[NHL] Uitslag Ducks - Red Wings

De Detroit Red Wings hebben de serie tegen de Anaheim Ducks weer gelijkgebracht. In de tweede uitwedstrijd wonnen zij met 6-3. Voor het eerst in de serie was Ducks-goalie Jonas Hiller niet in vorm; hij werd na de vijfde tegengoal vervangen door Jean-Sebastien Giguere.

De Red Wings hadden hun lines wat door elkaar gehusseld. Red Wings-coach Mike Babcock combineerde Johan Franzen, Valtteri Filippula en Marian Hossa. Deze combinatie was goed voor vier van de zes goals van de Red Wings. Franzen maakte twee goals en een assist, en Hossa scoorde twee goals. Flippula gaf twee assists.

Deze wisseling maakten de Red Wings overigens pas nadat zij al na 42 seconden op achterstand kwamen. Corey Perry scoorde uit een assist van Chris Pronger. Babcock is normaal gesproken geen voorstander van grote veranderingen: "Ik ben niet iemand die veel verandert. Ik probeer altijd geduldig te blijven, zeker als het team goed speelt. En we speelden tot dat moment ook gewoon goed, maar de puck wilde er niet in. En zoals we vandaag startten moest er iets gebeuren."

Volgens Hossa was Franzen de man van de wedstrijd. "Hij was onze belangrijkste man omdat hij twee keer vlak achter elkaar scoorde en ons team op gang bracht. Dankzij hem wonnen we de wedstrijd." Franzen's eerste goal uit een pass van Filippula, de tweede een schot van Niklas Kronwall dat hij van richting veranderde. Dit zorgde met nog slechts dertig seconden te gaan in de eerste periode, een belangrijk psychologisch moment, voor de 2-1 voorsprong. Dit is overigens niet voor het eerst dat Franzen in vorm is in de play-offs. Tijdens de play-offs van vorig seizoen, waarin de Red Wings de cup wonnen, maakte hij dertien goals in zestien wedstrijden.

De Ducks maakten nog wel gelijk, wederom via Corey Perry. Vervolgens was het echter de beurt aan Marian Hossa. Filippula zorgde door goed te jagen in de aanvalszone dat de Ducks de puck weggaven aan Franzen, die de puck naar Hossa passte. Deze kon vervolgens eenvoudig scoren. Zijn volgende treffer, in dezelfde periode, kwam in een powerplay-situatie. Hij one-timerde een pass van Niklas Lidstrom binnen.

Nadat Mikael Samuelsson in de derde periode ook nog de 5-2 maakte werd Hiller vervangen door Giguere. Met deze stand maakte de 5-3 van Scott Niedermayer niet veel meer uit. Detroit scoorde zelfs nog 6-3 in een leeg net nadat Giguere het ijs had verlaten voor een extra schaatser. De overwinning van de Red Wings was dikverdiend. Ze domineerden de gehele wedstrijd en hadden veel meer schoten op doel.