Columnisten FOK! trouwen vandaag

Vanmiddag zijn Trudy Nielsen (hier beter bekend als Zonnetje40) en Rikus Spithorst (de man achter Driek Oplopers) in Amsterdam-Oud Zuid in het huwelijk getreden. Het schrijven van columns zorgde ervoor dat zij elkaars pad kruisten.


Zonnetje40 en Driek Oplopers raakten een paar jaar geleden in stevige discussies verwikkeld. Over de hardhandige schrijfstijl van Driek, over de godsdienstige achtergrond van Zonnetje. Uit die gedachtewisseling is het bekende rijtje voortgekomen: verliefd, LAT-ten tussen Rotterdam en Amsterdam, samenwonen, romantisch aanzoek van Driek op een terras aan een Amsterdamse gracht (op de knietjes en daarna witte wijn),  en als klap op de vuurpijl een huwelijk.

Uit de toespraak van de trouwambtenaar: "Driek is dolblij dat zo’n geweldige vrouw haar leven met hem wil delen, ondanks zijn matige gezondheid. Zonnetje prijst zich gelukkig dat ze in Driek een rustgevende en stabiele steun heeft gevonden."

Driek en Zonnetje hebben FOK! beloofd dat zij zich zélfs tijdens de wittebroodsweken zullen blijven inzetten voor de columnrubriek op de frontpage. Driek zal ondanks het grote geluk in zijn privéleven doorgaan met het schrijven van brommerige beschouwingen, Zonnetje is bezig haar Goodbye, my lover-serie af te ronden en blijft tevens schrijven over al hetgeen haar bezig houdt. Alleen morgen (zaterdag) even niet. Dan krijgt Zonnetje een snipperdag.

Het gelukkige stel samen Trouwen