagen kon tijdens dezelfde trainingssessie nog voldoende hersteld worden om weer de baan op te kunnen.

Snelsten in de training waren de Penskecoureurs Ryan Briscoe en Helio Castroneves, met rondes van respectievelijk 225.981 mph en 225.438 mph. Dario Franchitti en Scott Dixon zetten de derde en vierde tijden neer. Robert Doornbos had vlak voor zijn crash een ronde van 223.955 mph neergezet, wat hem uiteindelijk de dertiende plaats opleverde. Het was tevens zijn snelste ronde van de hele week.

Beelden van Doornbos' crash
Beelden van Sharp's crash
Samenvatting van Fast Friday

Update:
In de laatste vrije training voor de kwalificatie is Doornbos opnieuw gecrasht. Ditmaal is zijn reservewagen zwaar beschadigd. Ook nu is de coureur ongedeerd gebleven.

Meteen goud voor Guus Meeuwis

Het nieuwe album van Guus Meeuwis, NW8, is na een dag goud geworden. Guus kreeg de gouden plaat gisteren onverwacht uitgereikt in het televisieprogramma RTL Boulevard.

De titel van de plaat verwijst naar de postcode van het district St John's Wood in Londen, de plek waar de Abbey Road Studio's zich bevinden en waar het album van Meeuwis werd opgenomen. Voor het eerst in zijn bijna 15-jarige carrière is de Brabantse zanger uitgeweken naar een buitenlandse studio voor de opnames van zijn cd. Guus vindt het behalen van de gouden plaat 'super'.

PSV zonder Afellay tegen Willem II

Ibrahim Afellay komt dit seizoen niet meer in actie. De creatieve speler van PSV heeft nog teveel last van een blessure aan zijn onderbeen en laat de Brabantse derby tegen Willem II aan zich voorbij gaan.

Daarnaast weet Dwight Lodeweges, interim-trainer van PSV, ook nog niet of Ola Toivonen en Otman Bakkal inzetbaar zijn. Het duo kampt met respectievelijk griep en een blessure aan het bovenbeen.

Lodeweges kan in elk geval niet over Edison Méndez en Danko Lazovic beschikken. Het duo kreeg vorig weekend, in de wedstrijd tegen NEC (1-1), een rode kaart.

FOK! Gouden Schoen-verkiezing 2009

Volgend weekend wordt in de Eredivisie de laatste speelronde afgewerkt. Dan zal blijken welke ploeg direct gedegradeerd is en welke ploegen via play-offs hun verblijf in de Nederlandse competitie kunnen verlengen.

Naast de nodige spanning worden er ook weer een aantal verkiezingen gehouden. Eén daarvan is de FOK! Gouden Schoen-verkiezing! Welke speler vond jij in 2009 het beste presteren? Ga naar FOK!sport om te zien hoe jij je stem kan uitbrengen.

Het laatste sportnieuws vind je natuurlijk op FOK!sport!

Hackers vragen losgeld voor medische gegevens

Een groep hackers heeft zichzelf toegang verschaft tot een medische database in de Amerikaanse staat Virginia. Het gaat om een database waarop recepten voor zware pijnstillers en verdovende middelen bij worden gehouden. De hackers hebben de toegang tot de database geblokkeerd en willen deze pas weer vrijgeven als de staat Virginia, die de database beheert, met tien miljoen dollar losgeld over de brug komt. Anders wil men de informatie uit de database verkopen.

De hackers sloegen al toe op 30 april. Ze kraakten de homepage van de databank en plaatsten daar de losgeldeis. De staat heeft van de hackers een week de tijd gekregen om de eis in te willigen. Die termijn is inmiddels verstreken. De gouverneur van Virginia heeft de politie op de zaak gezet en de systemen extra laten beveiligen. Volgens het ministerie van Volksgezondheid beschikt de staat over een backup van de database. Onduidelijk is nog of de hackers nu daadwerkelijk over alle gegevens beschikken.

[Upd] Tomasson toch niet tegen Roda JC

Kevin Hofland, Karim El Ahmadi en Andwelé Slory keren morgen terug in de wedstrijdselectie wanneer Feyenoord het opneemt tegen Roda JC.

Afgelopen week hervatte het trio de groepstraining na met divers blessureleed aan de kant te hebben gestaan en trainde gisteren volledig mee.

Over het meespelen van Jon Dahl Tomasson zal vandaag worden beslist. Afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht raakte de Deen geblesseerd aan zijn enkel, maar zijn herstel verloopt voorspoedig.

"Jon wordt als wij zaterdagochtend met de groep op spelhervattingen trainen door de medische staf getest", zei Leon Vlemmings gisteren. "Als hij die test goed doorstaat, sluit hij aan voor het vervolg van de training. Op basis daarvan nemen we vervolgens een beslissing over zijn meespelen. Als het risico groot is dat door zijn meespelen zijn blessure verergert, dan doen we het uiteraard niet."

Update:

Jon Dahl Tomasson zal aanstaande zondag niet in actie komen tegen Roda JC. De speler van Feyenoord heeft nog teveel last van een blessure aan zijn enkel.

Uitslag kwalificatie GP Spanje

Jenson Button heeft de pole gepakt voor de Spaanse Grand Prix. Sebastian Vettel start op positie twee, Rubens Barrichello en Felipe Massa bezetten de tweede startrij.

Sebastian Vettel voerde de eerste sessie lange tijd aan en ook Sébastien Bourdais deed goede zaken in de beginsessie. Toen de andere coureurs snellere tijden begonnen neer te zetten, zakte Bourdais echter snel weg in het klassement. Felipe Massa verbeterde Vettels tijd met drie tienden en werd niet meer voorbij gestreefd. Heikki Kovalainen had veel wegliggingsproblemen met zijn wagen en had nooit zicht op de top vijftien. Ook Kimi Räikkönen haalde de tweede sessie niet, maar dat werd vooral veroorzaakt door Ferrari, dat dacht dat de Fin een veilige tijd had neergezet en hem niet meer naar buiten stuurde. In de eindfase zakte de Fin snel naar beneden en de laatste ronde van Trulli duwde Räikkönen naar de gevreesde zestiende plaats. Ook Bourdais, Sutil en Fisichella haalden de tweede sessie niet.

Vroeg in de sessie gleed Sébastien Buémi de grindbak van bocht 9 in. Hij wist er weer uit te komen, maar kon een goede tijd vergeten. De Red Bulls van Webber en Vettel zetten ondertussen de toon met tijden die dicht tegen de 1:20 lagen en Massa kon alleen Vettel voorbij streven. Hamilton ging zijn teamgenoot achterna en haalde de top tien niet. Terwijl Barrichello zich naar de eerste positie werkte, vocht Glock zich naar positie drie. Alonso haalde de top tien op het nippertje. Dat kon niet gezegd worden van Nakajima, Piquet jr., Heidfeld en Buemi, die samen met Hamilton klaar waren voor vandaag.

Ook in de derde kwalificatiesessie voerde Vettel de tijden aan. Barrichello begon erg vroeg aan zijn laatste vliegende ronde en met nog een minuut op de klok zette hij de snelste tijd neer. Webber kon hem niet bereiken, maar Vettel snoepte een tiende van Barrichello's tijd af. Button redde echter de eer voor het team van Brawn en pakte op de valreep de poleposition.

