[IndyCar] M. Andretti snelste in tweede training

Marco Andretti heeft donderdag in de tweede vrije training voor de Indy 500 de snelste tijd gereden. De Amerikaan bleef met een tijd van 39.9152 seconden Helio Castroneves 0,04 voor. Daarachter werd Ryan Briscoe derde. Beste rookie was Robert Doornbos met plaats zeven.

De eerdere dagen werden nog gekenmerkt door regen, maar donderdag was er niets van te merken. Aan het begin van de dag was het Penske dat de toon zette. Na twee uren rijden was het Doornbos die de snelste tijd wist te klokken. Hij werd een uur later afgelost door Danica Patrick die voor Andretti Green Racing rijdt. Zij werd even later al weer afgelost door Scott Dixon.

Ryan Hunter-Reay zag zijn dag eindigen toen hij lichtjes de muur raakte halverwege de dag. Toen de baan vrijgegeven was, gingen de toppers er goed voor zitten er werden de snelste tijden gereden door Castroneves, Dario Franchitti en Andretti. De rest van het veld kwam er niet meer bij in de buurt.

Robert Doornbos was na afloop van de training dan ook zeer tevreden. "Ik ben super blij dat ik hier voor de Indy 500 ben. Ik was hier in 2005 en 2006 voor de Formule 1 , maar om onderdeel te zijn van de Indy 500 is wel heel speciaal. Ik vind het geweldig om op ovals te rijden. De Rookie Orientatie is goed gegaan en ik zat goed op snelheid. Arie Luyendyk heeft me gecoacht en me geholpen met een aantal veranderingen aan de auto en dat werkte goed. Het was leuk om even P1 te zijn al is het alleen maar een test. Het is een goede motivatie voor iedereen inclusief de coureur. Ik voel me goed en geniet enorm van het rijden hier. Ik vond het qualifying format in Kansas goed en kijk ernaar uit het hier te doen, waar ze het altijd zo hebben gedaan," aldus de Newman/Haas/Lanigan-coureur op zijn website.