Fans Ajax roepen op tot boycot

AFCA, de supportersclub van Ajax, heeft een actie aangekondigd voor het laatste competitieduel tegen FC Twente. De fans hebben er flink de balen in, omdat er wederom een seizoen de prullenbak in kan.

"Daarom zullen zondag de ringen op de Zuidtribune de gehele eerste helft leeg zijn. De ingangen Zuid H en Zuid J worden gebarricadeerd. Na de rust worden de tribunes weer bevolkt. En zullen de liederen weer geheven worden. Uit volle borst zal de club 45 minuten toegezongen worden ongeacht de stand," is op de website van AFCA te lezen.

Bovendien maakte AFCA ook een statement. "Wij zijn er altijd en overal. Voor Ajax, voor Amsterdam en voor onszelf. We reizen duizenden kilometers om onze club te steunen en de kleuren te verdedigen. Maar we worden in de maling genomen. Door de mensen waar wij achter staan. Het Ajax-gevoel is verdwenen."

Eerder deze week maakte Marco van Basten bekend zijn functie als trainer neer te leggen. Onder zijn leiding beleefde Ajax een teleurstellend seizoen. Voor de winterstop schakelde FC Volendam de Amsterdammers uit in de strijd om de KNVB beker en wist de ploeg uit de hoofdstad zich wederom niet voor de Champions League te plaatsen.

Op Europees niveau ging het voor Ajax iets beter. In de achtste finales van de UEFA Cup was de Amsterdamse formatie echter niet opgewassen tegen Olympique Marseille.