Uitslag kwalificatie

poscoureurteamtijdronden
1Jenson ButtonBrawn GP1:20.52721
2Sebastian VettelRed Bull Racing1:20.66015
3Rubens BarrichelloBrawn GP1:20.76220
4Felipe MassaFerrari1:20.93418
5Mark WebberRed Bull Racing1:21.04917
6Timo GlockToyota1:21.24725
7Jarno TrulliToyota1:21.25425
8Fernando AlonsoRenault1:21.39220
9Nico RosbergWilliams1:22.55822
10Robert KubicaBMW Sauber1:22.68515

11Kazuki NakajimaWilliams1:20.53116
12Nelson PiquetRenault1:20.60420
13Nick HeidfeldBMW Sauber1:20.67616
14Lewis HamiltonMcLaren-Mercedes1:20.80512
15Sébastien BuemiScuderia Toro Rosso1:21.06715

16Kimi RäikkönenFerrari1:21.2915
17Sébastien BourdaisScuderia Toro Rosso1:21.3008
18Heikki KovalainenMcLaren-Mercedes1:21.67510
19Adrian SutilForce India F11:21.74211
20Giancarlo FisichellaForce India F11:22.20411

Hollandse 'Rambo' sterft in vuurgevecht Nieuw Zeeland

Een als Rambo uitgedoste Nieuw-Zeelander van Nederlandse komaf heeft de afgelopen dagen veel commotie veroorzaakt in de stad Napier in Nieuw-Zeeland. De 51-jarige Jan M. schoot eergisteren een agent dood, waarna de politie zijn woning belegerde.

De man bleef schieten op de politie, die uiteindelijk vandaag de woning binnendrong. Daar werd het stoffelijk overschot van M. gevonden, zo meldden media in Nieuw-Zeeland. Het is onduidelijk of de man zichzelf van het leven heeft beroofd, of dat hij stierf door politiekogels. Om de strijd te winnen, zette de politie onder meer tanks in.

AZ en Schaars dichtbij akkoord

De kans is groot dat Stijn Schaars volgend seizoen gewoon bij AZ speelt. Volgens Marcel Brands, directeur voetbalzaken van de Alkmaarders, zijn de aanvoerder en de club dichtbij een akkoord voor contractverlenging.

"Stijn wil alleen de ontwikkelingen rond trainer Louis van Gaal nog even afwachten, dat lijkt me ook logisch," licht Brands toe. Er gaan namelijk geruchten dat Louis van Gaal, nu nog trainer van AZ, naar Bayern München gaat. De oefenmeester zou de aanvoerder van AZ in dat geval graag mee naar Duitsland nemen.

AZ is echter niet van plan om aan een vertrek van Schaars mee te werken.

Uitslagen hockey: play-offs vrouwen 9 mei

Om 13:00 uur begonnen de twee wedstrijden in de play-offs van de Rabo Hoofdklasse hockey bij de vrouwen. Hieronder de uitslagen.

SCHC - Den Bosch 1-3
22' Vorstenbosch 0-1
44' Van Maasakker 1-1 (sc)
61' Paumen 1-2 (sb)
70' Paumen 1-3 (sc)

Dirkse van den Heuvel (SCHC)Laren - Amsterdam 1-2
38' Mattheussens 0-1 (sc)
43' Jonker 0-2
50' De Vos 1-2

Het programma voor de play-offs kan je hier vinden.

Stekelenburg gaat voor kans bij nieuwe trainer

Opgelucht was hij niet, maar Maarten Stekelenburg ziet zijn kansen om terug te keren als eerste doelman bij Ajax door het vertrek van Marco van Basten toenemen.

"Dat geldt niet alleen voor mij, maar voor andere reserves", begint hij in Het Parool. "Mijn eerste gedachte was: wat een verrassing. Daarna dacht ik: hoe nu verder? Want op korte termijn staat het duel met FC Twente op het programma. Daarin moeten we de derde plek afdwingen. Als we vierde worden, betekent dat immers dat een extra voorronde moeten spelen voor Europees voetbal."

Ook toen Van Basten nog trainer was dacht Stekelenburg niet aan een transfer. "Het was voor mij een verloren seizoen, maar daar had ik nog geen conclusies aan verbonden", aldus de sluitpost, die zijn kansen bij de nieuwe trainer gaat afwachten. Mocht hij opnieuw naast de pot pissen, overweegt hij een overstap om zijn plek in Oranje niet te verliezen.

Stekelenburg vindt dat Van Basten erg moedig is geweest. "Hij heeft in spiegel gekeken en dat moeten wij als selectie ook doen, want we zijn net zo schuldig."

Bij degradatie Roda, De Fauw terug naar Sparta

Als Roda JC degradeert, dan vertrekt Davy De Fauw uit Kerkrade. De rechtsback heeft met Sparta Rotterdam een akkoord bereikt over zijn terugkeer. Overigens gaat De Fauw er zelf nog niet van uit dat Roda morgen degradeert.

"Ja, ik geloof in wonderen", aldus De Fauw tegen het Algemeen Dagblad. "Weet je dat we zelfs nog de nacompetitie kunnen ontlopen? Als wij winnen, ADO Den Haag punten verspeelt en De Graafschap en Volendam gelijkspelen, dan worden we vijftiende."

De Fauw verruilde Sparta in de zomer van 2006 voor de club uit Kerkrade. Als Roda degradeert mag hij de club transfervrij verlaten.

'Naaktfoto's Rihanna uitgelekt'

Na de mishandeling van de populaire zangeres Rihanna door haar ex-vriend Chris Brown, lijkt Rihanna opnieuw gebukt te gaan onder een nieuw schandaal. Op internet circuleren foto's rond waar ze naakt te zien is. Verschillende Amerikaanse sites denken dat Brown achter het lekken van de foto's zit.

Of het hier om de echte Rihanna gaat, is de vraag. Tatoeages waar ze aan te herkennen is, zijn niet in beeld. Bekijk hier de vermeende uitgelekte naaktfoto's van Rihanna.

Met dank aan lindabalieu voor de nieuwssubmit.

Belgische wielerbond: "Intrieste affaire"

"Een intrieste affaire.” Zo reageerde de algemeen directeur van de Belgische wielerbond, Tom Vandamme, op het nieuws dat Tom Boonen voor de tweede keer is betrapt op het gebruik van cocaïne.

„Ik betreur het gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel van een figuur als Tom Boonen. Wat moeten zijn ploegmakkers, het personeel en de leiding van de ploeg hiervan denken? Vooral voor ploegleider Patrick Lefevere is dit een klap in het gezicht,” aldus Vandamme die het gedrag van Boonen hekelt. "Ik wil het bijna niet meer hebben over de voorbeeldfunctie van Boonen voor de jeugd. Die was na vorig jaar al een stuk aangetast en is nu allicht helemaal weg. Boonen hoeft zich ook niet weg te steken achter privéproblemen. Iemand met zijn salaris is volledig tekortgeschoten.”

Boonen is inmiddels geschorst door zijn team.

[Upd] Quick-Step schorst Boonen

De Belgische media meldt dat wielrenner Tom Boonen wederom is betrapt op het gebruik van cocaïne. Boonen zou zijn betrapt bij een dopingcontrole van de Vlaamse Gemeenschap op 24 of 25 april. Twee weken daarvoor won hij overigens Parijs-Roubaix.

