[WTCC] Chevrolet krijgt strafgewicht in Pau

Jorn (existenz)
Chevrolet zal veertig kilo compensatiegewicht krijgen in de komende race op het stratencircuit van Pau. Tijdens de laatste race op het circuit van Marrakech waren de auto's nog zestig kilo lichter dan de directe concurrentie.

De Chevrolet Cruz' waren tijdens de race in Marokko de snelste wagens. Rob Huff pakte de pole polisition en één overwinning en Nicola Larini won de tweede race. De komende race zullen de auto's hetzelfde gewicht hebben als de SEAT Leon TDi en BMW 320si wagens, die respectievelijk het snelste waren tijdens de wedstrijden in Brazilië en Mexico.

De extra gewichten worden bepaald aan de hand van de tijden uit de laatste drie races, Curitiba, Puebla en Marrakech. Alhoewel de auto's van SEAT over het algemeen de snelste lijken te zijn, is het gat met de concurrentie, BMW en Chevrolet, klein genoeg om alle drie de merken op hetzelfde gewicht te zetten.

De overige auto's, waar onder andere Jaap van Lagen en Tom Coronel in rijden, krijgen twintig kilo gewichtsvermindering om zo het veld dichter bij elkaar te krijgen.