Derde geval van Mexicaanse griep in Nederland

Bij een 52-jarige Nederlandse man is Mexicaanse griep vastgesteld. Dat meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag.

De man wordt behandeld met Tamiflu en is aan de beterende hand. Hij keerde op 6 mei met KLM-vlucht KL 686 terug uit Mexico. Het RIVM verwacht de komende weken meer terugkerende reizigers met deze griepvariant.

Aangezien de man mogelijk besmettelijk was tijdens zijn terugvlucht, worden medereizigers die in zijn nabijheid zaten, twee rijen ervoor en twee rijen erachter, door de GGD benaderd. Zij krijgen virusremmers voorgeschreven.

De overige passagiers van deze vlucht zullen op de hoogte gebracht worden. Verdere maatregelen zijn voor hen niet nodig, aldus het RIVM. "Nauwe contacten in zijn directe thuisomgeving worden geïnventariseerd en indien nodig preventief behandeld", aldus het instituut.

De man is de derde persoon met de Mexicaanse griep in ons land. Donderdag werd bekend dat een 53-jarige vrouw die op 30 april met een vlucht uit Cancun op Schiphol aankwam de griep heeft. Eerder werd de griep vastgesteld bij een 3-jarig kind dat met de ouders naar een feest in Mexico was geweest. De vrouw en het kind zijn inmiddels weer hersteld, aldus het RIVM.

Derde geval van Mexicaanse griep in Nederland  (foto: ANP)