Vorig jaar werd Boonen ook al betrapt op cocaïnegebruik en bezit van xtc. Hierdoor mocht hij niet starten in de Tour de France. Boonen bekende schuld, maar kreeg verder geen straf. De raadkamer van de rechtbank in Turnhout zei dat Boonen door alle aandacht in de media en zijn uitsluiting van de Tour al genoeg gestraft was.

Gisteren heeft het parket van Turnhout huiszoeking gedaan bij de renner. Boonen is inmiddels ook al een eerste keer verhoord. Omdat de controle buiten competitie plaatsvond, kan de Vlaamse Gemeenschap geen straf opleggen. Het parket van Turnhout kan Boonen overigens wel strafrechtelijk vervolgen.

Update 10:09 uur

Quick-Step, de ploeg van Boonen, heeft gezegd dat het later vandaag met een verklaring komt.

Update 13:25 uur

Quick-Step heeft in een persbericht zojuist bekend gemaakt dat Boonen per direct is geschorst. Het team beraadt zich nog op volgende stappen.

Menchov: "Tour speelt in mijn achterhoofd"

Denis Menchov begint vandaag aan de Giro d'Italia en geldt als één van de favorieten voor de eindzege. De renner van Rabobank heeft een aantal ritten van de Italiaanse wielerkoers verkend en zal zeer zeker voor de eindzege gaan.

"De beleving van het wielrennen is hier intens," aldus Menchov in een reactie. "Het niveau van deze editie van de Giro ligt ontzettend hoog, maar ik zal proberen om mij met de besten te meten. Echter, de Tour speelt ook door mijn achterhoofd. De Giro is niet het hoofddoel."

De Rus had ook nog wat te zeggen over één van zijn concurrenten. "Ivan Basso is voor mij de grootste favoriet. Hij heeft van deze koers zijn hoofddoel gemaakt, gezien hij niet zal starten in de Tour."

Diego: "Ik heb een voorkeur voor de Serie A"

Werder Bremen-spelmaker Diego heeft nogmaals benadrukt dat hij in de Serie A wil spelen, vooral Juventus interesseert de Braziliaanse ster van Werder Bremen.

Diverse geruchten beweren dat Diego reeds een contract met Juventus is aangegaan. De vader en zaakwaarnemer van de Braziliaan heeft zelfs laten weten dat zijn zoon zeker naar de Italiaanse topclub zal vertrekken.

Werder Bremen-directeur Klaus Allofs zegt dat de onderhandelingen met de Bianconeri nog gaande zijn.

"De club heeft de macht om te beslissen, maar ik kan ook beslissen over wat het beste voor mijn carrière is. Juventus is een geweldige club en dat heb ik altijd gezegd. Het is de populairste Italiaanse club in Brazilië en ze willen mij al vanaf het moment dat ik bij Santos speelde. Ik hou van de Serie A, aan deze competitie geef ik het liefste de voorkeur," aldus Diego.

Manchester United zoekt geen versterking

Manchester United zal voor het nieuwe seizoen mogelijk geen nieuwe aankopen doen. Tot nu toe heeft de ploeg van trainer Sir Alex Ferguson geen spelers op het verlanglijstje staan.

"We hebben een brede selectie en ik kan eerlijk zeggen dat er geen enkele speler is, die we als versterking op het oog hebben," liet Ferguson in een reactie weten. "We zullen daarom weinig actie ondernemen, er zullen niet veel spelers bij komen."

De laatste weken werd Manchester United wel in verband gebracht met Franck Ribéry. Mocht Cristiano Ronaldo The Mancunians in de zomer verlaten, dan is het aannemelijk dat de Engelse ploeg bij Bayern München zal informeren. De Portugese aanvaller heeft namelijk opnieuw de belangstelling van Real Madrid gewekt.

Berlusconi: "Inter verdient de landstitel"

AC Milan-voorzitter Silvio Berlusconi is van mening dat stadsrivaal Inter Milan dit seizoen de terechte kampioen van de Serie A wordt.

Met nog vier wedstrijden op het programma gelooft Silvio Berlusconi niet meer in de landstitel voor AC Milan en zal de Scudetto dan ook hoogstwaarschijnlijk naar Inter Milan gaan. "Inter zal de Scudetto winnen, ze verdienen het. Inter heeft de sterkste ploeg van de competitie," aldus Berlusconi tegenover La Gazzetta Dello Sport.

AC Milan kan nog kampioen worden, maar dan moeten de Rossoneri erin slagen Juventus te verslaan en hopen dat Inter punten laat liggen tegen Chievo.

Uitslag 3e vrije training Spanje

Felipe Massa heeft, tijdens de derde vrije training op het circuit van Spanje, de snelste tijd laten klokken. De Braziliaan van Scuderia Ferrari reed zijn snelste ronde in 1:20,553. Hij werd gevolgd door ploeggenoot Kimi Räikkönen en Jenson Button (Brawn GP).

Scuderia Ferrai kan in elk geval met een positief gevoel terugkijken op de laatste training, aangezien zij een halve seconde sneller waren dan de bolides van Brawn GP. Ook BMW Sauber was eindelijk eens in de top tien te vinden. Robert Kubica liet 1:21,239 noteren. Nick Heidfeld deed het een stuk slechter. De Duitser reed maar acht rondjes en beëindigde de sessie op de laatste plaats.

McLaren is nog altijd niet in goede doen. Lewis Hamilton reed de zevende tijd, terwijl zijn ploeggenoot Heikki Kovalainen niet verder kwam dan een elfde plaats. Ook de twee auto's van Renault waren deze keer niet in de top tien terug te vinden. Fernando Alonso stond nog wel in de top tien, maar Nelson Piquet kwam niet verder dan de vijftiende stek.


Uitslag derde vrije training:

Pos. Rijder Team TijdRonden
1 F. Massa Ferrari 1:20.55318
2 K. Räikkönen Ferrari 1:20.63322
3 J. Button Brawn GP 1:21.05019
4 R. Barrichello Brawn GP 1:21.16317
5 R. Kubica BMW 1:21.23921
6 J. Trulli Toyota 1:21.25623
7 L. Hamilton McLaren 1:21.34616
8 T. Glock Toyota 1:21.37726
9 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:21.42419
10 F. Alonso Renault 1:21.49917
11 H. Kovalainen McLaren 1:21.51915
12 N. Rosberg Williams 1:21.59420
13 M. Webber Red Bull 1:21.62919
14 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:21.64919
15 N. Piquet jr. Renault 1:21.68518
16 S. Vettel Red Bull 1:21.68918
17 G. Fisichella Force India F1 1:21.90919
18 K. Nakajima Williams 1:22.04319
19 A. Sutil Force India F1 1:22.23219
20 N. Heidfeld BMW 1:23.4578

Begrip 'gratis nieuws' verleden tijd op internet

Het tijdperk van gratis nieuws op internet is verleden tijd. Dat zegt de van oorsprong Australische mediatycoon Rupert Murdoch.

Overal ter wereld kampen kranten met dalende oplagecijfers. Volgens topman Murdoch van News Corp is dat grotendeels aan de kranten zelf te wijten, omdat ze hun artikelen gratis op internet zetten. Een doodzonde.

De 78-jarige Murdoch bereidt zich naar eigen zeggen voor op de strijd tegen deze 'doodzonde' en kondigde deze week aan dat het begrip gratis verleden tijd is op internet. Te beginnen bij de websites van de kranten uit zijn holding News Corp. Onder News Corp vallen onder andere The Wall Street Journal, de New York Post, The Times of London, de Sun and The Australian.

