Aangifte rondom overname Roda JC

Roda JC is nog steeds niet gered. De afgelopen tijd hebben diverse investeerders zich gemiddeld bij de club, maar één van de potentiële kandidaten heeft aangifte gedaan tegen een concurrent.

De strijd rondom de overname van Roda JC is momenteel volop aan de gang. Afgelopen woensdag heeft een investeerdersgroep uit China zich gemeld bij de club. Een week eerder toonde David Thorne, een Australische miljonair, al interesse voor de club die momenteel laatste staat in de Eredivisie.

De investeerders uit China hebben afgelopen donderdag aangifte gedaan bij de politie tegen Thorne. Thorne wordt beschuldigd van laster en zou onwaarheden over de Chinezen hebben verteld.

De Chinezen zijn geïntroduceerd door Cor Mathijssen die eerder ook al met een andere Chinese partij de naam van het Feyenoord stadion zou willen kopen. Feyenoord heeft echter na het maken van een afspraak nooit meer wat gehoord van Mathijssen en neemt zijn verhaal niet meer serieus.

De investeerdersgroep die in Roda interesse zou hebben bestaat uit afgevaardigden van Asian Cars. Het bedrijf bezit diverse bus- en elektronicabedrijven en zouden zestig miljoen euro in de noodlijdende club willen stoppen.

Update:
Inmiddels is duidelijk geworden dat de Chinezen ook niet bij Roda JC zijn komen opdagen bij het gesprek dat ze vandaag zouden hebben met Roda-directeur Martin van Geel.