Button denkt nog niet aan titel

Ondanks de geweldige start van het seizoen denkt Jenson Button nog niet aan de titel. De Brit vindt het nog te vroeg om daar aan te denken.

Button heeft in zijn Formule 1-carrière nog nooit zo'n goede seizoenstart meegemaakt als dit jaar. Hij leidt het kampioenschap en heeft al drie keer op de hoogste trede van het podium gestaan in de eerste vier races. Hiermee wordt hij door velen als de favoriet voor de titel gezien. De Brit zelf is daar echter nog helemaal niet mee bezig.

"Het is veel te vroeg om daar aan te denken. Ik heb dit nog nooit meegemaakt, maar het verschil tussen de eerste en tweede plaats is maar twee punten. Ik vind het frustrerend dat ik na drie zeges maar twaalf punten voorsprong heb op de nummer twee", vertelt de Brit over zijn huidige positie op de ranglijst.

"Nu moet je agressief rijden. Dat kan verkeerd gaan, maar met puntjes verzamelen ga je niet winnen. Elke race moet je willen winnen. Zonder deze instelling had ik de race in Bahrein niet gewonnen."

"Ik kan nog niet aan het kampioenschap denken en dat zou niemand doen na vier races. Elke race moet je nemen zoals hij komt. Elke race moet je voor de zege gaan. Als je één keer uitvalt ben je al meteen weer tien punten kwijt en dan zou ik nog maar twee punten voorsprong hebben."