Murdoch is van plan lezers "binnen twaalf maanden" te laten betalen voor internetdiensten, te beginnen bij de sterkere krantenmerken. Voor de krant The Wall Street Journal geldt al een online abonnement. Andere kranten zullen volgens Murdoch snel volgen.

Acteursloopbaan Belgische prins verijdeld

De Belgische prins Laurent koesterde in de jaren '90 de ambitie om acteur te worden, maar het koninklijk paleis stak daar een stokje voor. Dat meldt filmregisseur Rob Van Eyck vandaag in een interview met de Vlaamse krant De Standaard.

Volgens Van Eyck zou Laurent, een jongere broer van kroonprins Filip, hem in 1995 hebben benaderd voor een rol in een film. De actrice Wendy Van Wanten, met wie de prins destijds volgens geruchten een verhouding had, fungeerde als tussenpersoon. Maar toen Van Eyck op het voorstel inging, kreeg hij onmiddellijk een fax van het paleis dat daar geen sprake van kon zijn.

In een reactie zegt Laurent, in België vooral bekend vanwege zijn snelheidsovertredingen, dat hij zich het voorval niet herinnert, maar dat hij wel graag nog eens in een film zou spelen. "Liefst in een komedie."

Overigens heeft de nieuwe film van Van Eyck, Afterman III, een hoofdpersoon die duidelijk op Laurent geïnspireerd is, aldus De Standaard.

Boonen weer betrapt op cocaïne

Belgische media melden dat wielrenner Tom Boonen wederom is betrapt op het gebruik van cocaïne. Boonen zou zijn betrapt bij een dopingcontrole van de Vlaamse Gemeenschap op 24 of 25 april. Twee weken daarvoor won hij overigens Parijs-Roubaix.

Vorig jaar werd Boonen ook al betrapt op cocaïnegebruik en bezit van xtc. Hierdoor mocht hij niet starten in de Tour de France. Boonen bekende schuld, maar kreeg verder geen straf. De raadkamer van de rechtbank in Turnhout zei dat Boonen door alle aandacht in de media en zijn uitsluiting van de Tour al genoeg gestraft was.

Gisteren heeft het parket van Turnhout huiszoeking gedaan bij de renner. Boonen is inmiddels ook al een eerste keer verhoord. Omdat de controle buiten competitie plaatsvond, kan de Vlaamse Gemeenschap geen straf opleggen. Het parket van Turnhout kan Boonen overigens wel strafrechtelijk vervolgen.

De advocaat van Tom Boonen, Luc Deleu, heeft vanmorgen tegen de Vlaamse omroep VRT gezegd dat de wielrenner diep in de put zit. "Er valt niets te ontkennen. Dit is een juridisch en menselijk probleem," aldus Deleu, die zei dat de omstandigheden waarin Boonen zijn toevlucht nam tot de harddrug te vergelijken zijn met vorig jaar.

"Ik heb er geen echte verklaring voor, tenzij deze: hoe groot een kampioen ook is, voor een mens blijft het blijkbaar moeilijk om van de verboden vrucht te blijven. Het is de zwakheid van de mens, die hoogtes en laagtes beleeft."

Patrick Lefevere, ploegleider van Tom Boonen bij Quick-Step, is diep ontgoocheld. "Ik weet niet goed wat te zeggen. Je kunt je inbeelden dat ik niet sta te dansen in mijn living. Ik ben diep ontgoocheld," aldus Lefevere die nog niet officieel op de kwestie wil reageren. "Ik wil eerst met de hoofdsponsor gesproken hebben. Bovendien wil ik me niet laten leiden door woede. Ik probeer de gevolgen in te schatten."

Bunker: droogneuken & doodskist wc

Gisteren was er weer een heftige avond vol drank dat resulteerde in een stevige zoenpartij tussen Bunkerkandidaten Eline en Peter.  Maar diep in de nacht gebeurde er nog iets anders dat de gemoederen onder de kijkers bezighoudt.

Halverwege de nacht kruipt kandidaat Jeroen namelijk bij Amber in bed waarna er op zijn minst vreemde bewegingen zijn te zien en een losse broek van Jeroen. Maar zijn ze samen aan het praten en geilen ze elkaar alleen wat op of zijn Amber en Jeroen gewoon beiden helemaal out van de drank en vieren ze hun lusten bot op elkaar en zijn ze aan het (droog)neuken? Hieronder kun je het fragment zelf bekijken.

Dat Jeroen goed dronken is, is ook te zien op een fragment waarop hij de doodskist als toilet wil gebruiken. Dat fragment vind je ook hieronder. Vanavond is er ook weer een exit. Een van de bewoners moet gedwongen de Bunker verlaten. Stemmen kan via de Bunkersite tot 19.55. Meepraten kan op het FOK!forum.

Jeroen en Amber in het grote bed.Poepen op een doodskist

Uitslagen Jupiler League speelronde 38

Dit weekend werd in de Jupiler League de laatste speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor de play-offs.

MVV heeft het laatste tickets voor de play-offs van de Jupiler League veroverd. In Maastricht won de formatie van trainer Fuat Capa met 3-1 van AGOVV. Pas na de pauze kwam de thuisploeg op een voorsprong via Robert van Boxel (foto). Hij opende de score na precies een uur voetballen, en vier minuten later verdubbelde Anthony Di Lallo de voorsprong voor MVV.

AGOVV was niet voor niets naar Maastricht gekomen en de bezoekers deden kort na het tweede doelpunt dan ook iets terug. Nacer Chadli verkleinde de achterstand voor het team van John van den Brom. In de slotfase was het echter weer de beurt aan MVV; Gideon Boateng bepaalde de eindstand op 3-1. MVV is door deze zege zesde geworden en de club plaatst zich hiermee voor de play-offs. Achteraf gezien was ook een nederlaag voldoende geweest, want concurrent Go Ahead Eagles ging met 3-1 onderuit bij FC Dordrecht.

Kampioen VVV Venlo besloot het Jupiler League-seizoen met een 4-1 overwinning op hekkensluiter Omniworld. Sandro Calabro was met twee treffers de 'man of the match'. Met 25 doelpunten is hij dit seizoen topscorer van de competitie geworden. Nummer twee RKC Waalwijk verloor voor de derde keer in de competitie, op bezoek bij FC Emmen ging het met 2-1 ten onder.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
MVV AGOVV Apeldoorn 3-1
TOP Oss SC Cambuur-Leeuwarden 0-2
Telstar Fortuna Sittard 1-1
FC Zwolle Haarlem 3-2
RBC Roosendaal FC Den Bosch 0-1
FC Dordrecht Go Ahead Eagles 3-1
FC Eindhoven BV Veendam 2-1
FC Emmen RKC Waalwijk 2-1
Excelsior Helmond Sport 1-0
VVV-Venlo FC Omniworld 4-1

