Ferrari: "We boeken progressie"

Peterselieman
Het Formule 1-team van Ferrari had vandaag in Barcelona een drukke dag. Het Italiaanse team testte vele nieuwe aerodynamische onderdelen en stuurde Felipe Massa vijftig keer over het circuit en zijn teamgenoot Kimi Räikkönen zelfs zestig keer. Tot erg snelle tijden leidde dit werk overigens nog niet.

Teambaas Stefano Domenicali was tevreden over het verloop van de dag. "We hadden een erg drukke dag met zoveel nieuwe onderdelen op de F60. Het programma was vol, maar we hebben het volledig afgewerkt. Het nieuwe aerodynamische pakket werkte naar behoren en dat terwijl het vandaag zo ongeveer het baandebuut maakte. Het is moeilijk om conclusies te trekken, maar we hebben zeker vooruitgang geboekt. Hoeveel dat is dat zien we in het vervolg van het weekend."

Ook Räikkönen was blij met de geboekte vooruitgang. "We hebben zeker een stap vooruit gemaakt op het gebied van prestaties. Je kunt nu echt meer downforce voelen en dat is wat we nodig hadden. Ja, het is vrijdag en dan is het lastig om conclusies te trekken, maar het gevoel is dat we het gat met de topteams gedicht hebben. Hier is net als in Bahrein de harde band wat lastiger dan de zachte band voor ons goed is. Morgenochtend gaan we werken aan de kwalificatie, terwijl we ons vandaag op de race gefocust hebben. Al met al ben ik tevreden over vandaag."