[NHL] Uitslag Blackhawks - Canucks

De Chicago Blackhawks hebben ook de tweede play-offserie in het westen gelijkgebracht: 2-2. In hun tweede thuiswedstrijd, die af en toe meer op een schaakwedstrijd leek, werd het in de extra tijd 2-1 door een goal van Andrew Ladd.

In totaal wisten de beide ploegen slechts 43 schoten op doel de produceren, waarvan slechts vijftien voor de Canucks. De Canucks leken dan ook vooral te zijn gekomen om te verdedigen en de overwinning weg te stelen. Dit leek nog bijna te gaan lukken ook, want de gelijkmaker van Martin Havlat kwam pas drie minuten voor tijd. Dit deed het stadion ontploffen, terwijl het eerder nog vrij stil was met een 3-1 achterstand in de serie in het vooruitzicht.

In de extra tijd kregen de Canucks de eerste grote kans via Henrik Sedin, maar goalie Nikolai Khabibulin bracht redding. In de hieropvolgende uitbraak van de Blackhawks veranderde Ladd een schot van Dave Bolland van richting voor de winnende 2-1.

De enige goal van de Canucks sprak, in tegenstelling tot hun spel, wél tot de verbeelding. Rick Rypien scoorde met een heuze spin-o-rama, een beweging die nota bene door Blackhawks-legende Denis Savard populair is geworden. Verder beperkten de Canucks zich vooral tot het zorgen dat de Blackhawks niet al teveel spelers voor het doel van goalie Roberto Luongo kregen. Tot aan de gelijkmaker van Havlat leek dit voldoende, maar uiteindelijk kregen ze toch de deksel op de neus.