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 VVV-Venlo 38 25 5 8 80 86 - 38
2 RKC Waalwijk 38 18 17 3 71 68 - 31
3 SC Cambuur-Leeuwarden 38 20 9 9 69 68 - 49
4 FC Zwolle 38 18 9 11 63 58 - 49
5 Excelsior 38 16 13 9 61 53 - 43
6 MVV 38 16 12 10 60 60 - 42
7 Go Ahead Eagles 38 14 14 10 56 41 - 41
8 FC Dordrecht 38 15 10 13 55 51 - 39
9 FC Den Bosch 38 15 8 15 53 59 - 51
10 Helmond Sport 38 14 11 13 53 50 - 48
11 AGOVV Apeldoorn 38 15 7 16 52 60 - 67
12 Haarlem 38 15 5 18 50 43 - 56
13 FC Emmen 38 13 8 17 47 48 - 68
14 TOP Oss 38 11 9 18 42 50 - 63
15 Fortuna Sittard 38 11 9 18 42 42 - 59
16 RBC Roosendaal 38 11 7 20 40 43 - 55
17 Telstar 38 9 12 17 39 42 - 56
18 FC Eindhoven 38 9 14 15 38 59 - 80
19 BV Veendam 38 10 9 19 36 46 - 67
20 FC Omniworld 38 8 6 24 30 40 - 65

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Calabro VVV-Venlo 25
2Thiebaut MVV 20
3Koç FC Eindhoven 18
=Plet Telstar 18
5Ars RBC Roosendaal 17
6Keisuke Honda VVV-Venlo 16
7Bokila AGOVV Apeldoorn 14
=Ter Heide SC Cambuur-Leeuwarden 14
9Barakat FC Den Bosch 13
=Benson RKC Waalwijk 13

Programma eerste ronde play-offs:
DatumThuisUit
di 12/5Telstar MVV
di 12/5TOP OssFC Dordrecht
vr 15/5MVVTelstar
vr 15/5FC DordrechtTOP Oss

Vandaag is het Europadag

Sinds 1985 is het elk jaar op 9 mei Europadag. Deze dag is bij velen wellicht onbekend, maar de dag staat symbool voor de aanleiding tot de eenwording van Europa. Op 9 mei 1950 gaf de Franse minister van Buitenlandse Zaken een verklaring die wordt gezien als de 'geboorteakte' van de Europese Unie.

Het idee achter een superanationale Europese organisatie, zoals dat destijds werd genoemd, was een georganiseerd Europa tot stand brengen, dat garant zou staan voor vrede. Het was immers kort na de Tweede Wereldoorlog en de behoefte aan vrede en samenwerking in Europa was groot.

Kolen en staal waren in die tijd de belangrijkste grondstoffen in Europa. De eerste Europese samenwerking was de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal (EGKS). "Door de samenvoeging van de basisproduktie en de instelling van een nieuwe Hoge Autoriteit, wier beslissingen bindend zullen zijn voor Frankrijk, Duitsland en de andere toetredende landen, zal dit voorstel de eerste concrete grondslagen leggen voor een Europese volkerengemeenschap, welke onmisbaar is voor het behoud van de vrede."

Tijdens de top van Milaan in 1985 werd besloten om 9 mei uit te roepen als Dag van Europa. Op deze dag worden tal van evenementen in Europa georganiseerd. In Nederland gebeurt dit onder meer in Nijmegen, waar staatssecretaris van Europese Zaken Frans Timmermans met mensen uit de filmwereld spreekt over de Europese identiteit, en in Groningen, waar de Nacht van Europa plaatsvindt.

China vreest obligatiecrisis

China waarschuwt dat de stimuleringsmaatregelen van Westerse overheden kunnen uitmonden in inflatie en een staatsobligatiecrisis. "Het beleid van de grote centrale banken ter wereld kan tot hoge inflatie leiden in de hele wereld", aldus het afgelopen kwartaalrapport van de centrale bank van China.

De Amerikaanse centrale bank de Fed en de Britse centrale bank de Bank of England hebben onlangs onconventionele maatregelen genomen door staatsobligaties van de VS en het Verenigd Koninkrijk zelf op te kopen. Hierbij zetten de centrale banken in feite de geldpers aan, ook wel quantitative easing (kwantitatieve verruiming) genoemd.

"Door quantitative easing kan de waarde van bepaalde munteenheden zwaar onder druk komen te staan", aldus de Chinese centrale bank. Zij verwachten ook 'grote consolidatie' in de markt van staatsobligaties. De bank denkt dat de rentes die overheden voor hun schuldpapieren moeten betalen flink omhoog zullen gaan en dat de waarde van de obligaties zal afnemen.

Zo is de rente die de Amerikaanse overheid voor 10-jaars staatsobligaties moet betalen sinds december gestegen van 2 naar 3,3 procent nu, een explosieve stijging. Ondanks het feit dat de Fed in maart aankondigde dat het voor 300 miljard dollar aan Amerikaanse staatsobligaties gaat opkopen, om zo de rente te drukken.

Andere kenners vrezen ook dat de rente op staatsobligaties in de toekomst nog veel verder omhoog gaat. Hierdoor kunnen er nieuwe golven van onbetaalbare hypotheken ontstaan. De hypotheekrente is namelijk gebaseerd op de rente die over staatsobligaties betaald moet worden.

In 2010 en 2011 worden opnieuw de rentes bepaald (zie onderstaande afbeelding) van een vloedgolf aan zogeheten Alt-A en Option-ARM hypotheken. Wanneer de rente op dat moment hoog is zullen opnieuw een golf aan Amerikaanse huiseigenaren in zwaar weer komen.

Afgelopen maart drukte de Chinese premier Wen Jiabao zijn bezorgdheid uit over het beleid van de VS: "We hebben enorm veel geleend aan de VS. Ik maak me ernstig zorgen over de toekomstige waarde van de Amerikaanse obligaties die wij bezitten." China bezit 1,9 biljoen dollar aan Amerikaanse schuldpapieren. Het land is daarom al begonnen aan het diversiferen van zijn buitenlandse reserves met grondstoffen.

Ook China zelf zit in de monetaire problemen. De geldcreatie (de hoeveelheid geld die in het systeem erbij komt) steeg in maart vergeleken met een jaar eerder met 25 procent. Doordat de Chinese overheid goedkope leningen verstrekt aan burgers en bedrijven als maatregel tegen de uitgebroken kredietcrisis, vrezen zij nu dat er een nieuwe zeepbel aan het ontstaan is. Zo is de Chinese beurs sinds november 2008 met 50 procent gestegen.

Hypotheekrente-herbepalingen in de VS 2007-2016 (grotere versie)

Gameloft brengt SEGA-games naar je mobiel

Het bedrijf Gameloft, bekend van oa Assassin's Creed op de iPhone, en uitgever SEGA Europa hebben een deal gesloten, waardoor voortaan games die onder licentie staan bij SEGA naar de mobiele telefoon gebracht kunnen worden. De eerste game die Gameloft zal gaan uitbrengen is Sonic Unleashed, maar anders dan zijn console-broertjes zal de mobiele versie volledig 2D zijn en trouw aan de oude stijl. De game krijgt daarnaast een exclusief personage erbij, waar verder nog niks over bekend is.

"With so much entertainment on the go, it seems natural to provide fans with a mobile game based on the much loved Sonic brand," aldus Gary Rowe, A&R Director, SEGA® Europe Ltd. "Gameloft’s unwavering commitment to quality mobile games combined with a successful track record of bestsellers and unmatched worldwide distribution make them uniquely qualified to develop Sonic Unleashed™ for mobile."

Sonic Unleashed is momenteel in ontwikkeling en zal in juni te downloaden zijn. Welke telefoon(s) de game voor zal komen is nog niet bekend, maar waarschijnlijk de iPhone/iPod Touch.

Lefevere diep ontgoocheld

Patrick Lefevere, ploegleider van Tom Boonen bij Quick-Step, heeft gezegd dat hij hij diep ontgoocheld is. Vanmorgen werd bekend dat Boonen wederom betrapt is op het gebruik van cocaïne.

