KNVB neemt assistent-arbiter in bescherming

De KNVB heeft assistent-scheidsrechter Wilco Lobbert geen wedstrijd toegewezen in de laatste speelronde van de Eredivisie en de Jupiler League. Lobbert kwam de afgelopen weken negatief in het nieuws vanwege twee cruciale fouten.

Lobbert ging tijdens de wedstrijd ADO Den Haag - Feyenoord de mist in op een belangrijk moment en zag afgelopen weekend een buitenspeldoelpunt van Willem II'er Niels Vorthoren over het hoofd in de wedstrijd Roda JC - Willem II (0-1). Door dit resultaat dreigt de ploeg uit Kerkrade te degraderen naar de Jupiler League. Ook in de interlandweek moet Lobbert thuisblijven. Lobbert assisteerde arbiter Pieter Vink onlangs bij de Europese wedstrijden tussen Paris St. Germain-Dinamo Kiev en Porto-Atletico Madrid, maar is nu door de voetbalbond in de luwte geplaatst.

"We hebben acht internationale assistent-scheidsrechters", aldus een woordvoerster van de voetbalbond tegenover De Telegraaf. "De KNVB bepaalt op basis van prestaties, maar ook door met regelmaat te rouleren, wie er met welke scheidsrechter meegaat."