Michael Jackson weer aangeklaagd

Een vroegere woordvoerder van Michael Jackson heeft de zanger aangeklaagd voor 29 miljoen euro. Hij zou haar niet hebben betaald voor haar werk, aldus de BBC gisteren. Raymone Bain stond veelvuldig de pers te woord tijdens Jacksons proces wegens kindermisbruik.

Later leidde ze de Michael Jackson Company, die de zaken van de zanger regelt.

Volgens Bain had Jackson toegezegd 10 procent te betalen van elke deal die Bain wist te sluiten. Zo regelde ze onlangs de release van de nieuwe editie van het album Thriller (dat 25 jaar eerder werd uitgebracht), maar ook was ze betrokken bij de organisatie van de concerten die Jackson dit jaar in Londen doet. Bain zei dat ze het allemaal erg vervelend vindt, omdat ze de zanger zeer bewondert.

The King of Pop zelf heeft nog niet gereageerd. Hij zit al langere tijd in financiële moeilijkheden.

Het is bepaald niet de eerste keer dat iemand geld wil van Michael Jackson. Vorig jaar nog werd de zanger aangeklaagd door de zoon van de koning van Bahrein, Sjeik Abdullah bin Hamad Al Khalifa, wegens contractbreuk.

Volgens recente geruchten wil ook Ola Ray, het meisje dat met The King of Pop danste in de legendarische Thriller video, geld zien. Ray zou 26 jaar na het uitkomen van de videoclip alsnog een ’significant bedrag’ aan royalties willen ontvangen.


Michael Jackson weer aangeklaagd  (foto: DAG)