"Ik weet niet goed wat te zeggen. Je kunt je inbeelden dat ik niet sta te dansen in mijn living. Ik ben diep ontgoocheld," aldus Lefevere die nog niet officieel op de kwestie wil reageren. "Ik wil eerst met de hoofdsponsor gesproken hebben. Bovendien wil ik me niet laten leiden door woede. Ik probeer de gevolgen in te schatten."

Booy begint een maand eerder bij Utrecht

Foeke Booy kan zijn werkzaamheden bij FC Utrecht een maand eerder starten dan oorspronkelijk gepland was. Booy heeft met zijn huidige club Sparta Rotterdam afgesproken om volgende week al uit elkaar te gaan.

De trainer wist zich vorige week veilig te spelen met Sparta en neemt morgen na het uitduel met NEC dus afscheid van de Rotterdammers. Booy gaat als technisch directeur aan de slag in Utrecht. Hij licht zijn snellere vertrek in het Algemeen Dagblad als volgt toe: "Ik zou hier in juni toch niets meer doen. Dan hoeft Sparta mij die maand ook niet te betalen en kan ik beter gaan beginnen bij FC Utrecht. Daar wacht me een hoop werk."

Advocaat Boonen: "Hij zit heel diep in de put"

De advocaat van Tom Boonen, Luc Deleu, heeft vanmorgen tegen de Vlaamse omroep VRT gezegd dat de wielrenner diep in de put zit. Boonen is voor de tweede keer betrapt op het gebruik van cocaïne.

"Er valt niets te ontkennen. Dit is een juridisch en menselijk probleem," aldus Deleu, die zei dat de omstandigheden waarin Boonen zijn toevlucht nam tot de harddrug te vergelijken zijn met vorig jaar. "Ik heb er geen echte verklaring voor, tenzij deze: hoe groot een kampioen ook is, voor een mens blijft het blijkbaar moeilijk om van de verboden vrucht te blijven. Het is de zwakheid van de mens, die hoogtes en laagtes beleeft."

De advocaat van Boonen zei verder dat hij zich kan voorstellen dat de renner na de winst van Parijs-Roubaix even de druk van de ketel wilde halen en naar de cocaïne teruggreep. "Boonen heeft zichzelf in een erg lastig parket gewerkt", aldus Deleu.

Howard Stern ruziet met pornoster Sasha Grey

De beroemdste radiomaker van Amerika, Howard Stern, is in een ruzie verwikkeld met de Amerikaanse pornoster Sasha Grey. In een interview met het muziektijdschrift Rolling Stone zei Grey als provocatie dat zij zichzelf het liefst wil verwikkelen in een Palestijnse vlag om vervolgens naar de Howard Stern-show te gaan om zo racistische commentaren van Stern uit te lokken.

Helaas zag de joodse Stern, normaliter erg fan van pornosterren, geen humor in deze 'grap' en diste Grey deze week in zijn populaire radioshow. Stern, volgens Grey provocatief een racist die nog in de kast zit, zou zich niet laten beledigen voor een racist en piepelen door een fucking pornstar die 'lullen zuigt' om haar geld te verdienen.

Sasha Grey

FC Groningen boos op KNVB

FC Groningen is boos. De club uit het noorden is niet blij met het besluit van de KNVB om de regels van de play-offs, voor een ticket voor de Europa League, te veranderen. Groningen, de nummer zes in de Eredivisie, bekijkt nu de mogelijkheden om nu al een ticket voor de Europa League af te dwingen bij de KNVB.

SC Heerenveen zou aanvankelijk, als het de bekerfinale verliest, moeten meedoen aan de strijd om de play-offs. Mochten ze winnen in de play-offs, dan zouden de Friezen aan de derde, in plaats van de tweede, voorronde van de Europa League mogen meedoen.

De UEFA gaf de Nederlandse voetbalbond donderdagavond toestemming om het ticket voor de derde voorronde nu al aan Heerenveen te geven. Groningen eist op zijn beurt nu het ticket voor de tweede voorronde van de Europa League op.

Bassist Lynyrd Skynyrd overleden

Donald Evans, de bassist van de Southern Rockband Lynyrd Skynyrd, is woensdag overleden. Evans die zich in 2001 bij de band voegde (als opvolger van de toenmalige bassist Leon Wilkeson) leed aan kanker, en werd 48 jaar.

De band, die grote hits scoorde met 'Sweet Home Alabama' en 'Free Bird' en in 2006 een plek bemachtigde in de beroemde Rock and Roll Hall of Fame, maakt een ongelukkige periode door. Eerder dit jaar overleed toetsenist Billy Powell al op 56-jarige leeftijd.

   Eén van Lynyrd Skynyrds grootste hits: Sweet Home Alabama.

Leraren (on)aangenaam verrast

De leraren van het Augustinuscollege in Groningen zijn tijdens de examenstunt gisteren behoorlijk verrast. Een mannelijke stripper bracht namelijk een bezoek aan de school.

Op de school was het gisteren tijd voor de examenstunt. Het thema was 'geschiedenis' en alle leerlingen kwamen dan ook verkleed naar school. Gedurende de dag speelden ze grappige toneelstukjes waarin ze de leraren op de hak namen. Klapper op de vuurpijl was een heuse stripper. De schoolleiding vond de act toch te ver gaan voor een schoolfeestje en besloot de voorstelling af te breken.

Een reportage van de examenstunt is hier te vinden.

Moeders zullen blij zijn met The Dutch Charts

Marketing verkoopt producten. Dat is wat de meeste bedrijven wel snappen. Als je weet dat moeder-dag eraan zit te komen is het geen gek idee om je product speciaal voor die dag op de markt te zetten.

Zo ook Nintendo die de afgelopen weken veel reclame heeft gemaakt voor zijn DS games. Dit lijkt goed gelukt te zijn want veel oude DS games zijn in de Dutch Charts opgedoken. Zie hieronder voor het moeder-dag lijstje van dit jaar. We wachten met spanning af wat er deze vader-dag gaat gebeuren.


1 WII FIT (Wii)
2 MARIO KART (Wii)
3 PROFESSOR LAYTON (DS)
4 MARIO & SONIC AT THE OLYMPIC GAMES (DS)
5 BRAIN TRAINING (DS)
6 FIFA 2009 (PS2)
7 PRO EVOLUTION SOCCER 2009 (PS2)
8 MY FITNESS COACH/FIT & GEZOND (Wii)
9 FIFA 2009 (Wii)
10 X-MEN ORIGINS/WOLVERINE (PS3)

Wii - 4
DS - 3
Playstation 2 - 2
Playstation 3 -1

Grinham moet weer buigen voor Duncalf

Natalie Grinham is er voor de tweede keer in een week niet in geslaagd om te winnen van Jenny Duncalf.

De mondiale nummer vier moest zich in de kwartfinales van de Cayman Open 2009 na wederom een marathonpartij gewonnen geven tegen haar Engelse tegenstandster die één plek lager staat op de mondiale ranglijst. Vorige week verloor Grinham ook al van Duncalf in de finale van het EK landenteams.

De 31-jarige Grinham verloor de openingsgame kansloos en weerde in het tweede bedrijf een aantal gameballen af alvorens de stand gelijk te trekken. De derde game ging weer naar de Britse kampioene, waarna de als vierde geplaatste Nederlandse de partij weer recht trok in game vier. In de vijfde en beslissende game nam Grinham een 8-5 voorsprong, maar na een vervelende val voorin de baan was de Almeerse van Australische origine niet meer in staat om het spel te domineren. Het werd na exact een uur spelen uiteindelijk dan ook 4-11, 15-13, 6-11, 11-5 en 9-11.

Nicol David, Natalie Grainger en Rachael Grinham haalden tijdens het nieuwe proftoernooi op de Kaaimaneilanden, gevuld met een totale prijzenpot van $37.000usd, wel de laatste vier. De 25-jarige David, al jaren onbedreigd de nummer één van de wereld, won met 11-3, 11-8 en 11-8 van Samantha Teran (8) uit Mexico. De Amerikaanse Grainger, tweede op de wereldranglijst, had ook weinig problemen met de Australische Kasey Brown: 11-9, 11-7 en 11-7. De als derde gerangschikte Rachael Grinham, de oudere zus van Natalie, moest tegen Jaclyn Hawkes harder werken om de halve finales te bereiken. Uiteindelijk lukte het de wereldkampioene van 2007 wel: 9-11, 13-11, 11-6 en 11-8.

Rennen tot je erbij neervalt in Let's Tap-trailer

Let's Tap kan wel één van de meest originele games op dit moment genoemd worden. De bedenker van de game moet wel een heel erg mooie droom of ontzettend high zijn geweest toen hij dit bedacht. Hoe kom je anders op het idee om een game te bedenken die je bestuurt door op een doos te tikken? De game komt deze zomer uit voor de Wii en in de nieuwste trailer is de gameplay van de game in beeld gebracht.

Drie landen krijgen extra Europa League-ticket

De UEFA gaat aan Noorwegen, Schotland en Denemarken een extra ticket voor de Europa League uitdelen. Deze drie landen staan namelijk hoog in het Fair Play-klassement, weet de BBC.

De clubs die zich met dit ticket proberen te plaatsen voor het hoofdtoernooi, moeten vanaf de eerste kwalificatieronde instromen. Daarna komen nog eens drie ronden voordat de groepsfase van de Europa League is bereikt.

Het Fair Play-klassement wordt jaarlijks opgemaakt door de UEFA. Niet alleen het aantal gele en rode kaarten van de clubs, maar ook die van de nationale teams tellen mee.

Dobbelsteenavontuur (#3)

De dobbelsteen is gisteravond door een vast lieftallige Franse serveerster aan het rollen gebracht. Nadat eerder deze week de keuze mogelijkheden bepaald waren, weten we nu wat ze moeten doen. En deze opdracht is vervelender dan het lijkt:

Bronwater drinken in het mooie Vichy. De stad Vichy kent iedereen wel van het foute regime uit WWII, maar ook van de heerlijke bronwatertjes die iedereen daar kan drinken.

Je kunt voor de makkelijke optie en het bronwater in flessen kopen, maar dat is lang zo spannend niet. Een optie is om naar Source Célestin gaan, daar kan iedereen zelf zoveel mogelijk water tappen. Persoonlijk vond ik het pure bocht, hopelijk denkt onze Travel-Mod daar anders over.

*Update zaterdag 9 mei per SMS gekregen:
[SMS]....Lopen net weg van de waterbronnen van Vichy. Weblog opdracht voltooid.[/SMS]
Het wachten is nog op de foto's om het te bewijzen...

Kampioenstrainer Valverde weg bij Olympiakos

Ernesto Valverde won dit seizoen bij Olympiakos Piraeus de Griekse beker én landstitel, maar de club moet op zoek naar een nieuwe trainer. De Spanjaard vertrekt wegens problemen met het bestuur.

Valverde ligt al maanden met het clubbestuur in de clinch over een nieuw contract. De leiding van Olympiakos deed deze week een laatste voorstel, maar de 45-jarige trainer legde dat naast zich neer.

Olympiakos Piraeus heeft daarom besloten om de onderhandelingen stop te zetten. Bij de Griekse kampioen was Valverde sinds het begin van dit seizoen trainer.

Vóór zijn komst naar Griekenland trainde Valverde het eerste team van Athletic de Bilbao (2003-2005) en Espanyol (2006-2008). De voormalig aanvaller was in zijn spelersloopbaan ook voor die clubs actief en stond eind jaren '80 twee jaar onder contract bij FC Barcelona.

Uitduel met Valencia komt voor Sneijder te vroeg

Wesley Sneijder kan vandaag niet in actie komen voor Real Madrid, in de uitwedstrijd bij Valencia. De middenvelder keerde gisteren terug op de training, maar hij is nog niet wedstrijdfit.

Sneijder staat al zo'n anderhalve maand aan de zijlijn met een hamstringblessure. Gisteren hervatte hij de groepstraining, maar trainer Juande Ramos heeft hem niet opgenomen in de wedstrijdselectie.

Bij de achttien spelers die voor de wedstrijd tegen Valencia zijn opgeroepen, is wel een plaats ingeruimd voor Rafaël van der Vaart, Royston Drenthe, Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben.

DVD: RocknRolla

Na de ruige verhaallijnen van ‘Lock, Stock and Two Smoking Barrels’ en ‘Snatch’ maakte Guy Ritchie een kleine uitstap naar de romantische en artistieke ‘Swept Away’en‘Revolver’. Deze beide films werden echter niet heel goed bekeken en dus begaf Guy zich weer op het ruige terrein. Zo kwam hij vorig jaar met een nieuwe film uit. RocknRolla mag zich voegen in de films met kleerscheuren, achtervolgingen en fraude. Ruig genoeg voor jou?

Bunker: Peter en Eline gaan los!

Kijkers van het online realityprogramma The Bunker konden gisteravond live getuige zijn van de eerste tekenen van romantiek in de bunker.  Na flink wat wiet en alcohol trokken begrafenisondernemer annex entertainer Peter Nuninga en zus-van-Dido Eline van Kuijk zich terug in de isoleercel om aldaar een stevig robbertje te knuffelen.

"Word je nat in je broekje van mij?" vraagt Peter na de eerste paar zoenen.  Enkele biertjes later gaat daar nog een schepje bovenop als Peter zegt dat hij "geil is als de tering".
"je moet niet tegen iemand zeggen 'ik ben geil als de tering'... Je moet gewoon zeggen 'je bent mooi'" reageert Eline lachend.  Het lijkt erop dat we ons eerste stelletje hebben.

  

Vanavond is er weer een exit.
Zal Ambers verzoek haar naar huis te stemmen worden gehonoreerd door de kijker?  Heeft Peter's oproep zijn rivaal Jeroen eruit te stemmen succes gehad?  Of zal het nieuwe koppeltje Peter-Eline bruut uit elkaar worden getrokken?

Streamtoegang is beschikbaar via thebunkeronline.tv.
Eerst meer zien?  Er zijn diverse  filmpjes op internet verschenen.

Je leest alles over The Bunker in het officiële bunkerforum

 

Generaal voorspelt meer geweld Afghanistan

Het geweld in het zuiden van Afghanistan zal deze zomer toenemen door de komst van meer Amerikaanse troepen. Dat voorspelt de commandant der Nederlandse strijdkrachten, generaal Peter van Uhm, vandaag in NRC.

Hij voorziet "meer gevechten, meer bermbommen, meer zelfmoordaanslagen."

Amerika stuurt ongeveer 20.000 extra manschappen naar Afghanistan, ook naar de provincie Uruzgan waar de Nederlanders opereren. Op Kamp Holland komt een Amerikaans helikopterdetachement. "Doordat er meer Amerikanen komen, kunnen we meer gebieden permanent bezetten. En daar gaat het om. Maar onze tegenstanders vinden dat niet leuk en zullen reageren", aldus de generaal.

Heidi Klum verwacht dochter

Het Duitse supermodel Heidi Klum (35) is in blijde verwachting van een meisje. Dat heeft haar man, zanger Seal, gezegd in een gesprek met Oprah Winfrey, zo heeft de Amerikaanse tv-ster vandaag op haar website gemeld.

Klum en Seal maakten onlangs bekend dat zij in de herfst een kindje verwachten. Het tweetal gaf toen aan te hopen op een meisje.

Het echtpaar verwacht met de kleine hun derde kind, naast de zonen Henry en Johan. Voor Klum is de aanstaande dochter haar vierde nakomeling. Ze kreeg uit een eerdere relatie dochter Leni.

Heidi Klum verwacht dochter  (foto: ANP)

Mexicaanse griep nu ook in Australië en Panama

De Mexicaanse griep heerst nu ook officieel in Australië en Panama. De ministers van Volksgezondheid van deze landen maakten dat vandaag en gisteren (lokale tijd) bekend.

Een Australische vrouw heeft het virus onder de leden sinds ze terugkeerde van een reis naar de Verenigde Staten. Bij terugkeer in Australië was de vrouw, een inwoonster van de staat Nieuw-Zuid-Wales, alweer hersteld van de griep.

In Panama gaat het om een jongeman en een jongen. De man was in de Verenigde Staten geweest. Het is onduidelijk waar de jongen ziek is geworden.

De Mexicaanse griep, genoemd naar het epicentrum van het nieuwe virus, waart nu al rond in de lichamen van mensen uit 28 landen, verspreid over de hele wereld. Tot nog toe zijn circa drieduizend mensen ziek geworden door deze variant van H1N1.

Mexicaanse griep nu ook in Australië en Panama  (foto: ANP)

Kosovo mag IMF-lid worden

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft gisteren bepaald dat Kosovo lid mag worden van de organisatie. De Kosovaarse autoriteiten moeten officieel enkele IMF-overeenkomsten goedkeuren en deze vervolgens ondertekenen.

Kosovo behoort tot de armste landen van Europa, maar het land zegt voorlopig geen beroep te zullen doen op een lening van het IMF. Vorig jaar scheidde Kosovo zich af van Servië en werd zo een onafhankelijke republiek. Servië is nog steeds kwaad over de afscheiding. Inmiddels hebben 85 landen, waaronder Nederland, de onafhankelijkheid erkend.

Boek: Alvarez Guerrero/Ferrari Maxima, de Argentijnse jaren

Wanneer je eenmaal van een Argentijnse, in New York werkende vrouw verwordt tot een Nederlandse prinses, is dat geheid reden om over te schrijven. Er zijn dan ook legio boeken verschenen over onze prinses Máxima. Niet alleen in Nederland, van Nederlandse auteurs, maar ook uit haar eigen land komen schrijvers met inzichten in het leven van hét gezicht van ons koningshuis. In deze rij boeken is sinds kort het boek Máxima, de Argentijnse jaren van Gonzalo Álvarez Guerrero en Soledad Ferrari verschenen. Een biografie over de vrouw die haar roots heeft liggen in het temperamentvolle Argentinie, maar uiteindelijk terecht kwam in het 'koude' Nederland om daar een warme wind te laten waaien.

Postzegel brengt 210.000 euro op

Een postzegelverzamelaar heeft gisterenavond 210.000 euro betaald voor een zeer zeldzame postzegel. Het gaat om de zogenaamde Rode Mauritius uit 1847, waarvan nog maar 14 exemplaren bestaan.

De verkopende partij, een Duitse vrouw, was niet tevreden met de opbrengst van een van de eerste postzegels die op het eiland Mauritius werd uitgegeven. Het is een zegel van een penny met de beeltenis van de toenmalige Britse koningin. Alleen de Blauwe Mauritius is zeldzamer, hier bestaan nog maar 12 exemplaren van.

Drama Apeldoorn eist achtste leven

Er is een zevende slachtoffer overleden van de aanslag in Apeldoorn op Koninginnedag. Een 46-jarige vrouw uit Moergestel bezweek gisteren aan de verwondingen die zij opliep toen de 38-jarige Karst Tates met zijn auto op het publiek inreed. Dat liet een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) weten. Door de aanslag kwam ook de dader om het leven.

De 14-jarige dochter van de overleden vrouw lag gewond in het ziekenhuis. Zij mocht gisteren naar huis. De moeder lag in het ziekenhuis in Zwolle, de dochter was opgenomen in Apeldoorn. Onder de acht doden is ook de dader van de aanslag, de 38-jarige Karst Tates uit Huissen.

Van de andere overleden slachtoffers kwamen twee mannen en een vrouw uit Apeldoorn, een vrouw uit Zutphen, een man uit Amersfoort en een man uit Almere.

Met dank aan vele submitters.

Eerste gameplaybeelden Beyond Good & Evil 2 gelekt?

Tijdens de Ubidays van vorig jaar was er één trailer die vrijwel alle aanwezige gamesjournalisten deed flippen op hun stoel van enthousiasme, dat was de teaser voor Beyond Good & Evil 2. Sinds die aankondiging is het rustig geweest in het land van Jade tot nu dan. Het lijkt er op dat er een filmpje is met gameplaybeelden van Jade die door een stad rent en beschoten wordt. Of het echt BG&E2 is, is natuurlijk nog maar de vraag en zo ja is het ook maar de vraag of dit echt gelekt is of dat het "gelekt" is. Hopelijk horen we binnenkort meer en anders vast wel op de E3.

FC Groningen wil onder de play-offs uit

FC Groningen onderzoekt de juridische mogelijkheden om onder de play-offs uit te komen. Dat zei algemeen directeur Hans Nijland gisteren in het radioprogramma NOS Langs de Lijn. "U hoort dus nog van ons dit weekeinde", aldus Nijland.

De voetbalbond KNVB liet gisteren weten dat ook de negende plaats in de eindstand van de eredivisie recht geeft op deelname aan de play-offs om het laatste ticket voor het kwalificatietoernooi van de nieuwe Europa League. FC Groningen heeft als nummer zes al een startbewijs op zak, maar Nijland hekelt vooral de gang van zaken. "De KNVB heeft het gepresteerd een week voor de start van de play-offs het systeem weer helemaal op de kop te gooien en dat is een kwalijke zaak. Voor ons als voetbalbestuurders is het al heel moeilijk te begrijpen hoe het systeem in elkaar zit, laat staan dat de voetbalsupporter het nog begrijpt. "

FC Groningen wil de play-offs het liefst niet spelen en direct een ticket voor de Europa League krijgen. "We onderzoeken of dat juridisch mogelijk is. Maar als het niet mag, gaan we met alle plezier de play-offs spelen hoor."

FC Groningen wil onder de play-offs uit  (foto: ANP)
Laatste reviews en specials
special
AI Picture Gallery #115
special
Random Pics van de Dag #853
special
Weekend gifdump #104
review
Hogwarts Legacy
special
AI Picture Gallery #114
special
Random Pics van de Dag #852
©FOK.nl e.a.